Elég lesz az offolásból! 
Different songs for different moods.
Elég lesz az offolásból! 
Different songs for different moods.
Hi
Kérnék némi tanácsot ill felvilágosítást, hogy 2db 3870x2 vagy 2db 4870 jobb választás, esetleg gtx280?
Bocs az offért, de a kérdésem elég összetett.
Köszi üdv MR
[ Szerkesztve ]
Nem voltam 1 hónapig. Naés?
sztem 1db 4870 X2
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni! de próbáltátok már földdel?! :) - Fiber Power 120/10 mbit
Mégis mekkora felbontáshoz, és melyik konfigodhoz? Önmagában a kérdés értelmetlen, nem összetett.
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com
1 kérdés, maximus formulába hogyan hajtasz 2 88 GT t

kérdésedre válaszolva, mindenképpen a HD 4870 (2 Db)
(Ha mindenképpen 2 VGA t akarsz....)
Ha 1 et akkor a HD 4870 X2
Vagy a sima HD 4870 is bőven megteszi, mondjuk felbontás függő, de Full HD be se lenne gondod 1 simával se.....

Éjszakánként álmodom, de nappal realista vagyok /MS/
1db 4870 X2! 
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

http://youtube.com/watch?v=w2Y6l6c8ZwM
Ha szeretnétek egy kicsit húzni a gyengusz procin.
"Elég szar a helyzet mostanában. Férges az alma, savanyú a narancs, csak a dió kemény és hozza a formáját." -grelekin
4870 topicban valaki szerint 1920-ban nem bír a 4870 8XAA-t. Mondjuk azt sem hitte, hogy nekem a 3870 mindent úgy visz 1680-ban. Egyedül Oblivion miatt kéne bevállalnom valami gyorsabb karit. Lényegében fölösleges most 48xx karit venni, persze ahányan beruházzák 4200+ procikkal és hasonlovakkal, én semmin sem csodálkozom.
A tipp amúgy: ostorral.
p3rgam3nt: Linkelés megtanulását javaslom.
[ Szerkesztve ]
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com
kiv lennék az én 6400+omat ilyen hűtés mellett hova lehetne húzni
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

Ennek nem itt lenne a helye? Ha valakit érdekel ott megtalálja...
Szerk: OFF
[ Szerkesztve ]
Microcool Banchetto 101 eladós

280 GTX et ne vegyél, mert a 88GT Sli is le hagyja

ÉS
Igen is érdekelheti itt az embereket akik VGA vásárlás előtt állnak....

Éjszakánként álmodom, de nappal realista vagyok /MS/

Persze, de ennek is megvan a topicja, ami ez!
No offense, csak tegyünk mindent a maga helyére!
Microcool Banchetto 101 eladós
Ezt írtam le pár hsz-el ezelőtt...
Minek vegyen bárki is 4870 / 4870 X2-öt amikor jelenleg tök felesleges. Persze ha valaki jobban érzi magát +40fps-től akkor vegye meg. Számomra az a fontos, hogy akadásmentesen fusson a játék 1680x1050-be ha lehet minnél több szűrővel. Ezt jelenleg egy 3870 X2, 3870 CF, G92 8800 GT/GTS/GTX SLI tudja is. Mindegy hogy 70fps vagy 150fps. A különbséget úgysem fogod látni, max. tudat alatt.
Aki 2560-ba tolja a játékokat ott már érdemes cserélni, de sztem ez a fórum kevesebb mint 1% érinti. 
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
Hi
Sajna meg ne irtam at a konfigom, amit maris potolok
Egyebkent egy 42"-os LG-n futna, it mar szinte kotelezo a fullHD
akadasmentesen
hakos1987: koszi a hszt
udv
Hi
Koszi a valaszt, kiraly vagy,! nem fikazo egyertelmu valasz
Egyebkent Intel kezeli az SLI-t is. igaz nem 100%-os, de felismeri es dobott kb +2000pontot 3dmarkban
Udv
Beowulf_78: koszi
Tokeletesen igazad van, de a kerdesben szerepelt a topic targyat kepezo vga is, abban meg Ti vagytok a spilerek
na jo tovabb nem offolok ezert is bocs.
Kosz Mindenkinek
Udv
A "működik vele valahogy" és a "kezeli" nem u.a.
Ami meg nem 100%-os az értelemszerűen nem is kezeli megfelelően.

