Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Xboxhoz dizájnolt, ultrarövid vetítőtávú lézerprojektor a Hisense-től
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- Házimozi haladó szinten
- Apple MacBook
Aktív témák
-
tomama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az ssd-t régebben vettem újjonnan,először egy AMD-s konfigba volt,ott nemvolt semmi baja.váltottam intelre,azóta csinálja ezeket a fagyásokat.Kifagy,utána nem is látja az ssd-t a rendszer,csak úgy hogyha a tápegységnél kapcsolom ki a gépet.most nincs fent másik oprendszer,de megtudom oldani ha úgy egyszerűbb.konfig az adatlapomon.
ja és most hogy átdugtam másik sata port-ra, a chrome is állandóan kifagyott.firefox-al nem fagy ki.
mindig eszembe jut vmi

az úgy jólenne,ha az ssd-t belerakom egy külső hdd tokba és úgy bedugom a laptopba?igy letudom frissíteni? -
tomama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy tünik megkell csinállnom a firmware frissítést,mert még mindig vannak fagyások.tudnátok segíteni hogy fogjak hozzá?úgy jó,hogy lementem a rendszert windows-al,átrakom az ssd-t egy másik gépbe,lefrissítem,visszaállítom a rendszert és kész.Vagy van egyszerűbb módja is?
-
válasz
tomama
üzenetére
"ettöl a fagyás is megszünhet?"
Van rá esély, de ettől függetlenül már a 2.15/2.22 firmware-ben is számos, pont ilyen fagyásokat okozó javítás lett eszközölve és a 2.25-ben is vannak egyéb olyan javítások, ami miatt fel kellene varázsolni majd.
(Én személy szerint mindenféle gondolkodás nélkül kapásból teszem fel Agility3 és Vertex 3-ra a legújabb FW-t egyből)Egyelőre ezen most ne meditálj, használd, hátha így is eltűnnek a fagyások, ha meg nem, akkor a FW frissítést meg kell lépni. De annak a módját, menetét csak holnap(vagy valaki más linkeli/leírja/megkeresi a topikban), most már megyek szpáttyolni.

-
tomama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
tomama
aktív tag
Sziasztok!
SSD-től fagyhat ki a gépem?Mert miután kifagy,rebootnál nem is találja az ssd-t.nem a legújjabb firmware van fent az ssd-n.
am.az ssdcz agility3-120gb,a többi az adatlapomon. -
Gorneck
legenda
Ahogy sejtettem az SSD okoztak a gépem fagyásait...a Samu 840 hibátlanul teszi a dolgát...mondjuk a win8-am aktiválása küzdelmes volt...

Jahhh és win8as pakkot kaptam...

-
Gorneck
legenda
válasz
radi8tor
üzenetére
HDD-vel tökéletes a gép...új vga új memó volt már benne. SSD lesz a ludas...
Ha végre lesz stabil netem akkor win7tel is lesz hosszabb teszt...de már csak az SSD és OS van...ha most is fagy és már tette, akkor sajna egyértelmű mivel van gond.
De ebből egy Samu 840 lesz...

-
válasz
potyi23
üzenetére
Nálam is voltak random fagyások, igaz Samsung 830-asom van.
Próbáld meg az IRST drivert lecserélni a legújabbra az Intel oldaláról(én 11.7-es használom).
Az alaplap UEFI-jében kikapcsoltam a "SATA Aggressive Link Power Management"-et(valami energiatakarékos "feature").
Azóta nem volt fagyásom. Próbáld meg hátha... -
Bodor
veterán
válasz
dany27
üzenetére
"Nem említi a cikkében... "
De említem: "...felesleges mindkét operációs rendszerben a töredezettségmentesítés (W7) , vagy a meghajtók optimalizálásának ( W8) beállításaival foglalkozni..."
"...Szintén felesleges letiltani az alábbi hasznos két szolgáltatást:
Indexelés és rendszer-visszaállítás...."(#48627) leikomessi: Először is teszteld le a beállításokat ezzel, lássuk hogy mi van beállítva, aztán lehet próbálkozni egy firmware frissítéssel is ha szükséges lesz .
(#48634) Gorneck23: Win 8 nekem is annyira fagyott, hogy vissza is tértem a hetesre..
-
Gorneck
legenda
Sziasztok,
Az ünnepek vége nem épp úgy alakult a gépem esetén, hogy az jóóóó legyen...szal a szitu a következő:
Játék közben úgy fagy meg a gépem, hogy a kép kifagy TS+Zene meg megy...
Ez nem csak játéknál volt így, hanem pl film esetén, de ram tesztelés közben is fagyott már ki.VGAt cseréltem, ramokból ma raktam be újat, wifi karit kiszedtem a gépeből, marad a lap ssd hdd. Mikor kifagy a gép a HDD led világít míg ki nem kapcsolom a gép. Ilyenkor már volt olyan, hogy nem talált bootolható eszközt a bios...
Rendszer win8 és nem változtattam rajta semmit, már elég régóta...Tudom vmivel ellenőrizni, hogy az SSD szórakozik e velem?
-
leikomessi
aktív tag
Sziasztok!
4 napja használok 120 GB-os OCZ Vertex 3-at. Olyan problémám lenne, hogy a Windows néha fagyogat.
Például kattintok valahová, mondjuk az órára, szeretném megnyitni a naptárat és csak tölt, olyan mintha megfagyott volna. Megy a kör, tölt, de semmi. 10-20 másodpercnek el kell telnie, mire reagál újra.Friss rendszer van fenn, Win7 Ultimate x64. 1 partíció, néhány program. Beállítások elvileg jók, tehát megy a TRIM, a partíció tolás is rendben. Indexelés letiltva, valamint a lapozófájl HDD-re van kihelyezve. Erre gyanakszom, bár már korábban HDD-nél is másik partíción volt. SATA2-őn használom, a firmware csak 2.22-es. Elképzelhető, hogy ez lenne a gond?
Köszönöm előre is a választ!
-
baro32
aktív tag

Na sziasztok látom hogy itt mindenki problémázik az ssd-vel.
Ezért ha nem haragudtok meg feltöltöttem egy samsung 470series sata2-es 256GB-os ssd képet amit egy lenovo y580-as laptopban használok (tudom hogy sata 3-as a vezérlője de korábbi leírásomban már leírtam hogy az előző laptopomból maradt meg az ssd és azért használom ezt).
Az ssd-t még márciusban vettem 1 dell inspiron n5010-be és július végén cseréltem 1 lenovo y580-ra nagyon gyors lett az ssd-től a gép semmi fagyás meg ilyen gondok amiket leírtok simán a win 7-es telepítő driverei vannak fent nem piszkáltam el semmit és a mérési eredményekből láthatjátok nagyon jól teljesít ez(szerintem).
Ezt azért írtam le nektek hogy nem kell parázni ha hasonló értékeket kaptok akkor nem lehet gond.
Köszönöm a figyelmet és remélem megnyugodtatok sziasztok. -
Neck
veterán
Szevasztok,
Ma játék közben fagyott egyet a noti, reboot után kiírta, hogy nincs a gépben bootolható eszköz. Újraindítottam a gépet, megint ugyanez.
Vártam 5 percet, most minden működik.
Futtattam egy AS SSD benchmarkot:

Ez mennyire számít jónak? A 4k sztem nagyon kevés. Sajnos nem emlékszem, hogy közvetlen a telepítés után ezek az értékek mennyik voltak, kb ennyi volt akkor is, viszont a 4k szerintem több volt.
Vélemény? Jó ez? Gariztassam? Várjak míg megint csinálja a fagyást?
-
válasz
Killerlaca
üzenetére
Nekem is ritkan lefagy a gepem(1 honap alatt haromszor) miota a samsung ssd kerult bele. Elso korben probald a linkelt 11.7-es irst drivert, valamint esetleg a lan,hang,vga driver cserejet,hatha. Nekem 11.7-es irst ota(2 hete) nem fagyott meg le. Azelott vinyorol nem fagyott sosem. Mas is tapasztalt hasonlot?
Ja es mikor fagyott a gep akkor az ajanlott 11.6-os irst driver volt fent. -
válasz
Killerlaca
üzenetére
Az itt szereplő IRST 11.7 driver-t használd [link] (ha a Asrock z77 pro3 deszkáról van szó)
Amúgy szvsz nem ez a gond, javaslom szánd rá az időt és olvasd át EZT és ha úgy érzed, akkor ez alapján telepítsd újra a rendszert. Le van írva, de kihangsúlyoznám, hogy chipset drivereket ne telepíts(gyakra All In One telepítőnek van "álcázva"). Most is megtetted és írtad mi lett belőle. Sajnos a chipset drivereket nem lehet eltávolítani...
Ha kell, frissíts BIOS-t , ha kell, frissítsd az SSD FW-jét még telepítés előtt. (SSD FW-jét lekérdezheted pl a Crystal Disk Info-val is, van portable változata is)Én a reinstall-t javaslom, a leírásom pontos betartása mellett, mert akkor rengeteg hibaforrás kizárható(renndesen van csatlakoztatva az SSD, BIOS jól van beállítva, nincs tuuning, se chipset driver stb stb stb)
toM517
A képek alapján az SSD teljesen rendben van, a fagyást valami más okozza (ha időközben pl felvarázsoltál/frissítettél chipset-et stb stb) vagy valami olyan szoftver került fel, ami saját meghajtó vezérlőket használ(egyes backup/restore vagy partícionáló alkalmazások teszik ezt stb) -
Killerlaca
senior tag
válasz
keke69
üzenetére
Szia!
Jelenleg az van fenn amit a win7 tett fel AHCI 1.0...
Először feltettem az alaplap összes driverét na azzal katasztrófa volt naponta 2-3fagyás újraindulás.
Utána leszedtem és hagytam, hogy a win tegye fel amit szeretne. Ezzel sokkal jobb, de így is van 2-3naponta egy fagyás. Ebből gondolom, hogy még mindig nem 100%-os valami... -
ez_meg_emaz
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Megprobálom tömören leírni a problémám:
Adott egy OCZ Vertex 3 120Gb-os SSD. Most vettem. Néztem leírásokat, telepítés előtt érdemes firmware-t frissíteni. Logouton van is egy régebbi leírás hogyan kell. OCZ oldalárol leszedtem a legfrissebb frissítő szoftvert, elolvastam az OCZ hivatalos leírását a folyamatrol (AHCI, WIN7, nem saját magárol frissíteni).Firmware update szoftvert elindítom rámegyek hogy firmware update, kiírja hogy úgy tűnik hogy a legfrissebb firmware van rajta, de felajánlja hogy frissítem-e mégis. Rámentem hogy frissítsen. Megjelenik egy állapotjelző csík, kiírja download, le is szedi szépen, után jön az hogy installing update és itt 0%-nál csontra fagy az egész win (a számítógép hibátlan amúgy, nem szokott fagyni, még teszteltem is napokig a gépet hátha az a gond).
Többször is megpróbáltam mindig ugyanez van... csak a restart segít. Ez azért lehet mert a meglévő firmwarenél valóban nincs újabb és újra azt akarja telepíteni rá? Vagy ilyenkor valójában dolgozik csak ez több mint 20 percig tart (secure earse-t is csinál esetleg) ? -
-
válasz
apollo12
üzenetére
Sajnos nem tudom mi okozhatja a fagyásokat a játékoknál.

Időközben adtam némi írást a 840-nek(hogy több írás legyen, mint esetedben), de továbbra is 100%-os -
válasz
keke69
üzenetére
Úgy néz ki nincs gond az új IRST driverrel, a 4KQD32 írást rendesen megdobta (bár azért megvárhattad volna a teszt végét)
Megy a TRIM, nem ad vissz fals adatokat a SMART-ban, olybá tűnik használható.apollo12
Ezek alapján nem tudom mi okozhatja a fagyásokat, mert a kép alapján az látszik, hogy a legújabb FW van a meghajtón, jó a partícióeltolás értéke is, W8-t használsz és annak AHCI driver-ét és SATA2-es portra van kötve az SSD...Nem lehet, hogy inkább a játéknak van gondja a W8-al? (ha először használsz W8-at, akkor nem feltétlenül az SSD-hez köthető a hibajelenség)
puttonyos
Az első csökkenés az még azt mondom belefér, de utána csak meghatározott mennyiségű írás után lehetséges csak(ami közel állandó). Az MWI-t (MediaWearout Indicator, SMART adat) pont ezért alkalmazzák, mert a garanciavállalás egyik része, hogy a garanciaidőn belül nem tudod "lenullázni" az MWI-t, normál használat mellett(ezt fel is tüntetik a gyártók, hogy napi xyz GB írás mellett)
Egy biztos, hogy egy 830-as nem csökkentheti 500GB-oknént az MWI-t az első csökkentés után, mint ahogy a 840-es sem csökkentheti 130GB írás után az elsőt követően.
(A 470-esem 6-7TiB írás után csökkentette először az MWI-t, 99-ről 98-ra)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
apollo12
veterán
hali lenne egy kis gondom, amióta megvan az ssd, random fagyások vannak a gépemen ha gémelek
mi a franc baja lehet??
-
vendingo
veterán
Köszönom sz.j.-nek a nagyon hasznos infót!
Sikeresen végrehajtottam a klónozást.
A V200-ról brutál jó érzés áttérni a 830-as samsungra!
Nincsenek fagyások íráskor és legalább 3x-r gyorsabb lett minden.A V200 gyengébben muzsikál mint az 5200-as vinyóm!
Ezek jó eredménynek számítanak 128gb-os 830-nál
Sequential Read : 479.459 MB/s
Sequential Write : 340.613 MB/s
Random Read 512KB : 327.898 MB/s
Random Write 512KB : 328.931 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 19.381 MB/s [ 4731.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 73.448 MB/s [ 17931.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 302.586 MB/s [ 73873.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 119.110 MB/s [ 29079.5 IOPS]Test : 1000 MB [C: 42.2% (50.4/119.2 GB)] (x5)
Date : 2012/12/05 15:53:40
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64) -
samu74
addikt
válasz
Jimi62
üzenetére
Az EPU azért belenyúl a chipset feszültségbe is,az ssd meg lehet nem csipázza ezt.Az a program egy kalap kaki,ne használd.Ha tuningolni akarsz tedd azt a biosban.
Nehogy egy hulladék segédprogram miatt mond azt hogy jobb a vinyó mint az ssd...Ha alapon(semmilyen asus program ne legyen fent) is fagyogat,gariztasd az ssd-t és kerüld az ocz-t. -
Bodor
veterán
Szerintem meg lehetne próbálni RAID módba tenni a SATA csatlakozót, és telepítés előtt beadni nekei F6-al a gyártó oldaláról letöltött Vistás RAID drivert. valószínű, hogy a WIN7 alap SATA drivere nem kompatibilis az Nforce 500-al. Az alaplap támogatott oprendszerek listájában egyébként sincs benne a WIN 7, csak a Vista.
A másik, oka a fagyásnak az is lehet, hogy fel van rakva valamilyen chipset driver mindenestül, és az nem kéne, csak a WIN 7 alap drivere.
Amit apro mond, az is jó ötlet. Ki kell zárni egy másik gép segítségével azt a lehetőséget, hogy az SSD a rossz.
-
04ahgy
nagyúr
OCZ Octane 2.0, OCT1-25SAT2-64G olyan hibákat produkál nálam (X79 PCH SATA 6Gbps portjain is és SATA 3Gbps portjain is, valamint Z77 PCH SATA 6Gbps portjain is és SATA 3Gbps portjain is), hogy 20 indításból kb. 5-6x nem ismeri fel a gép. Akkor egymás után sem, áramtalanítás után sem. Másik SATA portra átdugással működésre tudom bírni. Ha megy, akkor hibátlan, nem dobálja el a kapcsolatot, csak bekapcsoláskor jelentkezik. A POST folyamatot ilyenkor A2 kóddal fagyasztja, amíg a lap rá nem jön, hogy nem talál eszközt.
A fentiek állnak egy Agility4 128GB-os típusra is.
HGyu
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
most megy az ssd 9 nap 2 órája összes írt adat 170gb szerintem nem sok
egy olyan gondom van hogyha telepíteni szeretnék ssdre abban apillnatban hogy elkezdi le fagy a gép
először azt hittem vga gond mert játék közben csinálta először de ahogy elnézem akkor kotlik meg a rendszer ha elkezd nagyobb adatot írni az ssdépp hogy el küldtem megint csinálta vga deiver frissítés közben és most nem ssdre ment ha nem hddre szóval lehet nem ssd gond lesz
am egy samu 64gb-és -
zseko
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az első mondatodat nem tudom teljes mértékben értelmezni
mindenesetre az amd-s chipset driverrel jobbak lettek az értékek. És azóta nem fagyott be a rendszer.Nem azért mértem két sebességmérővel, hogy összehasonlítsam a kettőt. Az ATTO-val azért mértem mert mint írtam találtam egy fórumot ahol a gyereknek hasonló gondjai voltak, ő tett be egy ilyen összehasonlító mérést, másnál milyen eredmény volt, és nála milyen (ugyanilyen alacsony értékek mint nálam). Erre javasolták neki hogy tegye fel az amd oldaláról a chipset drivert, és írta is hogy jó lett. Ezért néztem meg én is, és ahogy a mellékelt ábra mutatja ez volt a gond nálam is, és mint érdekességet tettem fel ide, nem összehasonlításra.
Én külön hdd-re tettem anno a win7-et, minden egyebet lehúzva telepítés alatt, de ez nem akadályozta meg a 'javításban'
Sőt, az 1T-s háttértárat is 'megjavította' egyszer, természetesen akkor amikor már minden adatot átmentettem rá a másik két hdd-ről és azokat formáztam... De végülis kb. 8 óra alatt visszaszereztem róla mindent... 
Lemértem az All 0x00 Fill beállítással, így már tetszetős

Egyébként az ssd: Corsair CSSD-F90GB3-BK A HDDSentinel azt írja:
Lemez vezérlő,AMD SATA Controller (AHCI)
SSD Vezérlő,SandForce SF-2281VB1
TRIM parancs,Támogatva
Meghatározott olvasás TRIM után,Támogatva
Op. rendszer TRIM funkció,"Támogatva, Engedélyezve" -
zseko
veterán
Feltettem az amd oldaláról letöltött legfrissebb ahci/sata drivert, változott a helyzet egy picit, most ezt kaptam:
Ahogy látható, a 4KQD32 Write mód jelentősen feljavult az előzőleg kapott 9.213 értékről 117.6-ra. Ám még mindig elmarad a seq/512k érték a másoknak kapott 200 fölötti értékektől.
Egy külföldi fórumon hasonló problémát írtak mint az enyém, alacsony érték és lefagy a win hosszú percekre. Az Atto programmal lehetett látni miért, nem jól kezelte le a 8k alatti fileokat. Sima win7 driverrel a következőt kaptam, jól látható, hogy igencsak rossz értékeket ad 8k alatt:
Az alaplapi drivereket feltéve pedig ez lett:
Meglátjuk fagyni fog-e még, elvileg ez okozta a problémámat. Azért örülnék nagyobb értékeknek, ez az ssd ennyit tud, vagy az alaplapom tud ennyit? Mert elvileg, a honlapján azt írják, 550 MB/s sequential read - 500 MB/s sequential write.
Jah, sata2-n van természetesen, most még nem fogok alaplapot-procit cserélni.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Fogalmam sincs mi lehetett de tegnap meg ma semmi fagyás nem volt, kopp-kopp

-
Bodor
veterán
válasz
johnny82
üzenetére
Nem feltétlenül kell látnia. Elég ha a Win 7 telepítő lemeze látja, aztán mikor megformázta, és települt rá a Win, akkor meg úgyis OK lesz.
(#45500) Plavix: Ez érdekes. Nálam természetes be van kapcsolva az AHCI mód, és nem indul lassan ( vagyis lassabban indul kicsit , persze, de nem fagyogat) 5 belső, és két külső HDD-vel sem...
Szerintem nem a bekapcsolt AHCI-val lesz itt a gond. -
Bodor
veterán
válasz
johnny82
üzenetére
disk boot failure, insert system disk and press enter
Ezt akkor írja ki, ha nincs bootolható eszköz , tehát valószínűnek tűnik, hogy nem állítottad be a biosban, hogy a WIN 7 telepítőről bootoljon...
(#45495) lujó55: WIN7/8 telepítő jól formáz, bízd csak rá nyugodtan.
(#45497) Zolom89: Ha az SSD-t már letesztelted, és nincs semmi baj vele, akkor a beállításaiddal, induló programokkal, vagy driverrel lehet a baj, és akkor nem SSD probléma. Elég tágak a lehetőségek.
Eseménynaplót is meg lehet nézni, mit ír ki arra az időre, amíg fagy a gép...
-
Barcsik
aktív tag
válasz
czanga
üzenetére
Nekem egy netbookban van. FW-t frissítettem még telepítésnél. Windows driver van csak fent. Intel chiset-et nem tettem fel hozzá. Nincs semmi fagyás és hasonlók. Hibernálni nem szoktam a gépet, néha készenlétibe teszem, de ritkán. ( Asus Eee PC 1000H, Atom CPU 1900 Mhz, 2 GB RAM társaságában.) A leírásban szereplő dolgokat nem állítottam be. Minde Temp fájl és egyebek az SSD-n vannak. Egyedül az írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítését tiltottam le. AHCI nincs, így IDE módban használom.
-
czanga
őstag
válasz
Barcsik
üzenetére
Az a gond, hogy nálam fagy. Nagyon ritkán de megáll 20-30mp-re. Plusz éjszaka a Mac Mini felébred "alvásból" , majd azonnal vissza is alszik. 22mp-es boot időről felment mára 34-re, de ez mndjuk nem dráma, mert azóta belaktam a gépet, szóval ez várható lassulás. Alvást pedig megoldottam úgy, hogy kikapcsolom.
FW frissítés még meglesz, 2.25-re de ha az sem javít rajta akkor gari:
Szóval vagy egy ugyanilyenre cserélik, vagy választanék más SSD-t, ami kompatibilis ezzel is. Késöbb mondjuk át is kerülne egy másik gépbe az SSD, de a felfelé kompatibilitás kevesebb esetben kérdéses.

-
Mióta megvan a Vertex3-as SSD-m, csak a bajom van vele. Bármit állítok bios-ban, bármilyen új rendszert telepítek, állandóan fagyogat vele a gép. Meg-meg áll 1percekre a gép, néha újraindul, nagy ritkán kék halál is van.
-
batt
aktív tag
Srácok van egy kis problémám vettem a haverom gépébe egy Samsung 830-at és a 11.2.0.1006 driver van fen!
Az én Agility 3-on is ez van fen!Furcsa dolgokat csinál a samsung!
Pl: nem válaszol egy éppen használt alkalmazás nem reagál a lekapcsolásra,feladatkezelőre nem reagál próbálja betölteni de semmi! Nem fagy csontá a gép mert egér van és töltikézik de nem javul meg! Ilyenkor a hdd-led folyamatosan ég! Csak az ssd van a gépben!Hosszú power gomb rendszer újra betölt és minden jó megint random-ba jön elő ez a jelenség!
Mi lehet a baj?
-
vendingo
veterán
Tudnátok ajánlani egy SSD-t 25K környékén?
Lényeg, hogy rendesen működjön, ne legyen semmi típushibája, hozza a gyár által megadott paramétereket, ne fagyjon, ne szaggasson rajta semmi, ha másolok/telepítek rá akkor az alatt az idő alatt is működjön a gép, és tudjam csinálni a munkámat.
64 v. 128 gb-os kellene.Jelenleg egy V200-am van, amit szeretnék felszegelni a falra dísznek. (másra nem jó)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
ja, pár napja én is a 830/520 között mérlegeltem, de az intel másfélszeresébe kerül erre a samsungnak és sandforceban intel logoval sem bíztam annyira.
520 jó döntés, munkára is remek lesz. programozásnál ha sokmindent kell linkelni főleg
.Bodor: a téma szempontjából mindegy, hogy mit tiltottál.
konkrétan egy Corsair Force szériás SSDről írtam saját tapasztalatokat, az szerintem nem OCZ. gyakorlatban pedig szinte az összes sandforce érintett (kivétel az Intel 520).
fagyás pedig lehet mástól is, de ezek a problémák valahogy mindig eltűnnek egy SSDcsere után (ismerős cégnél konkrétan az összes corsair forcet dobták ki pár napnyi instabilitás után, vettek inteleket).
Adata és Samsung nem használ Sandforceot, tehát az ahhoz köthető hibák nem érintik őket.
-
proci985
MODERÁTOR
az a hibernálás szerintem amit tiltottál.
alvás egyébként azért fontos asztalinál, mert ha az ember több programmal dolgozik egyszerre, akkor keltés után mind ott várja az embert, ahol hagyta őket, olyan rendben, ahol hagyta őket. tehát nem kell azon gondolkodni, hogy hol is hagytam abba tegnap este, hanem azonnal látszik a környezeten. egy játékgépnél ez kb mindegy, egy komolyabb feladatokra szánt gép esetében nagyon nem.
ugyanígy, a napi/heti egy fagyás lehet valakinek elfogadható, de ha minden fagyás után egyenként kell ellenőrizni minden nyitva lévő file statejét, úgy nagyon hamar sok idő megy el ezzel a tevékenységgel. ami helyett dolgozni is lehetett volna. tehát hosszú távon nem éri meg ezen spórolni, mert gyakorlatban az olcsóbb, megbízhatatlanabb SSD sokkal drágább lesz a belőle fakadó extramunka miatt.
arról nem is beszélve, hogy az RMA idő, addig meg vagy van póteszköz, vagy sürgősen venni kell egyet ha nem ér rá várni pár napot. plusz OSinstall + szükséges dolgok beállítása. játékgépnél ez megintcsak elfogadható, főleg, ha addig pl netezni levelezni van helyettesítő kütyü, de ez nem biztos, hogy minden helyzetben így van.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
newegg
keresd a nem annyira elégedetteket, jellemzően mind ugyanarra panaszkodik. instabilitás, BSOD. elég sokan vannak.samsung
a samsungnál pedig van pár DOA (minden gyártóval megesik), egyébként meg a firmware frissítés lehetne jobb. meg pár user error.az a baj a tesztekkel, hogy jellemzően azok tesztek. egyrészt az instabilitás általában annyi idő alatt még nem jön ki. a Sandforce chipes modellek legszebb hibája, hogy egyrészt sleep után általában eltűnnek a feladatkezelőből (és az ember kap egy BSODt), másrészt néha egyébként is menet közben is előadják ezt. namost, ezt csak bootvinyóként jön elő általában (leírások alapján úgy tűnik, hogy egy bizonyos mennyiségű IO request fölött zuhannak össze), illetve kell egy kis idő hozzá, ami egy tesztnél még nem sűrűn fog előfordulni.
ja igen, és a legszebb az egészben, hogy amikor márciusban vettem az első SSDm, nézegettem amazont/newegget (ezek a legnagyobbak, tehát itt van a legtöbb user feedback is), pl a maga idején tesztgyőztes OCZ Vertex 2 és Corsair Force szériáknál állt a bál, pedig rengeteg helyen ajánlottak voltak... ideiglenesen egyébként egy Corsair F40 van az EEEmben, sleepet ki kellett lőni, mert utánna fagy. hiába hozza kb az asztali samsung 830am tempóját (és veri az időközben meghalt petrolt).
a Vertex4ben már nem sandforce van, viszont az Everest platform olcsóbb modelljei (Petrol) szintén döglenek: sleepet bírják, használatot bírják, de az én Petrolom pár napja vált papírnehezékké minden előjel nélkül.
a Samsung, az Intel (elvileg az SF vezérlős 520 is) és az m4 elvileg a piacon lévő stabil és megbízható darabok. OCZből Vertex4 talán ok, ha az kevésbé hajlamos dögleni, mint a platformtársai.
pár napja szerintem érthető, hogy miért samsung 830at vettem, mert egy hét rma miatti downtime az asztalin nekem nem járható út (RMA meg talán megy az EEEmbe, aztán akkor majd lehet sleepeltetni is... vagy a steam mappa alá, mert ott egy adatvesztést el tudok intézni egy vállrántással).
-
-
atomheart
csendes tag
Sziasztok, par napja vettem egy 12gb-s vertex3-at, jelenleg win8 consumer preview-al hasznalom. CrystalDiskMark az alabbit produkalja, szeretnem megkerdezni, hogy ezek kb mennyire normalis ertekek:

Meg volt egy par fagyi is, majd ha tudom kovetkezetesen reprodukalni es kizarom a win8 instabilitasat, valszeg errol is kerdezek majd...

-
hodostamas
addikt
válasz
hodostamas
üzenetére
Hát, marvell driver-el még szarabb

Marad így. Stabilnak stabil, semmi fagyás megállás nincs. Sata2-nél több... -
panses
aktív tag
Üdv!
Ha BIOS-ban IDE módot AHCI-re állítom akkor kifagy a Win7 telepítője. De ha IDE módban felimádkozom az SSD-re a Win7-et és át állok AHCI módra akkor bootolás közben fagy ki a gép... Hogy használjam az AHCI módot? -
skristof
tag
sziasztok!
előre is elnézést, ha sokat kérdezett téma, próbáltam visszaolvasni ill keresni, de most kissé felhúzott a dolog.
májusban vettem Agility 3-at az első hsz-ban is tanácsolták, illetve a tulajdonosok is jókat írtak róla. mindent a megfelelő beállításoknak megfelelően csináltam, az akkori firmware van rajta. kezdetben csinálta a sokaknál már tapasztalt fél-1 perces "fagyást" aztán valamiért nem volt gyakori, de most meg megint szinte mindennapos, és kurva idegesítő.
valakinek sikerült ezt megoldani? a jelenség gondolom ismert, ég a HDD aktivitás led mint a Reichstag, ~1 percig befagy minden, egér mozgatható, aztán amikor magához tér, akkor meg mint az őrült, dolgozik tovább. igencsak frusztráló.
új firmware segíthet? vagy esetleg valami driver?

-
Bodor
veterán
Tisztelt Fire/SOUL/CD, radi8tor1, zetecR, fagy53, és aki úgy érzi, hogy ért hozzá !!
Lenne kedvetek és időtök erre a kérésre reagálni, akár privátban is, hogy ne legyen vita a topikban erről ?
Ezúton szeretném megkérni azokat az OCZ Agiliy 4 és OCZ Vertex 4 tulajdonosokat, akiknek 1.5 firmware van az SSD-jükön, hogy legyenek szívesek teszteljék már le az SSD-t úgy, hogy 80%-ig teleírják, és a kérdés az lenne, hogy tapasztanak-e a használatban lassulást. Nem kell félteni, ettől még nem lesz baja a kicsikének!
A kérés oka az, hogy bizonyos információk azt mutatják, hogy a telítettség növekedésével ezeknek az SSD-knek az olvasási képessége drasztikusan visszaesik, és ha ez tényleg így van, akkor nem szívesen ajánlanám őket.
Köszönöm mindenkinek aki segíti a "Milyen SSD-t vegyek ?" topik frissen tartását !
-
satee76
aktív tag
sziasztok !
Kukázhatom? A win7 fagyogat (pár másod percre), a telepítés alig megy, használhatalan. Elvileg mindent megcsináltam amit leírtak a neten, mégse jó.
Pár hete került hozzám, és egy olyan konfigba került, ahol a win 7 egy működő "vinyós" rendszer alól ment fel rá próbaképp. Akkor tökéletesen ment, gyors volt, stb.
Pár napja kapott egy szűz új rendszert egy bootos win7-ről (többször is) és egyszerúen nem tudok vele mit kezdeni. Sírni tudnék

Minden tanácsnak örülnék.
satee76 -
[CM]Crusher
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Építek egy gépet ismerősnek (Asus Z77V-LX és mellette Corsair Vertex 3 128gb-os SSD) mellyel problémák adódtak. A hibajelenségek a következőek:
- Az SSD-t a windows telepítő hol látja, hol nem
- Ha esetleg felment a windows, akkor gyakori, hogy újraindításkor, vagy indításkor a boot képernyőbe befagy (pillanatra kékhalál majd restart)
- Asztalig eljutást követő pár másodpercen belül fagyás majd restart
- Gép indításakor windows boot helyett "disk read occurred error" (mint ha lehúztam volna az eszközt és nem találja) melyet követően ha újraindítom a gépet akkor láss csodát újra lát SSD-t és bootolTovábbi érdekesség, hogy ha felállt a rendszer, fagyás nélkül. Onnantól fogva akár órákig is lehet nyúzni, programokat telepíteni, bármit csinálni mert nem fagy ki és ráadásul villám gyors is. A fagyás mindig a bootolási folyamatban jelentkezik.
A fagyások és anomáliák már windows telepítés közben is jelentkeznek és teljesen mindegy, hogy van telepítve driver vagy nincs a feltelepített windows-ban akkor is fagy újraindítás vagy indítás közben. Ha ugyan ebben a gépben lévő sima HDD-re telepítek windows-t 15-20 perc újraindítgatás/hidegindítás után sem jön elő hiba. Vagyis, csak ha SSD-ről megy a rendszer.
Próbáltam már másik kábelt, másik alaplapi portot is, de semmi sem változott. Vertex 3-on a legújabb firmware van, alaplapon a legújabb BIOS. Alaplap AHCI módban. Memtest hiba nélkül lefutot. Ha feláll a rendszer és bármilyen tesztprogramot futtatok, semmi nem jelez hibát, vagy semmivel sem lehet kiakasztani, legyen az CPU teszt vagy bármi.
Van még egy csavar a géppel kapcsolatban. Az ssd-t átraktam egy teszt gépbe ami egy régi 775-ös lap, 945p chipsettel SATAII-es csatival. Feldobtam rá egy windows-t és 15-20 perc indítás/újraindítás után sem jelentkezett a hiba.
Úgy néz ki, hogy a vertex 3 ebben a lapban a jelenlegi bios és firmwarekkel nem működik együtt? Vagy csak simán szar az SSD? Ha rossz, akkor régi gépben meg miért jó, szintén AHCI módban.
Szeressük az ilyen anomáliákat

-
Vieron
tag
válasz
hodostamas
üzenetére
Ha nem muszáj, nem kell felrakni.
De nálam a 770-es chipset miatt kénytelen voltam felrakni, mert fagyott a win... -
Vieron
tag
Sziasztok lenne némi problémám SSD ügyileg.
Van egy Gigabyte GA-MA770-UD3 alaplapon, AMD SataII vezérlővel.
Eddig egy Kingmax 64GB SSD-t használtam, de voltak problémáim a sebességgel, illetve random időközönként megállt 10-15 másodperce a gép. Először a szoftveres Raid 0-ra gyanakodtam, de levettem a vinyókat a vezérlőről, de a hiba megmaradt.
Ezért kicseréltem egy OCZ Agility 3 60GB eszközre, de a probléma újfent megmradt, ezért kezdek az alaplapi sata vezérlőre gyanakodni.Beüzemelést a itt a fórumon leírtak alapján csináltam, de nem vagyok elájulva az eredményektől:
AHCI + TRIM elvileg működik:
Valami ötlet, hogy ez a véletlenszerű időnként előbukkanó 10-15 másodperces fagyás mitől van és mivel orvosolható?
Windows hibanaplóban nincs sem hardveres sem szoftveres hiba bejegyzés a fagyás időpontjaiban.A vezérlőn mind a 6 Sata port használva van.
OCZ 60GB SSD, 2*250Gb Samsung HDD RAID 0, 320 GB HDD, Plextor dvd író, Sata - eSata átalakító, ebben a sorrendben vannak az alaplapra dugva az eszközök. -
troly
tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Hát nem rossz kissé jobb mint az enyém.
Bár a gépem mostanában fagyogat ugy hogy lehet van valami más baja is.
De akkor se rossz eredmény. -
randras
veterán
Adott egy két hetes OCZ Vertex 3.
Tegnap előtt volt egy egér megmerevedik, hang beakad fagyásom, most pedig egy HDD nem található BIOS elakadásom.
A fagyást hardveres reset oldotta meg, a mostani után pedig kivettem az SSD-t, visszaraktam, és megint megy a gép.

Járulékos infó, hogy ma bukott egy kisebbet a gép, de az SSD nem volt elmozdulva, mikor kivettem.
Máris haldoklik?
-
troly
tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Bocs hogy csak most válaszolok de valami más gond is lehet a gépemen mert egyszer kétszer meg is fagy de talán nincsen összefüggés.Az ssd-i kiprobáltam amd-s gépben is amd-s vezérlővel is de ugyan az történt mint nálam. De ha azt mondod nem jók ezek az ocz ssd melyik ami jobb ha kell be tudom cseréltetni csak normál áron fizetnék rá.
Igen belátom ha jobban körülnéztem volna elkerülhető lett volna.
Tudsz valamit ajánlani? -
Bodor
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Én azt hiszem fagy53 tényleg igazi mezei halandókra gondolt. A mezei halandók nemhogy a Milyen SSD-t vegyek topikig nem jutnak el, hanem nem is fórumoznak, tájékozódnak vásárlás előtt. Erre írtam azt, hogy tudatosabban kellene vásárolni.
Bezzeg mikor már valami nem stimmel, akkor csak idetalálnak a "kedves betegek"
-
Sotho
őstag
OCZ Agi. 60GB + ICH9(Asus P5K) + Win 7 pro : OK, nem fagy lassul megy mint a barom.
Még a jmicron vezérlőn is kipróbálom (JMB363) az tud AHCI-t. -
Lehetséges, hogy azért csinál fagyásokat az SSD-m mert amikor telepítettem a win-t rá, akkor még nem ACHI-ben volt a bios hanem csak utána kapcsoltam át?
-
BRIKLY
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
8/15/2012
Én sem szoktam felrakni amíg csak HDD-m volt,de most ez oldotta meg a fagyásokat.Nem túl jó élmény hogy az 1 napos SSD-m elkezd fagyni.. -
BRIKLY
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem össze-vissza fagyott (világító töltés LED) amíg nem tettem fel az AMD Chipset drivert..Ráadásul utána érezhetően gyorsabb lett.
-
S.O.S.
senior tag
Persze, se az ssd se a samu vinyónál nem azt irja amit nektek

Hol nézzem keressem az eseménynaplót?Megtaláltam az eseménynaplót!
Krikus nak irta a Kernel-Powert ! lehet a fagyás is azért volt ! Azokat az időpontokat hozhatta fel mikor menteni akartam a képet!
Mi a teendő,.hogy megjavuljon?
-
S.O.S.
senior tag
Lehet hogy hülyen fog hangzani de én nem látom nekem nem ír ilyet !
Most irtam a HD sentinel csapatnak is!
A legújabb változat van fent !üdv,
Tudja valaki miért fagy le a gép ha nyomok egy Print Screen-t?
Egyszerűen nem tudok semilyen képet elmenteni mert röktön lefagy az egész gép!

-
válasz
Killerlaca
üzenetére
Ha megfelelő verziójú IRST driver-ről van szó, az nem szokott teljes fagyást okozni, de mint írtam korábban, a 11.5 furcsa dolgokra képes a 11.8/9 is elérhető developer-en, de azt még abszolút nem vizsgáltam. ha esetleg ilyen újabb IRST-t használsz, akkor érdemes egy régebbi verzióra lecserélni, hátha úgy megszűnik a gond.
Természetesen ha feltelepítettél teljes chipset/INF driver-t is esetleg, az igen, okozhat x-akták jelenséget, így szabálytalan csontrafagyást is.Hujikolp
Valószínűleg annyi a "gond", hogy még a gyári honlapon sem tették elérhetővé az újabb FW-t (502-vel kezdődik), így a FW frissítő progi sem tudja check-olni és letölteni. -
Killerlaca
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia
A kérdésem az lenne, hogy okozhatta az Intel AHCI drivere a gépem random fagyását?
Köszönöm
-
batt
aktív tag
Simán ssd-ről is csinál érdekes dolgokat iszonyt sokat világit a hdd led!
De még nem fagyot! tesztelés folyamatban!
Viszont most úgy nézem,hogy a winyón van a win7 és mellé raktam be az ssd-t és Gw2-zök így nem tűnik rossznak !
Nem értem mi lehet a baj a gyári win7 driverrekel mért szarakxik az ssd?
-
batt
aktív tag
A segítségeteket szeretném kérni!
Totálisan el vagyok keseredve!Vettem egy 120gb-os ocz agility 3 ssd-t!
legfrissebb 2.22 frimware van rajta!
Ezek a beállításokkal csináltam mindent! [link]
MSI P55-GD65
Standard CMOS Features
Floppy Drive A -> Not InstalledIntegrated Peripherals
Extra RAID/IDE Controller -> DisabledIntegrated Peripherals/On-Chip ATA Devices
PCI IDE BusMaster -> Disabled
On-Chip SATA Controller -> Enabled
RAID Mode -> AHCIAz ssd-é kétfelé van particionálva 45gb a windows 7-nek a maradék kb 70gb játékoknak! (Gw2) van rajta csak!
van még két winyó a gépben amiken éppen most is tökéletesen fútt a win7 az ssd kivétele után!
A jelenség randomba csontá fagy a gép van,hogy ha a hdd-n keresek valamit megfagy az egész van hogy a sajátgépet nem bírja behozni,van hogy a gép leállítására kattintva fagy be! Ilyenkor folyamatosan pirosan világít a hdd led és van,hogy nem tér magához ilyenkor csak a hosszú power gomb segít!
4x telepítettem fel a win7-et (a telepítésnél nem volt gond!)
1x az alaplapom drivereivel
1x az intel achi drivelével
1x hagytam a gyári win7 ismerje fel és nem tettem fel semmit!
1x hagytam a gyári win7 ismerje fel és nem tettem fel semmit!ssd life szerint nincs baja az ssd-nek! 100%
Most ki van véve az ssd és hdd-n tökéletesen megy minden és nincs fagyás!Mi lehet a baj?

-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Van az aláírásomban szereplő konfig.(kb 1hónapos)
Azóta folyamatosan random fagyásaim vannak.Már volt újratelepítés is...
Ma meguntam a dolgot és feltettem a sima winyóra is egy windowst ami eddig tökéletesen működik.
A kérdésem az lenne, hogy az ssd lehet rossz vagy valamit nem állítok be amit be kellene vagy fel kell-e tennem valami drivert pluszba?(crystaldisk szerint jó volt az SSD)Segítene valaki miket ellenőrizzek vagy állítsak be/tegyek fel....
Köszönöm
-
Sotiocsi
csendes tag
Help pls.
Vettem egy SSD-t "OCZ agility 3 120Gb" Msi P6N SLI alaplapom van, Nforce 650i SLI-s chipsetel. Nem tud AHCI-t se. A lényeg nem viszi az SSD-t, felinstallálom a win7 64bit Pro-t semmi gond, utána installálások közben (pl.ffice) böngészgetek a neten, és megáll az egész gép. Először mindenre homokóra, aztán az egér is megáll (merevlemez olvasást jelző led folyamatossan világít eközben). kb. 30sec után elindul minden tovább, de persze 1-2perc múlva ugyan ez. Ha berakom másodlagosnak (nem rendszernek), és csak írok rá, vagy olvasok róla, semmi gond (tesztelve 100Mb olvasás tud. De úgy vettem észre egyszerre a kettő nem megy neki. Attól fagyhat meg. Próbáltam mindenféle chipset drivert is. Másik gépben (Intel G31 meg MSI notebook) simán jó. 220-230Mb olvas SATA2-n.De ha vennék egy ilyen "PCIe SATA 3"-as kártyát, az megoldaná az ACHI problémát, illetve a TRIM-et? pl ezt: http://www.asrock.com/mb/spec/card.asp?Model=SATA3%20Card
Persze ez PCIe 2.0-ás kártya, a lapban pedig PCIe 1.0-a van. Ez talán szintén gond lehet?
Választ előre is köszönöm!
-
Ádyka
őstag
Sziasztok!
Kaptam kölcsön egy ilyen ős Buffalo SSD-t. Első körben az volt a célom kideríteni, hogy működésre lehet-e bírni egy Abit BF6 -ban Sata/ide - Ide/Sata átalakítóval. Nos a bios szépen felismerte, de pár irás/olvasás művelet után mindíg fagyi lett az eredmémy. Így le is tettem a dologról.
Az asztali gépemben szépen hasított (már amennyire a technológia lehetővé tette annó), tegnap estig.
Ma reggelre már nem Buffalo stb stb -nek ismerte fel a gép hanem
Valami 4 gigás formázhatatlan cucc lett belőle. Ha az USB csatiját használom akkor 2 gigás formázhatatlan cuccnak látja.
Lehet ezekkel valamit kezdeni? Vagy kuka? Természetesen előbb ki kell fizetnem mondjuk, mielőbb kidobom.

Kb ennyi volt rövid ismerkedésem az SSD-vel.
-
csucsu21
aktív tag
le futattam akkor 1 tesztet mikor meg vettem meg kb 1-2 hete és lassab volt néhány érték volt hogy akár 100-120 mb vel is de érezhető volt rendszernél is mert a 4K is jócskán lassab volt
most ki szedtem írtam várom a garancia futárt jah és néha fagyott hogy az most az ssd miatt vagy nem de win 7 alatt nekem winyónál nem igazán volt fagyás
-
ETOM
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
2-3 napja nem tudom reprodukálni a hibát piros led sehol és hdd sentinel full teszt és rövid teszt is lement többször nem fagyott ki. Tehát van pár érdekes fagyás meg egy hdd sentinel amin csökken a kondició ennyi egyelőre.

Csináltam egy secure eraset is ma, de ezek úgyanugy maradtak meg úgy installáltam win7-t ahogy írta cikked.
Ma sikerült a particion magicel amivel nullázni akartam kifagyasztani többször utánna csak konnektor áramtalanítással ismeri fell SSD-t vagy piszok lassan megáll mindehol gondolkozni, de elindul anélkül. Multkor meg a win8 9200-t akartam felrakni else indul telepítő már logónál beállt.
Viszont win7 alatt és játékok alatt nincs gond eddig ha csak azt nem veszem, h élmény index 7.9-röl indult most már 7.8-7.7 adott.. Kiszámíthatatlan nah küldöm a képeket PM-be.
Köszi a cégről az infokat is

-
ETOM
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nah megcsináltam mindent. Am nem fagyott amióta újra raktam és HDD sentinel is simán lefutott többször is. lehet os gebasz volt

Unatkoztam és megnéztem melyik a jobb az AMD AHCI vagy a win7 alap drivere nálam:

[link]
Még1x lefutattam az első két tesztet és akkor már írásban is hozta a sebességet. Az AHCI jobbnak tünik. -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, köszi, ez nekem újdonság volt. Ameddig nincs gond a HW-el addig megesik az ilyesmi

fagy53: így van

Szoktak ajánlani egy gári szoftvert arra az esetre, ha lassulna az SSD, Secure Erase, SSD Erase, OCZ-nél Intelnél van ilyen úgy tudom. Ami megpróbálja közel olyan állapotba hozni, mintha egy szűz meghajtó lenne. Nyilván az elhasználódást nem tudja teljesen helyrehozni, de sokak szerint segíthet. KIngstonnál van ilyesmi? Vagy esetleg olyan progi, mely gyártó független?
Szerk: csak mert mielőtt beraknám az A8N-SLI-be egy ilyennel lehet célszerű lenne karbantartani. Ugyanis elég sokat lassult.
-
Laci2277
senior tag
válasz
J.J. András
üzenetére
Ezzel nem lehet gariztatni, azon kívül, hogy ezek a programok(HdSentinel, SSDlife) hibásnak írják, végülis nincs semmi baja. A sebesség megvan, fagyások nincsenek, egyszóval jó.

A gyártó fórumán is írják, hogy ezek a programok még nem adnak valós képet az ssd-k állapotáról.Igen, ki vannak kapcsolva, minden win telepítés után megcsinálom a szokásos dolgokat.

-
icon
senior tag
No lekopogom, de úgy fest, meg van a feladványra a válasz... szóval a fagyás attól volt, hogy a browsercache-t és a virtuális memóriát rádobtam a gépben lévő merevlemezre, amit néha az energiagazdálkodás lekapcsolt... az újraindításokkor meg nem detektálta, csak a merevlemezt a lap, amin amúgy van XP, de azt nem állítottam be AHCI-re...
Tehát, amikor a BIOS-ban minden satás cuccnak kiadtam egyesével, hogy detect, akkor megkerült az Agility, az azon lévő Win7 elindult, és azóta megy is szépen minden... élből ki is iktattam a merevlemezen az energiagazdálkodást, azóta ment a gép egy kövér 18 órát hiba nélkül, pedig megkergettem egy 5 éves HTPC-t játékkal is

-
icon
senior tag
OCZ Agility 3: ma reggel ismét fagyás, majd a biosban átíródik a boot-sorrend, rendszerindítás, fagyás, és azóta a biosban sem látszik...
-
applause
aktív tag
Újra harcképes vagyok.SSD kellet cserélnem, mivel az OCZ Agility 3 bedöglött. Korábban panaszkodtam, hogy időnként megfagyott. Tegnap este már használatra alkalmatlan volt, fagyott és volt amikor 2 percig csak világított a led és nem lehetett semmit sem csinálni.
Mivel 8 napon belül voltam elvittem a WEB áruházba(25km út) és éltem az elállás jogával.
Vissza a pénz és beújítottam egy Corsair force GT-re.
Remélem ez megbízhatóbb lesz. -
Killerlaca
senior tag
válasz
Tirexi
üzenetére
Köszönöm persze, hogy nem úgy értettem a semmit.....:-)
Neked is köszi radi8tor1.
- A firefo cache ramba megy azt átraktam.
- A pagefile-t sehogy sem bírom átrakni másik meghajtóra. Mindig visszarakja magát C-re.
erre jó lenne a megoldás (bár szerintem nem használja csak ott van nem?)
- Dokumentumok-mappát nem használom...
- Photoshop-ot se használom mostanság ha erre gondoltálNincs valami monitorozó gadget win7-hez amivel tudnám nézni melyik progi ír sokat?
fagy53:
Persze igazad van csak nem szeretném ha 1év alatt meghalna. Nem igazán tudom mennyit bír egy ssd élettartamra...Meg mindenhol "riogatják" az embereket ez kapcsold ki azt állítsd át mert csak így bírja sokáig...
Köszönöm
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet,hogy az alaplapon a sata csatlakozó melletti led folyamatosan ég,március óta egyszer volt fagyásom(ki tudja mitől...),nincs boot probléma sem,normál minden,csak zavar a led mert nincs fent az oldallapom....
Köszönöm előre is!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Asanto
üzenetére
Nem tudom hogy ez mikori tervezésű/gyártású BUFFALO, de kb 2-3 éve szinte minden BUFFALO user beszámolt "laggol"ásról némi időszakos belassulásról. Egyik a másik következménye lehet. Ezt akkoriban a vezérlő tulajdonságának rótták fel.
Nekem is volt egy 32GB-os darab... a laggolása elviselhető volt, de az általad leírt jelenség néha megjelent. Meg amúgy is.... egy SSD ne akadozzon. A legjobb tulajdonsága hogy USB csatija is volt, amin keresztül tökéletesen működött.
Utána kéne nézzél, hogy ez a tipus is hasonló "ficsörrel" rendelkezik vagy sem.A TRIMM hiánya okozhat lassulást, de program futás megakadást, kifagyást aligha.
Korábban linkeltem egy 80GB-os IntelX25G2-öt amit 2,5 évig nem trimmeltem.
Talán 10%sebesség csökkenés volt mérhető, de akadásról fagyásról, laggolásról szó sem lehetett. -
Heffi
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Úgy érzem, megint nem jól választottam ssd-t. A 2. gépbe ma próbáltam telepíteni rá oprendszert, de állandóan fagy, hol telepítés közben, vagy ha már sikerült, akkor a win lett lassú vagy fagyott. Alaplap Asus z68 v lx, van benne 4 db 500-as vinyó is raid kötetekben, így az alaplapi beállítások raid módban vannak. Lehet, hogy ezt nem bírja az ssd? Ha átraktam e pcie-s sata3 kártyára, ott feltelepült rendesen, csak ott meg a sávszélesség nem az igazi. (386 MB/s olvasási)
-
SiDan
tag
Először azzal próbáltam (win7 + amd ahci), de hasonló eredményeket kaptam, mint most win8-al. Az jobban zavart, hogy 4K-s tesztek alatt beakadt a windows, as-ssd egyáltalán nem futott le. Most, hogy kikapcsoltam a c1e-et egyelőre nincsenek fagyások.
Az, igaz hogy a mérési eredmények eléggé eltérőek tudnak lenni, magam is tapasztaltam. -
SiDan
tag
Az c1e funkció kikapcsolása eddig úgy tűnik megoldotta a problémám, random teszt eredmény már közelít az átlagoshoz, s immár az AS-SSD tesztje is lefut, nem fagy be 4K-s írás közben.

Cingáriusz:
Ha esetleg a frimware firssítés nem oldaná meg, ajánlom neked is, hogy próbáld ki te is kikapcsolt c1e-vel, hátha. Egyelőre nekem nem jelentkeznek a korábbi fagyások. -
Sziasztok!
Vásároltam egy OCZ Vertex3-as 120GB-os SSD-t.
Alaplapom: Asrock 890GX Extreme3
A problémám, hogy sokszor csinál apróbb fagyásokat a gép, időnként nem indul újra csak 2-3szori reset hatására. (frissen telepített win7 64bit)
Játékok közben simán megáll fél percekre-percekre.
Böngésző is időnként teljesen lefagy egy fél percre.
A memória biztosan jó, HDD-vel soha nem volt ilyen gond ugyan ezzel a konfiggal.
Mi lehet a probléma?
Firmware-t kéne frissíteni? -
janos666
nagyúr
válasz
BeLucZ
üzenetére
A Corsair Force GT-t legutóbb lehetett.
Gondolom akkor nem nyerő ez, ha például elvesznek az adatok, mert akkor összeomlik a rendszer, amint életbe lép a változás, így meg sem kapod a visszajelzést, hogy sikeresen végbement-e a művelet...
És bizonyára függ a módszertől is.
Lehet hogy egyes vezérlőknél felmásolódik a képfile a tartalék területre, és onnan olvassa be a vezérlő az eeprom-ba. Ilyenkor elképzelhető, hogy ez csak a következő induláskor történik meg, miután áramot kap, így legfeljebb a BIOS/UEFI ismeri fel lassan (vagy hagyja ki egy bootoláskor, amin segít egy reboot), de a rendszer nem fagy meg, míg átmenetileg válaszképtelen a tároló. Másoknál lehet, hogy közvetlenül és valós időben megy az újraprogramozás, ami nem is tűrné meg, hogy közben összeomolhasson az OS (pedig összeomolhat, ha ezalatt nem válaszolna a rendszermeghajtó).Az adatvesztés pedig gondolom akkor áll fenn, ha változtatnak a tömörítési vagy titkosítási algoritmuson, vagy az adatok chipek közti rendezésének elvén, sima bugfixek vagy apróbb vezérlési optimalizációk miatt nem indokolt.
Aktív témák
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Újszerű Sony PS4 500GB + 1db DUALSHOCK 4 kontroller
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Megy a TRIM, nem ad vissz fals adatokat a SMART-ban, olybá tűnik használható.
mindenesetre az amd-s chipset driverrel jobbak lettek az értékek. És azóta nem fagyott be a rendszer.