Kris87 és Aya és akiket szívat a RivaTuner:
Végigbuheráltam minden lehetőséget az elmúlt 1 órában (most Vista alatt éppen), és a következőkre derült fény: Driver-figyelmeztetés figyelmen kívül hagyható, viszont az ezáltal okozott problémák orvosolhatóak az alábbi módon.
Ott kezdődött a probléma, hogy nem szabályoz be a kívánt fordulatra. Nos, a fix kézi állítással kezdtem, mert ott sem tette. A megoldás: Fixen felpörgetni 100%-ra (no és alkalmazás, ugye). Ha utána visszaállítjuk a csúszkát 25%-ra, alkalmazhatjuk, és elmenthetjük ezt a profilt. Természetesen ezután megint nem fog váltani, tehát csúszka megint 100%-ra, alkalmaz, eztán vissza 40%-ra, alkalmaz, profil ment, és így tovább, végigjátszottam 25-40-50-60-70-85-100-as értékekre.
Ezután a már ismert módon létre kell hozni a Launcherben is az egyes fan profilokat, ezt követően jöhet a Hardware Monitoring. Most nem szól be, hogy nem talál ezt-azt, szépen beállíthatjuk az összes sávot, olyan finomra hangolva, ahogy nekünk tetszik.
De!
A monitorozáson megint az látszott, hogy hiába alacsony a GPU hőmérséklete, a venti a 40%-os tartományban dolgozik, azaz juszt se kapcsolt vissza. Erre kézzel megint felpörgettem 100%-ra, ugyanott visszatettem 25%-ra, és láss csodát, ettől kezdve működött a dolog. Tesztben próbáltam, most már felváltott, amikor melegedett a GPU, és vissza is minimumra, ahogy azt kell.
Ha valakinek ez bonyolult, mondjon egyszerűbbet, amivel normális működésre lehet bírni a RT-t.
Fene sem gondolta, hogy ilyen "remek" beépített logikai játéka van. 
Hogy meddig marad működőképes, nem tudom, a beállítások letölthetőek a tesztoldalamról.
[ Szerkesztve ]
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com