Tudtommal a lapod cf-es , abban elég érdekesen menne az sli .
Az élet kegyetlen .
hi emberek, 3850-et vagy 3870-et készülök venni, és emiatt megnéztem az 1es hsz-t.
De nem találtam olyan táblázathoz vezető linket mint ami pl a 7600gt topicban volt.szval olyat ami a PH! userek eredményeit tartalmazza 3dmarkokban. Ez azt jelenti h nincs ilyen táblázatotok a 3xxx-szériához?
Továbbá az is érdekel h nem referencia coolerrel, szofttuninggal (nem adunk extra feszt, nem grafitozok stbstb) mennyi +-t lehet kicsalni a 3850-ből és a 3870-ből?
Megri-e a 70-eset venni? a felbontás amin játszok 1440*900 (wide). A proci amit tervezek mellé az egy 5600+os AM2-es x2.
Továbbá h mit ajánlotok max 30k ig ha 3850-re esne a választásom, nem akarok olyan kártyát ami hangos, nem akarok olyat ami a házba befelé tolja a levegőt, DE nem zavar ha 2 slotos a megoldás. Időtálló legyen és kicsi fogyasztású. Szilárdkondis meg ilyenek, h ne halljon meg a gari után 1 héttel.
Köszönöm a segítséget.
ui.: jól tudom-é h van olyan 3850-es amin gddr4es memók vannak? kérdés: megéri-e gddr4eett venni, vagy csak parasztvakítás?
[ Szerkesztve ]
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
Itt a kártyád /valószínűleg biost kell rajta cserélni , mert nem működik a powerplay , viszont van biosz ami jó és két kattintás az egész /, ahhoz a procihoz ez is elég . DDR4-es 3850-ről nem tudok .
Az élet kegyetlen .
Nézd meg a honlapomat. Tervezz alá C2D-t, a különbségeket szintén láthatod ott.
3850-hez jó az 5600+, kicsit tuningolhatsz rajta (akkor VGA tuning is lehet), 1440*900 viszont szerintem inkább már 70-es, de 50-esből mindenképpen 512MB-os.
De sztem egy E8200 kéne egy EP35-DS3-mal + 3870. Azzal lenne max. teljesítményed.
HIS3850IceQ3turbo alap 3870 sebességet tud (pici tuning azért kell neki), szóval az sem rossz választás.
GDDR4-es 3870 5-10%-kal gyorsabb a GDDR3-asnál.
Sztem nem jól tudod. Az 3870. 
[ Szerkesztve ]
Szerintem nyugodtan lehetne Sapphire féle HD3850-es. [link]
Veszel mellé egy erősebb procit. NEM X2 hanem valamelyik Phenom.
Katt777: elég az 1440*900-ra.
[ Szerkesztve ]
MSI K9A2 Platinum, AMD X2 6400+@3,5Ghz, Gigabyte HD5770 1GB SO, 4GB DDR2 Goodram, Segate 1TB+ 2* 250GB WD
A Phenom még mindig felejtős. LASSÚ! Csak 4 magot támogató alkalmazásokban van értelme. Tudom, van már olyan játék, de a többség nem az, és akkor nem fogja kihajtani a 3850-et sem. Márpedig ha VGA-t keres, vsz. játékra kell neki a konfig.
E8200-zal meg rendesen ki lenne hajtva 1440-ben is. Sőt, azzal még 1280-ban is ki van hajtva egy 3870 3GHz-en. Ezért jó az a proci.
[ Szerkesztve ]
Hosszú időre tervezi.
1440*900=1280*1024
40 pixel eltérés.
[ Szerkesztve ]
MSI K9A2 Platinum, AMD X2 6400+@3,5Ghz, Gigabyte HD5770 1GB SO, 4GB DDR2 Goodram, Segate 1TB+ 2* 250GB WD
ez lite-> ez mit tesz? miben van butítva?
azért karok amdéjt mert okosak a milyen gépet vegyek forumban azt mondták h az AMD-s alaplapokból a jobbak sokkal időtállóbbak mint az intelez megoldások alaplapjai.
AMD occsóbb is ráadásul, ahogy nézegettem az árakat. AMD-be akkor Phenom most kihajtja vagy nem?
lsc-> miért kell rajta biost cserélni? Ez nem jár garivesztéssel?
[ Szerkesztve ]
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
Nem kapsz a kártyához 80CD-t és kábelt, csak a szükséges dolgok vannak benne.
C2D időtállóbb és gyorsabb de drágább.
[ Szerkesztve ]

