- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-book olvasók
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
bbking
aktív tag
Hali!
Azt akarom megtudni, hogy hogy kell kiszámolni, hogy mennyit kell fizetni az áramszolgáltatónak azért, ha 1 órát megy a gépem???? Nem akarom konrétan leírni milyen gépem, van, hanem valami általános kéne, hogy aztán más is kiszámolhassa.... Azért mégis leírom, biztos ami biztos:
350Wos táp
Nforce2-es lap
2500 barton
2x256 RAM
Radeon 9600 xt
dvd olvasó
dvd író
fdd
usb-s egér, sima bill
17''-os sony monitor -
al_age
senior tag
itt ez jó kis kalkulátor:
Bővebben: link
bocsi elnéztem ezzel csak a géped teljesítményfelvételét tudod kiszámítani és azt hogy milyen tápot ajánlott beletenni, ahhoz hogy tudd mennyit eszik pl tudni kéne a táp hatásfokát is, hogy abból amennyi teljesítményt felvesz mennyit ad le a gépnek és mennyi vész el..., szóval az bonyolultabb...
[Szerkesztve]A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
bbking
aktív tag
Juuuj, ez naggyon bonyolult... Akkor úgy sacc/kb mennyit fogyaszt..??? Abszolút hülye vagyok hozzá, abból hogy tudjuk, hogy 350W, meg hogy 17es moncsi abból nem tudunk valami kilowattot mondani???
-
Imy
veterán
Amit kidob a kalkulátor, annak az ezred része a Kilowatt!
Ebben mi a nehez??? Kilo=1000 -
al_age
senior tag
persze az tény, de ezt a teljesítményt veszi fel a géped, de nincs olyan táp, ami a felvett teljesítmény 100%át leadja a gépnek, némi része elvész a felvett teljesítménynek (tulajdonképpen hővé alakul) tehát ami értéket kidob ott, annál többet vesz fel a táp amikor pl a gépet bekapcsolod, mivel ezen az oldalon a maximális felvett teljesítményt számolja
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
dystopia
tag
Ugy latom kedves forumnyitonak valami szuperegyszeru magyarazat kell, a tulzo leegyszerusitesre talan kepes vagyok, szal:
mondjuk legyen a geped es a monitorod egyutt 300W
szamold ki, egy nap mennyi ideig megy a cuccos, mondjuk 4 ora, az 1.2 kilowatt
szorozd be az aramszamlan levo kW/h ertekkel
ennyit fogyasztottal 1 nap alatt
Ugye jol gondolkodom?
[Szerkesztve]Lüke, én vagyok az APUd!
-
Thunder78
őstag
A legpontosabb megoldás biztos, hogy az ampermérő felszerelése lenne. A kalkulátort is használhatod, de ott vedd figyelembe, hogy az ott megadott adatok maximumértékek, a gépedet nagyon meg kell izzasztanod ahhoz, hogy azt tényleg meg is egye.
Egyébként Watt-ból kWh-t számolni tök egyszerű, elemi fizika. Üsd fel a fizika könyvedet (300 W-nyi fogyasztás, az 0,3 kWh, ha egyórán keresztül ennyi).''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''
-
-
micro
addikt
De ha lusta vagy elmenni, akkor minden más fogyasztót lekapcsolsz a lakásban és elemlámpa segítségével leovasod, hogy mennyit pörög a villanyóra!
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
bbking
aktív tag
hát szal sokminden elhangzott... még nemtom melyiket, de kipróbálom valamelyiket... THX all... írhattok még...
-
neduddgi
aktív tag
Igen, a villanyóra jó, de úgy csináld, hogy szélessávú internetkapcsolatodon folytassál letöltést, írjál közben egy Dvd-t, divixeljél egy filmet, ghostold az egyik wincsidet, és közben mp3-at hallgatva maximális felbontásban játssz a Q3 arénában, hogy jól ki legyen használva a géped! Ezt csináld lécci 2 órán át, a fogyasztást oszd el 7200-zal, és akkor elemlámpával leolvasva a fogyasztást meglesz a tuti Ft/sec adatod. Feltéve, ha a bekapcsolás - kikapcsolás idejére szerzel egy szünetmentes tápegységet, és ezeket a folyamatokat onnan végzed, mert különben nem lesz pontos az eredmény.
[Szerkesztve]1. A Pénz nem boldogít, csak amit veszel rajta; 2. A Pénz nem boldogít, csak ha van belőle elég; 3. A pénz nem boldogít, a hiánya pedig pláne nem.
-
Thunder78
őstag
Egyetértek ... egy gépnek a maximális áramfelvételét nagyon nehéz hosszú távon fenntartani. A leírásokban (vagy egy korábbi hozzászólásba belinkelt kalkulátorban) megadott adatok, mint maximális fogyasztási adatok. Az esetek többségében ezt elég nehéz elérni.
Ha azért kell az info, mert valakivel ki akarod fizettetni, akkor inkább saccolj. Pontosan tényleg csak mérővel fogod tudni megállapítani.
De ez sem biztos, hogy pontos, mert a mérő is más értéket fog adni, ha egy órán keresztül csak megy a gép, de nem nagyon csinálsz rajta semmit, vagy ha valami prociizzasztó dolgot művelsz, esetleg a vinyódon turkálsz ezerrel, stb.
[Szerkesztve]''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''
-
Nicky Nygaro
tag
Bocs, hogy felhozom az elsüllyedt topicot, csak azt szeretném tudni, hogy most mennyibe kerül 1 kwh áram?? (Lakossági fogyasztó részére természetesen...)
-
djyuri
őstag
válasz Nicky Nygaro #18 üzenetére
Szasz...
egészen pontosan megtom neked mondani az elműnél göd és környékén...
februáry vill számlát tartom a kezemben:
618KW 20600Ft........tehát 20600/618=33,3333333333333333333333333333
remélem kimerítő voltam -
phanfantom
senior tag
Nem számítógép és nem is én ''találtam ki'' ezt a kérdést, de érdekelne engem is:
Szerintetek kb. hány forintba kerül havi szinten egy router áramellátása?? (Adapterről, folyamatosan bekapcsolva)Az adapterre 150mA van inputnak feltűntetve.
thx -
MODERÁTOR
Ez a topik azon kérdések halmaza, melyek elférnek pl. az OFF TOPIC-ban is.
A témát zártam.
Köszönöm.Xiaomi 13T
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Android szakmai topik
- Külpolitika
- Milyen notebookot vegyek?
- Opel topik
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- Gumi és felni topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! White Gamer PC! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Asus Vivobook Pro 15.6 4K UHD
- Xfx Quick 308 Dobozos újszerű 3 hó Garancia!!!!!!!!!!!
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest