Tuti ez van. Nem hülye az amd sem, szépen kényszerítenek legalább egy részleges raktársöprést, közben meg szép lassan terjed a jelenleg csak általuk képviselt dx11 és övék a technikai-lélektani elsőbbség legalább is egy ideig még.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
FragMaster
(senior tag)

rocket
(PH! kedvence)
"Már megint miért törvényszerű ez az 5890?"
Valamivel remenyt kell nyujtani a jovore nezve.
Egyebkent jelen esetben annyira nem irrealis a remenykedni mint regebben nehany esetben, memoria savszelessegben haldoklik az HD5870, szoval melle csapnak egy gyorsabb memoriat, es kesz is a HD5890 
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
Ha upgrade lesz is, abban biztos lehetsz hogy nem bevezető áron.
Soha nem veszek semmit túlárazva.
[ Szerkesztve ]

FoBCRaistlin
(őstag)
nem csak a memó, hát ott egy 40nanós gpu, ami szinte kéri ha nem is a Ghz-t, de egy 900-950 Mhz-t tutira 
[ Szerkesztve ]
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu
Ha jól sejtem, akkor az nV most inkább a Larrabee felé lépett. Innentől a piacon szerintem az AMD lesz az egyetlen, aki konkrétan megfelel a DX11 elvárásainak. A Larrabee és a Fermi inkább csak emulálnak majd, így nem is nagyon lesznek ellenfelei az AMD megoldásainak.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

mad1
(PH! kedvence)
Kivancsi leszek mik azok a dx11 effektek.Mert a 10.1 ben eddig az arnyekok es az elek lettek jobbak sok jatekban....Ami nem izgatott eddig.
Ne szemetelj ! / Steam..

HW Junkie
(kvázi-tag)
Az 5890-es annyira találgatás min az 5700-as sorozat. Konkrétan olvastam több helyen is, hogy lesz de megjelenési dátumot még nem találtam.
Pl. itt:
http://www.hexus.net/content/item.php?item=20309
Reméltem itt valaki esetleg többet tud. Aztán lehet, hogy csak engemet izgat a kérdés végül is mit számít az a mondjuk 20% plussz teljesítmény ami már vidáman lenyomja a GTX295-öt is 
Na de realisztikusabb dolgokhoz viszzatérve ha a Physx mizériára van valakinek ötlete azt szívesen hallanám.
[ Szerkesztve ]
Ugyanilyen pletykákat már olvashattál az RV790 idejében is. HD4950, 4970, 5870 volt minden, amit el tudsz képzelni...
Ezért jobb ezeket elvinni a találgatós topicba!
[ Szerkesztve ]

cwn
(tag)
élethü fizika? , grafikában sokat nem várnék
[link]Szerintem van némi különbség. 
(#757) HW Junkie: A HD5890-nek 1000MHz körül lenne értelme. És ugye csak abban az esetben, ha utána még tovább lehetne húzni... Nem tartom lehetetlennek, hogy lesz 90-es, de ha lesz, akkor minden valószínűség szerint csak piacfellendítő ütőkártyának fogják majd előszedni, azt is jövőre, Q3 környékén.
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

mad1
(PH! kedvence)
Fizika?ez nekem uj.
leviske:Hat igen....es nem beszelve a teljesitmenynovelesrol ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ne szemetelj ! / Steam..

HW Junkie
(kvázi-tag)
Hát valóban nem lenne annyira értelmes döntés gazdaságilag ha most hoznák ki ezzel megölve az 5870 eladást viszont az ésszerűség meg nem feltetlenül diktál manapság, ahogy folyton jönnek ki olyan hardverek amivel öngólt rúgnak a cégek.
Azért tartok tőle, hogy reálisan tényleg jövőre lesz csak valami mondjuk az NV DX11 megoldásának piacra kerülése után ideális lenne bedobni.
Engemet értelemszerűen a 100e Ft körüli beruházás amire készülök késztet arra, hogy ezzel foglalkozzak, frusztráló érzés ha megvesz az ember valamit aztán utána hamarosan mindenhol azt dörgölik az orra alá, hogy na itt az igazi erre volt érdemes várni. Nem mint ha ez az egész ipar nem erről szólna 
Azért a nem referencia hütős gyári OC-és 2 gigás modelt az 5870-ből akkor is megvárom 
Látom a Physx téma nem menő mert senki sem reagál rá érdemben. Most olvasom, hogy kifejezetten úgy van megoldva, hogy letiltódik ha ATI driver-t érzékel tehát hiába teszek be mondjuk egy 8600GT-ét fizikára. Ekkora szemétséget 

Med1on
(tag)
Az oc-val még várhatsz egy ideig.
Megtámadta az üzleteket a Radeon HD 5800 széria
"Egyelőre mindenki csak a referenciamodellt forgalmazhatja, ami azt jelenti, hogy csak a matricában térnek el a különböző márkájú termékek, sőt az AMD még az órajelek gyári emelését is megtiltotta."
[ Szerkesztve ]
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
Mostanában a sorozatos öngólok azért voltak, mert raktársöprés volt. A HD5800-asok elég jó tuningpotenciállal jönnek, tehát egy esetleges 90-es nem tud túl nagy újdonságot hozni. Más kérdés, hogy a 800-asok árazása még egy darabig alakulgatni fog... Lehet, hogy jobban járnál, ha inkább külföldről rendelnéd, ezzel megspórolva magadnak 30/40k-t. 
A PhsyX-al meg azért nem foglalkozik senki, mert csak az nVIDIA támogatja. Helyette ott az Intel Havok-ja, amit az Intel és AMD termékei is támogatnak és ott az AMD friss Bullet-je, amit valószínűleg ugyancsak az Intel is támogatni fog... Értelme nincs innentől a PhysX-ról szót ejteni.
[ Szerkesztve ]

mad1
(PH! kedvence)
Az asus megoldotta manual potival...Oc t nekunk. 
[ Szerkesztve ]
Ne szemetelj ! / Steam..

gyiku
(PH! kedvence)
akkor ez biztosan elkerulte a figyelmed 
3. kártya mindenképpen fölösleges, ráadásul ha teszel bele, akkor az első 2 sem 2X 16 sávon fog működni, hanem a a három megy majd 8+8+1-en, ergo még a másik 2-t is lerontja szóval nem feltétlenül jó ötlet... ATI-nál 2 GPU a max. mindenképpen.
(Dupla X2 gázról már szólottam vala.)
Balika911: Én már írtam neki. 
ravensky13: Az XFX eddig nagyon durván szopacs volt ATI fronton mindenkinek... 
tome.jr: Persze, hogy eladja, amíg van neki ára.
jozsef11: Semennyivel. Az említett fölbontás felett már lehet némi előnye, de igazából csak 1920-astól jön ki a + RAM a mostani 1GB vs. 512MB kártyákon, szóval az a 2GB max. több megjelenítős konfigokhoz értelmes.
Oliverda: Az a kérdés, hogy ha az összes játékot végigtoltam már, amelyek megfektették a 4870-et max grafikán, akkor mire vegyek 5870-et?
Ja, tudom már, AvP3-ra... 
Ha már ilyen sokan vannak, akik nem tudják hová tenni a pénzüket, nem lepne meg valaki egy 5870-nel?

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

RI/OS
(őstag)
Sapphire PCI-E Ati HD5850 (1024MB DDR5, 256bit, 725/4000Mhz , DX11, 2xDVI, CF, HDMI,DP, Dual Slot Ventilátor)
48 910 HUF
Nettó nagykerár...
én 2 vel meg akartalak,de ha neked csak egy jó,akkor nem kapsz. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ez mennyire valósághű? 5870 vs. GTX295 Egyébként itt találhattok még sok infót, és videót az 5870-ről. Csak nem tudom mennyire hitelesek a mérések. 
[ Szerkesztve ]
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=
Hát érdekes mérések, ennyire nem lett jó a kártya azért...
Azé' egyet lécciléccilécci!
Jövőre úgyis csak lecserélnéd! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Keldor papa: Bármilyen állítást lehet igazolni megfelelően beállított tesztekkel. 
[ Szerkesztve ]
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com
Jo az, csak felreertitek, a piros a 295.
![;]](/dl/s/v1.gif)
Nem győzött meg...

jozsef11
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Mi a véleményetek?
Szerintetek az 5870 2GB-os változata menyivel lesz gyorsabb mondjuk 1680x1050-es felbontásban mint az 1GB-os? Vagy esetleg egyáltalán nem lesz gyorsabb tőle?

americanidiot
(őstag)
Szerintem 1680x1050-ben egyáltalán nem lesz gyorsabb.
1920x.....-tól már lehet értelme.
[ Szerkesztve ]
Nem 512MB vs. 1GB-ról van ám szó!
2GB több megjelenítőhöz kell, vagy valami irdatlanul hatalmas felbontású és drága monitorhoz.

americanidiot
(őstag)
Azért írtam, hogy nem lesz gyorsabb. És persze 1920-nál is csak minden képjavítót bekapcsolva van értelme, én mondjuk biztos nem vennék 2GB-ost 1920-ra sem, de ott már talán van egy kis különbség.
én meg valószínű azt vennék (mondjuk +10k-t megérhet)
sajna elég bosszantó, ha elfogy a vram 
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

sniper elite
(senior tag)
Én úgy döntöttem végtére, hogy megvárom a 5870x2 karikat, nem hajt a tatár, aztán akkor döntök hogy 3x 5870-et vagy CFbe 5870x2-öt veszek! Több mint 1 évre akkor nem kell vga-ra gondolni!
AMD viszont azt bizonyította hogy 4xxx sorozat után, megint remekműveket készített! Nvidia szvsz bexopta 
(#781) Keldor papa válasza sniper elite (#780) üzenetére
Helyedben itt még olvasgatnék, ezek után kellene a halálnak 3 vagy 4 GPU... főleg, hogy 1 GPU is még sok.
aki még mindig a GTX295el hasonlítja össze az 1gpus 5870et, annak itt van egy link [link]... na ezzel majd összelehet hasonlítani
mekkora ez a vga te jó ég 
EVIL IS BACK!

