Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#251) PuMbA válasza Tyrel (#245) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Nagyon kevés filmnél működik a hardveres gyorsítás,nekem eddig 1 trailerhez sikerült elővarázsolnom a többinél kiírta ,hogy hardveres kódolás van ,de fekete maradt a kép,mert nem szabványos h264-be nyomnak sokmindent.
MPC-HC [link] + Outputot WMR9 renderer-re kell tenni (Vistánál azthiszem megy EVR-rel is) és megy a gyorsítás,ha a film támogatja.

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#252) Tyrel válasza PuMbA (#251) üzenetére

Tyrel
(kvázi-tag)

Köszi, hát nem tudom lehet akkor a filmmel van baj mert ez sem működik... Kár érte, nade sebaj, megnézni végülis így is meg tudom, csak örültem volna ha végzi a videókártya a dolgát...

(#253) skylaner

skylaner
(fanatikus tag)

Hello!

Olyan gondom van h egyes 1080p-s filmek lejátszásakor véletlenszerűen meg áll egy pillanatra a kép,beakad és így a hang elcsúszik egy kicsit, pár másodperc múlva "megjavul" de zavaró.
A lenti konfiggal nézem, nincs fent semmi codec pack csak a The KMPlayer-t használom.
Elvileg simán kéne vinnie az 1080p-s filmeket, a proci 3,2GHz-n megy.
Az az érdekes h nem minden filmnél csinálja ezt, valamelyiket simán viszi.

Mi lehet a gond ?

Gigabyte P35-DS3_2.1, E8200, 4*1GB Kingmax 1066MHz ,Gigabyte 9800GTX 512MB, Samsung 500GB SATAII,Corsair VX450, Samsung T220

(#254) PuMbA válasza skylaner (#253) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

KMPlayer szerintem csak 1 magot használ,ezzel próbáld:
MPC-HC [link]

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#255) O_L_I válasza skylaner (#253) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem feltéltlenül a géppel van a gond. nézd meg a proc kihasználtságot lejátszás közben, és ha 100-on van mikor akad akkor lehet, viszont sokszor szerintem enkódolási gondok vannak a filmekben, pl: pont a múlt héten néztem meg a karib tenger kalózait HD-ben. mind a 3 rész kb ugyan olyan paraméterekkel bírt, mégis a 3. rész meg meg akadt egy pillantra, de közben a proci kihasználtság 30% körül mozgott.

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#256) Ndruu válasza PuMbA (#254) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem mondanám hogy a The KMPlayer csak egy magot használ... Korábbról

skylaner: Telepíts egy GSpot-ot és nézd meg hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik az a videó, ami megakad.

- Ha esetleg nagy a proci kihasználtsága, akkor valamit elállítottál a lejátszóban.
Videó (haladó) - Átméretez - Soha (1080p-nél fölösleges)
Videó (haladó) - Videó leképezés - itt lehet próbálgatni, melyik a legmegfelelőbb...
Videó (haladó) - 3D-s zajcsökkentés, Utófeldolgozás, stb., egyikre sincs szükség ilyen felbontásnál. Vedd ki mellőlük a pipát.

[ Szerkesztve ]

sálálé

(#257) bigdigit

bigdigit
(őstag)

én még mindig ott tartok bármit is állítok van valami csúszás a hang és a kép között.nem hiszem,hogy a konfigom miatt lenne.olyan mintha 1 pillanattal később lenne a hang mint a hozzá tartozó kép.
ha beszélnek érdekes a jelenség.mozdul a szája az illetőnek...kicsit csúszva jön is hang...majd hamarabb elmondja a mondokáját és még mindig jár a szája :Y

km player

(#258) O_L_I válasza Tyrel (#245) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

A HD film esetében a ripp amit a netről tölt le az ember (én nem :U ) az x264-es kodekkel van enkódolva viszont a videókari csak h264-et (esetleg VC-1-et) gyorsít amivel az eredeti Blueray és HD filmek vannak kódolva. A DVD-vel hasonló a helyzet csak egy mai gépet már nem nagyon mozgat meg megy 800-1200kbites xvid, de még így is látszik hogy egy DVD lejátszásakor 0-1% a terhelés addig egy xvidnél 4-6%.

