Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz mazda626 #16552 üzenetére

    Speedfan:
    Nekem sem akart menni... Aztán a végére jártam. :)

    1. BIOS-ban a FAN controlt ki kell kapcsolni DISABLE
    ezután maxon fog menni a ventilátor.
    2. a szabalyzandó ventilátort a CPU FAN feliratú csatira kell tenni (sysfan 1-et is lehet hogy tudja szabályozni, de azt én nem próbáltam)
    3. feltelepíteni a Speedfant, újraindítani a gépet.

    Mutatni fogja a fordulatszámokat. De az állításra nekem nem reagált.
    Emlékezetből írom: Be kell menni a beállítások közé és az ITE akármi chip PWM részénél kell állítgatnia FAN1-hez tartozó beállításokat, ott van ilyen Auto, SmartGuardian, meg még 2-3 lehetőség, na azt kell átállítani szoftver controlledre, ha jól emlékszem, de tuti, hogy az alapbeállítás és a smartguardian nem jó.

    Jóváhagyni, elmenteni! És ezek után állítani fogja a fordulatszámot. Nekem működött.

    A dolog szépséghibája, hogy a rendszer leállításakor nekem valmi hiba ablakot dobott fel: a Speedfant nem tudta x időn belül bezárni mert nem válaszol vagy ilyesmi. Ez mindig jelentkezett.

    Na ennek nem jártam utána. Berágtam és fixen minimumra letekerve járatom a ventit egy FANMATE2 szabályzóval. Kisssééé meleg (78-79 fok) a CPU Prime95 alatt, de nembaj, mert megy jól, épp nem throttlingol.

    Más:

    Nekem viszont a P35-DS4 alaplapi hang chipjével kapcsolatban van kérdésem.
    Koax-al akarom összekötni egy házimozi erősítővel, SPDIF interfészen. Vajon működik így a Master Volume? Használja így valaki?

    Tudom próbáljam ki. Igenám de ehhez forrasztgatni kellene, mert nincs ilyen kábelem... és feleslegesen nem akarok csinálni. Csak ha tudom, hogy érdemes. Lustaság. :DDD
    Anno a 965-DS4-en próbáltam ugyanezt és ott nem működött a Master volume, mindig max hangerőn szólt! Halkítani csak a távirányítóval, illetve a progik belső hangerő csuszkájával lehetett...

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák