Ez így igaz...
Közben még eszembe jutott valami, amiért lehet, hogy a "szakma" megkövez:
Szóval ha már úgyis kódolni kell a hangot, akkor inkább az eredetit raktam volna 24-ről 25-re (a család úgyis magyar hanggal nézi...), és a magyart hagytam volna 25-ön és a video sebességét is 25-re állítottam volna (mivel az MKV-ban a tömörített videofolyamnak nincs köze a forrás BluRay 24fps-es folyamához, hisz át van kódolva).
Így megússzuk a 24-25fps konverziót, ami mind monitornál, mind TV-nél szívás lehet, és mivel a megjelenítést ilyenkor megint csak furcsa módon a hang szenvedi meg... (mert a lejátszóprogram, hogy röccenésmentes legyen a lejátszás, hozzáigazítja a sebességet a megjelenítő frissítési frekvenciájához, ha van egy kis esze..., /vagy pulldownt használ..., vagy natív 24fpst, ami elég ritka/. Az első módon ezt úgy teszi, hogy a hangot visszatorzítja (amit te lelassítottál, visszagyorsítja...))... Pl. a ReClock nevű cucc erre való.
Persze ilyenkor rövidebb lesz a film... amire az eredetiség rajongók felhördülnek...
De lehet, totál hülyeség, meg a hardvertől is függ, majd valaki okosabb megmondja...
[ Szerkesztve ]
Khalox's Trainsim - http://web.axelero.hu/khalox