Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • hreblay

    csendes tag

    Hali!

    A hét elején vásároltam egy OCZ Vertex2 60GB kapacitású SSD-t. Gigabyte GA EP45 DS4 típusú alaplapban használtam, volna.
    Beszereltem a gépbe, az ACHI-t bekapcsoltam BIOS-ban, egy MSDNA-s 64 bites Windows 7 operációs rendszert feltelepítettem rá.
    Kitűnően működött, de erről van bőven szó a topikban ezért ezt nem részletezném.
    Miután a legközelebbi bekapcsolásnál a HDD-imet is visszakötöttem a rendszerre az alaplap nem látta az SSD-t, pontosabban:

    Érzékeli a +1 eszközt de azonosítani némi gondolkodás után sem sikerült. Windows telepítő DVD sem látta az SSD-t. (SATA-, tápkábelcsere nyilván megvolt, nem az a baj)
    Ezt az ACHI telepítőt egyébként minden bekapcsoláskor eljátszotta az alaplap akkor is amikor jól működött az SSD. Nesze neked jó boot idő.
    Néha így random megjavult és letehet használni egy délután erejéig, de pl. tegnap néztem egy videót, Alt+Enter visszaváltanék teljes képernyőről erre lefagy a rendszer, BSOD.
    Azóta semmi jelét nem mutatja az alaplap h látná az SSD-t, kipróbáltam egy másik gépben az egy ASUS P5LD2 SE alaplappal rendelkezik, annak a BIOS-a sem ismeri fel az eszközt.
    WTF?! 12-16 órányi tiszta üzemidő után nem ezt várná ez ember...
    A garancia papír lobogtatásával boltba történő visszavitelen kívül tehetek valamit az ügyben?

Aktív témák