mivel hosszútávra tervezel ezért én mindenképpen C2D-t és egy 4850-et javasolnék.
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།
Szia!
1. Megtalálod a phtoplista.interact.hu-n a 3DMark eredményeket
2. Tuningpotenciálja a 3870-es kártyáknak teljesen stabilan általában +75-85MHz (~10%), de instabilan én pl. 918MHz-et hoztam ki a kártyából (Vantage lefutott), de most 904MHz-es kép van fent: 5535 pont
GDDR4-esnek a memóriája nagyon jól húzható, stabilan 2600MHz-en járatható.
3. Megéri-e 70-est venni? Attól függ, hogy milyen áron jutsz hozzá, mert 20K körül (alatt) kapható 3850-es (bénább a referenciahűtő, mint a 70-esen), s általában - mivel kevesebb feszültséget kap a GPU - ezért csak a 3870 szintjéig lehet tuningolni.
4. CPU: Tökéletesen elég egy 3850/3870-es kártya mellé a választott CPU. Ennél nagyobbal nem tudsz számottevő plusz FPS-t elérni a játékokban, sőt!!! sokszor még kisebb is elég. Ebben sokat segíthet egy itthoni játéktesztem, még a 8.4-es Catalysttel:
[link]
[link]
[link]
5. Hűtésnél egy nagyon, de nagyon túlbecsült dolog ez a "házból kitolja a meleget" szemlélet. A gyakorlatban a CPU szempontjából max 1-2°C-ot jelent akkor, amikor tuningolva van az is. Szóval ez szerintem nem szempont, inkább a hangerőre és a hűtési teljesítményre figyelj, ebben pedig a 3870-esnek a referenciahűtője egészen tűrhető összképet nyújt: [link]
MOD
Ebben a tesztben meg megláthatod, hogy mennyire nyugodtan vehet az ember Phenomot egy mai modern, erős VGA-hoz: [link]
Lapozd végig nyugodtan
És a többieknek is inkább azt javaslom 
katt777:
3DMark-on kívül semmivel sem tudod igazolni. Erre is jó a fenti link 
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
az pénzben sok egy kicsit, ezért akartam AM2+ alaplapot meg 3850et-> és majd 2 -3 év mulva ha esnek az árak jöhet a 4 es széria ati-ból és vmi erosebb AMD 4 magos.
há né má egy rup1us.........megyeget a 7600gt? mi van a ventivel?
Meik kari az erősebb?? a HD 3870 x2 vagy a 4870?
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
Amennyiben gyári bioszt raksz rá akkor miért járna ? Alaplapon sem frissítesz ?
Az élet kegyetlen .
Utóbbi.
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Hűtésnél kicsi, zárt ház esetén nem nevezném túlbecsült dolognak a házból kifelé fújó verzióra való igényt, egyébként igazad van, ha jól szellőzik a ház nincs jelentősége.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
áh nem tudtam, h gyárit raknál rá......de miért van rá szükség?

