Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 3830 / 3850 / 3870 (X2) (kiemelt téma)

(#11001) dunc válasza pempellini (#11000) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És ki legyen a kisérleti nyúl? :D Ja vista alá nincs még? :))

(#11002) pempellini válasza dunc (#11001) üzenetére

pempellini
(senior tag)

nemtudom én már annyit próbálkoztam kicsit unom.
de hátha ez hozza meg a nagy változást.
üdv

Gigabyte P35 DS4 rev 1.0. E7200@4100mhz, 4x1 gb Kingston Hyperx 1066,Chieftech 450w,Sapphire 4870 vapor-x toxik oc 512mb,Zalman 9700 cu.

(#11003) aya

aya
(őstag)

Last Updated: September 24th, 2007 05:56
Szerinted mikori ez a driver?
Mert nem igazi 8.0 driver az biztos!!!

(#11004) aya

aya
(őstag)

Amugy meg az omega 7.12 is szétkurt@ a gépemet, még a rivatuner se ment rendesen vele,
ugyhogy ezt sem fogom telepiteni az biztos. :(

(#11005) Pala válasza Eperkutyus (#10997) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

430W Sirtec (Chieftec)

(#11006) tsigalko87 válasza sosperecek18 (#10986) üzenetére

tsigalko87
(őstag)

privátot akartam.. bocs..

[ Szerkesztve ]

(#11007) smilecat válasza aya (#11004) üzenetére

smilecat
(lelkes újonc)

nekem meg csak azzal megy rendesen...
ki a franc érti ezt... :F

(#11008) milanscs

milanscs
(fanatikus tag)

Na leteszteltem a 7.12 drivert is 3DMar06-ban.

7.11

7.12

omega

A két gyári driver szinte ugyan azt produkálta. 3DMark alapján nem ajánlom az Omega drivert.
Kiváncsian várom az idei első hivatalos drivert. :C

Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!

(#11009) Bali27

Bali27
(őstag)

No.. Ugy néz ki beált a pasztázás... His3870 alapon 42 fok 40%os ventilátorfordulattal..
Sztetek ez már elfogadható.? Terhelve 70% os ventifordualton 62 fok

Tóth Bali

(#11010) Bali27

Bali27
(őstag)

Az Omega tényleg szimpi lett :U Nem értem.. ez elég nagy lassulás... Lehet tényelg a gyári driverek a legjobbak.. Elözöleg 7600gtm volt de ot tszinte tök midn1 volt h mit raktam fel.. Ugyan ugy teljesitet velük.. Báre atinál is van még DNA, NGHQ vagy mi meg hasonló.. De szem akkor maradok a gyári drivereknél..

Tóth Bali

(#11011) TTomax válasza milanscs (#11008) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

teljesen reális... nálam is hasonlo... amugy én is várom a 8as driverokat de egetverö gyorsulást nem várok egy 10%-nak örulnék szerintem van is ennyi a kariban :))

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#11012) bajusz15

bajusz15
(fanatikus tag)

hellohello
nos. hát nem ide tartozik ez, de itt gondolom tudtok választ adni a kérdésemre, ami a következő lenne:
van 2 gépünk. össze is van kötve, látja is egymást a két gép. (át tudok küldeni/tudok fogadni fájlokat ). kipróbáltuk az Age Of Empires 3-at és ment. Így, kipróbáltuk a FIFA 08-at is, de sajnos az nem ment. . minden simán ment, csapatot is választottunk, de amikor betöltött, ez a felirat volt kint: megszakadt a kapcsolat. ha már ez nem ment, gondoltuk a Crysis menni fog... Hát sajnos az sem ment. amikor csatlakozni akartam a másik gépre akkor azt írta hogy megszakadt a kapcsolat
nos az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne ezt megoldani, hogy menjen mind a két játék. azt még hozzá teszem hogy az itt felsorolt három játékot kaptam, azt mondtaák h nem eredeti . így gondoltam arra is hogy emiatt nem megy, dehát ha az AOE 3 ment akkor minegyiknek kéne.
válaszotokat előre is köszi, bajusz

(najó hogy ide is tartozzon egy kicsit: vegyétek a HD 3870-est, jó kari :DDD )
de télleg, nekem is ilyen van :))

[ Szerkesztve ]

(#11013) Darkmilka

Darkmilka
(lelkes újonc)

Tegnap tettük be a gépembe az új HD 3850est, és telepítettünk rendszert is, ám vmiért a 3DMarkok (05/06)
nem akarnak elindulni mndig lefagynak.
Teljesen új a Windows és csak kártyacsere volt, plusz raktam bele még 1 GB Ramot de csont ugyanolyat mint ami eddig volt benne. A játékokkal semmi gond, Crysis is szépen megy de a 3Dmark sehogy se jó szóval nem tom ...
Ha valaki tud megoldást írjon! :(

Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket.

