Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Xboxhoz dizájnolt, ultrarövid vetítőtávú lézerprojektor a Hisense-től
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- Házimozi haladó szinten
- Apple MacBook
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
V.Dave
üzenetére
Amit sokan mondanak,abban van valami...
No és érzésre gyorsabb az új? Mennyivel, ha ki lehet pontosan fejezni, Ugyanaz az átklónozott rendszer van a 840-esen, mint a Vertex2-őn volt, vagy friss rendszer van rajta?
Ha friss van rajta, akkor azt mínuszold le a gyorsaság érzésből...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bolcsodal
addikt
Üdv! Hátha valaki találkozott már ilyesmivel (remélem jó helyre írok nem akarok OFF-olni).
1 éve hibátlanul működik egy OCZ Vertex2 a notimban (Win 7 32bit, Enterprise edition, mobil 965G chipset, ICH8 SATA vezérlő). 1-2 hete beszereztem egy optibay-t és a noti régi vinyóját immár nem USB-ről, hanem egy SATA/ATA átalakítós optibay-ről használom (Lenovo N200). Tegnapig semmi gond nem volt, aztán a rendszer fogta magát és működés közben belassult. Ilyenkor ATA driver problémákról találtam bejegyzéseket az eseménynaplóban. Akkor is problémázott, ha az optibay-t eltávolítottam (így kizártam mint problémaforrást).
Checkdisk után addig fajult a dolog, amíg eljutottunk egy Win 7 startup repair-ig, amit persze képtelen volt megcsinálni az oprendszer.
Jelnleg Optibay-től függetlenül a boot idő 4-5X-e a korábban tapasztalt időnek. A rendszer maga fürge maradt, de időnként ATA driverproblémákkal 20-30 másodpercre belassul. Windows komponensek szállogatnak el random (window manager, explorer.exe).
Amit csináltam:
Intel matrix storage driver-t frissítettem a legújabbra.
Chipset driver a legfrissebb van fent.
Crystal Diskmark:
Ez alapján talán nincs gond.Leginkább a boot-idő és az instabilitások zavarnak. Frissítsek vajon firmware-t, vagy a végét járja az SSD? Win reinstall?
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Vertex2 esetén melyik RST verziót érdemes használni (GM45-ös chipset)? Win7 x64 Prof a rendszer, a legfrissebb verzióval voltak anomáliák alvó állapotból való felébresztéskor. (W8 alatt meg elég durván laggolt a rendszer)
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
SSD-nél ugyebár egy bizonyos %-nyi helyet szabadon illik hagyni. Érdemes ezt eleve nem fel venni a használt partícióba, vagy fel lehet particionálni akár az egész diszket? Vagy teljesen mindegy?
Mennyi helyet érdemes egyébként pontosan meghagyni? Hallottam már több adatot is, 120GB Vertex2-ről lenne szó.
-
DeFranco
nagyúr
Te most tulajdonképpen mit akarsz? Legitimálni a döntésed, vagy tanácsot?
Ha tanácsot akarsz, akkor azt tanácsolom, egy elavult, rövid garis szirszart ne vegyél meg olcsóért, hanem vagy vegyél egy kisebbet, jobbat, vagy áldozz rá többet, és vegyél egy azonos méretű jobbat.
Ha egy éven belül lecseréled, akkor vegyél vertex2-t, de akkor meg minek vagy itt?
-
DeFranco
nagyúr
Vertex 3 23k 3 év gari [link]
Samu 830 26,5k 3 év gari [link]
Hol láttál vertex 2-t? Boltban? Ha használtan, már bukott is a mutatvány. Ha újonnan, akkor a 2 év gari miatt már bukott is a mutatvány. Ha nincs pénzed, akkor mire nem elég a 64 GB? 15k Mindenre elég a 60 GB. Már bukott is a mutatvány.
Ne vegyél vertex2-t. Szerintem.
-
carr
őstag
Srácok! Rohadt smucig állat vagyok.

SATA3as lapom van(Asrock 990FX Extreme4), és SATA2es Vertex2-t néztem ki, mer'az 18-19e körül megvehető, 120Gb-os méretben.
Kérdés, hogy mire számíthatok? 2 év garival láttam itt-ott... Viszont újabbat azért nem szeretnék, mert 60Gb-ért fizetni 16370.- kemény magyar valutát? Na nem. Rablás!
Vélemény?
Tudom, hogy ég és föld lesz a különbség, de Nem akarok beruházni vertex. vagy agility 4 128G-s méretben, mert a gatyómat is ráfizetem, kihasználni meg nem használnám ki.
60GiB-t meg iszonyat kevésnek érzek egy Win 7 x64-hez, és a programjaimnak.... :s -
bluobluo75
őstag
Mondjuk fentebb írták, hogy nincs külömbség, azért vagyok kíváncsi mert az Asrock Z7 Extreme4 lapban már van sata3 de a vertex2-nél szerintem mindegy...azért kíváncsi lennék pld 1 vertex 4-nél sata3 csatolással lenne-e változás, csak itt már elég sok minden más is újabb így jobb és nem is igen lehetne a kettőt tesztelni, illetve nemigen lenne értelme
kár, hogy a vertex2-t nem készítették fel sata3-ra
Köszi a választ -
rigo88
aktív tag
válasz
rigo88
üzenetére
elég tré a teszteredmény is
AS SSD Benchmark 1.6.4237.30508
------------------------------
Name: OCZ-VERTEX2 SCSI Disk Device
Firmware: .153
Controller: JRAID
Offset: 103424 K - OK
Größe: 55,90 GB
Datum: 2012.07.15. 13:24:45
Sequentiell:
Lesen: 123,85 MB/s
Schreiben: 72,84 MB/s
4K:
Lesen: 13,51 MB/s
Schreiben: 35,51 MB/s
4K-64Threads:
Lesen: 18,31 MB/s
Schreiben: 45,04 MB/s
Zugriffszeiten:
Lesen: 0,238 ms
Schreiben: 0,346 ms
Score:
Lesen: 44
Schreiben: 88
Gesamt: 158
------------------------------ -
zippofcy
senior tag
válasz
BeLucZ
üzenetére
Tudtommal Indilinx Martini van benne, az én Octane-omban Indilinx Everest. Fentebb linkeltem egy Sandforce-os Vertex2-vel összehasonlítást, tömörítetlen adattal gyorsabb a Sandforce, na de cserébe az Indilinx legalább nem csinálja a hírhedt BSOD-eket.
Engem főleg ez tartott vissza a Sandforceosoktól, magasabb áron kaptam volna nagyobb hibalehetőséget.
Mármint OCZben ... Samsungokban lehet nem csinálja az SF a BOSDt de jó kis feláruk van cserébe.
Személy szerint kíváncsi lettem volna rá hogy SATA1ben hogy megy az Octane. -
rigo88
aktív tag
üdv
azt szeretném tudni, nem élettartam megosszabbítás céljából, hanem úgy általában h értelme van-e a pagefile kikapcsolásának egy vertex2nél?
a superfetch-t alapból kilövöm mindig, de még mi az ami ilyen sebes ssd-nél nem szükséges?
r -
zippofcy
senior tag
Én nem régóta foglalkozom az SSDkkel, haverom vett kb 1 éve egy Vertex2-őt, semmit nem állítgatott rajta vagy pakolt át, használja, semmi gondja vele csak kicsi neki.
A HDD árkartell miatt döntöttem úgy hogy még egy 2TBs HDD helyett veszek inkább egy SSDt, árban nem szántam rá sokat (anno a WD Elementseket 20 ezerér vettem postával) szal itt vettem hwaprón egy 128 GBs Octane-t. Azért ezt mert ahogy olvastam:
1. 1.13as FW javította a lassú 4k olvasást / írást.
2. NEM SF vezérlős (BSOD, fagyás, stb) bár mondom haver Vertex2jével sincs semmi baj.
3. Az alaplapom csak Sata2-es, nem hinném hogy sokkal gyorsabb lenne benne akár egy Agility akár egy Vertex.
4. Samu, Intel, stb felárát nem szándékoztam kifizetni.
5. Az eladónak rengeteg pozitív visszajelzése van (tőlem is kapott
)W8-at már ráraktam, Anvil benchmarkban a 4k olvasás hol 15 MB/s hol 19 MB hol 40. Első kettő attól függ melyik SATA kábelre rakom, a 40 meg akkor volt mikor semmi más nem volt a vezérlőre kötve. Majd rakok fel képeket ha megcsináltam a haver Vertex2-őjével az összehasonlító tesztet. Sajnos Sata3-on nem tudjuk tesztelni (csórók vagyunk na
) -
kovsol
titán
Az én környezetemben több ember használ Vertex2-3 Agility3 ssd -ket és csupa elégedett felhasználó mind. Nekem sincs gondom a Vertex3 120GB példányommal. Én tartom magam ahhoz, hogy a nagy számok törvénye miatt van több hibás OCZ ssd, mert eddig az Agility3 nagyon jó árban ment, most már a többi is kezd egyre olcsóbb lenni, de még mindig az ár számít inkább és ezért OCZ ből adnak el a legtöbbet tényleg, figyelve tényleg az emberek adatlapját és az aprót, na meg a gép ajánlos topicot.
-
F34R
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
annál is előfordul hogy majd kell firmware-t frössentened , vizsont a vertex2 majdnem dupláját hozza lásd fentebbi képek..
-
-
zippofcy
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Haverom küldött nekem egy videót amit a telójával csinált az Asus laptopjáról (i7 + vmi OCZ SSD talán vertex2) a bios post után 8 mp alatt jött be neki a fejlesztői preview. Sajna már letöröltem, de majd megkérdem hátha megvan még neki.
Amúgy a metro szerintem is egy randa szar, de ha úgyis ingyér van miért ne haladjak a korral ugyi
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Max ha annyira nem tetszik ledúrom és felrakom a helyére a 7-est. Egyelőre várok a végleges változatra mert a mostani 7es is azóta van fenn hogy megjelent, fene fog félévente oprendszert installálni az összes vacakkal, átpakolni 10 év emailezését, stb.
Jah máris van olyan játék bejelentve ami csak Win8 alatt fut majd ... aki meg nem játszik és nem láma az ugye Linuxot használ (elvetemültebbek Unixot vagy freedost
) 
-
Bodor
veterán
válasz
scope2007
üzenetére
Itt a topikban nem tudok Vertex 4 tulajról, max rafis83-nak van egy, de tőle sem láttunk még teszteredményeket.
Tesztekben nagyot arat, de nem hiszem, hogy rendszer alatt, átlagos felhasználás közben érezni lehetne a teljesítménykülönbséget, mondjuk a Vertex2 vagy 3-hoz, vagy bármelyik ajánlott SSD-hez képest. -
zetecR
addikt
válasz
Edward1981
üzenetére
Igen.
Én két Vertex2-t cseréltem így...
-
hoy
tag
Sziasztok!
Adott egy Asus n75 sf notebook (Sandy Bridges, Igy van rajta Sata3) legújabb biossal.
S mellette egy Vertex 3 legújabb 2.15- Firmwarrel.A hibám annyi, hogy teljesen véletlenszerűen újraindul, kék halálozik, ha nem fagy akkor is produkál olyan hibát, hogy program indítása sokáig eltart! Esemény napló szerint valami ide gondja van, sőt egy újraindulás után már nem is látta a Notebook, csak az asztali gépem (szintén Sandy bridge-s)
A gép korábban tökéletesen ment egy vertex2-vel illetve gyári winyójával..Ötletek?
Minden választ előre is köszönök!
További szép estét.
-
RMZ250
senior tag
Hali srácok, néhány napja vagyok ssd tulaj. Ocz Vertex2 60Gb. Futtattam egy sebesség tesztet és mondanátok valamit, hogy ez most menyire jó vagy rossz?
Az ugye rögtön kiderült, hogy az eltolás nem lett jó de miért lehet ez? Háromszor telepítettem újra. Másik vinyó lehúzva ssd formázva nem értem mi lehet. Azt írjátok, hogy a Win7 magától megoldja az eltolást, hát itt nem. Még valami, a biost átt tudtam állítani AHCI módba de ettől függetlenül kell telepitenem valami drivert? -
zoleeno1
veterán
válasz
LGLuke
üzenetére
Tömeges meghibásodásokról nem tudok/tudunk. Ha voltak is problémák régebben (pl: vertex2-nél), azokat firmware frissítésekkel már megoldották.
A tartozékokról meg szerintem érdemes érdeklődni az eladónál mielőtt veszed (már ha nincs benne a leírásban). Tudomásom szerint a Crucial-hoz és Vertex-hez csak a papír dobozt kapod, amibe be van csomagolba
de a többi mellé adnak beépítő keret, csavarokat. Viszont létezhetnek OEM verziók amikhez nincs, úgy tudom Samu is tervezi, nem tom kapható e már.Bodor: Kitartást, jó munkát. Én itthon döglök

-
zotyi85
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Most nézem a tesztképet a vertex3-ról, amit belinkeltél, és látom hogy jóval lehagyja a 4k random olvasása az én vertexemet.
Miért lassab ennyivel? A korábbi vertex2-esem gyorsabb volt tőle
-
gyáliSanyi
őstag
Üdv!
Ha windows 7-et szeretnék futtatni ezek közül bármelyiken, akkor ezek akár egy
Raptor 10 000rpm HDD-vel is fel tudnák venni a versenyt gyorsaságban?
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• Kingston HyperX sorozat, (bár ez utóbbiból sajnos a legkisebb méret is 120 GB)
• OCZ Agility 3
• OCZ Vertex2 és Vertex 3 sorozat
• Samsung 470 és 830 sorozat -
Sátán44
addikt
válasz
Dr.Burn
üzenetére
Jelenleg a Windows 7 átlagfelhasználói számára ajánlott SSD-k (ABC sorrendben) a következőek:
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• Kingston HyperX sorozat, (bár ez utóbbiból sajnos a legkisebb méret is 120 GB)
• OCZ Agility 3
• Samsung 470 és 830 sorozatWindows XP-t és Vistát használóknak ajánlott SSD-k
• ADATA S596
• Kingston V+100
• OCZ Vertex2Milyen ssd-t? Ez a leírás segített nekem is választani

-
zotyi85
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És mi jót kellene beállítanom, hogy jobb legyen?
Csak azt nem értem, itt a vertex2 all 0x00 0fill -ben miért gyorsabb!?
-
Faterkam
addikt
Sajnos ez nincs az Xp mellé ajánlottak között, de vannak itt nálam sokkal okosabbak, hátha mondanak valamit!
Jelenleg a Windows 7 átlagfelhasználói számára ajánlott SSD-k (ABC sorrendben) a következőek:
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• OCZ Agility 3
• Samsung 470 és 830 sorozatWindows XP-t és Vistát használóknak ajánlott SSD-k
• ADATA S596
• Kingston V+100
• OCZ Vertex2 -
Faterkam
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az Xp most is AHCI-ba megy és ezt akarom át Ghostolni az SSD-re miután más gépen Win7 alatt megformázom és megparticionálom így sem lenne jobb a helyzet? Az OCZ Vertex2 szerinted vállalható alternatíva?
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Xp alá nézegetek SSD-ket. Eddig a Samsung 470, 830-as 128Gb szemezgettem. De elolvasva ezt a cikket elbizonytalanodtam...Kingston 96Gb már nem nagyon kapható, az OCZ vertex2-ről meg nem olvastam biztató dolgokat, az Adata 128Gb-osból is kevés az S596. Én inkább már S599-et találtam.
Szerintetek? Be merjem vállalni Xp alá a samsungot?
Vagy más tippetek?
Előre is köszi!!!
-
Taragas
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Múltkor én is ezt kérdeztem, de jelenleg nincs best buy. Ami éppen olcsóbb, azt kell megvenni ezek közül.
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• OCZ Agility 3
Bodor
veterán
válasz
Taragas
üzenetére
Szerintem ezekből szemezgess.
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• OCZ Agility 3
• Samsung 470 és 830 sorozatA 120 GB-os vertex 3 most 51.500 ért is megkapható, ha szükséges van ekkora tárhelyre.
-
Bodor
veterán
Én ezekből választanék... tulajdonképpen mindegy melyiket, amelyik olcsóbb!!

• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• OCZ Agility 3
Bodor
veterán
válasz
d@minator
üzenetére
Szia!
Mi5i logikája és tanácsai szerintem teljesen jók! Olcsó húsnak híg a leve, ha már SSD-t veszel, vegyél tisztességeset! SATA3 PCie kártya meg teljesen felejtős a Te esetedben, semmit sem profitálnál belőle. Azt a 4-5 ezret is költsd inkább SSD-re!bitblueduck : Ugyanilyen lapon volt, Vertex2-vel, nagyon jól ment, de Agility3 is jó választás, hátha cserélsz lapot a jövőben!
-
Mi5i
aktív tag
válasz
d@minator
üzenetére
Hmm. Erre még biztosan fognak mások is reagálni - hogy megerősítsenek remélem
-, de én nem biztos, hogy így járnék el. Hozzátéve 5-6eFt-ot már egy igen tisztességes életminőség javulás lenne a 64-esek között, akár erre gondolva csak, de lehet egy Vertex2 is lenne már jó áron.19 ezer hiába a legolcsóbb, a legolcsóbbra sajnálnám azt a pénzt. De, ha tegyük fel nem váltasz konfigot még egy jó ideig - ssd vásárlás után mondjuk nem ez az első ami az ember eszébe jut talán
- akkor nézhetsz sata2-eseket is akár, de annyira nagy különbség árakban talán manapság már nincs. No, a lényeg, ha már kiadnék ennyi pénzt, akkor egy tisztesebbre áldoznám, és ha úgy alakul, később mikor megint lesz egy kis pénzed - és addig olcsósodik - veszel még egy ugyanolyat, és akkor raid-ben megkapod a 128GB-ot idővel, ami persze nem 512GB, de szerintem annyi nem is kell, ha most beérnéd a 64-el is. Ha ezt a logikát követjük esetleg, akkor sata3-ban gondolkodnék, mivel újabb széria -> később is futnak tán ki.Plus-nak nem csak az a baja, hogy lassú, egyszerűen tényleg teszkó gazdaságos ssd-nek lőtték, hogy kajálja a nép. Ha egy percig is kicsit komolyabban gondolod, és használod a konfigot excelen kívül másra is, akkor szerintem ne azon az árlépcsőn múljon, amit említettem, és még sokan mások előttem.

-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nem vagyok benne biztos...
Nekem is volt 32-es SLC Samum, amit 2dv Vertex2 váltott, majd Force GT aztán Samu 830.
Hát, most mit mondjak.
Érzésre nincs különbség, bár a 32-es Samu és a Vertex2 között volt némi kihagyás (addig HDD-ről ment a rendszer) lehet, hogy stopperrel mérhető lenne, de érdemes lenne kölcsönkérned egyet és kipróbálni.Persze ez csak 1 db tapasztalt, érdemes fenntartással kezelni.

-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Igen, elég. Szóba jöhet még az OCZ Vertex2, vagy a Samsung 470. Sebességbeli különbözetet nem fogsz tapasztalni egyiknél sem a másikhoz képest a valós felhasználásban, vedd azt amelyiket szeretnéd, vagy amelyik olcsóbb.
-
FrankBlack
csendes tag
Egy kedves fórumozó másik topicban egy játékkal kapcsolatban voltak problémáim, és ezt írta hozzá:
1. "Nem kellett volna ezt az OCZ Vertex2 SSD-et venni."
2. "Ebben a SSD témában kellett volna megkérni a többiek véleményét hogy mi melyik SSD-et érdemes venni és mit nem szabad futtatni SSD-ről."
3. "Antivírus miegyebek felejtős a SSD felől, bizony"
Szerintetek mire gondolt? mit nem szabad futtatni SSD-ről?
Miért volt rossz választás az OCZ vertex2
Mi van az antivirus progival, és az SSD-vel? -
hanog
csendes tag
válasz
csubi8
üzenetére
Szia!
Nekem OCZ Vertex3 120GB van, 2.15-ös fw-el teljesen elégedett vagyok vele csak ajánlani tudom. Relatíve amikor vettem a Vertex2 2db ezressel volt olcsóbb, úgy voltam vele visszafele úgyis kompatibilis és ha cserélek gépet nem kell azon gyötrődnöm, hogy az ssd lehetne gyorsabb is. Szerintem megéri sata3-at venni ha nem sokkal drágább.
Fórumot meg teszteket olvasva ha most vennék, megint ezt venném vagy a 830-as samut. Érdemes visszaolvasni mert elég sok téma ki lett vesézve többször, többféle megközelítésből is. Pár oldalanként csak a kérdezők cserélődnek a feltett kérdések és válaszok ugyan azok maradnak.
-
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Adata 80 gb 32.800 vagy vertex2 90gb 34.163
Szerintem ez még a 30 ezres kategóra, de ez itt nem a reklám helye

-
pschio
őstag
A napokban meg lesz az 1 tera írás az Intel 320-as 120GB-os SSD-men.
2011.04.22-én állítottam hadrendbe. Win is ugyan az azóta is. Azt kell mondjam nagyon elégedett vagyok vele. Kifejezetten örülök, hogy le lettem beszélve a Vertex2-ről.
8MB-os bug nálam nem jött elő. Firmware-t nem cseréltem. Soha többet HDD rendszernek
Sentinel szerint is 100/100 -
-Solt-
veterán
válasz
Anfänger
üzenetére
Nekem sem, de nem is azt mondtam, hogy gondom volt a vertex2 firmware frissítéssel. Csupán arra világítottam rá, hogy amíg vertex2-m volt, addig kénytelen kelletlen a normális működés végett muszáj volt lesni a firmware frissítéseket...
Ez maradt bennem, és amint megláttam a magician értesítését, hogy van új firmware, rácsaptam mint gyöngytyúk a takonyra... nem kellett volna, de nekem legalább szerencsém volt, és az áramtalanítás visszahozta az élők sorába... Bár nem tudom, hogy ilyenkor mi van, mert ugye frissítés közben dobta a hibát...
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát akkor majd klónoz az akinek szüksége van, rá, én most nem fogom feleslegesen próbálgatni.Amíg nem volt Samsungos NG15, előtte a teljes verziós (NG15) változatot használtam, és nem látok különbséget. Nem hiszem, hogy le lenne butítva a Samsungos.
Ne aggódj, én sem frissítenék most firmware-t az SSD-ken, mert úgy vagyok vele, mint Te,
csak akkor ha kell!
Ha megteszem, akkor csakis úgy ahogy már leírtam. Vertex2-es RAID tömbnél ez már bevált.davidsz fórumtársnak sikerűlt, bátor aligátor volt, szóval már vannak tapasztalatok!
-
Bodor
veterán
válasz
KaLeun
üzenetére
Ha csak nem tervezel a közeljövőben gépet fejleszteni, és SATA3-as alaplapot venni, akkor feleslegesnek tartom a fentebb ajánlott SATA3-as SSD-k bármelyikének a megvásárlását, nem fogod tudni kihasználni a képességét. Ha jól látom a lapod csak SATA1-es. Oprendszer alá, és 4K olvasásnál egyébként sem érezni a különbséget.
Ha nem ragaszkodsz az újhoz, akkor ki lehet fogni itt az aprón alig használt ( vásárláskor SSD Life-al leellenőrizendő! ) olcsóbb OCZ Vertex2-őt, vagy más Garbage Collection-nal rendelkező SATA2-es SSD-t.
Ha mégis újat vennél akkor szóba jöhet a KINGSTON 64GB SATA2 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G kb. 26K-ért.
Üdv -
Bodor
veterán
válasz
davidsz
üzenetére
Az macerás RAID-ben, mert szét kell szedni a tömböt, aztán egy működő win7 alá egyesével bedugni és frissíteni, ha kész vagy mindkettővel, akkor meg az újra létrehozott, helyesen particionált ( 100 MB külön ha volt, meg a "C") tömbre visszaghostolni ( de szép szó) a rendszert.
Előző OCZ Vertex2-es RAID tömbön végigcsináltam, és meg is volt az eredménye.Asrock Sata3 Card-al kapcsolatban, mivel marvell vezérlő van benne, nem is vártam többet, de hasznos beírás, mert talán más már nem vesz ilyet.
-
zetecR
addikt
válasz
kerekfej
üzenetére
Én nap mint nap használom és vannak olyan állományok amiket 80MB/s környékén ír, van olyan, amit 300-400 körül.
Szóval senki nem tudja megmondani, hogy mit tud jól és mit tud kevésbé tömöríteni.OS-nek használva tökmindegy, hogy 830 vagy GT, videót vágni meg valószínűleg nem 64GB-ost vesz a delikvens.
20-ért meg nem rossz egy régebbi SF, mondjuk a Vertex2...
