Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#901) hadime válasza PuMbA (#900) üzenetére

hadime
(újonc)

Tudom, hogy a powerdvd nem szukseges a hw gyorsitashoz. Tudom, hogy az MPC-HC-be alapbol be van epitve a DXVA kezeles. Ez mukodik NVIDIA / ATI kartyakkal. Nekem is megy.
Viszont intel g45 chipsetes integralt vga-val nem (4500HD). A powerdvd alatt viszony mukodik ezzel az integralt chipsettel a DXVA. Gondolom ez alapjan tanacsoltak powerdvd codek hasznalat, amely az ismertetett eljarassal megszerezheto es hasznalhato MPC-HC alatt. Csak az a baj, hogy ezek eseteben sem megy DXVA MPC-HC alatt a d=fennt emlitett intel chisettel.

Egyebkent az MPC-HC egyik szerzoje ezen az intel forumon fordult az intelhez a g45 chipset DXVA problema miatt..

http://software.intel.com/en-us/forums/developing-software-for-intel-graphics-technology/topic/60703/

[ Szerkesztve ]

(#902) PuMbA válasza hadime (#901) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Értem,kipróbálhatod az MPC-HC + CoreAVC kettőst is ,mert a processzorod szerintem elbírná az 1080p-t.

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#903) hadime válasza PuMbA (#902) üzenetére

hadime
(újonc)

Kiprobaltam!

Szaggat. Az ok a vista power managment, amely allitgatja a szukseges teljesitmeny fuggvenyeben a CPU orajelet is. Ha megy a coreavc, akkor annak cpu kihasznaltsaga ~30 %.
Na ez pont az a hatar amikor a vista power management 1600 / 2500 MHz kozott kapcsolgatja a cpu frekvenciat. Az atkapcsolas alatt szaggat a "szegeny" video. Mivel notebook ezert a BIOS ACPI beallitasai nem hozzaferhetok, amellyel egyszeruen "kiiktathato" (ACPI nelkul nem megy) a vista power management. Igy marad a DXVA kutatasa.

[ Szerkesztve ]

(#904) stfx válasza PuMbA (#898) üzenetére

stfx
(tag)

Nem biztos hogy a kodolas szar, mert ahogy nezem ffdshowval dekodol, es az csak multiple slice eseten tudja kihasznalni a dualcore-t. A coreavct mindenkepp megprobalnam Templomegere helyeben, ha meg nem tette. De ha beirna hogy melyik 1080p-s planet earth akad (pl az AJP encode) akkor kiderulne egybol hogy nem a kodolas szar.

(#905) PuMbA válasza stfx (#904) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Semmi már.

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#906) Templomegere válasza stfx (#904) üzenetére

Templomegere
(senior tag)

volt ffdshow -is de már nem azzal kínlódok :)

Simán csak a MPC-HC van fent EVR -el használva .

ilyenkor ugyebár a proc használat kőkemény 1-3% között röpköd . De az eredmény ugyanaz . hazaérek és megnézem milyen is pontosan az én planet earth 1080P-s anyagom.

(#907) gprspeter

gprspeter
(fanatikus tag)

Ha kimenetnek EVR Egyedi beállításokat állítok, akkor van felirat, viszont elejtett képkockák vannak. Ha csak simán EVR-re akkor nincsenek elejtett képkockák, viszont felirat sincs.
Van valami közöttes megoldás? Próbáltam a VobSub-ot, de az sem teszi ki az mkv-ban lévő feliratot... :U

(#908) Templomegere

Templomegere
(senior tag)

General Complete name: WlanetEarth_EP06_IceWorlds_HDDVD_Dual.mkv
[General] Format: Matroska
[General] File size: 7.31 GiB
[General] PlayTime: 51mn 9s
[General] Bit rate: 20 Mbps
[General] Encoded date: UTC 2007-12-06 13:34:03
[General] Writing application: mkvmerge v2.1.0 ('Another Place To Fall' built on Aug 19 2007 13:40:07
[General] Writing library: libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
[Video] Codec: V_MS/VFW/FOURCC
[Video] Width: 1920 pixels
[Video] Height: 1080 pixels
[Video] Aspect ratio: 16/9
[Video] Title: PLANET EARTH 06 ICE WORLDS HDDVD VC1 1920X1080
[Video] Language: English

(#909) PuMbA válasza Templomegere (#908) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Nem tudsz szerválni egy másik Planet Earthot,hogy megnézd,hogy az is rossz-e?

