Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5830 / 5850 / 5870 (kiemelt téma)

(#651) Haart válasza jegenye77 (#649) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

A kereslet miatt felmennek az árak :D Lesz ez még igy se. :DDD

(#652) Ricco_hun válasza jegenye77 (#649) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Egyre jobb az ár/érték aránya ennek az új szériának. :W

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#653) jegenye77 válasza Ricco_hun (#652) üzenetére

jegenye77
(őstag)

Így biztos nem veszek.Ez gusztustalanul drága. :(

"Magyarország mi a fasz van veled mondd csak, Beteg vagy vedd észre felment a lázad!Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak,Mert amit látok meg amit hallok az gyalázat!"

(#654) szki válasza gyiku (#645) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Benéztem a HAF932-es házamba, és azt látom, hogy bőven elférne 2 db 30 cm-es kari is:)

Pixmania helyett akkor már inkább innen rendelnék: [link]

[ Szerkesztve ]

(#655) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintetek egy 5870-re rámenne egy Acccelero S1? Természetesen ventivel gondolom.

Ahogy néztem a hőeredményeket, hűvősebb mint a mostani 4850-em és ha ezt lehűti IDLE/LOAD télen: 27/41 fokra, akkor a nála elvileg hidegebb 5870-nel is meg kéne küzdenie, nem?

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#656) vergilx válasza Vasinger! (#655) üzenetére

vergilx
(őstag)
LOGOUT blog

az 5870 gyári hűtésében 4 heatpipe van,nem csoda,h hűvösebb.

(#657) Vasinger! válasza vergilx (#656) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hoppá. Akkor mégsem minden arany, ami fénylik....

Néztem teljesítményben (Watt) bőven a 4850 felett jár, úgy néz ki ezt kell figyelembe venni, hiába a 40 nm-es TSMC.... :W

(#658) 8nemesis8 válasza jegenye77 (#653) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Hát nem is most kell venni, majd karácsony után, amikor lesz már normálisan készleten január felé,akkor szerintem emberi áron tudsz majd venni és akkor több egyedi hűtéses és egyéb finomságokkal ellátott készletből lehet majd válogatni.

(#659) audi100td válasza Ricco_hun (#652) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A csúcskártyáknak soha nem volt jó az ár/érték arányuk, nem értem miért kell folyton siránkozni... pár hónap múlva lemegy az ára, akkor kell megvenni, most úgy sem lenne még sok értelme, addigra talán lesz is héhány DX11-es játék.

[ Szerkesztve ]

(#660) jegenye77 válasza 8nemesis8 (#658) üzenetére

jegenye77
(őstag)

Csak az az érdekes hogy német internetes oldalon 300 euro.Nállunk persz e 100 fölött kell árulni.

"Magyarország mi a fasz van veled mondd csak, Beteg vagy vedd észre felment a lázad!Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak,Mert amit látok meg amit hallok az gyalázat!"

(#661) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem 5xxx-es karit karácsony után érdemes venni, akkor talán beáll az áruk is, a válság is kisebb lesz, talán meg is szűnik és a boltok akkor szokták olcsóbban adni, a nyakukon maradt dolgokat eladni.

Jól gondolom, vagy már, ha akarnék, most rendeljek? :F

(#662) katt777 válasza CsendesMark (#608) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát, ha a 4870-ed ref. volt, akkor ez nem túl csöndes, az én 4870-emnek a fekete hűtéssel 15% is elég a hűvösen tartásához, na az 9 cm ventivel tényleg halk.
Hát, a csúszka egy dolog, a valóság meg egy másik.

1: Mert megteheted. Kérdés, hogy azt a szokásos 10%-ot tudja, vagy mondjuk többet. Persze proci is kell alá, ami az aláírásodból ítélve vagy hihetetlenül gagyi, vagy éppen megfelelő. :P
2: Mostanival is nézheted.

audi100td: Hát, ha a 285GTX 85k-s árát nézzük, nem vészes, de tényleg van egy ésszerű határ, ahol az ember megveszi a kártyát, nálam ez 40-50k között van, mert oda pottyannak le az árak, amikor vmi normalizálódik, és akkor már inkább megveszem kicsit drágábban, és használom, amíg más vár még 1 évet, hogy olcsóbb legyen, mert 1 hónapra leosztva sokkal olcsóbban jövök ki.

Dark KillerX: És ez hol van? Mert én még csak ángliust láttam... De inkább maradok már a W7-nél, asszem. Mindegyik szar az XP-hez képest, de a w7 tényleg összerakottabb (másrészt ez is leginkább egy Vista SP2 :DDD ).

sniper elite: Hát, ez attól függ, mennyit ér egy ember... :U Mellesleg a CFX-nek a 3. kártyánál már vége, mint írtam; egy rakás tesztben leírták már, hogy a 3. GPU még a legjobban támogatott alkalmazásoknál is max. 20-30%-ot ad, a 4. meg 4-5-öt... Azért verte el a 4870X2CFX-et a 295GTX SLI, mint a szart.

rocket: Akinek CPU-limitet jelent az i7 3.7GHz-en, az hótt hülye a teszteléshez. :P (Értsd: az idióta nem max. grafikán tesztel. Amelyik játék meg nem tudja a 8XAA-t, azzal megint csak idióta tesztel 5870CFX-et, de még sima 5870-et is.)

jegenye77: Biztosan egy rakás gazdag hülyegyerek bejelentkezett érte. :DDD

Vasinger!: Hát, ezt én is írtam már, de azért nem nagyon hiszem, hogy 5870-ek ragadnának nyakukon kilóra. :DDD Mindenesetre, ha forgalmat akarnak, akkor majd hoznak olcsóbban.

[ Szerkesztve ]

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#663) 8nemesis8 válasza jegenye77 (#660) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Nálunk azért általában ennyivel drágább is szokott lenni.USÁba is 440$.
Egyedlőre ennyi az áruk. Akinek erre van kerete azt nem érdekli szerintem az a 15-20ezer FTnyi különbség már.

(#664) rocket válasza zuchy (#639) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

De mindketto PRO szint :)
Az biztos az AMD eddig sehol nem mondta/irta, hogy a Hemlock 2 Cypress XT-re epul.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#665) 8nemesis8 válasza Vasinger! (#661) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Hát szerintem január közepe vége felé fog beállni, ha karácsonyt meg akarod várni.
Tapasztalatból mondom. Január első hetében még sokan nem dolgoznak. Utána még kell 1-2hét mire külföldről bejön a boltig és utána hozzád elkerül.
Szerintem meg a leakciózás nem törvényszerű karácsony utána sem.
De az tény, hogy a forint valamelyest erősödik.

(#666) jegenye77 válasza 8nemesis8 (#663) üzenetére

jegenye77
(őstag)

Hát igen.Akinek van annak nem számít.Még többért is megvenné.
De nekünk meg elég bosszantó hogy itt drágább mindig minden.Mert egyből rá kell rakni annyi hasznot a kereskedőknek! :W

(#667) gbors

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

potenciális érdekesség az X2 kapcsán.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#668) subaruwrc válasza sniper elite (#628) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

677 euro lesz a nagyvas. tudom pénz nem lényeg de a jelen állás szerint egy 5850 is bőven elég minden mai és jövőbeni játékhoz 27 colban minden kimaxolva.

katt7777
Azért verte el a 4870X2CFX-et a 295GTX SLI, mint a szart. :DDD
hol? 3d vantageban?
amúgy az sli azért skálázódik jobban 4 gpu-val mint 3-mal mert az nvidia úgy akarja.
különben nem lenne helye a megoldásnak mert a 3gpu-s felállás is bőven lefedné a teljesítményszükségletet.

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#669) 8nemesis8 válasza jegenye77 (#666) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Hát igen nekem is bosszantó, holott eszemben sem volna megvenni, a legújabban kikerülő VGA-t .
Van egy guru ismerősöm, volt, hogy fél évente kb fél milláért újított gépet.
Nem hazugság, mindig megvette az Nvidia legjobb kariját, de országban általában esők között.
Pár év kellett, hogy belássam értelme nincs, mert annyi kompatibilitási baj volt vele, hogy beletelt 1-2hónapba mire tudta használni a gépet.

(#670) rocket válasza subaruwrc (#668) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nope, #605.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#671) katt777 válasza subaruwrc (#668) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem, játékokban. :P Hát az ATI miért nem akarja úgy? :F
Mi a francra kell neked 3db 5870 teljesítménye? :Y :DDD

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#672) P00By válasza katt777 (#671) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Xtreme 3D Team Hungary :D ;)

(#673) subaruwrc válasza rocket (#670) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hm, techpowerup-os cikkből indultam ki.
na nem mintha 600 euroval jobban ki lennék segítve...

katt777
ühüm...
nekem nem kell 3db 5870 teljesítménye, ez a szösszenet még az nvidia slijéhez tartozott.
9800gtx tri sli vs 9800gx2 quad sli címén.

amúgy igen, kellene 3 vagy akár 4 5870 teljesítménye de nem mindennapos felhasználásra.

P00By
:DDD

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#674) katt777 válasza subaruwrc (#673) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Pedig télire jól jöhet még az a kis fűtés...

(#675) rocket válasza subaruwrc (#673) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

499$-bol csak nem lesz 600 euro :)

(#676) Jhonny06 válasza rocket (#675) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Simán. :))

Eladó ASUS GT520 Silent 1GB GDDR3 full passzív! http://href.hu/x/huks

(#677) AMATŐR válasza 8nemesis8 (#669) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Ismerős a szitu! :D

[ Szerkesztve ]

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#678) 8nemesis8 válasza AMATŐR (#677) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Szia!

Őstag lettél?
Részben rád is gondoltam ezalatt. :U
Jó kis tesiórákon hosszan el lehetett ezekről beszélgetni.

(#679) AMATŐR válasza 8nemesis8 (#678) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Már megrendeltem az 5870 es karit Árpiéktól! Remélem hamarosan hozzák! Ja, és egy LCD TV-t is hozatok mellé -azt is velük - jó hetük lesz megint! :D

(#680) 8nemesis8 válasza AMATŐR (#679) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Látom még akkor minden a régi.
A kisfiad nem veszi még el a gépet tőled? :D
Most nincs semmilyen eladó VGA-d?

(#681) AMATŐR válasza 8nemesis8 (#680) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Hamarosan neki is kell gépet venni.
Nemrég adtam el a 295GTX emet. Most nincs kari a gépemben. Ezért kell gyorsan valamilyen kari.

[ Szerkesztve ]

(#682) 8nemesis8 válasza AMATŐR (#681) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Jah, hogy 295GTXet :D
Akkor nem csalódtam.
Remélem meglesz a 5870ed és tudsz majd élménybeszámolót tartani.
Mikor derül ki, hogy jutott e még a nagykerből neked?

szerk.:
Szerintem tudnak. Akkor nemsokára meglesz :)

[ Szerkesztve ]

(#683) AMATŐR válasza 8nemesis8 (#682) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Ismered Árpiékat, remélem az első hazai szállítmányból tudnak szerezni! :D

(#684) Abu85 válasza gbors (#667) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Hemlock kapcsán még az is érdekes, hogy a háta alapján nem látom a helyet a PCI-Express Bridge-nek. :) Amíg csak elölről volt kép, addig ez nem tűnt fel. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#685) subaruwrc válasza Abu85 (#684) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hopp
ebből mire következtessünk?

rocket
te nem magyarországon élsz? :DDD

(#686) Abu85 válasza subaruwrc (#685) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyelőre semmire. (hirtelen én sem tudom hova tenni) Várjuk meg a kártyák ledobják a ruhájukat. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#687) adamssss

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

5870x2-ről vannak már érdemi hírek?

Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

(#688) sniper elite válasza subaruwrc (#668) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

És szerinted 3db 5870 összekötve elegendő lenne legalább 1 évig? Most direkt azért is vettem a három kártyát is befogadni tudó Classified lapot, szóval itt a lehetőség egy 3 kártyás rendszerre :)

(#689) Med1on válasza gbors (#667) üzenetére

Med1on
(tag)

Ezzel a Lucid Hydra 200-al kapcsolatban jó sok a megválaszolatlan kérdés.

"NVIDIA and ATI running in multi-GPU mode on a single system"
Ennek valóban lehet érdemi előnye?

A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.

(#690) FragMaster válasza sniper elite (#688) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Nekem egy darab 5870 is elég lenne egy évig :DDD

(#691) sniper elite válasza FragMaster (#690) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

jó de 975 alá biztos nem 1 karit veszek! :U

(#692) subaruwrc válasza Abu85 (#686) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát akkor várjunk együtt.

sniper

nem látok egy évre előre, de szerintem egy jó hosszú ideig tuti elég lesz a teljesítményük.
ha kölcsön adod őket tesztre akkor természetesen van értelme a 3 kártyás cf-nek :D

jó de 975 alá biztos nem 1 karit veszek!
hát ha nem kompresszorral használod 4.8ghz-en akkor pedig bizony értelmetlen 1 nél több kártya...

[ Szerkesztve ]

(#693) FragMaster válasza Med1on (#689) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Én olyan előnyre tudok gondolni, hogy ati kártyával nyomulsz és beraksz mondjuk egy kisebb geforceot physx gyorsítónak.

(#694) Vasinger! válasza sniper elite (#688) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Uram Isten!

Én több mint egy éve vagyok egy szaros 4850-nel és ez még így lesz még 1 évig. Te meg kb 10x4850-es teljesítménnyel mész egy évre? Az igen. :DDD

(#695) Med1on válasza FragMaster (#693) üzenetére

Med1on
(tag)

Azt úgy mostanában az Nvidia nem nagyon díjazza már.
Aki PhysX-et akar, csak GeForce-ban gondolkodjon!

A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.

(#696) Abu85 válasza FragMaster (#693) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ilyet nem kezel a Hydra. :N
Igazából előnye nem nagyon van, hacsak az nem, hogy ott van mindkét gyártó kártyája a gépedben, de azért jó lenne tudni, hogy a különböző kártyák különböző képességeit, hogy kezeli ez a Hydra, mert a DX11-es Radeon társításától nem lesz DX11-es a GeForce. :)

(#697) FragMaster válasza Abu85 (#696) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Na ez nagy kár.

(#698) zoo8800 válasza adamssss (#687) üzenetére

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

(#699) Dare2Live válasza sniper elite (#688) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de mire akarsz 3at?

veszel egyet most aztán ha kevés lesz félév múlva akkor jóárasítva mégegyet oszt kész.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#700) sniper elite válasza Dare2Live (#699) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Hát arra gondoltam, akkor már nem lenne gond játékok terén, meg Vantageban is adna azért neki! De még gondolkozom rajta... 300k-ról van szó, szóval elgondolkodtató!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5830 / 5850 / 5870 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.