Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrBean55

    aktív tag

    válasz fireman #15094 üzenetére

    Hi!
    Én is ebben a dilemmában voltam nemrég, ebben az árkategóriában kerestem "komoly kompakt" gépet, az FZ28-cal és az SX10-zel szemezgettem. Nálam a 2 közül az SX10 nyert, de a tesztképeinek 100%-os méretben való nézegetése után ennyi pénzért ez a gép sem tetszett annyira ... Az FZ28 még annyira sem, hiába olcsóbb ...
    Az SX10 elegendően sok fény esetén, illetve leméretezve a képet kisebbre még egész jónak tűnik, de ne már ...
    Ha nem szálltak volna be a "megapixel háborúba" és ugyanekkora érzékelővel "csupán" 6-7 Mpixeles (de szebb) képeket tudna, akkor lehet hogy kellett volna, de így nem. Pedig a 20x zoom és a zoom-olható optikai stabis videó nagyon csábító volt, de én meg erős és nem vettem meg. Egyelőre nem is fogom mert azóta a szerencsém elém sodort egy másik gépet amivel nem volt ennyi bajom, de esetleg ha az SX10 majd a mostani árának a felébe kerül ... :)
    Nem akarlak kategorikusan lebeszélni az SX10-ről, annyira nem olyan nagyon rossz gép az, de jobban megnézve neki is vannak bosszantó "apróságai" amik számomra összességében soknak bizonyultak.

    A Google neked nem barátod?
    A most kb. 1 hónapos SX10-ről is már elég sok felhasználói vélemény olvasható, igaz hogy a legtöbb angolul ..., a többiről meg még több. Az FZ28 régebbi, arról már magyar teszt is van.

    Tesztképek és videók tömkelege az SX10-zel pl. a "flickr"-en: [link]
    Egy-egy linken belül is egy egész galéria érhető el, csak győzzed idővel és sávszélességgel. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák