1 magos processzorral ne számolj 1080p-re,egy 2,4 Ghz-es 2 magos proci minimum...
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

1 magos processzorral ne számolj 1080p-re,egy 2,4 Ghz-es 2 magos proci minimum...
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.
a 2400asban úgy tom van hadveres támogatás...ezért gondoltam,hogy elég egy 3500+os proci.

mkv esetében nem mindig megy a hardveres gyorsítás ,mert eltérhetnek a szabványtól

hali!
jöttem hozzátok hátha valaki megtudja végre oldani a rejtélyemet!
adott a konfigom, profilomba látjátok 1920ba nézem a windowst!
ez a kodek van fent a gépemen: [link]
avi-nál minden rendbe, 720p nél is, de van oylan film ami kicsi náha néha gatyaszaggatózik, 1080 nál is ez a helyzet csak ott nagyobb arányban 10ből 1-2film nem szaggat!
kérdem én, hát egy iylen konfigon simán kéne futnia a legdurvább 1080 as hd nak, de nem, nemfut, hanem inkább szaggat!
proc terhéls is megvan: 10-42-20-43, mag1-mag2 stb.! e körül ugrál folyamatosan!
szal miként is lehetne megoldani azt hogy szaggason az mkv lejátszása, gom playerrel játszom, de vlc vel is ugyan ez a helyzet! vista ulti 64bit-et használok!
köszi
P4
USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

Van valakinek tapasztalata a HD-s gyorsítással 64bites Vista alatt?
A szitu: újratelepítettem az asztali gépemen a Winfost, és ha már a múltkorjában lecseréltem a ramjaimat 4GB-ra, gondoltam kellhet a 64 bit (és akkor már legyen Vista).
Tehát az aláírásomban szereplő konfigra rátettem egy angol Vista 64bitet SP1-gyel. Catalyst 8.10, .NetFX 3.5, legutolsó DX... (az augusztusi frissítésű).
Namost beregisztráltam az MPC HC videdec.ax-ét (a 64bites verzió eleve nem ment, így maradt a 32bites). A videókat lejátsza (BSPlayer-t használok EVR Custom videórendering-gel), csak a gyorsítást nem csinálja...
Letöltve az MPC HC 64bites verzióját csinálja a gyorsítást, de szaggat a lejátszás... Ráadásul én jobban preferálom a BSPlayer-t... 5let?
A kínai Nagy Falat eredetileg Chuck Norris távoltartására építették. Csúnyán melléfogtak!

Vegyél le mindent és tegyél fel MPC-HC-t. Ha szaggat valamelyik film,akkor meg a Play-->Filters-->MPC Video Decoderben vedd ki a hardveres gyorsítást,mert biztos nem teljesen szabványos a film.

Vedd ki a gyorsítást MPC-HC-ban,biztos azért szaggat a film,mert nem szabványosan van kódolva. Outputot meg tedd EVR-re.

igyse jó, sőt, még a filterből a video decoder gombot is sikerült eltüntetnem és már kép sincs! 
esetleg valami más megoldás?
P4
USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

Az a baj, hogy a másik gépemen (Core2Duo, 2GB ram, HD3450, WinXP) ugyanez a film röcc nélkül megy HD gyorsítással...
EVR-rel néztem....
A kínai Nagy Falat eredetileg Chuck Norris távoltartására építették. Csúnyán melléfogtak!

Hali !
Olyan gondom van hogy ...... eddig bármilyen vas volt a gépemben mindig ugyanez a problémám volt .
AMD X2 2800mhz , ATI 4850 , 4 gb ram stb
DVI-HDMI átalakító - dvi-dvi kábel , fullhd TV
mkv filmek lejátszásánál , néha olyan szaggatós , beakadós a kép . De nem mindig , természetfilmnél , a közeli képeknél minden hibátlan , de amint mutat egy hegyvidékes tájat mondjuk 10000 pingvinnel megspékelve akkor már érezhető a rángatózás .
kodek részhez hülye vagyok.....kmplayer-t használok , de kipróbáltam már minden mást . MPC HC-t matroskával , ffdshow-al de az is ugyanígy tett .
Ha a pc monitoron nézem akkor is ugyanez a szitu .
XP , vista szintén tökmindegy .
segitsééééég 

