Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#651) _ak_ válasza FefeeX (#650) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

nálam ugyan olyan mindkettővel

Let's begin, de gozaimasu!

(#652) PuMbA válasza _ak_ (#649) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

EVR azért kell ,mert a Vista (DXVA 2.0) csak azon keresztül támogatja a hardveres gyorsítást. XP alatt DXVA 1.0 van azon megy Overlay Mixeren és WMR9 Renderlessen is.

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#653) Fori23 válasza FefeeX (#645) üzenetére

Fori23
(őstag)

Nekem is van pár olyan filmem ami nem megy DXVA-val, de nincs vele gond [link] ->(a proci csak 1,6GHz-en megy). A Vista meg a MPC-HC is 64bites.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#654) Fori23 válasza Fori23 (#653) üzenetére

Fori23
(őstag)

Beállításokban sincs semmi extra [link] [link]

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#655) FefeeX válasza Fori23 (#654) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

egyrészt érdekes, hogy átmuxoltam és mkv-ban ugyanaz jobban megy, nem akad semmin
másrészt nekem kicsit más a beállitásom, de majd igy is kipróbálom, thx

a kiiratásokat az első képen mivel csináltad?

Amúgy ha avit fűzök össze VirtualDub-bal, akkor ugye ha 15 perc alatt végzett 12 gigával, akkor tényleg nem nyúlt bele (méret u. az, csak az egyik hangsávot leszedte, pedig nem mondtam neki - mondjuk nem is kellett volna kinai)
Milyen progival lehet tolni a hangsávon, hogy ne muxolással kelljen mindig megnéznem, hogy már jó helyen van-e a hang? :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#656) dni

dni
(őstag)

Sziasztok!

HD anyagok lejátszásával lenne egy kis problémám. Az AVforumon lévő cikk alapján végig csináltam a beállításokat, ennek ellenére valami nem klappolt, mert több film is akadt vagy a hang a képhez képest el volt csúszva. Keresgéltem itt-ott, utána állítgattam, de érdemi javulás nem volt. Legutóbb letöröltem az összes kodeket a gépről és csak az MPC HC-t lejátszót hagytam fent, így sikerült belőni a dxva-t is, de ennek ellenére vannak filmek, amik mintha akadoznának (Planet Earth 1080p dxva). A képernyő frissítését is állítgattam 24,25,50,60 Hz re de ekkor sem változott. A processzor (alapon 2,3 de felhúztam 3 Ghz is hátha az a gond) maximális terhelése 60-70%, DXVA esetén pedig 10-15% maximum.
Hangok kódolását is az MPC HC-re akartam bízni, de a DTS hangsáv akadt, erre visszaraktam az AC3 filtert, amivel nem akad, viszont a kép le van maradva a képhez képest.

Vistat használok. HDMI kábelen megy a kép, optikain a hang az erősítőbe.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#657) PuMbA válasza dni (#656) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Az MPC-HC beállításainál az Outputot tedd EVR-re.

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#658) dni válasza PuMbA (#657) üzenetére

dni
(őstag)

Azon van! Már több dologgal próbálkoztam, de a kép miért van lemaradva hanghoz képest?

[ Szerkesztve ]

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#659) PuMbA válasza dni (#658) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Az első EVR-re tedd.

(#660) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

korábban próbálkoztam mkv k lejátszásával. Gépet külön érte, mivel nem használom másra csak netre, nem vennék pluszba. Szóval van valami új erőforráskímélő lejátszó, ami a 720p ket biztosan viszi egy a64 3000+ 1,5g memo radeon 9600 pro n vagy felejtős még mindig ?

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#661) PuMbA válasza -=Libria=- (#660) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

#475-ös hozzászólás csak Internal Filters helyett External Filtersnél kell belőni a CoreAVC-t. XP-n meg nem kell állítani az Outputot ,mint Vistán. Ha ezzel nem megy a 720p ,akkor felejtős ,mert ez a leggyorsabb megoldás perpill.

(#662) _ak_

_ak_
(PH! addikt)

Kipróbáltam az MPC HC-t én is a CoreAVC-vel és működik. DE a cpu terhelése mit sem változott vagyis a kmp továbbra is 50-60 közt mozgatja, overall meg 90-70 közt van. Ebből kiindulva vagy még most sincs vga-s támogatás és a proci elviszi az egészet vagy a többinél is volt, de akár h is legyen nem értem, h más esetben miért lassú a kép.

Default esetbe az mpc hc-nál bár a dxva be van kapcsolva mégis azt írta, h nincs használatban. :( btw hol tárolja a lejátszó a beállításokat?)

(#663) PuMbA válasza _ak_ (#662) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Filmtől is függ ,hogy megy-e a hardveres gyorsítás. MPC-HC meg a CoreAVC legalább támogatja a 4 magot,míg KMPlayer nem.

[ Szerkesztve ]

(#664) Gabás válasza _ak_ (#662) üzenetére

Gabás
(őstag)

a film kódolásától függ, hogy lesz-e hardveres gyorsítás

[ Szerkesztve ]

(#665) _ak_ válasza PuMbA (#663) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

De most egy laptopról tolom, amibe 2 magos amd athlon x2 van x1270-es vga-val. Azt nem vágom, h miért ugyan akkora a cpu terhelés akkor amikor le tudom játszani a videot és ugyan annyi amikor nem. vagy minden esetben megy a hardveres gyorsítás vagy egyik esetben sem, de akkor miért nem tudom lejátszani az egyik lejátszóval és a másikkal nem? (sosem voltam otthon kódek témában :D )

(#666) _ak_ válasza _ak_ (#665) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Na meg ha kódolástól függ, akkor annak utána is lehet járni, h úgy kódolták-e vagy sem nem?

(#667) stevve válasza _ak_ (#666) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sajnos nem minden esetben. Sok nfo csak annyit taralmaz, hogy x264... gyönyörű, de ezt az infót ki se kellene írni, mert biztosan nem fizetőssel csinálják. Ehelyett odabiggyeszthetnék, hogy DXVA vagy hasonló.
Amúgy az X1000 sorozatban lévő támogatás még elég kezdeti dolog volt, meglehet, hogy emiatt terheli mindig ugyanúgy a procidat, na meg ha a CPU se viszi túlzásba a sebességet, ez is lehet ok. Mindenesetre annyi biztos, hogy támogatással a GPU használatban van, figyeld azt pl.: Rivatunerben és akkor kiderül, melyik jó és melyik nem.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#668) _ak_ válasza stevve (#667) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

A lényeg, h másoknak megy ffdshowal vagy vlc-vel is (szintén pr210es notin), nekem meg csak a coreavc-vel sikerül.
Persze nem kizárt, h a többiek dxva-s hd filmeket találtak én meg 4 nem dxva-sat.

A másik, h ha nincs is hardveres gyorsítás, akkor miét nem pörgeti meg jobban a cpu-t? Azért mégis csak egy 2 magos 1.9es dologról van szó.

Majd azért kipróbálom ezt a riva tuneres dolgot, thx!

(#669) PuMbA válasza _ak_ (#668) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

1080p vagy 720p? KMPlayer biztos nem pörgeti a cpu-t,mert hülyén van megírva benne a többmagos támogatás.

[ Szerkesztve ]

(#670) _ak_ válasza PuMbA (#669) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

1080p x264, h 264 egy athlon x2 1.9ghz és egy ati x1270es integrált vga 2gb ram és vista business.

Most kaptam még egy tippet k-lite codec pack + bsplayerre, az illetőnél ez viszi gond nélkül a HD filmeket.

Amúgy pont mpc + klite mega kombóról váltottam kmp-re, mert az sokkal jobban vitte a hd filmeket (természetesen még anno az asztalin). Nem tudod esetleg, h az mpc hc, alapból hova menti a beállításait?

[ Szerkesztve ]

(#671) _ak_ válasza _ak_ (#670) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Utóbbi sem működik jól,szaggat min t állat. de ahogy elnézem ffdshowt használ a bsplayer is ebben az esetben. 2 embernek az ffdshow viszi rendesen a az 1080p-s filmeket, nekem miért nem tudja?

