Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz sutykuru #2101 üzenetére

    Hát, talán akkor:
    Canon S3, vs Fuji S9600, vs Pana FZ50:
    Kezdjük a Canonnal:
    A legkisebb gép a mezőnyben, ha ez előny, akkor az jó. Szűrő nem helyezhető közvetlenül az objektívre, adaptertubus szükségeltetik hozzá. Optikai képstabilizátor, 36-432 mm átfogás, 6 megapixel egy 1/2,5''-ös CCD-n... a CCD méretéhez megfelelő minőség, azaz csodát nem kell várni tőle, de egy kiegyensúlyozott, jól használható, kellemes gép, méretkategóriájában egyértelműen király.

    Fuji S9600:
    Optikai stabilizátor nincs ugyan benne, de a 300 mm-es véghez kevésbé is kell. 28 mm-es nagylátó viszont nagy előny, rengeteg helyzetben igen jól jön. 9 megapixel egy 1/1,6''-os szuper CCD-n. A legnagyobb méretű érzékelő ugye, és viszonylag jó képet ad, de azért kissé itt is érződik az, ami pl az s6500fd-nél nagyon durva, a zajszűrés. Jelentős kromatikus abberációra viszont sajnos számítani lehet.

    Panasonic FZ50:
    Leica objektív, ugye ehhez nem kell semmit sem hozzáfűznöm. 10 megapixel egy 1/1,8-as CCD-n... ugye túl van zsúfolva csóri érzékelő, ennek megfelelően zajos is, nem kell feltekerni az ISO-t, de alacsony ISO-n igen jó képet lehet vele készíteni, bridge kategóriában nem nagyon van olyan obi ami ki tudja szolgálni felbontásban az érzékelőt, itt ez megvan. Optikai képstabilizátor, 35-420 mm átfogás. Best buy szerintem, hibái ellenére.

    Persze ez csak egy összecsapott dolog, fényerőt lusta voltam keresgetni, meg a google szabadon áll mki előtt, meg van biztos jópár dolog amit kihagytam.


    Ja és nem mellesleg, ha már 160k HUF szóba jött:
    A pentax K110D 18-55 és 50-200 mm-es dupla kitobis készettel bruttú 164 ezer HUF, ami uyge ad egy kb 27-300 mm átfogást, és tükörreflexes, ami nem kis minőségi ugrás. Vagy 170 körül van Sony DSC-R1, ami a világ legjobb kompakt gépe, asszem ebben mki egyetért, de ha nagy zoomátfogás kell, akkor nem jöhet szóba, mert az nincs meg neki.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák