Core 2 Duo E5200 2.50/2M/800.
Ezzel már elmennek az 1080p-k,ám mielőtt megvennéd próbáld ki,hogy tényleg jó-e.
Alaplapokban nem vagyok otthon...
[ Szerkesztve ]
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

Core 2 Duo E5200 2.50/2M/800.
Ezzel már elmennek az 1080p-k,ám mielőtt megvennéd próbáld ki,hogy tényleg jó-e.
Alaplapokban nem vagyok otthon...
[ Szerkesztve ]
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

olyan kérdésem lenne hátha már én vagyok a hülye,hogy miért van az pl a planet earth 1920x1080-as mkv rip full képernyőn megy a full hd lcd-én viszont a az új indiana jones blue-ray eredeti formátumban szintén 1920x1080-as és mégis igen széles fekete csík van alul felül.
valamit én itt abszolutt nem értek 

na ezt kifejtenéd bővebben is ?! 
procicsere nem játszik, majd ha gépet cserélek... (noti)
Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

Netalán a két filmnek más a képaránya?

Na a helyzet a következő: megoldódott a problémám
Minden maradt a régiben,csak visszaraktam a vista codec pack-ot és az outputot EVR-ről átraktam overlay mixer-re és megy a felirat és jó a hang és a kép is!
Aki jobban ért hozzá attól kérdezném,hogy jó e ez az overlay mixer technológia? Nem rontja a képet vagy valami? Mert én nem látok semmi ilyet.
Bár még tesztelem,mert mintha 1-2 hajszálnyi akadás lenne benne...De talán már a célegyenesbe vagyok 
[ Szerkesztve ]

A filmeket most már olyan kamerával veszik ami olyan széles képarányú.Planet Earth-öt még nem olyannal csinálták.

MPC-HC az egy lejátszó,CoreAVC meg egy kodek. Ezekkel megpróbálhatod a lejátszást ,mert a legkisebb gépigényű cuccok.

Nem ront,csak így nincs hardveres gyorsítás Vista esetében.
[ Szerkesztve ]

akkor magyarul a full hd lcd-ékkel is elmehetünk a francba
ott vagyok vele mintha crt-én nézném.pont abban bíztam teljes képernyős kép lesz szélesvásznú filmnél nem úgy mint a 4:3-as crt-én...

Miért?
Amikor a 16:9-es tv-n is van letterbox, az valószínű, hogy a szinemaszkóp miatt van, ami asszem 21:9, vagyis szélesvásznú mozifilm.

Azért ott nem vagy ,mint CRT esetén.17" CRT-n kisebb képet ad az ilyen szélesvásznú (2.40:1) film ,mint egy 15,4"-os wide laptopkijelzőn.
[ Szerkesztve ]

de itt akkor más is kibukik az én agyam szerint
ugye full hd tv 1920x1080.a BD lemezen is az szerepel 1920x1080.
de mivel nem tölti ki a teljes képernyőt amit látunk kb 1920x720 sacc/kb....

Ezért 1920x800 felbontásúak az 1080p ripek,a 720p ripek pedig 1280x544.
Sőt már az Apple oldalán található trailerek is ilyen felbontásúak.
[ Szerkesztve ]

Hát igen, de azért van pár fullképernyős is szerencsére. De a tv adások 16:9-ek lesznek, ha ez megnyugtat :-)

de akkor miért szerepel a BD lemezen az,hogy 1920x1080???mert ugye a film aránya mást mutat...

Mert BD lemezen a feketeség is benne van az adatfolyamban.
[ Szerkesztve ]

húha és milyen jól járunk vele
kész átverés.

mivel érdemes konvertálgatni m2ts fájlokat? internetes megosztáshoz?
pana hdc hs9 cam, hozzáadott progi mpeg2-t csinál, 2 perc, 100 mega.
van olyan free cucc, ami közvetlen m2ts fájlból csinál avi-t vagy hasonlót, kicsit?
vagy előbb mindenképp m2ts to mpeg, aztán mpeg to avi, vagy más kisfelbontás?!
Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

Egyszer játszadoztam vele kicsit, és ha jól emlékszem MeGUI tud ilyet.

Legújabb verzióban már lehet monitort választani...

hello.
egy olyan kérdésem lenne,h az mkv kiterjesztésű fájlokat,mien DVDlejátszók viszik?
vagy van e olyan mód arra hogy az mkv-et átkonvertálva vagy nemtom vigye a lejátszó... prsze magas felbontásban...
meg mégegy... láttam egy ilyet pl.:[link]
azt kérdezném h itt pl mit jelent az h "Valódi nagyfelbontású HDMI 1080p" ? Akkor ez most viszi az mkv-t? mert ugye rendes DVD-n nem megszokott a 1080as felbontás.
előre is köszi ha segitetek! 

Ez viszi az mkv-t is...
A DVD lejatszo meg nem viszi az mkv-t. Csak a DVD-t felskalazza a nagyobb felbontasra, de sok ertelmet nem latom...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

ühümm,köszi. azért a 65k kicsit borsos...
meg ilyet írnak még itt róla [link] h Divx Ultra... no az mi,m ilyet se hallottam eddig...
[ Szerkesztve ]

Minta a DVD-nel tud menu-t meg chapter-t...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Rakj ossze egy HTPC-t, azt rajossz, hogy annyira nem is draga
!

na jó de enyiért máár majdhogynem PS3-at veszek, ami Blu-Ray-es,és nem kicsit hasit...
És ez a konvertálós megoldás vagy vmi más,nem segithet a bajomon (a csóróságomon?)
[ Szerkesztve ]

Ha lejatszik mkv-t is... 
Mire konvertalod? Biztos lehet, csak xarabb lesz az egesz. Akkor mar nem egyszerubb mar olyanban leszedni, amit le is tudsz a meglevo eszkozoddel jatszani?
[ Szerkesztve ]

Gépem az adataimnál, alaplap, proci elég satnya, videokártya integrált GF6100!!!). Minden 720p .mkv-t lejátszik, hiába megy mellette torrent, mozilla, outlook express egyszerre, nem számít. Ha beletekerek, akkor kb. 2-3 s alatt utoléri a kép a hangot. 
Csak VLCPlayer-t használok.
[ Szerkesztve ]
Soha ne mondd, hogy soha.

hmmm. az meglepő. én KMPlayerrel (ami elég jó) a profilomban lévő géppel nem mindig viszi tökéletes...

Összes sorozatot HD-ben töltöm le már fél éve...
Neked lehet, hogy az 1 Giga RAM a kevés hozzá.
Soha ne mondd, hogy soha.
e2140@2,66ghz-vel minden -hd megy kifogástalanul.Alapon csak a 720p ment röccenés nélkül.
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

KMPlayer nem a legjobb,MPC-HC + CoreAVC-vel 20-30%-kal kisebb processzorterhelés érhető el HD filmek lejátszásásakor(VLC Playernél is kisebb procterhelés).
[ Szerkesztve ]

Hali, nekem p4 2000-es procival, és gf4 ti4200-vel mentek a 720-as filmek, ráadásul fél giga ramom volt.

neked is VLC-d volt?

Egy "rendes" 720p-t biztos nem visz el egy 2Ghz-es P4 (7-8000kbps-es videó,1538kbps-es DTS hanggal).

Van egy 1080p-s filmem, meg más forrásból egy DTS hangom hozzá, de mintha nem együtt mennének, pedig a film ugyanaz. Ilyen helyzetben mit lehet tenni? 
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

Kinek van tapasztalata, hogy AM2-ben melyik proc. alkalmas full HD lejátszására? 
Navigáció javítás, PC-Szerviz, Webdesign.

Én egy Sempron LE1200-t használok, HD-s ATi VGA kártyával (HD2400XT). Csodaszépen megy codec nélkül az MPC HC lejátszóval.

1080p? csak mert ez nem mindegy...
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

Az lehet,hogy Vista alatt az energiaséma is befolyásolja a lejátszást?
Mert eddig energiatakarékoson volt amíg akadt és most átállítottam teljesítménycentrikusra és mostmár nem overlay mixeren van,hanem EVR(vista/.net3) és csak úgy hasít a film+felirat...nagyon tuti!

Szia! Igen, 1080as megy 
Most jött meg postán a HD2400XT. Mindjárt megy a telepítő és kipróbálom. Eddig egy 3650essel próbáltam, azzal csodaszépen ment.
[ Szerkesztve ]

Nos, jelentem tökéletes.

Ami érdekes hogy sikerült letöltenem olyan sample videókat amelyiknél a hardveres gyorsítás nem kapcsolt be. Pl a 300-nál nem kapcsol be. Pedig elvileg az is x264 mkv.

erről már volt szó, hogy messze nem minden 1080p dxva kompatibilis, ergo nulla gyorsítás, azzal viszont a proci kifekszik mint az állat...

nekem technikai kérdésem volna. Láttam mostani Metro katalógusban h kezd esni a blurayek ára, pl a sonyé. Egész korrekt tudással rendelkezik, de nem várható valami oylan lejátszó ami amellett h blurayt is tud mondjuk, képes végre az mkv lejátszására is pl dvdről, pendriveról ? Asztali gépet csak ezért nem vennék, egy 50-60 körüli lejátszó barátságosabb de semmi ilyet nem találtam 
Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

Pedig lehet, hogy van... nézzél szét az mpeg4-players.info-n.
[link]
DViCo TViX M-6500A Sigma Designs SMP8635 2008.02.21. 2008.04.16. 67% 6% 115.000 Ft
IAMM NTD37HD Sigma Designs SEM8623L 2007.10.15. 2008.03.12. 68% 8% 88.440 Ft
IAMM NTD38HD Sigma Designs SEM8623L 2008.09.09. 2008.09.14. 58% 8% 76.000 Ft
Popcorn Hour A-100 Sigma Designs SMP8635 2008.01.09. 2008.03.31. 64% 10% 65.000 Ft
Tomacro limHD200i Sigma Designs EM8623L 2007.11.21. 2008.01.17. 68% 7% 99.990 Ft
Bár azt hiszem, az áruk láttán lehet, veszel inkább egy laptopot 
Ráadásul BluRay nem hiszem, hogy lesz bennük...
Esetleg Playstation 3...
[ Szerkesztve ]
Khalox's Trainsim - http://web.axelero.hu/khalox

Jelenleg nem hiszem, hogy van ilyen.
Mkv-re jelenleg a Popcorn Hour NMT A-110 talan a legkoltseghatekonyabb...

ööö....ezek az mkv lejátszók, ahogy olvastam igen kiforratlan firmwarrel bírnak és ez gond.
Ugye amikor elterjedtek a dvd lejátszók, akkor volt egy kis váltás bennük, megjelent a divx xvid támogatás, ma már cska ilyet lehet kapni. Én abban reménykedem, hogy most még csak az első generációs blurayek vannak a piacon, de hamarosan megjelenik a következő generáció, amibe belekerül az mkv-h264 támogatása, mint anno a dvd be a divx. Igazából a blurayt jelenleg tarthatatlannak tartom a 3 ezer ftos lemezárral (írható) ezért érdekelne ilyesmi. És persze nekem pl fontos az analóg 5.1. Nem vagyok sem vájtfülű, és nincs 400 ezres lcdm se, belépőszíintű HD ready, de ez miatt tvt-hangfalat nem cserélnék amíg bírja. Ilyen lejátszó pl a sony bdps300 asa, amiben minden megvan ami kellhet, kivéve az mkv t 
szóval ilyesmire gondoltam
Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

Amennyibe ezek az mkv lejátszók kerülnek kijön egy jó kis HTPC ami mindent visz...
[ Szerkesztve ]

Ha ugyanaz a framerate, akkor egy lejátszóprogrammal addig állítgatod az audiosáv késleltetését, amíg jó nem lesz. (Media Player Classic + ffdshow / coreAVC jó lehet rá).
Ezt megjegyzed, és MKVMERGE programmal újramuxolod a cuccot úgy, hogy ott már beállítod, hogy az adott nyelvű hangsáv mekkora eltolással menjen a videosávhoz képest.
Ha nem ugyanaz a framerate, az gáz... akkor vagy át kell kódolni a hangot (pl. BeSweet-tel), vagy pedig kiszórni a többi hangsávot és hozzáigazítani a video lejátszási sebességét ahhoz az egyetlen hangsávhoz, amit használni szeretnél. erre jó lehet egy AviSynth script megtámogatva az MKVMerge-dzsel, de ez már eléggé mélyvíz.Bár elmagyarázni nehezebb, mint megcsinálni.
Khalox's Trainsim - http://web.axelero.hu/khalox