-
DigitXT
félisten
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Office nálam még nincs fent - majd jövőre...

Az iTunes ha jól sejtem, zenéket szinkronizál,
azok meg foglalhatnak sok helyet: esetleg azt
érdemes másik meghajtóra tenni. A SATA2 az
tökéletes, a "3" érezhető gyorsulást nem hoz.
Hogy melyiket érdemes venni? Erről teszteket
kellene nézni, de nagy különbség felhasználói
élményben valójában nincs: a HDD-ket minden
ma kapható SSD állva hagyja, az ziher...
Szerk: mármint a 7-en nincs fent az (új) Office,
az XP-n benne van a foglalt helyben a régi...
Azért nem rakom fel az újat, mert egyelőre nem
vettem meg, de nem is fogom a Fullt venni, mert
amit nem használok az minek legyen fent.
(Mennyit foglal amúgy az új Office feltelepítve?)Szerk2@28985: én nézegettem a teszteket, de
arra jutottam, hogy kb. mindegy, milyet veszek,
így fogtam egy szimpatikusat, ami volt raktáron
és elhoztam azt. (OCZ Vertex2). Az előző SSD,
amin az XP van, az egy OCZ Vertex Turbo, tehát
a márkánál maradtam, de a vezérlőjük pl. más... -
Bodor
veterán
Sziasztok!
Dell Mini 1010-be szerelt OCZ Vertex2 SSD-vel van problémám. Win7 install simán megy, de a feltelepített rendszeren minden nagyon lassú, laggol, illetve néha lefagy az egész rendszer, utána meg meglódul. A legfrissebb bios van fent, és minden lehetséges drivert chipset, stb. és illesztőprogramot telepítettem már ,az ssd-n is a legfrisebb firmware van, de még sincs megoldás. Vírus kizárva, a proci sem melegszik. Ha sima hdd-t rakok a gépbe, akkor ott az XP simán fut rajta, nincs gond, igaz, hogy csak 130GB-osnak formázza le a 160-as hdd-t, de mindegy. Nekem az ssd lenne a jó megoldás. Van valakinek valami ötlete, vagy volt már valakinek hasonló problémája? -
Bodor
veterán
Hát nekem még kihagyhatatlanabb ajánlat volt. Nemrég váltottam platformot, és most már SATA3-as az alaplapom. Barátom is rendelt Chip magazin előfizetést az SSD-vel, de neki csak SATA2-es az alaplapja, ezért megéri a csere neki Az én gépemben lévő egyik OCZ Vertex2-őt cserélem az ő Samu 830-as SSD-jével és kap ezért 10K-t. A másik Vertex2-őt 20K-ért eladom/eladtam. Így 18K-ért ( 29 az előfizetés, mínusz 10K ami megmaradt az eladott Vertex2-ből) van egy egy éves Chip előfizetésem, és váltok a SATA2-es Vertex2 RAID0-ról SATA3-as Samu 830 RAID0-ra. Megvolt a fejlesztés és az éves előfizetés 20K alatt együtt.Nekem jó vásár volt, mert egyébként is évek óta előfizetek a Chip-re.
Ezek után kíváncsi leszek, hogy mit tud a két 830-as RAID0-ban, és használat közben érzek-e különbséget, remélem igen.
( Hozzáteszem: Nem azért cserélem le a Sandforce vezérlős OCZ-ket, mert nem vagyok elégedett velük ( többször is kiálltam mellettük, mikor itt a topicban ócsárolták őket), hanem azért mert egyrészt sebességmániás vagyok, másrészt a fejlesztés tekintetében ez kihagyhatatlan ajánlat volt számomra. Ha nem Samu SATA3-as SSD-t adtak volna ajándékba, hanem mondjuk Vertex3-at vagy hasonló Corsair Force GT-t, akkor is beleugrottam volna) -
scope2007
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
pl ocz vertex2 120gb hibátlan a mai napig.. és 100%os minden programban
erről ennyit..
-
samu74
addikt
Ha megnézed ezt az összehasonlító táblázatot,a 2010 és a 2011 év eleji összegzésen az intel és a kingston (kingston sokat javult 2010 óta) van az elején.Viszont az OCZ általában a lista végén van,főleg a régebbi Agilitiy meg a Vertex2.
-
zetecR
addikt
-
Anfänger
őstag
válasz
kerekfej
üzenetére
És a Sandforce-ok mind problémásak? Nem értek hozzá,azért kérdem!
Nekem Vertex2 ocz van,soha nem volt vele gondom,pedig arra is sokan írták,hogy fagy,meg nem ismeri fel az alaplap stb... nálam müxik!
7.6 pontra értékeli a windows élményindex,amikor már mindent feltelepítettem rá,amire szükségem van! Ha csak az op.rendszer van rajta akkor 7.7 pontot ad rá! Gombnyomástól 27 sec.alatt feláll a rendszer! Milyet érdemes lenne venni szerinted,mondj páldát kérlek,de olyasmit ajánlj,ami írás olvasási sebességben 550 MB/dec környékén van,és megbízható,felismeri az alaplap,támogatja a Trim-et,és nem lassul túlságosan ha 70%-ig telepítve van. Remélem tudsz valami jót ajánlani! Max keret 200 euró,amit kiadnék rá!
Elöre is köszönöm a segítséget,és az észrevételeket!
Während der SandForce 2281 schneller und effizienter die Daten von den einzelnen Chips verarbeitet! Ezt hol olvastad? Linket,légyszi!
-
deicide
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
Rendben, viszont honnan a tény, hogy a Samsung tartósabb, a két OCZ versenyző régebb óta van a piacon, tartósságról így nemigen lehet a 470-es javára dönteni, mert azt kevesebb ideje használják az emberek, mint az OCZ említett két termékét.
ps: már ha tartósság alatt azt érted, hogy melyik meddig bírja. Volt Vertex2-m is, semmi bajom nem volt vele, az új tulajdonosa most is boldogan használja, tartós a termék. Az, hogy esetleg több a meghibásodás, mint Samsung esetén, azt nem tartósságnak hívják viszont, hanem megbízhatóságnak.
-
-Solt-
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Közben próbáltam a laptopban is, az sem ismeri fel... nagyon úgy néz ki, hogy ez elhalálozott. Rendkívül boldog vagyok... minden előjel nélkül egyszer csak kék halál, és vége.
Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a HP laptopom gyári paneljébe nem tudtam becsavarozni a Vertex2-t, mert nem stimmelnek a furatok... Van pár tizedmilliméter eltérés. Az Intel SSD-m természetesen hajszál pontosan lyukon van... Részemről ennyi volt az OCZ...
-
-Solt-
veterán
Urak!
Járt már úgy valaki, hogy egyszer csak kék halál, aztán többet nem ismeri fel a gép az SSD-t? Vertex2, legújabb firmware.
-
zetecR
addikt
válasz
kungzi
üzenetére
Ugyan most minimális érdekem fűződik hozzá, de a legutolsó firmware frissítés óta egyik Sandforce-os SSD-vel sincs megbízhatósági probléma.
Tök mindegy, hogy OCZ, Corsair, vagy bármi más.A Vertex2 régen rendszeresen BSOD-t produkált sleepből visszatérve, a Corsair-rel viszont korábban sem volt problémám.
-
G.I.JOE
senior tag
válasz
Sh4d3.tds
üzenetére
Helló!
Szerintem nyugodt szívvel vedd meg a Vertex 3-at, mert, főleg hogy még eddig nem volt ssd-d, biztosan olyat fog mutatni, ami melegséggel önti el a szívedet!

Számok tekintetében természetesen nem fogja azt hozni, amit egy sata3-as lapban bírna, de szerintem így is gyorsabb lesz, mintha egy régebbi vertex 2-t veszel. Amivel mondjuk sebességileg ugyanúgy meg lennél elégedve, ha csak olyat vennél (vertex2), mert gyakorlatban nem vennéd észre a különbséget a kettő között.
Ha vertex 3-at veszel, vedd úgy, hogy a későbbiekben, egy sata3-as lappal, még a gép más része is gyorsulni fog!
Jelenleg én is így használok egy Crucial M4-et, sata 2-vel. A jelige: K**va jó, de lesz ez még jobb is!"
-
ro_bert17
őstag
válasz
Greenbook
üzenetére
Ez a vertex2 egy régebbi típus esetleg? Ha annyira nem, akkor szerintem a vas kevés alatta.
Én nagyon jó áron szereztem ezt a régebbi darabot. Mivel számomra nem hozta azt a földbe döngölős élményt, ezért mértem egyet. A mostani értékekhez képest majdnem hogy pics..füst értékek. A 4k-s értékeket okozzák számomra a nagyobb "fájdalmat". Pedig ez alatt új i5-ös proci van, meg minden. Aztán ma délután kicsit visszaraktam a régi (számomra megfelelő gyorsaságú hdd-t) és ezzel is mértem egyet. Aztán azt vettem észre magamon, hogy nem csak a mért értékek miatt nem szabad a hdd-t az ssd-hez mérni...
Utóbbi természtesen gyorsabb is, viszont nem surrog annyit, tovább megy akksiról, és végre kevesebbet megy a notim ventillátora, de ha megy is, sokkal csendesebb mint eddig volt.
-
Bodor
veterán
válasz
Greenbook
üzenetére
Én azt gondolom, hogy amint említetted, az Atom N270 1.6GHz 2GB vas keresztmetszete a szűkös. Én régebben tettem be egy Asus eeepc-be egy Vertex2 120 Gb-os SSD-t, és hasonlóan lelombozó eredményeket kaptam. Ha jól emlékszem, ott a sata-1 vezérlő fogta vissza...nem 100 %...
-
-
Retroboy88
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm a választ.
bár ha nem fog lassabban menni a vertex2 nél akkor érdemesebb már most egy sata3-at venni, aztán majd jön a sata3as lap. alaplapom amúgy egy (GA-H55M-UD2H) -
TwentySix
aktív tag
válasz
james008bond
üzenetére
-
xcbiker
addikt
Most cserélném le a Samsung 32gb-os SLC SSD-met.
Melyiket lenne érdemes vennem helyette ami jobb, gyorsabb, stb...?Az intel 320-as sorozatú 40gb-osa jó lehet? Egyéb ötlet?
Esetleg 64gb-os OCZ Vertex2 vagy Kingston V100? -
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Ma beléptem azon boldog(talan) SSD tulajok táborába akik egy halott ssd-vel büszkélkedhetnek.
A sztori: megy a win7, leküldöm pihenni. Később visszajövök, indulj. Nem indul, restart, nem látja a lap az SSD - t. Gép szétszerel, kábel ellenőriz, másik drive kirpóbál ugyanitt, az jó. Basszus ! Máshol is kipróbáltam, ott is döglött volt. Semmi se látja még az OCZ saját toolja, win7 lemezkezelő, semmi.
Kinyiffant az OCZ vertex2-öm. (még szerencse hogy két év garis)
Javaslom hogy sok év garis ssd-t vegyetek! -
Bodor
veterán
(#23313) Gorneck23 : 12 Mbit-es netem van, szerintem RAMdisk-ről futtatva a firefoxot kb. 2X gyorsabban töltődnek be az oldalak, mint az SSD RAID tömbön, bár ezt elég nehéz lemérni pontosan. Nem vagyok egy nagy Youtube-os de ott belehúzva a videókba, szinte semmit sem kell várni a betöltődésre. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a netem sávszélessége a szűk keresztmetszet, de mifelénk nincs gyorsabb normális áron....
(#23315) Slovak: 2009.01. hó óta használok ssd-t és csak RAID-ben, nekem csak jó tapasztalataim vannak evvel kapcsolatban, bár sokan értelmetlennek tartják, mivel a rendszer gyorsaságával kapcsolatos 4K random olvasás nem sokban nő meg az egy darab ssd-hez képest. Én azt gondolom, hogy nem csak ez számít,az általános gyorsaság is fontos.
nekem SATA2-es OCZ Vertex2 van a RAID tömbben, a mai SATA3-as SSD-k egy része már önállóan is hozzák az eredményeimet, RAID-ben biztos túl is szárnyalják őket. Én nyugodt szívvel ajánlom, ha sebességmániás vagy
Ramdisk témában ajánlom ezt a fórumot.
Különbségek single és raid0
ssd között:
Üdv
-
jones965
Modder
Adott egy OCZ vertex2 64Gb SSD. Tegnap este arról futott az oprendszer, amit tesztelésre használok.
Újraindítás után a bejelentkező ablakban már nem mint háttértár, hanem mint sandforce 106 vezérlő látja, és nem is bootol a gép, míg ez az eszköz csatlakoztatva van.Búcsút mondhatok neki?
-
scope2007
addikt
válasz
kocsis102
üzenetére
ez tényleg tré.... mármint vertex3 és ilyen eredményeket hoz ez egy vertex2
ahcival telepítsd újra a win7et...
-
kungzi
veterán
sziasztok
erről vélemény? OCZ Vertex2 60GB
19k-ért tudnék szerezni
-
scope2007
addikt
win élményindexre nem igazán adok.. de pl vertex2őt nálam 7.8ra értékeli.
teljesen megvagyok elégedve vele.. villámgyors minden.
[esetleg használtan vetted - mert akkor egy secure erase ajánlott sztem]
hasonlítsd össze a Tiedet ezekkel..
OCZ Vertex2
AS SSD Benchmark
CDM
ATTO -
Bébá
tag
Sziasztok! Na beálltam én is a csapatba, ma vettem egy Vertex2-est.Hát mint elöttem már más is irta a Crystal szerint egy nagy kaka.Az atto szerint minden rendben van.A Windows élmény index 7,6-ot adott a meghajtóra.Azért annyira nem estem hasra a sebességtöl.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Milyen SSD-t ajánlotok egy Laptopba, ami nem tudja az AHCI-t (de nem AMD), Sata2, és legalább 120GB?
(c2d 5550, 2 GB ram)Vertex2-n gondolkodtam, vagy X25-V vagy M az Intel SSD toolbox miatt)
-
válasz
üzenetére
Lehet majd lecserélem, de egyelőre pénzhiány van mrá nagyon... épp most akartam pénzt kitermelni, h ne álljon benn ennyi pénzem ha már nem hozza a szintet. Most vásároltam egy 60GB-os 2,5" -os Vertex2-t pár hete és árulom a 120 GB-os Vertex2 3,5" -osat. Azért kellett ugye venni mielőtt a régit eladom, mert nem maradhatok gép nélkül, mert munkaeszköz nekem a gép, a szórakozás és a hobby mellett. Szóval amíg el nem kel a 120GB-os addig biztos, hogy nem tudok semmi mást vásárolni. Addig is megnézem, amit linkeltél.
Te melyik Boot-os verziót töltötted le azokból amit linkeltél?
-
deicide
veterán
válasz
Lord Dragon
üzenetére
-
Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Mini-ITX
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek
- Yettel topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Robotporszívók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)