(#11014) tasselhoff válasza Foglalt név (#10998) üzenetére

tasselhoff
(kvázi-tag)

DVI kábelel van összekötve de a régi 1900gt-nél is az volt és ott ment 75Hz a monitor ezért nem értem mi lehet a gond.

(#11015) sosperecek18 válasza Darkmilka (#11013) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Hotfix felrakása vagy törlöd az adott dll filet a Futuremarks könyvtárából. (nem tudom melyiket, használd a keresőt a topicon belül, és tuti megtalálod, rengetegszer kibeszéltük..) :K

Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86

(#11016) mario1111

mario1111
(újonc)

Üdv! A 3dmark06 akkor végülis mit tesztel amikor kiirja,h SM2 és SM3? Ez a shader modelt jelenti? Mert akkor ezek szerint a kártya többet is tud mint amit a 3dmark06 tesztel mert a 3850-esre az van írva,h shader model 4.1-et tud.

(#11017) Foglalt név

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Tapasztalta más is, hogy nfs ps-ben darabos a játék? 1680 full graf 40 fps de mégis ugrál. Az fps számlálón nem látszik, de mintha másodperces darabokból lenne összevágva :U

Crysis-t lassan sikerül belőni, de hirtelen fordulásoknál, környezetváltásnál ez is csúnyán akad, ez inkább a 256MB vagy a 2GB miatt van?

3dmark06 Firefly forest. Az első pár képkocka 4-5 fpssel jön, aztán ugrik fel 40 körülre. Sapphire-ral és Club3Dvel is ugyanezt csinálta nálam. Másnál is előjött?

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#11018) Pala válasza Darkmilka (#11013) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Windows\system32 mappából kitörlöd a Futuremark könyvtárat... nekem ez segített.

(#11019) Pala válasza Foglalt név (#11017) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Crysisnél mindenképpen esik az fps, amikor hirtelen fordulsz (főleg ha egy jó nagy nyílt terepre fordulsz rá). Ismerősömnél Q6600 + 8800Ultra + 4giga ram mellett is csinálta, bár a játék nem akadt, de fordulásnál, sőt egyáltalán bármilyen mozgásnál is leesik kb. 5-tel az fps. Úgy látszik ez ilyen. :F

A 3Dmark06 firefly forest nekem csak az elején fut 40 körül, de utána már alulról szagolja a 30-cat végig. :F

(#11020) tasselhoff

tasselhoff
(kvázi-tag)

Csináltam pár képet az új vga-val hát szerintem komolyabb mint a Crysis és itt nem vagy egy pályára szoritva. [link]
[link]
[link]

(#11021) Foglalt név válasza Pala (#11019) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Igazán nem az a probléma a firefly-al, hogy utána nincs meg az 50-60 fps, hanem hogy akad az elején :U

Crysis, meg 35ről 15re esik, ami azért zavaró :(

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#11022) Pala válasza Foglalt név (#11021) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Az már tényleg fura. Nekem 4-5fps-t esik fordulásnál, de utána visszaáll azonnal.
Az objektumok minőségét érdemes közepesre venni, ha netán highon van.

mod: a 2 giga ram tuti nem kevés se 3dmarkhoz, se Crysishez; én is néztem ennyivel és nem tapasztaltam ilyen belassulásokat.

Milyen procid van?

[ Szerkesztve ]

(#11023) gergo19 válasza tasselhoff (#11020) üzenetére

gergo19
(fanatikus tag)

Melyik játék ez?

(#11024) Foglalt név válasza Pala (#11022) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

e6300@3400 :U

(#11025) Pala válasza Foglalt név (#11024) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Huh, hát annak pedig lazán bírnia kéne. :F
Valami egyéb dolog kavarhat ott be, mert nekem gyengébb procival sem produkál ilyet. (igaz én csak 1152x864-ben játszom)

(#11026) cowboy_bebop

cowboy_bebop
(őstag)

Crysis Hotfix-es teszt a 3870-ről. :)
Crysis alatt 2-3 fps a lemaradása a 8800GT-hez képest -> Driver meg optimalizálás kérdése az egész.

[ Szerkesztve ]

(#11027) tasselhoff válasza gergo19 (#11023) üzenetére

tasselhoff
(kvázi-tag)

Armed Assault a játék neve.

