megosztnék egy tapasztalatot.
idáig kétkedve fogadtama hw-es gyorsítás létjogosultságát, mert túl sok vele a macera. a kis gépemben, amit mozizásra, letöltésre használok, ez amúgy is esélytelen, mert 7200-as alaplapi vga van.
de kezembe akadt egy olyen dl méretű 1080p mkv, amihez bd creator is volt. kipróbáltam. átkonvertáltam bd struktúrává, és udf 2.60-ban kiírtam egy 2 rétegű dvd-re, bluray videónak.
a nagyobbik gépemben E8500 van egy 8800gt társaságában. power dvd 7-esben, és nvidia panelen bekapcsoltam a hw gyosítást.
nagyon megdöbbentem! amíg a kis gép ezt a bluray-t (elég hw igényesre sikeredett valamiért), 90% körüli cpu terhelés mellett játszotta, igaz, még teljesen folyamatosan, addig a nagy gép hw gyorsítással 0-2%!!! között, és gyakorlatilag egyáltalán nem jobban melegedő gpu mellett.
ha nem próbálom ki, nem hittem volna. idáig 5-10% cpu terheésekről hallottam, de 0-2??? ez már nekem is sok volt... (vagyis kevés)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html