Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz Sk8erPeter #35389 üzenetére

    Nekem megvan az a "rossz" szokásom, hogy általában próbálok tuningosabb alaplapokra építkezni és nem a legolcsóbbat veszem, lehet hogy emiatt nem találkoztam a dologgal. Érteni vélem hogy vannak olyan lapok, amiknél nem fix a 33MHz-es clock a sata pci bus-ára OC-nél, de szerintem közepes árfekvéstől erre már figyelnek attól függetlenül, hogy a BIOS-ban milyen menüpontokat látsz. Abból indulok ki, hogy ha ez igaz lenne nálam akkor találkoznék vele. Épp most konvertáltam át egy 4GB-os nrg-t iso-ba, nem létezik hogy ezt megúsznám crc hiba nélkül, ha vinné a sata órajelét is arányosan arra való tekintettel, hogy esetemben 2000 az FSB. Ha meg létezik, akkor meg hagy vigye, mértéke engem spec akkor már nem zavar, ha még ilyenkor se bukik ki az R/W hiba.
    Persze én lottót se veszek, pedig tény, hogy azt is mindig megnyeri valaki. Innen ez már szubjektív.
    Szerintem ahhoz, hogy ezt objektíven el lehessen dönteni nagyon kéne vágni a vonatkozó lap BIOS-át, hogy ténylegesen hogy is néz ki attól függetlenül, hogy milyen menüpontokban tudsz belenyúlni, a linkelt fórumnál jobban csak specifikusan adott alaplapra vonatkozóan lehet kivesézni a témát szerintem. Én ezt egyszerű tapasztalati úton eldöntöttem magamban.
    Attól hogy felrántod nem fognak elveszni az adataid ez tuti. Ne misztifikáljuk túl. Húzd meg, aztán tömöríts, konvertálj, próbáld tesztelni hogy hibázik e. Ettől nem fog sérülni a HDD, a tesztadatok meg megsérülhetnek, most ha készítesz egy CRC hibás tömörítést akkor mi van? Letörlöd utána aztán kész. Én ezt tenném a helyedben, de te tudod, mindenki maga dönti el milyen kockázatokat vállal.

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák