Hirdetés

Aktív témák

  • zed01

    őstag

    válasz Szellem. #9106 üzenetére

    Az MS gyárt egy szoftverplatformot. Ha annyira gusztustalan nem kell megvenni.

    Én meglennék windows nélkül, de sajnos a játékok gyártóinak nagyon nagy többsége csak m$-ban gondolkodik és ezt a m$ a végletekig kihasználja. Meg van egy pár windows only alkalmazás, amit nem tudok nélkülözni sajnos (pl. SRS Audio Sandbox). Ez nem azért van mert a windows annyira jó, hanem mert ez így alakult. A windowst a 3rd party szoftverek tartják életben. Csak egy példa ha akarok jáccani a MOH Airborne-val, akkor tetszik nem tetszik, muszáj windowst tartanom, mert linuxon egyik emulátor sem viszi, pedig az egyik kedvenc játékom. Persze erről nem a linux tehet, ha lenne csak fele olyan jó a linux szoftveres ellátottsága, mint windowsnak, szó nélkül törölném a windowst végérvényesen.

    Én részemről a munkámat nem ingyen csinálom. Az MS sem hiába dolgozik. Árul egy terméket, amit megvesznek. Nem kötelező.

    Ja, csak nem mindegy milyen haszonkulccsal dolgozik valaki. Engem idegesít hogy a sok birka a világ leggazdagabb emberévé tették a most nyugdíjba vonult m$ vezért (annyira utálom, hogy még a nevét sem írom le). Erről nekem Mark Shuttleworth jut eszembe, aki évente beleöl néhány tízmillió dollárt az ingyenes ubuntuba, anélkül hogy esélye lenne arra hogy valaha is visszajöjjön a pénze, csak azért mert van pénze és imádja a linuxot (ő az első űrturista).

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

Aktív témák