Application Data-ban vannak az MPC-HC beállításai.Egyébként meg miért kell BsPlayer meg mindenféle kodek? MPC-HC-hez semmi nem kell és lejátszik mindent.
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

Application Data-ban vannak az MPC-HC beállításai.Egyébként meg miért kell BsPlayer meg mindenféle kodek? MPC-HC-hez semmi nem kell és lejátszik mindent.
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

szia
leszedtem mindent és csak a mpc hc raktam fel,de továbbra sincs kép.mi lehet a baj?az is furcsa,hogy letörlöm mpc hc-ét utána újra felmásolom a gépre és megmaradnak benne ugyanazok a beállítások.ez is hogy a afenébe lehet,hiszen nem is installálja magát csak egy .exe fáljból áll az egész lejátszó?

Valaki tudna ebben segíteni?
No woman. No cry. No kidding.

Application Data-ban vannak az MPC beállításai,azt ki kell törölnöd.

Profilnak nincs sok jelentősége,nekem a 780G visz L5.1-es filmet,de van olyan L5.1-es amit meg nem visz.Nagyon sok beállítástól függ,hogy mi működik hardveres gyorsításssal.

kitöröltem mindent amit találtam,de még mindig nem jó.overlay mixerben van kép viszont vmr9-ben ami nekem kéne továbbra sincs.mitől bolondult ez így meg?
amúgy köszönöm,h próbálsz segíteni.
[ Szerkesztve ]

Na kiderült a turpisság... Már megint ez a
DXVA gyorsítás kavart be... Azért is volt kép a BSPlayer-rel, mert még mindíg nem tudtam megoldani, hogy legyen alatta DXVA... Namost az MPC HC-vel meg menne, de így meg nem tudja megnyitni a filmet...
Tehát amikor szándékosan kikapcsoltam a DXVA-t az MPC HC-ben, akkor lejátszotta a filmet...
Ez viszont hozza magával a szomorú tényt, hogy a 720p-es Desperado lesz elrakva ("jobban kompatibilis")... 
A kínai Nagy Falat eredetileg Chuck Norris távoltartására építették. Csúnyán melléfogtak!

Ndruu!!
Hát én is erről beszélek!! Ha akarnék 15 m kábelt (mert ennyire volt szükségem) akkor az (számításod szerint) 20000 Ft lenne (egyébként 15e, mert utánajártam).
Én tudok adni 15m-es kábelt 10000 Ft-ért!
Érti?

Pedig én úgy tudom, hogy csak ennyin múlik, hogy hogyan lett a film kódolva. Én még nem láttam olyant, ami ne High@L4.1 lett volna, és mégis az IGP dekódolta. Különben nem lenne nagy szám, hogy az NV kártyákon most már megy az L5.1 is. Az meg, hogy a header miről mire lett átírva, és valós infót tartalmaz-e, hááát...
Szóval engem az érdekelne, hogy ha valakinek volt olyan videoja, amit régebbi NV driverrel, régebbi MPC-HC-vel nem tudott HW-esen dekódolni, akkor az az említett szoftverek cseréje után megoldódott-e.
Tényleg fontos lenne, ha valaki tudna rá áldozni egy fél órát, hogy ezt kisakkozza, azt nagyon megköszönném. (Már itt figyel a RAM, HDD, ház, meg a táp, csak nem tudom, milyen lap és proci kerüljön a gépbe.)

Az a gond,hogy a filmeket nem úgy csinálják ,hogy L4.1 vagy L5.1 szerint,hanem mindent kis apró beállítást maguk állítanak be a release-erek és így végülis egy nagy zsákbamacska,hogy most vinni fogja-e hardveresen.
[ Szerkesztve ]
Sehol nem volt írva hogy 15m-re volt szükséged.
Csak azért mondtam, mert egyesek képesek a "hülyeazértnemvagyok" boltban vásárolni ilyen kábelt, ahol egy ~1,5m-es darab aranyozott végekkel 10k fölött kapható.
OFF off
sálálé

Helo,
MPCban hogy kell a subot a kép alá tolni? Vagy legalábbis lejjebb, mint alaból. Próbáltam a margót állítani de nem változott semmi.
www.mezzanin.hu

Jól van, akkor cselesebben kell kérdezzek
A bőszen hirdetett új NV driverrel (178.24) és az új MPC-HC-val több film játszható le hw gyorsítással, mint mondjuk egy AMD IGP-vel?
Nem értek hozzá, azt hittem, van egy fő beállítás, amit legördülő listából lehet kiválasztani, pl.L4.1 és azon belül lehet még vacakolni. De akkor nem így van.

Többet játszik le az NV szerintem,mert nekem megvan a Click 720p-ben és azt a 780G nem játssza le hardveresen,viszont egy NV 8600GT igen.
[ Szerkesztve ]
Valami miatt nálam szaggatnak az mkv fájlok GOM Player-rel, mi lehet az oka!?
Nem lenne elég a hardver, vagy a videokártyához nem elég ha csak az alap drivert rakom fel...? Ötletek esetleg? 

Használj MPC-HC-t,még a 6 magos procikat is támogatja: 32bit[link]
64bit [link]
Nem kell hozzá semmi,mindent lejátszik.
Ha Vista alatt vagy akkor a Beállításoknál az Outputot tedd EVR-re(felirathoz EVR Custom Presenterre).Hangot lejátszás közben a Play menü-->Filters-->AC3 v DTS v WMAudio Decodernél tudod állítani.
[ Szerkesztve ]

Tisztelt Pumba!
Kérdésem az lenne hozzád, hogy htpc-hez mely op rendszert ajánlod Vista vs XP SP3?
Lejátszóból a MPC HC-t használom, végre 5.1 digitalban
Köszi előre is
XP alatt képet nem ad, a hang pedig pattogzik!? 
[ Szerkesztve ]

Ezzel a nem bétával próbáld ki:[link]
Szedj le mindenféle kodeket a gépről és a Creative oldaláról meg tedd fel a legújabb drivert,ha régebbi van.
[ Szerkesztve ]

Ha van 1,5GB vagy több RAM-od akkor Vista.

Köszönöm szépen, Valami ilyesmit vártam, Most már csak az a kérdés, GF8200+4850e, vagy GF9300+E5200/E7200. Nem találtam ilyen jellegű összevetést, de úgy saccolom, az Intel kombó kevesebbet enne. 120-as PicoPSU már adott, de nem szeretném kitömni.

Legújabb ATI driverrel már a Clickem is megy. Úgyhogy legyen döntetlen ATI és nV között az állás. 

na megpróbálkoznék megint a 720p filmekkel.
MPC klasszul viszi most a képet, a hang viszont csúszik, kung fu panda dts hanggal ezt tesztelgettem....
ffdshow, ac3 filter 1.51a, mpc, ezek vanna fenn. Lejátszók KMplayer, VLC.....Vlc nél jobban szinkronban van a hang meg a kép, de nem olyan szép a kép mint MPC ben vagy KM ben
valami tipp a hang beállítására ?
Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

és kodekek nélkül?
[ Szerkesztve ]

nálam ez már régi probléma h sehogy sem akarja vinni semmilyen formában 
VLC megbírkózik vele de akadozik a kép, nagyjából egybe van a hang és a kép de akad mit írtam, MPC nél hasonlók...
KMplayer szépen pörgeti a képet de szintén csúszik a hang
[ Szerkesztve ]
Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

32bit [link] v 64bit [link] + CoreAVC ( Trial : [link] ).
1. MPC-HC beállításain belül az External Filters menüben kikeresed a listából a CoreAVC-t majd Prefer-re állítod ,hogy mindig használja.
2. Ha XPd van az Outputot Overlay Mixerre teszed,ha Vistád akkor EVR-re.
3. Más kodek,lejátszó,splitter ne legyen a gépen.
[ Szerkesztve ]

megnézem
(#1028) -=Libria=- válasza -=Libria=- (#1027) üzenetére

még szarabb mint volt, a felét el sem inditja a videóknak, amiket emg elindít, hangja sincs, akármire állítom, és a kép is akad rendesen....hagyom a p*csába
[ Szerkesztve ]

Milyen videókártya,processzor,oprendszer?
Valami más gond van.
[ Szerkesztve ]

írtam, még mindig a 32bites xp-sp3 + 1,5 g memo + 3000+ a64 ! radeon 9600 pro
(#1031) -=Libria=- válasza -=Libria=- (#1030) üzenetére

hogy lehet az hogy simán KMplayerrel a kép ok, de a hang....nem később jön, hanem előbb
a kép folyamatosnak tűni, de lehet hogy a hang jár jól és a kép lassabban ?

Milyen hangkártyád van? Legújabb driver van fent hozzá? Milyen filmet próbálsz lejátszani?
Ha MPC-ben rámész ,hogy mutassa a statiszikát(View-->Statistics) akkor hány kbps a videó adatfolyam?
[ Szerkesztve ]

majd emgnézem, mellesleg egy SB Audigy SE hangkari van, a gyári driverszámot nem tudom, de biztos nem a legújabb.
Különböző x264es Sample fileokat szedtem le, és azokat próbálgattam. Kung fu panda, wall-e, gladiátor, narnia 2 ezekből ilyen részletfileoat