(#910) sbazsi válasza 1010 (#892) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

notiról van szó, ugyhgoy az alkatrész csere szinte reménytelen...

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#911) stfx válasza PuMbA (#909) üzenetére

stfx
(tag)

Az nem lehet rossz, mivel nem reencode, csak remux mkv-ba.

(#912) Templomegere válasza PuMbA (#909) üzenetére

Templomegere
(senior tag)

már szedem lefele a 720p esir-t

(#913) PuMbA válasza Templomegere (#912) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Nekem is ESiR 720p van és jól megy.

(#914) urbanjozsi válasza Templomegere (#912) üzenetére

urbanjozsi
(fanatikus tag)

Ez olyan 80giga körüli motyó???

(#915) Templomegere válasza urbanjozsi (#914) üzenetére

Templomegere
(senior tag)

ez nem ez 720p-s ez 24,3GB

(#916) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elkészült (vagyis majdnem) a HTPC-m:) Shuttle XPC K48 az alapja, benne egy E5200, egy Samu 320 GB-os F1 vinyó és érkezik pénteken az iMon VFD LCD paneles távirányító csomag:B Sajnos a tápegység picit hangos a 4 centis veti miatt, várom az ötleteket a lehalkítására, a CPU és a rendszerventi nagyon-nagyon halkan üzemel. 1080p-s mkv-ket simán viszi mellesleg:R

(#917) iMaverick válasza Alvin_ti4200 (#916) üzenetére

iMaverick
(őstag)

Szia Alvin_ti4200! Az iMon-hoz járó szoftvert (iMedianHD) akarod majd használni? Csak azért kérdem, mert nálam az iMon UltraBay-jel használva nem tudtam megoldani a DXVA-s gyorsítást. A CoreAVC-vel hajlamos együttmenni, de akkor is jobb lenne a DXVA. (Leglábbis szerintem. A CPU sok minden mást is csinál menet közben.)

A kínai Nagy Falat eredetileg Chuck Norris távoltartására építették. Csúnyán melléfogtak!

(#918) Alvin_ti4200 válasza iMaverick (#917) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hát az Intel GMA950 mellett nagyon nem izgat a DXVA gyorsítás:D Media Player 9-cel tökéletesen megy minden 1080p-s mkv (kopp-kopp), gondolom akkor az iMedianHD-val is menniük kell. Tud mappákat kezelni ez a progi? Szóval meg lehet-e neki adni, hogy mondjuk a D meghajtó tartalmát szeretném látni (csak filmek vannak ott, de mindegyik külön mappában)?

(#919) iMaverick válasza Alvin_ti4200 (#918) üzenetére

iMaverick
(őstag)

Igen tud. Úgy hívja a magyar fordítású verzió, hogy Média könyvtár... Mondjuk én speciel nem használom, jobban szeretem a Média intézőt. (Mappába be, mappába be, videót elindít... Gyakorlatilag kitallózom a PC-n.)

Mindenesetre valamelyik "normális" H264 kodeket nyomasd alá, mert az iMedianHD-nak a KMPlayer az alapja és nem igazán használja a kétmagos prociban rejlő erőt... Nekem is a CoreAVC-t kellett aláraknom, az normálisan elosztja a terhelést a magok között. Az iMedian meg csak az egyik magot terhelte, de azt annyira, hogy elcsúszott a kép és a hang...

A kínai Nagy Falat eredetileg Chuck Norris távoltartására építették. Csúnyán melléfogtak!

