Nos, azt hiszem végeztem a Color Management tweakeléssel. (Talán érdekel valakit...)
Itt van az utolsó tesztverzió: x86 MSVC2010 SSE2
Újdonságok:
- BPC (Black Point Compensation), hogy ne legyen black-crush (curve és lut profilokkal).
- CIECAM02-vel transzformált Invers-Encode TRC görbék (választható ; tesztelésre)
- "Pre-linearized input" opció azoknak, akik lineáris RGB színtérben ütyködő shadereket használnak
- White Point Adaptation State opció (csak az Absolute Colorimetric Rendering Intent-el működik ; a fehér színhőmérséklet korrekciójának mértékét szabályozza, ha egyébként túl erős lenne a white-crush vagy a kontraszt csökkenés)
Változtatások:
- A Full Floating Point mód most már 32-bites dithertextúrát és 3dlut-ot használ
- Megnövelt alapértelmezett 3dlut méret (opcionálisan választható kisebb és nagyobb is, de ez leginkább csak az indulási időt befolyásolja)
- Apróbb módosítások, hogy kevesebb memória és CPU használat mellett is jobb minőséget érjen el a CMS.
Felhasználási javaslat:
- Kalibráljuk a monitorunkat ArgyllCMS-el High Quality módban, Black Offset-el a kíván színhőmérsékletre és egy natívhoz közeli gamma értékre.
- Profilozzuk a kalibrált kijelzőt egy "matrix + single gamma" profillal.
- Kapcsoljuk be a CMS-t a filmlejátszóban, és állítsuk be a lehető legjobb minőségre a presentation opciókat, amiket a VGA-nk elbír (Half vagy Full Floating point, esetleg 10-bit).
- Ha nem D65-re kalibráltunk, akkor válasszuk inkább az Absolute colorimetric rendering intent módot. Ha D65 volt a cél, akkor esetenként jobban járhatunk a Perceptual intent-el.
+ Örüljünk, hogy gyakorlatilag megütöttük a madVR-hez közeli minőséget, miközben nem kell trükközni a feliratokkal és még DXVA-t is használhatunk.
Megjegyzés:
- Ebben a tesztverzióban még nincsenek integrálva a chroma upsample shaderek (ez nem az én reszortom), úgy hogy az ebben a pakkban található shadereket kell lefordítani az editorral, és egymás után sorbarakva használni a:
4÷2÷0 to 4÷2÷2 intermediate Catmull-Rom spline5 chroma up-sampling
4÷2÷2 Catmull-Rom spline5 chroma up-sampling for SD&HD video input
shadereket a "combine shaders" opcióval.
Azt hiszem hogy ezzel ki lett hajtva az EVR-ből és lcms-ből, amit ki lehetett.
Kár, hogy szerintem még így sem lett az igazi, és személy szerint maradok inkább a madVR-nél az asztali gépen.
[ Szerkesztve ]
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.