Vagy rohadt messze van
A HIS jó cég szertintem ált., ha a gyári venti vezérlés nem a legjobb akkor csinálnak másikat(pl. 2900 XT).
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
P00By
(PH! nagyúr)

loree69
(fanatikus tag)
naggyából eza helyzet az asusnál is
de inkább dowload limit van..
vagy valami marketing fogás lassan jön nézzé körbe az oldalukon hátha tetszik még valami 
loree
Szétqr ez mindent, amit ér... Sztem pár tucat konfigon betesztelték, a többit meg hagyták a francba. Nálam mondjuk nem volt melegebb, viszont lelassult, mint az állat (teknős). 
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com
Anno én is szívtam sokat az ASUS-szal, mert annak a drivere kellett a szar ref.-ek helyett. A Sapphire-nél legalább nincs fönt semmi új. Gondolom, nem módosítgatnak, hanem a használhatót teszik föl, persze abból is csak néhányat. 
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

Bali27
(őstag)
Hát igen.. NEm értem ezt a melegedést.. MErt elvile a ventilátorszabályozás a lényeg..
Megpróbálom a HIS drivert lecsalogatni valahogy.. CSak 3 k val 160Mb... ugy holnap délre ha nem szakad meg..
Tóth Bali

Bali27
(őstag)
Látom van újra Hydravision Vista alá..
Eről mit kel tudni? Pl ha van 2monitorom akkor játék alatt egyszerre 2 nézetem lehet, vagy munkánál pl Photoshop és indesign egyszerre megnytva stb?? vagy játékban külön támogatás kell neki?
[ Szerkesztve ]
Tóth Bali

Maotun
(senior tag)
meghúzzzzzzztammmm
Play Time: 41.71s, Average FPS: 47.95
két mag+ egymag a négy mag+kétmag ellen 

gombcomp
(senior tag)
Grat!
Na majd ha az ATI tud kétmagos (CF) drivert írni akkor majd csak feljavul a
"2mag + 2mag" 
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

Maotun
(senior tag)
én azért a gddr4 -es 3870 x2 re becserélek hamarosan elöbb single majd még egy mellé
addigra csak megjön a deneb id 

Kelvin
(őstag)
Akkor itt a te karid:[link]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

Maotun
(senior tag)
Ja ! de még boltba nem kapni, online sem ,itthon sem ,és kint sem, de várok, és gyüjtöm az üvegeket mert, a mostani vga.-m csak a felére lesz fedezet 

Maotun
(senior tag)
igy teljes az igazság:
Play Time: 41.71s, Average FPS: 47.95
Min FPS: 3.92 at frame 140, Max FPS: 61.63 at frame 995
ez azért nagyon minimum 

gombcomp
(senior tag)
Kevesebb is,sz@rabb is a proci,és csak XP32,de a miénk:
20K 
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

Sárpac
(PH! nagyúr)
Grat nagyon szép eredmény! 
Alapfesz alatt a maximumon túl!
Nagyon szép eredmény 

P00By
(PH! nagyúr)
Nem szarabb
Inkább szép 

Kecuhun
(senior tag)
Mit gondolsz, érdemesebb felrakni a 8.2 helyett a 8.1 Catalyst-et?(Játékok szempontjából nézve)
[ Szerkesztve ]
Origin: Kecu77 | BF: BC2: Kecuhun

Gaboman
(PH! nagyúr)
Az X2 frissítése mikor is lesz kiadva?
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

gombcomp
(senior tag)
Köszi!
Rovernek még nem tettem fel,mert még sejtek benne egy keveset.
Csaknem egy hónapig küzdöttem vele,de a GPU lock szívatott meg, megoldható,
akit érdekel szívesen leírom,de lehet,hogy van egyszerűbb (kizárólag szoftveres megoldásra gondolok, a Vmod nálam nem játszik...)megoldás erre.Azért MSI logo-s az ATI CCC.,mert
ők integráltak egy overclock-progit az eredetibe D.O.T. a neve ami "durván" képes órajeleket módosítani.(az X2-nél nem igazán használható,csak kontrollként használom).
Ajánlom a "szólókártyás" 38XX tulajok figyelmébe nem márkafüggő a cucc,nekem Sapphire
van és működik vele,de nagyon sz@rul jön le az MSI-től.Pillanatnyilag a 8.1 Cat az alapja.
Kecuhun:Szerintem csak akkor,ha ezt a verziót akarod a tunning miatt!
[ Szerkesztve ]