(#11028) Foglalt név válasza cowboy_bebop (#11026) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Ezt csak én nem értem? :DDD

(#11029) TTomax válasza Bali27 (#10950) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

gyengébb lesz vele....

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#11030) bajusz15

bajusz15
(fanatikus tag)

hahó valaki válaszolján már a kérdésemre :D
------->(#11012) bajusz15

(#11031) pisti válasza bajusz15 (#11030) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Egyrészt nem a téma része. Próbálkozz az azonnali kérdések topikjában, vagy azoknak a játékoknak topikjában amik nálad nem akarnak menni hálózatban.
Másrészt túl kevés információt is írtál ahhoz, hogy érdemben lehessen bármilyen értelmes tanácsot adni...

[ Szerkesztve ]

(#11032) TTomax válasza Pala (#11019) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

nekem a firefly 55-röl indul aztán 33 az alja amikor nagyon magasan fogocskáznak....érdekes...ezt a laggolást én is észrevettem a karinál.Timeshiftbe pl nincs ilyen.Ahol eddig láttam az néha nagyon ritkán CoD4,UT3-nál elég rendesen,Crysisnél csak highon,a legujabb F.E.A.R-nál 1280x1024en meg minden sarkon ahogy befordulok nagyon zavaro tud lenni:Utoljára ilyenem akkor volt amikor egy 478as 3,2-es Prescott gépem volt és nem tudta kihajtani az 1650Promat...vagyis igy akadozva ment,nade azért egy E2180 3,2-re huzva tán csak nem procilimetes....

(#11033) pisti válasza Pala (#11022) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Az az fps esés mikor elkezdesz mozogni a motion blur miatt van.

(#11034) TTomax válasza bajusz15 (#11012) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Talán kellene egy hálozati beállitást eszközölni pl egyforma hálozati tartományba kellene lenni a két gépnek ugye...

[ Szerkesztve ]

(#11035) papi77 válasza Foglalt név (#10946) üzenetére

papi77
(őstag)

bocsi.ATITool-ban is lehet szabályozni a ventit. :K

"Ma teszem a dolgom,a jövőben meg majd pihenek..."

(#11036) TTomax válasza bajusz15 (#11030) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

mielött még jön a kérdés ;]
start menü/vezérlöpult/hálozat beállitása varázslo/tovább/tovább/igen ezen a gépen a megosztott kapcsolatot itt is tovább/leirás-név amit akarsz csak a két gép más legyen tovább/munkacsoport neve hagyd benn az MSHOME-t mindkét gépnél (fontos) tovább/fájl és nyomtatomegosztás engedélyezése tovább/tovább/bejezem a varázslot tovább/ befejezés....
Ja igen és lehetöleg ne ugyanazt a serialt használjátok... ;]
Elnézést a topictol... :U

(#11037) Pala válasza pisti (#11033) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Nem amiatt van, bár először én is azt hittem...direkt megfigyeltem több gépen is, egyszerűen ilyen a játék. ha kikapcsolod a motion blurt és minden post process effektet, akkor is előjön ez az fps-eséses dolog fordulásnál/mozgásnál.

(#11038) Pala válasza TTomax (#11032) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Gőzöm sincs mitől lehet... Nekem 3 giga ramml nem csinálja, de nem hiszem, hogy neked a 2 giga miatt lenne. :F

mod: A F.E.A.R. viszont iszonyatosan ramzabáló, még 4 gigával is bericeg néha.

[ Szerkesztve ]

(#11039) TTomax válasza Pala (#11038) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

igen ezt direkt megnéztem én is 1,5G-nél többet még játék nem foglalt nálam,a procimat meg eddig a krájzisz izzasztotta legjobban,oda szerintem kevés is volt,80-95% folyamatosan....

(#11040) TTomax

TTomax
(PH! kedvence)

arra lettem figyelmes,hogy inkább a felbontást kell emelni de a 4XAA-t nem szabad bekapcsolni mert akkor még 600X800-on is képes laggolni keményem...simán megy az 1280X1024 de szüröket nem szabad használni általában,és akkor nagyon jol fut a kártya...

(#11041) Pala válasza TTomax (#11040) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Az csakis játéktól függ...előbb néztem a Max Payne 2-őt, az 1280x1024-ben 8xAA/16xAF-el hasít (100fps felett) :D De a Far Cry is jól fut 1280x1024-ben 4xAA/16xAF + HDR-rel :) Tudom ezek nem mai játékok, de a 2004-2005-2006-os játékok is javarészt ilyen beállításokkal futnak jól.