Vista + MPC-HC + EVR-rel nem kellene lennie akadozásnak.Az elképzelhető ,hogy a film nem szabványos így hardveres gyorsítással akadozik,de ki tudod venni a Play-->Filters-->MPC Video Decodernél a gyorsítást. Gépről ajánlatos minden kodeket meg splittert leszedni,csak MPC-HC maradjon fent

Akkor lehet 64bites MPC-HC-val van valami,én 32bitest használok.Lejátszás közben Play-->Filters-->Enhanced Video Renderernél látsz eldobott képkockát vagy csúszást?
[ Szerkesztve ]

Beállításoknál az Output EVR-en van? Próbáld ki mindkét EVR-rel. Látom neked is 64bites Vistád van,én 32bites MPC-HC-t használok,azzal sose volt gondom.
mod: legújabb béta [link]
[ Szerkesztve ]

Közben megnéztem jobban az XP-Standalone filter-BSPlayer-es verziójú gépen is, és ott is szaggat a film... Szóval tényleg valami szabványon kívüli kódolás lehet a probléma... (A DXVA-t kikapcsolva nem szaggat a lejátszás. Viszont néha valami belóg a képbe. Nem vicc! Olyan mintha valami hülye effekt lenne: valami karakterlánc lóg be a tetejéről... Lehet hogy a feliratot mutatja ilyen hülye módon?)

Megnéztem vista alatt , nekem folyamatosan növekszik az eldobott képkockák száma 2200 lejátszottnál van 101 eldobott !!!
dxva ha engedélyezve van akkor nincs eldobás , de a film továbbra is lüktető érzést kelt .
heeelp 
[ Szerkesztve ]

Sajna nagyon új vagyok...
Az AfterDawn-on találtam a tsmuxer .mkv>AVCHD konvertálás leírását. Egy találomra letöltött fájllal ment is a dolog (.m2ts-ből a notebook vinyójáról már le is játszotta a WinDVD SE, eddig rendben.
De én mást szeretnék, és az nem ment. Azt próbálmám ugyanis, hogy az AVCHD kamkorderemre (HG10) átmásolva/ráirányítva tudjam lejátszóként használni. Próbált már valaki ilyesmit (keveset olvastam vissza, bocsánat!), lehetséges-e vajon?
Kimeneti formátumként próbáltam .ts, .m2ts és blu-ray változatot, mindet az összes lehetséges kamkorder könyvtárba bemásolva (illetve az illető (al)könyvtárakat a progi kimeneti célkönyvtáraként megjelölve - semmi, a cucc nem látja, így nem lejátszható. A program alapbeállításain nem változtattam, mert nem értek hozzá. Egy dolog biztos: az .mkv konténer 720p-s felbontást árult el, a HG10 natív HD-felbontása 1080i. Erre viszont nem ajánlott gyógyírt a program.
Kérnék szépen vélemény(eke)t!
És köszönöm!
Laci

Hello!
Az normális, hogy a hd filmek 24 fps-sel mennek?
Amúgy minden jól működik, csak sz.tem kicsit kevés ez a szám...... 

Miért ne lenne normális? 24fps már folyamatos az emberi szemnek. Játékoknál is folyamatos csak ott egy kicsit más a helyzet,inkább 40-60fps az ideális.
[ Szerkesztve ]

ezeket lejátszva nem tapasztaltam semmi rángatózást .
De ezek szerint van egy rakat rosszul kódolt filmem ? hogyan lehet ezt megállapítani filmnézés nélkül .................

Nézés nélkül nem lehet,ám az ilyen félrekódolás TV-ből felvett anyagoknál fordul elő.
Mikor megszerzek egy hd filmet én előszőr mindig letesztelem,hogy hogy megy hibátlanul (EVR v EVR Custom Presenter(Egyedi beállítás) v Overlay Mixer + DXVA v DXVA nélkül).
[ Szerkesztve ]
Ok, rendben.
Csak hirtelen azt hittem, hogy v.mi be van lassulva.... 
lenne egy olyan kérdésem,hogy a régi gépemet lehet átalakítom htpc-nek....
egy duron 2,2gigahzen 1giga ddr 400mhzes ram és egy agp-s 3450 elég az 1080p-s filmek lejátszásához vagy célszerű alaplap proci cserre is....csak mert a 3450ben van elvileg hd hadveres gyorsítás...

