Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TomBoy1986

    veterán

    válasz katt777 #21783 üzenetére

    A VIA-ról sem hitték túl sokan 2000 körül, hogy ilyen csúnya lesz a sorsa - s én mindig szerettem a VIA-s alaplapjaimat.

    Amúgy itt egy elemzés a jelen helyzetről.

    A zárómomentum a lényeg:

    "A két processzorgyártó fejlődési iránya tehát stratégiai fenyegetés az NVIDIA számára, mely azt a veszélyt hordozza magában, hogy a VIA sorsára jut. A videochipek sztárja azonban nem rendelkezik x86-os kompetenciával, mivel története során grafikus processzorokat és alaplapi chipseteket gyártott. A VIA, vagy legalábbis a processzortervező részleg felszippantásával az NVIDIA egycsapásra tényezővé válhatna az integrált CPU-GPU szegmensben, felzárkózva az Intel és az AMD mellé, mögé, miközben a VIA pénzügyi és mérnöki erőforrásokhoz jutva drasztikusan javíthatná processzorfejlesztéseinek versenyképességét, életképes alternatívát kínálva a vevőknek -- az x86-os processzorpiac pedig valóban háromszereplőssé válhatna."

    Az hogy mekkora egy cég determinálja azt, hogy milyen munkát végez.

    Produkció:
    Egészen a 486-ok klónprocesszoraitól kezdve csak a 2. pozíciót foglalja el az AMD. Soha nem előzte meg az Intelt. S hogy miben volt mégis mindig jobb? Ár/teljesítmény arányában.

    [ Szerkesztve ]

    AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W

Új hozzászólás Aktív témák