hi!
lsassan-lassal qúúúva anyázni kezdek...

nah, tényállás:
előszedtem újra az 1. hsz-ban linkelt, szerintem a maga nemében páratlan és tökéletes dxva, cuda leírást.

win7, mindkét gépen minden ok,
mkv mpchc dxva ok
bd total media ok
32xp,(most állítottam újra, klite likvidálva, friss mpchc, coreavc 2.0, ac3)
mkv
- mpchc dxva és cuda, ahogy akarom ok
- bs player cuda ok
bd
- power dvd7: h264, mpeg2 ok
- power dvd8: h264 ok, (csak agyonherélt bd verzióval, de jobb dxva hatásfok!)
de!!! 
a tetűűű vc1 bluray power dvd 7-ben a gyors jeleneteknél bekockázódik.
32 xp alá pedig a total media 3 feltelepíthető, de indítás után mindkét stabilra tesztelt gépem os-e összeomlik és retestartol. utánaolvastam, és másoknak is van ezzel problémája. konkrétan az Arcsoft.TotalMedia.Theatre.Platinum.v3.0.0.38
a mpchc a leírtak szerint van beállítva, de ugye bluray-t megnyitni nem lehet vele, csak a stream mappából amatőr módon berángatni a filmet tartalmazó m2ts-t. de vc1-nél még így sem megy, azaz el sem indul. bsplayer-en a hang lejátszása elindul, de a képablak fel sem jön. több vc1-es bluray-t elővettem, 1 kivétellel mindenhol ez a helyzet.
a kivétel: Coraline és a titkos ajtó.
mpchc elindul, de angol hangsávval, váltást meg sem engedi, a magyar sávot eldugja.
bs player magyarul indul, de szokásos módon a kép ablak elő sem jön.
egyszerűen körbejárok, és xp alól nem bírom rendesen lejátszani a vc1 bluray-t....
vagy kép nincs, vagy bekockázódik, vagy magyar hang nincs, stb....
és ahhoz, hogy most meg tudjak nézni egy vc1 bd-t, le kell állítanom csomó alkalmazást, gép kikapcs, hogy be tudjam dokkolni a win7-es winyót, újraindít, azután meg vissza. vagy bekapcsolhatoma nagygépet, aminek a vetijei túlvisítanak mindent.
az igazi megoldás az lenne, ha a total media-m nem omlasztaná össze az xp-met...
minden hozzáértő tanácsot szívesen fogadok, csak a meg kell válni az xp-től, és használjak kmplayer-t féléktől meg lehet kímélni...

[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html