mad1
(PH! kedvence)
1evre...mar megint csak ezt mondod?Most nem azert de ha crysis meg gta nem lenne minek venned meg?Amugy most 2 jatekert koltesz el 300.000 ot?
Nagyon jo,csak gratulalni tudok neked.
[ Szerkesztve ]
Ne szemetelj ! / Steam..

gyiku
(PH! kedvence)
es 2db 5890?

8nemesis8
(PH! addikt)
Ezeket a dolgokat én sem értettem soha sem és azt hiszem soha nem is fogom megérteni.
Minek olyan VGAval tervezni CFet ami még ki sem jött.
Nah mind1.
Erős az új széria nem kell belőle 2-3darab szerintem 
(#786) CsendesMark válasza americanidiot (#776) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)
vagy ha super-sample AA-t használ, de aztat nemtudom hogy mégis mennyivel lesz gyorsabb
...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

sniper elite
(senior tag)
Hát ha kijön még idén... nekem nagyon tetszik 5870 is, gondolom 5890 még oda vágósabb lesz! De lehet csak jövőre jelenik meg!

gyiku
(PH! kedvence)
allitolag iden jon az is
link
[ Szerkesztve ]

ko-ko82
(senior tag)
Sziasztok!Kérdésem a következő lenne 1680x1050 ben nyomom még,de ha netán Full HD ben akarom nyomni majd akkor elég szerintetek egy 5850-n?
Én ha nem viszi el senki a 4890 Toxic kari, akkor hallgatni fogok Abu85-re,és Zack-re.!!

gyiku
(PH! kedvence)
elég.

Zayl01
(kvázi-tag)
ko-ko82
hogy megnyugtassalak én 1920x1200-as felbontásba játszom a gémeket egy HD4870 512megás kártyával és eddig még minden játék elment fullon mondjuk a Resident 5-nél miután feltetettem a friss catalystet 53-ról 71fps re ugrott az átlag, tehát azt sem értem ha valakinek van 1 gigás HD4890-je akkor egyelőre nincs szüksége jobbra mivel felesleges pénz kidobás szerintem.
1-2 esettől eltekintve a 4890 is elég full HD-re. Jelenlegi játék felhozatalból mindenképpen.
Ha el is adod most a Toxic-ot, sokat kell majd hozzátenned hogy 5850-ed legyen. Legalább 30-35k-t. Ennyit nem ér ez a csere. A 2-3db idén megjelenő DX11 játék miatt pláne nem. 
Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

Bici
(PH! kedvence)
Várj még a cserével! Sokat fogsz bukni, ha elkapkodod.

S. Szabi
(fanatikus tag)
[ Szerkesztve ]

ko-ko82
(senior tag)
Köszi fiuk!!azért akarom eladni mert most még kaphatok érte valami jó pénzt,de később semmit.addig meg lesz valami szaros 8600 gt-m vagy 7600gs-m.
Szerintetek az új Alien vs Predator elmegy majd a 90-n,mert ugye ez is Dx 11-s lesz?
TNX mindenért

HW Junkie
(kvázi-tag)
A 2GB egyes programoknál lesz hasznos mint az Arma2, GTA4 vagy amit majd hasonló stílusban fejlesztenek azaz hatalmas több kilóméteres virtuális látótávolsággal rengeteg poligonnal a képernyőn egyszerre. Ezeket ugye valahova be is kell tölteni.
Na meg persze a Full HD és a feletti felbontás mint körülmény is csak növeli a memóriaigényt, jelenleg ott van értelme.
Lehet (ez csak spekuláció) hogy fél egy vagy x év múlva 1680x1050-ben is lesz olyan a poligonszám, hogy jól jön hozzá a 2 giga... én biztos ami biztos 2 gigás karit veszek 

plaschil
(fanatikus tag)
1. Ez a DX11? Mert akkor ez is egy humbuk mint a DX10.
2. A tesztek alapján elég gyenge. Gondoljatok bele, a 3870x2-őt egyből elverte a 4870.
Most a 4870X2 azért szépen elveregeti a tesztekben a nagytesót. És ne jöjjön senki azzal hogy 1 mag meg 2 mag.
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
vagy CFbe 5870x2-öt veszek!

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

Dashes
(őstag)

S. Szabi
(fanatikus tag)
"Gondoljatok bele, a 3870x2-őt egyből elverte a 4870.
Most a 4870X2 azért szépen elveregeti a tesztekben a nagytesót. És ne jöjjön senki azzal hogy 1 mag meg 2 mag."
Azért nem olyan szépen, és még hol a hozzávaló driver 
És most ezért miért olyan gyenge?