(#672) Yahhher válasza _ak_ (#671) üzenetére

Yahhher
(tag)

Próbáld újratelepíteni a win-t, esetleg egy xp-vel próbálkozz. Mennie kell.

(#673) _ak_ válasza Yahhher (#672) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

A win reinstall nem kizárt, mert mással is meggyűlik a bajom, de a mostani rendszer amúgy 2 hetes most és mindenhez a legfrissebb drivert szedtem össze, elég szarul érezném magam, ha reinstall után sem lenne jó.

(#674) PuMbA válasza _ak_ (#673) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Leszedsz minden codecet,MPC-HC marad ,beállításoknál az Outputot EVR-re teszed,mivel Vistán csak ezen megy a hardveres gyorsítás és így működnie kéne.

[ Szerkesztve ]

(#675) _ak_ válasza PuMbA (#674) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Hogy tudom resetelni az mpc hc beállításait?
Leszedtem minden külső codecet, de most az mpc hc-ban a filtersnél szerepel vmi olyasmi is h matroska splitter (low permit) (amikor rákattintok jobb klikkel az éppen játszott videóra)

(#676) PuMbA válasza _ak_ (#675) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Kiszedsz mindent az External Filters menüben és bepipálsz mindent az Internal Filtersnél.

(#677) zombizomba

zombizomba
(újonc)

Hello!
1 kis segítséget szeretnék kérni
olvasgattam itt a fórumot próbáltam a beállításokat codeceket kmplayerben stb volt is vmi javulás de még mindig belassul a kép és csúszik a hang mit tehetnék? lehet kevés a gépem?
pentium 4 3.06GHz
1GB ram
Nvidia geforce 7300LE
van fent coreAVC pro és kmplayer is

(#678) PuMbA válasza zombizomba (#677) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

#661-es hozzászólás

(#679) zombizomba válasza PuMbA (#678) üzenetére

zombizomba
(újonc)

megcsináltam de így is szaggat :W a videokártyám elég jó hozzá?

(#680) PuMbA válasza zombizomba (#679) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

A processzorod kevés,videókártya tökmind1.

(#681) Yahhher válasza zombizomba (#677) üzenetére

Yahhher
(tag)

720-hoz elég csak az a proci. 1080-hoz több kell.

(#682) -=Libria=- válasza PuMbA (#661) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

nem viszi, ez van. Majd szerzek egy asztali mkv lejátszót

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#683) dni válasza PuMbA (#659) üzenetére

dni
(őstag)

Jo a hang, viszont igy nincs felirat. :U

(#684) PuMbA válasza dni (#683) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Külső feliratozóval lesz csak,feldobsz pl. egy VobSub-ot.

(#685) Gabás válasza PuMbA (#684) üzenetére

Gabás
(őstag)

úgy viszont nem lesz DXVA:)

[ Szerkesztve ]

(#686) PuMbA válasza Gabás (#685) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Akkor marad az EVR Custom Presenter... :K

(#687) dni válasza PuMbA (#686) üzenetére

dni
(őstag)

Ez hihetetlen, éreztem, h egy normális, erős Intel procis platformot kellett volna venni, nem szarozni itt a DXVA támogatással. (esetleg egy PopcornHour-t) Lassan többet állítgatom, tesztelem, mint amennyi időt eltöltök a filmnézéssel. :W

[ Szerkesztve ]

(#688) FefeeX válasza dni (#687) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Ugye nem az E6400ról beszélsz, hogy nem viszi normálisan? Nekem az E8200 gyönyörűen visz mindent, nem használom a VGA gyorsítást, mert van olyan film, ahol nincs lehetősége, viszont akad tőle a kép, és nem szeretem filmenként állítgatni, proci nyers erőből elhúz 30-40%on egy 1080p-t átlagban. (érdekesmód amit már írtam, az avi-val akad, ugyanazt betolom mkv konténerbe - semmi más, nem nyúltam semmihez - és gyönyörűen, akadás nélkül viszi)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#689) Witya

Witya
(lelkes újonc)

Valaki tudna nekem abban segiteni hogy akkor most mi is kell hozzá hogy a hang ne csússzon mert már kiprobáltam a MPC -HC-t is és azzal se müxik
Meg fent van az Ace mega codecs pack is...és az XP-t használom

Előre is köszönöm!

