Ha az optika feloldásáról beszélünk, akkor nem azt jelenti. Ahogy Szten Márs is mondta: kár azon vitázni, hogy van-e értelme. Így terjedt el és kész. Aki kitalálta, az még valószínűleg meg is tudná magyarázni, hogy miért jó így. Én megelégszem azzal, hogy megértem a kifejezést és adott esetben használom is, arra amire kitalálták. Biztos vagyok benne, hogy nem kémiai jellegű feloldásra gondolt aki kitalálta, de őszintén szólva nem érdkel, majd ha akkora guru leszek a fotográfiában, hogy én mondom meg a szakkifejezések új nevét akkor azzal is fogok foglalkozni, hogy hogyan logikus. Addig meg csak használom őket, nem vitatom. Csak akkor, ha valaki rosszul használja. Itt most nem használta rosszul senki, csak azon lehetne vitázni, hogy jól lett-e kitalálva a kifejezés.
mod: senki nem mondta, hogy a "felbontás" kifejezés mostantól helyetelen. Csak azt, hogy a feloldás is helyes. Gondolom azért lett még egy kifejezés, mert a szenzoroknál szokták használni a felbontást, de aztán lehet, hogy tök más oka volt.
Közben a notebookom zárolta magát, megyek és feloldom (de nem vízben) 
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.