(#920) gprspeter

gprspeter
(fanatikus tag)

Erre valakinek ötlete? :R

(#921) gprspeter válasza gprspeter (#920) üzenetére

gprspeter
(fanatikus tag)

Mármint erre [link]...

(#922) gprspeter válasza gprspeter (#921) üzenetére

gprspeter
(fanatikus tag)

A megoldás VobSub 2.37
Kimenet EVR, nem dobál el képkockákat, a VobSub pedig kiteszi a feliratot. ;)

(#923) Gabás válasza gprspeter (#922) üzenetére

Gabás
(őstag)

A vobsub overlayt illeszt a lejátszó és hardver közé, hardveres támogatás így kilőve. Egyébként az mpc feliratkezelésével soha nem volt bajom

[ Szerkesztve ]

(#924) gprspeter válasza Gabás (#923) üzenetére

gprspeter
(fanatikus tag)

Hardveres támogatás a notebookon nem sokat segít. Pillanatok alatt 80C-os lesz a 8400GS és még be is szaggat.
MPC feliratkezelésével nekem sem volt bajom, csak ha a kimenetet EVR Egyedi-re teszem akkor a Statisztikában elejtett képkockák száma egyre nő. Ha EVR-re akkor nem dobál el képkockákat, csak felirat nincs...

(#925) Gabás válasza gprspeter (#924) üzenetére

Gabás
(őstag)

na "látod" is eldobált kéckockákat?:)

[ Szerkesztve ]

(#926) gprspeter válasza Gabás (#925) üzenetére

gprspeter
(fanatikus tag)

Most, hogy mondod... ;)

(#927) Templomegere

Templomegere
(senior tag)

berángatás továbbra is fennmaradt , a kérdésem a következő .

A 2 magos x2-őt ami 2800mhz-en megy , érdemes emiatt lecserélni egy 4 magos phenomra?

(#928) PuMbA válasza Templomegere (#927) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Nem hiszem,nekem a Planet Earth 720p ESiR verzió akadásmentesen megy Vistán (+MPC-HC+CoreAVC) Celeron M530-cal (1.73Ghz-es 1 magos proc)

[ Szerkesztve ]

(#929) Templomegere válasza PuMbA (#928) üzenetére

Templomegere
(senior tag)

pár óra és végre lent lesz ez az esir verzió , aztán kiderül.

(#930) Templomegere

Templomegere
(senior tag)

lent van az esir , ugyan azt csinálja .......

(#931) PuMbA válasza Tomekk. (#100) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Gyenge a gép,1080p-re kell egy 2,4Ghz-es Core 2 Duo v egy 2,6Ghz-es Athlon 64 X2.

[ Szerkesztve ]

(#932) PuMbA válasza Templomegere (#930) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Valami driver v program v nem tudom milyen hiba lehet...Van fent más lejátszó v kodek?

[ Szerkesztve ]

(#933) Templomegere válasza PuMbA (#932) üzenetére

Templomegere
(senior tag)

teeeee , már az atya úristen is fent volt ezen a gépen , aztán törölve az egész . jelenleg az van fent amiket írtál. Semmi más . win xp , vista , vista64 alatt is ugyanaz .........
És eddig az életben nem tudtam úgy lejátszani hogy ne legyen benne rángás . Jövő héten veszek egy kamerát , fel fogom venni és valahova felrakom hogy meg tudjad nézni hogyan is játssza le a gépem ......De fogom és kibaszom az egészet

(#934) PuMbA válasza Templomegere (#933) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Ez tényleg hihetetlen,már nem lehet mit mondani. :( Nem tudsz szerezni kölcsönbe egy másik videokártyát? Hátha lesz valami,ha már semmilyen szoftver nem segít,akkor már csak a más hardver :C

(#935) jolaca válasza jolaca (#866) üzenetére

jolaca
(újonc)

Akkor tehát - senki?