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#259) PuMbA válasza Ndruu (#256) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Egy ideje már nem használok KMPlayer-t,de régen nem használt 2 magot azt tudom.
Most belenéztem KMPlayer fórumba,de nem sok jót irnak a több szálú feldolgozásról.
A hang kicsit elcsúszik,valakinek nem is megy(2008 03. havi hozzászólás).Látszik a képen is amit beszúrtál,hogy a KMPlayer nem egyenletesen használja ki a 2 magot.
MPC-HC-ban sokkal jobban megoldott ez a dolog,még 6 magot is támogat :) .

(#260) PuMbA válasza bigdigit (#257) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Előfordul ilyen KMPlayerben,próbáld ki MPC-HC-val.

(#261) cousin333

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdvözletem!

Tud valaki olyan lejátszót mondani, ami elbánik az E-AC3 hanggal?
ffdshow, KMPlayer, Mplayer, VLC Player, MPC, GOM Player, AC3 filter nem... Kihagytam valamit?

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#262) frankie! válasza O_L_I (#258) üzenetére

frankie!
(őstag)

Hát ez nem túl örvendetes, hogy a VGA gyártók által mindenütt rreklámozott technológiák szinte kihasználhatatlanok.:( :( :( :((( :(((

(#263) monstre válasza cousin333 (#261) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

E-AC3 az milyen?

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#264) Fori23 válasza cousin333 (#261) üzenetére

Fori23
(őstag)

Az a DD+? Mert akkor a PowerDVD, ingyeneset sajnos nem tudok.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#265) Ndruu válasza cousin333 (#261) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az nem csak HDMI-n küldhető ki?
Transzkódolni lehet, ha ki tudod operálni az audió sávot a videóból...

sálálé

(#266) bigdigit válasza PuMbA (#260) üzenetére

bigdigit
(őstag)

mpc-hc-val is ugyanaz a helyzet.akkor gyanítom itt valami codec bibi lehet.vagy ilyen maga a rip.

(#267) bigdigit válasza PuMbA (#260) üzenetére

bigdigit
(őstag)

dupla post volt :R

[ Szerkesztve ]

(#268) PuMbA válasza bigdigit (#266) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Próbáld meg úgy ,hogy letörölsz minden codecet a gépről,a MPC-HC-ban pedig a beállításoknál az Internal Filters menüben mindent kipipálsz.Ha még így se lenne jó,akkor pedig az Outputnál válassz más renderer-t(DirectShow Video-nál),egyikkel csak mennie kéne.
Azt,hogy hány magon/szálon megy a videó megtudod nézni a Play menü-->Filters--->MPC Video Decoderre kattintva.Ha nem 4 van ott akkor állítsd át arra.

[ Szerkesztve ]

(#269) cousin333 válasza Fori23 (#264) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az valóban, de az meg az mkv-t nem szereti. Plusz akkora, mint az összes többi lejátszóm együttvéve...

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#270) cousin333 válasza Ndruu (#265) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De valahogy így. Én pont a kioperálást szeretném megúszni egy lejátszóval.

(#271) Ndruu válasza cousin333 (#270) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hátha segít... (Bár lehet már nézted...)

Analógba nem igazán lehet lekeverni, de S/PDIF-re ki lehet küldeni átkódolás nélkül. Én nem tudom kipróbálni, mert nincs digitális bemenetű erősítöm.

Ez volt a próba forrásom: http://samples.mplayerhq.hu/evob/MAININTRO.EVO

De semmivel nem tudtam hangot kicsikarni belőle...

[ Szerkesztve ]

sálálé

(#272) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

MKV lejátszási tapasztalataim:

aktuális ffdshow + matroskasplitter + ac3filter

Sima MPC-vel mindenféle HD videót megnéztem, csak néhány 1080p szaggatott le egy kicsit. WMP11 ugyanezt hozta, csak az egy nehézkesebb, lassabb progi jóval...

Most kipróbáltam MPC HomeCinema -t, ugyanezen a rendszeren, és köszönhetően dxva támogatásnak (elvileg), a videokari gyönyörűen besegít a dekódolásban, és 9 féle 1080p film megnézése közül egyiknél sem ment a proci használat 15% fölé, mindezt egy HD2600pro karival.