Ha jól tudom eredeti bios-okban még nem volt benne a powerplay funkció, így 2D-ben is max fesszel és frekin ment a kártya, a módosított bios-ok ezt kezelik le.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
Hy! Meik jobb 9800GTX vagy 3870 x2?
áhhh tehát sporol az árammal, meg a zajjal, az jó!
Az emiatt fellépő ingadozó teljesítmény hosszu távon nem árt a kártyának? Mint pl a szgépeknek a ki meg bekapcsolás?

Olyan gyakran váltogatsz game és sima 2D használat között?
Nem hiszem, jól ki van ez találva.
[ Szerkesztve ]

Giga G31M-S2L, E2160-2180, ha kevés a pénz.Lap 10k, a proci 10-12k.
Procit megéri használtan , betesztelve venni. Valami tuningosat kell vadászni.
Igaz a lap MicroATX, de ha nem zavar a méret, és nem kell sok PCI foglalat, akkor megéri, jól tuningolható. Kis plusz pénzért lehet egy P35-ös lapot nézni. Ha csak AMD vonalon gondolkozol, akkor AM2+ egy 5200+ Black E.-nel. (Egy 3,2-őn járatott E21×× gyorsabb mint egy 6200+ X2)
VGA:
Van 3870 olcsóért csak szét kell nézni.
"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."
Hi
Már bocs, de sehol nem írtam, hogy működik vele valahogy!
azt írtam, hogy kezeli, mármint kezelte, mert a két 8800GT OC2-m már nincs meg így bizonyítani nem tudom. De az biztos, hogy Everest kiírta az SLI-t és míg 1kártyával 12000pont körül hozott 3dmark06, addig a 2kártyás 14000 körül volt. Az alap konfig változatlan volt. Azért írtam, hogy nem 100%-os mert az interneten olvasott adatokhoz képest, ez nem túl sok emelkedés.
Ha majd lesz 2db GTX280-am
majd megmutatom hehe...
Üdv
Nemkaptam választ
Hy! Meik jobb 9800GTX vagy 3870 x2?
A #31042 Neked is szól részben
Mondjuk ez nekem hihetetlen , de Te próbáltad .
Mod csimav : Kerseni kell teszteket , akkor Te is megtaláltad volna ezt .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
Elvileg külön kategória, de jelenleg ár/érték arányban a 9800GTX jobb sztm. A 3870x2 némileg erősebb, de többe is kerül. Nekem most GTX-em van elég jól hasít. Kb 1hétig volt nálam 3870x2 az sem volt rossz, de a gtx-hez képest melegebb és hangosabb.
Ha kell akármelyik tudok valakit akitől jó áron kaphatsz
Üdv MR
[ Szerkesztve ]

2-3 év múlva már sehol sem lesz a 4-es széria Atiból.

Tegnap újra megpróbáltam, hátha megjavult. Eleinte örültem, mert kb. 5 percig ment a játék a kérdéses pályán, de aztán VPU Recovery. Driver Sweeper-rel újratelepítés, ugyanazzal az eredménnyel. BIOS-t nem cserélek, mert a legújabbnak tűnik.
Viszont, ha kikapcsoltam a VPU Recovery-t látható hiba nélkül elvoltam közel 1 órát azon a pályán. Kicsit furcsának találom, ezt a fajta viselkedését a kártyának/drivernek. 2002 óta már egy pár kártyával játszottam (NvGeforce, ATI9500Pro, ATI9800Pro, Nv6800GS, Nv7600GT, ATIX300) és nem volt ilyen problémám. Visszajövök, ha kiderül valami sunyiság, esetleg ha a 8.7-es driver-ben javítva lesz.
Addig is, KÖSZI a tippet 
Legyen szép napod!
Kösz
most nemkell csak kérdeztem
dehogynem,2 év mulva lesz majd olcsó!