Hali, ha jól tudom, akkor az a duron 1 magos ugye? Mert akkor jobban jársz, ha befektetsz, elég olcsón meg lehet úszni. Nekem pl integrált vga-s alaplapom van, meg egy C2D, és megy minden. Semmi flanc.

BBC planet earth 1080p x264 -es verzió
feltettem 64 bites vistát , hozzá a 64 bites új mpc hc-t és ugyanaz 

Hol tudod beállítani, hogy DXVA vagy DXVA nélkül?

Nekem a Planet Earth 720p-s ESiR verzióval nincs gondom,szerintem szedd le valami más csapat ripjét az biztos jó lesz.

Lejátszás közben Play menü -->Filters-->MPC Video Decoder és Use DXVA beállítás...

Ha Core AVC-t használok, akkor nincs is DXVA?
Ha nem használom, akkor picit szaggat a kép, C2 9300 nVidia 8400GS.
Melyik beállítás a jobb?

CoreAVC nem támogatja a DXVA-t. DXVA jobb ,ha a film rendesen megy vele.

Kimenethez mit kell beállítani? (Vista)

EVR

Köszönöm!
Sajnos a notiban lévő 8400GS nem a legjobb rá. Pillanatok alatt 80C-os, és picit szaggat is...

MPC-HC-ban hol lehet egyébként fényerőt és kontrasztot állítani?
[ Szerkesztve ]

Bocs, 2x ment el :S:S
[ Szerkesztve ]

Sehol,a videókártya driverében biztos lehet.
[ Szerkesztve ]

Igen, ott lehet, de gondoltam, hogy biztos lehet a lejátszóban is. Na mindegy, azért kösz.

Ez a vas mennyire elég hd video lejátszására?
Processzor: Core 2 Duo T5670 (1,8 GHz/800 MHz/2M),
Memória: 2x1 GB (PC2-5300 DDR2 667MHz),
HDD: 160GB/5400rpm SATA HDD,
Optikai meghajtó: DVD+RW Dual Layer,
VGA: Intel X4500 Integrated Graphics,
Kijelző: 14.1" WXGA (1280x800) fényes kijelző + Camera,
Egyéb: Lan 10/100, Intel 5100 AGN (1x2), Bluetooth, FireWire, 3 USB,
Biztonság: Ujjlenyomat olvasó,
Akkumulátor: 6 cellás,
Beviteli eszközök: 7-in-1 kártyaolvasó, ExpressCard
Operációs rendszer: Microsoft Windows Vista Business 32+ XP Professional Recovery DVD,
Garancia: 1 év szerviz garancia
Vagy ez:
Processzor: Core 2 Duo T5670 (1,8GHz/800 MHz/2M),
Memória: 2x1 GB (PC2-5300 DDR2 667MHz),
HDD: 160GB/5400rpm SATA HDD,
Optikai meghajtó: DVD+RW Dual Layer,
VGA: Intel X4500 Integrated Graphics,
Kijelző: 13.3" WXGA (1280x800) fényes kijelző + Camera
Egyéb: Lan 10/100, Intel 5100 AGN (1x2), Bluetooth, FireWire, 3 USB,
Biztonság: Ujjlenyomat olvasó,
Akkumulátor: 6 cellás,
Beviteli eszközök: 7-in-1 kártyaolvasó, ExpressCard
Operációs rendszer: Microsoft Windows Vista Business 32,
Garancia: 1 év szerviz garancia
Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

Elég 1080p-re is ,ha a film támogatja a hardveres gyorsítást,ha nem akkor is futnak a 720p-k simán,ami pont elég ,mert 1280x800as az LCD.
mod : lehet 1080p-k is elmennének processzorral CoreAVC-vel ,de erre nem mernék fogadni...
[ Szerkesztve ]

Az asztali gépemben van egy 2.4-es c2d, ez 1.6-on megy 1080 alatt mindenféle hardveres gyorsítás nélkül. Sztem elég mindkettő konfig.