Szóval ennyit a codec packokról, én biztosan nem fogom használni őket. :C

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#273) PuMbA válasza CPT.Pirk (#272) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Jah én is használtam mindenfele programot(KMPlayer,VLC stb.) ,de az MPC-HC jött be a legjobban.Mindent visz splitterek nélkül is,a legkisebb procihasználtsággal megy,és nincsen vele gondom,mint más programokkal.

(#274) CPT.Pirk válasza PuMbA (#273) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Feliratot hogy játszik le? Azt írja, váltsak videokodeket. Sima MPC meg ffdshow segítségével simán kirakja a feliratot...

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#275) skylaner válasza PuMbA (#254) üzenetére

skylaner
(fanatikus tag)

KMP Player nálam csak a 2. magot használja.
Feltettem a CoreAVC-t így már mind a 2 magot használja és a problémás film sem akadozik már.
Viszont az mitől lehet h a film nem akadozik hanem úgymond "szaggat" mintha kevesebb mint 24-25 fps-el menne ? Pl itt ez a trailer nálam ez szaggat.

CoreAVC-t h érdemes beállítani, miket érdemes kipipálni? [link]

Ez a MPC-HC is olyan mint a KMP ? Nem kell hozzá semmilyen kodek igaz?

[ Szerkesztve ]

Gigabyte P35-DS3_2.1, E8200, 4*1GB Kingmax 1066MHz ,Gigabyte 9800GTX 512MB, Samsung 500GB SATAII,Corsair VX450, Samsung T220

(#276) PuMbA válasza CPT.Pirk (#274) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Én tettem fel egy Vobsub-ot az MPC-HC mellé és nincs gond(beépített feliratozó nem mindig működik).Mindenféle rendererrel és mindenféle kodekkel mennek a feliratok így.

(#277) PuMbA válasza skylaner (#275) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Nem kell hozzá semmilyen kodek.MPC-HC még a 4 magos procikat is támogatja,úgyhogy nemlehet vele gond.Felismeri automatikusan ,hogy hány magos a procid és úgy lövi be a dekódolást.A szaggatás nem tudom mitől lehet,törölj le minden kodeket a gépedről,csak az MPC-HC maradjon.
XP-n vagy Vistán vagy?

[ Szerkesztve ]

(#278) CPT.Pirk válasza PuMbA (#276) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor ezt a lejátszót meghagyom csak a szaggatós HD-k számára, nem akarok most még vobsubot is feltenni.

(#279) PuMbA válasza CPT.Pirk (#278) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Miért,mit használsz még? MPC-HC-nek mindent le kéne tudni játszani.

(#280) skylaner válasza PuMbA (#277) üzenetére

skylaner
(fanatikus tag)

XP-t használok és semmi kodek sincs a gépemen.
Mindjárt letöltöm ezt a MPC-t, megnézem ezzel is szaggat-e.

(#281) skylaner válasza skylaner (#280) üzenetére

skylaner
(fanatikus tag)

Megnéztem de ugyanúgy szaggat.
Lehet h egy új XP megoldja a gondot mert a mostani már fent van 4 hónapja és az elején nem voltak ilyen gondok.

(#282) CPT.Pirk válasza PuMbA (#279) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Régi MPC mivel ffdshowt használ, így nincs szükség vobsub filterre, mert ffdshow kezel mindenféle feliratot, és a procban meg van elég erő a hd filmjeim megnézéséhez, nem életbevágó a videokarinak adni a feladatot.

(#283) Sotho válasza PuMbA (#279) üzenetére

Sotho
(senior tag)

mpc-hc nekem nem játsza le az mkv filmeket csak a hangot.

(#284) PuMbA válasza Sotho (#283) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Az érdekes :Y Ott valami nagy baj lehet,én még nem találkoztam olyan mkv-val amit ne játszott volna le. Nekem mindent visz: mkv,mp4,mov,m2ts,ts,avi,vob,flv és nincs egy kodek se a gépemen.A beállításoknál az Internal Filters menüben bevan pipálva minden?
XP-n vagy Vistán vagy?

(#285) PuMbA válasza skylaner (#280) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Nekem egyszer az volt a gondom egy mkv filmnél,hogy 15fps-sel játszotta le.
Az volt a megoldás ,hogy letöltöttem a .NET Framework 3.5-öt ami tartalmazza a Vista Video Rendererét(EVR).Ezután az MPC-HCban ezt jelöltem be renderernek és ment a film rendes sebességgel.Lehet nálad is ez a gond.

(#286) spyduck

spyduck
(PH! kedvence)

Sziasztok!
Mekkora a hardverigénye az alábbi felbontású HD filmeknek? HD ready, Full HD?

www.laptopkalauz.hu

(#287) monstre válasza spyduck (#286) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a HD ready az nem hd filmfelbontas, hanem a tv-knel adjak meg, hogy kepes megjeleniteni hd tartalmat

(#288) spyduck

spyduck
(PH! kedvence)

Értem, egyre világosabb:)
Akkor egy HD film lejátszásához milyen VGA és processzor a minimum?

www.laptopkalauz.hu

(#289) monstre válasza spyduck (#288) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a full hd pedig az 1920*1080-as felbontast jeloli, vagyis teljes terjedelmeben kepes a tv megjeleniteni a hd tartalmat
proci + vga kerdest passzolom

nekem a regi 3500+ procim meg 6600gt-m is vitte a 720p-s mozifilmeket :)

(#290) Ndruu válasza spyduck (#288) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Integrált lappal (PH! teszt)
Médiacenterek

720p-hez elég lehet egy 2500+-os Barton, 1GB RAM, 6600GT is.
1080p-hez inkább már egy Dual Core E1200, vagy E2140 (jól meg lehet rángatni), 1GB RAM (XP esetén), meg valami hardveres dekódolást támogató olcsó videókártya.

sálálé

(#291) PuMbA válasza Ndruu (#290) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Egy jó 6000-7000kbps-es 720p HD film (pl. ESiR release-ek) már megfingatta a 2500+-os Bartonomat.

(#292) PuMbA válasza spyduck (#288) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Egy 2,2Ghz körüli újabb fajta Sempron (LE-1xxx sorozat) már megteszi 720p-re,ám egy alap dual core a legbiztosabb megoldás. Nekem egy LE-1100 van most,eddig bírt minden 720p-t. Videókártya meg igazából tök mindegy. Laptopomban egy ATI X200-al - amin a GTA : San Andreas se képes rendesen futni minimumon 640x480ban - is mennek a filmek. Igazából a proci a lényeges,legalábbis HD-ripeknél ahol úgysem működik a hardveres gyorsítás.

[ Szerkesztve ]

(#293) spyduck válasza monstre (#289) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

most látom, h válaszoltak már rá:)
Amúgy köszönöm a válaszokat :R

[ Szerkesztve ]

www.laptopkalauz.hu

(#294) CPT.Pirk válasza spyduck (#293) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

720p: 1280*720
1080: 1960*1080

(#295) monstre

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jaja, igazabol prociigenyes a feladat, de mondjuk az en a64 x2 4800+-omat olyan 5-10%-ban hasznalja 720p lejatszaskor

tv felbontasok a lap aljan

[ Szerkesztve ]

(#296) spyduck

spyduck
(PH! kedvence)

Igazából notebookra érdeklődtem, ez alapján: [link] egy 1,6ghz-es T2330 vagy erősebb proci elég a 720p-hez? Esetleg 1080p már sok neki?

www.laptopkalauz.hu

(#297) Tibiajax válasza spyduck (#296) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elég lesz.. 1080p-hez is, ha 2:35-ös cinemascope a film, ha "normál"-szélesvásznú 1:85-ös, akkor már lehet h röcögni fog.
Planet Earth 1080p-t pl.meg se probáld..

[ Szerkesztve ]

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#298) Ndruu válasza spyduck (#296) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha megvan a gép, lehet próbálgatni... Samples

Pl. Robotica 1080p és 720p

Itt az összes, felsorolva.

sálálé

(#299) Tibiajax válasza Ndruu (#298) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A robotica-demo se fog azért 100%-os képet adni neki.. Mondom, ha nehéz az anyag (mint pl. a Planet Earth is), megfekszik mint a szél, amikor mozog a kamera.
A Robotica egy nagyon sima cucc. De persze, van más sample is, azokkal lehet próbálkoznia

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#300) spyduck

spyduck
(PH! kedvence)

Hol lehet letölteni rövid demókat?

www.laptopkalauz.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.