Change one thing, Change everything.

(#690) dni válasza FefeeX (#688) üzenetére

dni
(őstag)

Nem, 44+ van a HTPC-ben az is viszi, de van egy-két 1080p-s film ami 80-95% on megy, ezért lett volna jó ha van támogatás. Tuninggal már jobb a helyzet, csak akkor meg nem nagyon tudom alulfeszelni, ami jó lenne a fogyasztás szempontjából.

[ Szerkesztve ]

(#691) FefeeX válasza dni (#690) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

95% még nem a világ vége, ha nem akad meg akkor mehet prociból az egész... :)

Én mondjuk HTPC-hez is inkább egy E2180-at vettem volna, alulfeszelve is futott nálam anno 2400-2500at, TDP 65W asszem, amit alulfeszben nem eszik meg közel sem :) De már úgyis mindegy :)

(#692) PuMbA válasza Witya (#689) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Leszeded az Ace mega codecs packot,és MPC-HC beállításainál az Internal Filters menüben mindent bepipálsz,External Filtersnél pedig mindent kiveszel.

(#693) gefffry

gefffry
(fanatikus tag)

Üdv mindenkinek!

Hogyan tudnám megoldani, h MPC HC alatt legyen vga gyorsítás és felirat is?

VGA: 8500GT, Os: Vista ultimate x32.

a VGa gyorsítás megoldott, de feliratot nem sikerült varázsolnom mellé. :(((

[ Szerkesztve ]

(#694) csudri

csudri
(őstag)

Sziasztok!

Én ugyan nem HD-filmet szeretnék lejátszani, csak egy egyszerű .mkv-t, de az MPC (6.4.9.0.) nem akarja. Ha nincs bepipálva az internal filters-nél a Matroska, akkor "Cannot render the file" üzi jön az MPC-ben, ha be van pipálva, akkor meg az FFDSHOW dob egy hibaüzit, hogy "Reconnect failed, please restart the video application".

6.4.9.1. is ugyan ezt csinálja, csak ott mindkét esetben (van pipa, nincs pipa) FFDSHOW error van.

VLC player gond nélkül viszi a file-t, de azt meg utálom. :)

Vortex World Domination

(#695) PuMbA válasza csudri (#694) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

MPC-HC:[link] , ehhez se kell semmilyen kodek v ffdshow ,mint a VLC-hez .

[ Szerkesztve ]

(#696) csudri válasza PuMbA (#695) üzenetére

csudri
(őstag)

Tökéletesen működik köszönöm!

Akkor ez ffdshow-t le is szedhetem a gépről, ha ezt használom?

Vortex World Domination

(#697) Gabás válasza gefffry (#693) üzenetére

Gabás
(őstag)

visszaolvasni kicsit

[ Szerkesztve ]

(#698) gefffry válasza Gabás (#697) üzenetére

gefffry
(fanatikus tag)

Úgy néz ki megtaláltam a megoldást, h mkv fájlból lejátsza a mpc HC a feliratot, miközben megy a DXVA gyorsítás VISTA alatt.

Tehát, ugye ahhoz, h Vistán működjön a DXVA gyorsítás be kell kapcsolni az EVR-t.
Ahhoz, h működjön a felirat is, az EVR egyedi beállításokat kell választani ( a 2. EVR ) ÉS a Lejátszás pontban kipipálni a felirat auto betöltése opciót.
Innentől aktív a feliratok menü a jobbegérgombos menübe, itt ki tudjuk választani a feliratot.

Nekem így sikerült feliratot raknom DXVA gyorsítás mellet HD filmre. :D

[ Szerkesztve ]

(#699) Gabás válasza gefffry (#698) üzenetére

Gabás
(őstag)

hát, szép eredmény, főleg hogy ez lépésről lépésre megvan a program oldalán:)

[ Szerkesztve ]

(#700) dni válasza gefffry (#698) üzenetére

dni
(őstag)

És a hangsáv nincs elcsúszva? Nekem evvel a módszerrel pár filmnél a dts hangsáv "hamarabb érkezik" mint a kép,

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.