loree69
(fanatikus tag)
egy kis 3d márkó
[link]
loree
Ajánlat mellé esetleg egy link?
Erre gondolsz?
Esetleg itt bővebb info, ha érdekel valakit.
Még kutakodom letöltés után. Vagy MSI CCC-jében van?
MSI-ben nem nagyon bízom. A letöltési sebességük nem meglepő.
[ Szerkesztve ]

gombcomp
(senior tag)
Igy néz ki a CCC-ben (bele van integrálva):
DOT
Az "US Navy fokozatok" az ovecrlock mértékét jelentik! 
[ Szerkesztve ]
No akkor, ha helyese kövezek, akkor MSI HD3870 VGA-nál kell keresgélnem. Kösz. 
Azt írják, speciálisan csak MSI VGA-kon műxik. Én hiszek neked... 
Csak XP-t meg Vistát írnak, mindegyikben benne van az x86 és az x64 is? Mert akkor a felét potyába töltöm ilyen jó lassan. 
[ Szerkesztve ]

Titanboy
(újonc)
Hello!
Nekem egy G33-as alaplapom (ASUS P5K-VM) van, amibe egy HD3870X2-t szeretnék. Kompatibilisek egymással? Légyszi, ha valaki tudja a választ, azt meg tudná írni privátba?
Előre is köszönöm!

illusiON
(PH! addikt)
szerintem jó lesz bele, nem hinném h bármi is akadályozná még csak 2 PCI slot sem kell pedig az is van rajt
aztán lehet hogy jobban kéne érteni hozzá .. 
( : no woman no cry : )
Hát én akármit állítottam, az órajel az alapon maradt, egyébként a 300MHz-et is 776-nak látta. RT legalább nem, de az is csak a konstans 769-et mérte 3D-ben, szintúgy 3DMarkban sem volt változás, valamint jóval lassabb volt a 8.2-es Catalystnél. Szóval nekem ez utóbbi marad.
Mivel MSI kártyám van,nekem is fent volt a D.O.T.,de nem igazán volt használható.A 6-féle gyári beállításból kettő volt hajlandó működni.Pl. a 4-nél(ami gyárilag 864/1216) már variálni kellett 861/1206.ATI CCC-t felrakva pl. a Commander beállítást(885/1261) simán failed-elte.
[ Szerkesztve ]
"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f
Az mitől van,hogy a CCC elfogadja a húzott beállítást,de a 3DM06 alatt kikapcsol a monitor?
"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f
ezt miért kellett? 
extra

bishopx2
(fanatikus tag)
Milyen VGA coolert ajánlanátok egy HD3870-re ?
Fontos !!!
Köszi !
van ilyen..
Accelero S1.
MSI SB driver gyári telepítő CD-ről
8.2 Catalyst
3DMark06: 12518 (5428/6835/2456)
Na, ezt kapja be a 8.3-as Catalyst a 9-10k körüli pontjaival, a félig működő VGA-kkal, belassult CPU-val. Mégsem a gépem romlott el. 
[ Szerkesztve ]

Oxi
(fanatikus tag)
Soha többé Catalyst frissítés? 
Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb. Bélsársikló. Csepleszcsipesz.
Mondasz valamit!!!

De ezzel megvárom még az áprilist, mert volt már tré Catalyst, amelyet aztán javítottak.
Én mindenesetre szívtam vele 1 napig, ugyanis felülírtam a régi rendszermentéseimet teszt nélkül 8.3-assal, szóval pakolhattam mindent újra, merthogy a 8.3-as driver már elcseszte a registry-t, és hiába driver-sweeper, meg pucolás, eltávolítani nem lehetett, reg. hiba meg maradt. Most minden stádiumban ATI driverek nélkül mentettem a rendszerpartíciót (eddig csak Nero nélkül szoktam, mert az a másik reg-gyilkos), így ha legközelebb besz.patna az ATI, nem szívok ennyit.

athomi
(PH! kedvence)
Én is visszatettem a 8.2-es drivert. A 8.3-as képhibákat produkált több játékban is, és lassabban is váltott át 2D-ből 3D-be, mint a 8.2-es driverrel.
Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!
Azért ez szomorú. Mikor fog az Ati végre egy normális drivert kiadni?

XoZ
(fanatikus tag)
A héten szereztem be a következő videokártyát: XpertVision 3850 256 Mb [link] [link] [link], a képekkel ellentétben a hűtő színe "arany". Néhány érdekesség:
- nem referencia nyák
- 2 slotos hűtés, 6 cm-es ventillátorral, de fix fordulatszámmal (csak két vezetékes): a hűtés viszonylag halk, alapon 45 fok, terhelés alatt (kb. 10 perc crysis benchmark) 65 fok
- nincs powerplay, 2D használat esetén is a referencia órajeleken megy: Everesttel az látszik, hogy a bios 4 különböző állapotot tartalmaz, ezek közül a boot 700/900 Mhz
, a többi 670/830, a ComputerBase bios editor [link] 5 állapotot ad, úgyanezekkel az órajelekkel és minden esetben 1,2 V feszültséggel (a módosításhoz még nem volt bátorságom)
- HDMI kimenet (viszont lespórolták a második DVI-t és a standard TV kimeneteket)
- a 256 Mb memóriát a rendszermemóriából egészíti ki 512-re (hypermemory technológiával, ez másnál is így van?), ez a CCC Information Center / Graphics hardware adatoknál látszik (8.3-as catalystot használok)
3DMark06 eredmény (minden alapon): 7945
SM 2.0: 3453
SM 3.0: 3969
CPU: 1752
A játékok egyébként jól futnak (DIRT, COD4, Crysis - 1280x720 High) 
[ Szerkesztve ]
Ha majd nem kell ezzel lepleznie a hardver gyengeségét. Értsd: "majd csak lesz egy jó driver", csakhogy soha nincs, de így többen veszik meg a VGA-kat. Én azért egyelőre elégedett vagyok, mert a 3870CF teljesítményét nem kaptam volna meg ennyiért nV-ban (OK, most már van 9600GT, de akkor még nem volt, ráadásul fele arányban jobb-rosszabb, szóval mindegy). Főleg, mivel abból csak 1 karit rakhatnék a lapomba.
Vsz egyébként úgy gondolták, hogy úgysincs senkinek 1 évnél régebbi lapja, ezért nem törődtek azzal, hogy a nem anyagilag jól eleresztett, nyugati felhasználók sz..nak, mint a torkosborz, már ha az sz..ik egyáltalán. Lehet, X38/X48-as meg 790FX-es lapokban 8.3 sem rossz, csak az rajtam speciel nem sokat segít.
A helyedben megnézném 8.2-essel. Ne csodálkozz, ha 20%-kal javul az eredmény. (Persze nem mindenkinél van így, de szívtunk vele sokan így-úgy.) CPU is alapon meg, vagy annak azért adsz egy kis kakaót, hogy meghajtsa a VGA-t?
Bios editorból van már 1.6-os is.
[ Szerkesztve ]

Sárpac
(PH! nagyúr)
Úgy látom az ATI-nak sikerült ismét felülmúlnia magát a driverfrissítés terén, bár az nv is kezdi átvenni ezt a szokást, hogy egyre szarabb drivert adnak ki!
Alapfesz alatt a maximumon túl!
Én jól elvagyok egy VGA-val is. 

XoZ
(fanatikus tag)
Kösz az infót, majd megnézem (már korábban is olvastam a topicot, ezért előre letöltöttem a 8.2 catalystot is
). Egyébként a processzor is alapon ment, tuningolásra még nem volt időm (új a gép), inkább élveztem a játékokban nyújtott alapon is jó teljesítményt 

Dabsol5
(tag)
Ha felraktam a bios mod-ot, hogy tudok 885mhz fölé menni driverből?
Azok a szép idők...
Megj.: Nálam a teljesítmény-zuhanás 1 VGA-nál is megvolt.
Catalyst 8.2 RULEZ!
Megj. 2: A 8.2-es SB driver is levesz a prociból (bár keveset), én ezért maradtam az alaplapi original-nál.
Megj. 3: Nagyon az az érzésem, hogy új driver helyett egy ideje már megint csak a régit foltozgatják, moddolgatják, oda tűnik el a teljesítmény (7.9-es előtt/után is ez volt, aztán 7.12, a következő jóra meg még várunk). Ez Ati-nál rendszeres. 3-4 hónapig szaroznak, aztán, amikor már maguk sem értik a drivereiket, akkor készítenek egy használhatót, és kezdődik az egész elölről. ![;]](/dl/s/v1.gif)

tzimash
(senior tag)
Sapphire "Edition"-öd van, tehát a kék 1slotos hűtésű? mert akkor barkács nélkül nem úszod meg az S1 rátételét.
"Rock and Roll was far too slow, and so the adrenaline just doesn't flow. Where is the power, where is the glory, Heavy Metal is my story."_____________ http://www.flickr.com/photos/46033399@N08/
Milyen karira (gyártó, mert gondolom 3870), milyen bios? Adatlapod kissé semmitmondó.
Egyébként AtiTool-lal, vagy RivaTunerrel (ez nem veszi le a feszt, szóval melegedni fog a kari 2D-ben is). Ha csak nem olyan biost tettél föl, amely 1200/1600-ig enged húzni. A kérdésből ítélve nem, szóval kereshetsz ilyet is.
[ Szerkesztve ]