mi az, hogy a film támogatja a hardveres gyorsítást?!
Panasonic videokamerával készített m2ts fájlok.
a jelenlegi gép gyenge hozzá.
C2D T5500 1,66mhz, igma 950, 2,5gb, 120 gb.
Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???
a video kartya integralt
es a proci se valami gyors
ezt a ketot kene cserelni pl
egy Ati HD 2600ra
es egy 2,4 C2D re
Shuttle K45 Barebone
CPU: ?
VGA: Intel GMA950
Vajon 1080p-s mkv-ra létezik olyan olcsó proci, ami alapórajelen elég? (tuningolni gondolom nem lehet ilyen cuccban)

A film meghatározott szabványon belüli beállításokkal van kódolva (pl. nagyfelbontású tartalmak : H264 ).
Hardveres gyorsítású VGA-k csak ezen a szabványon belüli filmeket bírják gyorsítani ,de hd-ripek esetén (mkv) előfordul,hogy a kisebb helyigény vagy kicsit jobb képminőség esetén eltérjenek a szabványtól és ezeket már csak a processzor tudja dekódolni,így nem ér semmit a hardveres gyorsítás.
Videókamerával készült m2ts fileok biztos mennek hardveresen gyorsítva,de a gma950 ezt nem támogatja, a procid meg gyenge hozzá.

Core2 Duo E5200 2.50/2M/800 ,ennek bírnia kéne.
[ Szerkesztve ]
én is azt számolgattam, csak mert a K45 aranyos kis Barebon lenne, sajnos eléggé behatároltak a lehetőségek házikó ügyben (amik elférnek)

Nezd meg a cpu hasznalatot amikor akad a video, szerintem keves a 2.8-as amd ffdshow-al. Probald ki a coreavc-t, az jobban kihasznalja a dualcore-t es gyorsabb is az ffdshownal.
Probald ki ugy xp alatt hogy MPC-ben az view/options/playback/outputot overlayre rakod, es coreavc-vel vinnie kell a 1080p-s planet earth-ot is, mert nalam az C2D E6420 alapon elviszi meg a madaras jelenetet is. Egyebkent a planet earthbol nincs dxva kompatibilis 1080p rip, mindegyik L5.1-es.
Mas:
csak engem zavar a sok baromsag, mint pl a topik cim is?
hardveres mkv gyorsitas
Ez egy szakmai forum nem kene azert ilyen infokat terjeszteni.
mkv≠HD
x264,h264≠HD
Az mkv egy kontener amibe nem csak h264-es video lehet.
h264-el lehet kisebb felbontasu videot is tomoriteni (ld. ipod), nem jelenti azt hogy HD.
x264-es codec nincs, csak egy h264 encoder implementacio. (codec=coder/decoder az x264 meg csak encoder)

CPU használat csak 60%,ugyhogy nem az a gáz,Output is lett próbálva mindegyik,biztos ,hogy szar a kódolás.

Sziasztok!
Van egy notebook es azon szeretnek 1080p videot lejatszani DXVA gyorsitassal.
chipset: intel G45 (4500HD integrált vga)
cpu: intel T9400 / 2.53Ghz / 6M / c2d
player: MPC-HC 1.845 build beta
A forumot olvasva ugy tunik ez nem megy. Nekem sem sikerult. Kiprobaltam a PowerDVD 8-at, s lam mukodik g45-os chipsettel is DXVA (cpu load ~5%). Super.
En igen kedvelem az MPC-HC-t. Azon szeretnem a DXVA-t.Egy angol nyelvu forumon bukkantam a megoldasra. Installald a powerDVD-t. Masold ki a VideoFilters konyvtarat.
Uninstallad a a powerdvd. Regisztrald a kimasolt codecet es hasznald MPC-HC alatt.
Hat megy is a dolog, csak a DXVA hasznalatat "elfelejti" a kimasolt codec. Tud valaki erre egy megoldast?
[ Szerkesztve ]

Ennek semmi értelme,PowerDVD egyáltalán nem kell hardveres gyorsításhoz se a kodekje,mivel MPC-HC-ban alapból be van építve a DXVA.Csak a beállításoknál az Outputot kell EVR-re rakni és megy a gyorsítás...
[ Szerkesztve ]