(#936) Templomegere válasza PuMbA (#934) üzenetére

Templomegere
(senior tag)

most betettem egy 4870-est :D ha ez sem akkor semmi :D

(#937) Daert

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Hali.
Vki meg tudná mondani hogy lehet -ha lehet-,mkv-ből Vob-Ifo-s DVD furmátumot kódolni?Valamint milyen progival?

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#938) PuMbA válasza Daert (#937) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Sok értelme nincs,mert képminőség marad DVD szintű,inkább szerezd meg a DVD-t.
Egyébként MKVMerge,MKVExtractGUI.

[ Szerkesztve ]

(#939) Daert válasza PuMbA (#938) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Igazából az mkv-s cuccot akarom asztali lejátszón megnézni,ezért gondoltam erre a konvertálásra.Megaztán,ilyet még úgysem csináltam.

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#940) Templomegere

Templomegere
(senior tag)

megtaláltam az én planet earth filmem adatait :

[General] Complete name: DlanetEarth.EP01.2006.1080p.HDDVD.x264.DUAL-Anonymous.mkv
[General] Format: Matroska
[General] File size: 7.30 GiB
[General] PlayTime: 51mn 10s
[General] Bit rate: 20 Mbps
[General] Encoded date: UTC 2007-11-30 11:21:41

(#941) zotymuk

zotymuk
(újonc)

üdv

kérdezném, hogy bsplyer-ffdshow-hali-ac3 codecek esetén be lehet valahogy állítani a hardveres gyorsítást? gigabyte ma78gm-s2h alaplapom van 4850-es procival.1080p film esetén a proci terhelés 40-50% körül mozog.ezért gondolom, h most nem működik a gyorsítás.

köszi

(#942) PuMbA válasza zotymuk (#941) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Azokkal sehogy,szedd le az MPC-HC-t és menni fog.

(#943) PuMbA válasza Templomegere (#936) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

4870-essel nem akad?

(#944) zotymuk válasza PuMbA (#942) üzenetére

zotymuk
(újonc)

felraktam amit javasoltál,köszi. a korábbi codeceket uninstalláltam.a proci terhelés lemegy 5% köré viszont a film valahogy lassú.nem szaggat, nem csúszik a hang, csak kép nem folyamatos, míg a korábbi codec variációval tökéletesen ment bár nagyobb terheléssel.

valami ötlet,h ez mitől lehet?

(#945) PuMbA válasza zotymuk (#944) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

A film nem szabványosan lett kódolva,ezért nem lehet rendesen hardveres gyorsítással játszani,marad a processzor.

(#946) Templomegere válasza PuMbA (#943) üzenetére

Templomegere
(senior tag)

gyakorlatilag ugyan az a szitu , szóval ott vagyok ahol a part szakad :D

(#947) zotymuk válasza PuMbA (#945) üzenetére

zotymuk
(újonc)

értem,köszi

(#948) tpetya1

tpetya1
(újonc)

:)) :)) Üdvözlet mindenkinek!

Kérdésem, hogy nézett e már valaki Intel P4 C2d E6550-es procival 1080p-s fullhd filmet??

2,66Ghz, és 4 Mb 1333FSB

Éredemes-e megvennem ezt, le tudja-e játszani majd a gép hangelcsúszás és szaggatás, valamint belassulás nélkül?

Vieókari pedig Ati HD3850.

Sürgős lenne!

ELŐRE IS KÖSZI MENDENKINEK!

(#949) iMaverick válasza tpetya1 (#948) üzenetére

iMaverick
(őstag)

Nálam C2D 6320 (1,8GHz), 2GB ram, Ati 3450 VGA és WinXP. Nem csúszik el a hang.

Ha meg tudsz vele barátkozni, akkor használd lejátszónak a MPC HC-t. Azzal mennie kell a HD gyorsításnak is a VGA-n keresztül...

(#950) Yahhher válasza tpetya1 (#948) üzenetére

Yahhher
(tag)

Menni fog. Nekem 2,4-es c2d-vel simán megy 20-25% terhelés mellett, integrált vga-val.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.