Nálam a Crysis az, ami nagyon megfekteti a kártyát AA-val... ilyen 6-8-fps-t kapok, szinte mindegy milyen felbontást és beállítást használok.

[ Szerkesztve ]

(#11042) Foglalt név válasza papi77 (#11035) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

A fület én is megtaláltam, hiába állítanék bármit, nem reagál...
Adminban fut természetesen minden. Riva-ban 1. azaz első alkalommal(boot után) általában enged beállítani egy fordulatszámot. De utána onnan nem tudom változtatni. Profilt is egyet tudok elmenteni, de következő alkalomra elfelejti... :(((
Konkrétan rányomok a save gombra és nem történik semmi. Ha apply, akkor meg visszaugrik az eredetileg beállított venti értékre...

(#11043) bajusz15 válasza TTomax (#11036) üzenetére

bajusz15
(fanatikus tag)

háát ezzel a beállítással kezdtük az egészet...majd írok a crysis topicba is

(meere van a játékok topik?? :F nemtalálom :DDD )
eltűnt??

[ Szerkesztve ]

(#11044) TTomax válasza Pala (#11041) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Most néztem a Condemnedet meg a CoD4-et a rögtön kisimult hibátlanra ahogy levettem az FSAA-at,az Aniso rajta maradhat szinte mindig.Szerintem ez driver gond ami idövel ki lesz javitva.Bizony ugy van ahogy mondod játékonként változik,engem mondjuk nem zavar mert némi kompromisszummal elmegy,ezt akkor is tudtam amikor kifizettem hogy a pakliban lesz mert ez a középkategoria ami komromisszummentes az 3X ennyibe kerül :)

[ Szerkesztve ]

(#11045) TTomax válasza bajusz15 (#11043) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

hát akkor nem tudom :F

(#11046) pisti válasza Pala (#11037) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor te valami egészen másról beszélsz, bár tippem sincs miről.

Énis kipróbáltam, konzolból kikapcsoltam bekapcsoltam, egyértelműen esik a motion blur miatt mozgás közben az fps, aztán ha megáll a képernyőn a mozgás, akkor meg felmászik. Nemnagyon lehet ezt semmivel összekeverni és logikus is ez a lassulás a motion blur effekt részéről mikor "motion"-mozgás van.

szerk.: Érdekes nekem 2x, 4x és 8x FSAA-val is szinte ugyanannyi fps van, érezhetően kevesebb mint FSAA nélkül, viszont azért nem 6-8, inkább olyan 20. Persze ez helyszín függő is, de érzésem szerint ott már elfogy a 256MB VRAM, azért esik nagyon az fps.
Esetleg ami szóba jöhet a driver probléma. Kéne csinálni egy 1280+High beállítások GPU benchmarkot mindekettőnknek FSAA-val.
Mit szólsz hozzá?
Van is Crysis benchmarkolós topik, oda mehetnek az eredmények, meg ide is.
Ez a Crysis bechmark topikja. Egyébként driver neked mi van fent? Nálam 7.11-es Crysis hotfix driver.

[ Szerkesztve ]

(#11047) Pala válasza TTomax (#11044) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Szerintem ez a kari egy jó procival + némi tuninggal felsőkategória alja...elvégre 3870/2900XT teljesítményt ki lehet hozni belőle, az pedig nem középszint. :)

Bár volt szerencsém 2 hete egy Asus 8800 Ultrához, hát ahhoz képest még ez is sovány:)

(#11048) Pala válasza pisti (#11046) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

Én is erről beszélek, csak nekem kikapcsolt állapotban is esik, igaz nem annyit, mint motion blurral, de esik, sőt, mikor mozog a karakter (tökmindegy milyen irányban, alakban, vonalban) akkor is jó 6-7 fps-sel lassabban fut, mintha állnék. Motion blur ki vagy be, nem számít, a jelenség megvan, maximum a csökkenés mértéke más picit. És ugyanezt tapasztaltam egy Q6600 + 8800 Ultra kombón is.
Én sem tudom miért van, de ez az egyetlen játék, amivel ilyenek történnek.

(#11049) Alpachino válasza Pala (#11048) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

Jut eszembe. A motion blurt hogyan lehet kikapcsolni ? :)

Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

(#11050) Pala válasza Pala (#11048) üzenetére

Pala
(PH! kedvence)

LOL, megnéztem mégegyszer, most meg nem csinálja :C:C

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 3830 / 3850 / 3870 (X2) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.