Egyébként CoreAVC-re mindenképpen szükséged lesz ,hogy folyamatosan menjenek a filmek,mert a procid gyenge és CoreAVC-nél nincs gyorsabb dekódoló.
VLC tehát egyből felejtős,mert nem lehet használi külső kodeket benne.
Marad a KMPlayer vagy az MPC-HC.
[ Szerkesztve ]

a poén az, hogy éppen az említett VLC media player viszi a legjobban a 720p filmeket....szóval a kutya sem érti
amit említettél MPC-HC + coravc vel a film ugy indul el h fél percig az eleján kép megáll, semmi, mintha beakadt volna majd elkezdi atom lassan pörgetni
[ Szerkesztve ]
(#1036) Depression válasza -=Libria=- (#1035) üzenetére
Sajna ahhoz kevés lesz a gép. Ha noti, akkor nincs mit csinálni, ha viszont nem, akkor a vid.karit cseréld le egy HD támogatással bíróra. (pl HD3450, gondolom AGP-s kell, NV-nél nem tudom a támogatásokat, ott is biztosan van alacsony költségvetésű.)
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)
(#1037) -=Libria=- válasza Depression (#1036) üzenetére

csak jó lenne tudni, miért kevés hozzá a gép. Mivel láttam már több hasonló kaliberű gépen szépen futni a 720asokat, és itt is írták hogy sikerült ilyesmi gépen zökkenőmentessé tenni a kisebbik felbontást....szóval nem értem h nálam mért nem akar

ha sok hd-t nézel, én mindenképp elgondolkodnék a hardveres támogatáson... amellett, hogy tehermentesíted a procit, kevesebb áramot fogyasztasz, a színek is sokkal jobbak (legalábbis én nem tudtam a nem hardveres lejátszást olyan szépre belőni, mint a hardverest)
[ Szerkesztve ]
Mivel lehet ilyen .mkv filmeket gyártani? mondjuk konvertálni..Valami egyszerűbb program érdekelne
Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

na, msot egyelőre pár sample alapján ugy tűnik rendben van a 720....bátorkodom kijelenteni, de nem merem elkiabálni....a hangkártya beálíltást változtatva eddig nem csúszott semelyik hangja.....a Framerate MPC szerint 23.00 valamennyi, mindig ingadozik a tizedesérték, a bitrátára meg 3747/4248 at ír
Gabás: az egész gépem lassan annyit ér, mint egy vga bele, így ilyenre nem szeretnék költeni, ha nem megy hát nem megy.....szeretném a házimozi élményt a tvhez kötni, várok egy mkv képes bluray lejátszóra vagy normálisabb asztali mkvra, vagy hogy kicsit essenek az árak. Amikor a hardver árak jó 10-20%kal felmentek, nem szívesen áldozok be hardverre 
[ Szerkesztve ]

MPC-HC + CoreAVC-vel megy? A procid kb. 6-7000 bitrate-ig bír folyamatosan lejátszani CoreAVC-vel.
[ Szerkesztve ]

a directshow audio átállításával megy úgy néz ki.....legalábbis minden megy szépen és szinkronban van a hang és a kép...még póbálgatom különböző filmekkel, mert ahogy nézem ezek 1280x720 nál kisebbek, "szélesvásznúbbak"

Akkor király
,1280x544-esek

még nem kiabálom el, most real 720as sampleket szedek h azzal mivan.....
mondjuk sokra nem megyek vele mert a gép és a tv meszse van, szóval max gépen ámulni jó a dolog, tvt cipelni emgnincs kedvem, szobában meg amugyis 2 hangfalszett van szóval azt is cserélgetni éne
.....gondolom 5 méteres vga kábellel már problémás lenne a dolog 
korai öröm, a 1280x720asok már durván akadnak, 8-9 fps sel megy csak 
[ Szerkesztve ]

Az a lényeg ,hogy szinte az összes 720p-s mkv film menni fog,demókat meg ugyse nézegetsz állandóan.
[ Szerkesztve ]

Nem kaptam választ, így ismét megkérdezem:
MPC-ban hogy kell a subot a kép alá tolni? Vagy legalábbis lejjebb, mint alaból. Próbáltam a margót állítani de nem változott semmi.
kösz
www.mezzanin.hu

Override Placementtel nem megy?
Hali!
Most jött le nekem ugyanez a release. Van vele egy kis bibi. A benne levő vc-1 video sajna 23,97fps az mkv konténer viszont 25fps-nek mondja. ezt orvosolni lehet, ha a lejátszó felül tudja bírálni az fps-t mplayerrel ez egy "-fps 24000/1001" kapcsolóval megoldható.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

Akkor jól gondoltam,nekem is egyből ez jutott eszembe,mert elhagyott képkockák nem voltak ,processzorhasználtság nem érte a 100%-ot ,így maradt szarul csinálták meg lehetőség.
[ Szerkesztve ]
csak az a gáz, hogy nem tudom demuxolni a vc-1-et, hogy valahogy áttegyem wmv-be vagy valami... gáz ez így, ahogy van.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."