AZ Ixus nem rossz, de egy A570 ugyanebben az árban jobb vétel, többek között a képstabi miatt - persze ha a design megfelel. A Sony modellje szintén képstabilizátoros, ezen kívül sem tűnik rossz választásnak. A Samsungban is van ugyan képstabi, de a képminősége nem a legideálisabb. Közepes ISO-n (ISO400) is eléggé látszik, hogy jobban zajosodik, mint a másik kettő:
(Itt képeket linkeltem, de ha nem a tesztoldalról nyitják meg őket, akkor nem engedi megnézni őket, forbidden hibaüzenet
A lentebb linkelt tesztoldalon a 400-as ISO-s stúdióbeállításos tesztképeket akartam linkelni. Persze érdemes megnézni az összeset.)
Valamint ezeken túl sem győzött épp meg a Samsung képminősége.
A tesztek linkje:
Samsung NV7: [link]
Canon A570is: [link]
Sony W80: [link]
És (teszt)képgalériák linkje:
Samsung NV7: [link]
Canon A570is: [link]
Sony W80: [link]
Olympusrol sokat nem tudok, itt nincs tesztje, más normális tesztoldalon sem találtam. Szóval passz. A Kodak... hááát ismerősi körömben van ZD710... eléggé felejtős, kivéve ha kell a nagy tele. Ez ugye 380mm-en végződik, a többi gép meg százvalamennyin. Ha nem kell nagy tele, akkor vagy Sony W80, vagy Canon A570IS, amelyik szimpatikusabb. Illetve, ha kell hosszú (ok, relative hosszú: 15 másodperces) záridő, pl éjszakai fotózáshoz, illetve kellenek manuális beállítási lehetőségek, akkor a Canon.
[ Szerkesztve ]
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"