Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5830 / 5850 / 5870 (kiemelt téma)

(#201) tzsolesz válasza zuchy (#200) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem a magas sávszélesség nem árt DX10, és DX11-ben sem. :N

De ha Dx9 játékokban nyújtott teljesítményére gondolsz, akkor igen. Az az igazság, hogy oda már felesleges gyorsulnia bármelyik mai kapható felső-középkategóriás VGA-nak. Fut mind szépen oszt jó napot. Itt a lényeg a DX10, és a DX11-en van.

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#202) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A topik neve hibás. Még mindig ATI Radeon a kártya/kártyák hivatalos neve annak ellenére hogy már lassan 3 éve összeolvadtak.

[link], [link]

Valaki nyomjon már egy F6-ot. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#203) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Szep :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#204) lsc válasza rocket (#203) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megelőztél, kicsit nagyobb

Eddig ez tetszik a legjobban.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#205) zuchy válasza lsc (#204) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Hátulra néző tápcsati. :O

Amugy szép. :K

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#206) P00By válasza lsc (#204) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

:Y Csodálatos! :D :B

zuchy: Igen az nekem is szúrja a szemem.

[ Szerkesztve ]

(#207) Med1on válasza lsc (#204) üzenetére

Med1on
(tag)

Hűű ez nagyon durva :R

A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.

(#208) 00roli00 válasza lsc (#204) üzenetére

00roli00
(senior tag)

Ide vele gyorsan!!! :Y

(#209) cowboy_bebop válasza lsc (#204) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Ez még csak egy render, nem? Lehet tudni, mikor lesz ilyen?

(#210) Devid_81 válasza zuchy (#205) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Nem eleg hosszu igy is...?! :W
Megint szetszivtak magukat a tervezok

.::www.megadanceradio.hu::.

(#211) tzsolesz válasza Oliverda (#202) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah, igen, sokan még a keresőbe is úgy fogják beírni, hogy ATI, és nem pedig úgy hogy AMD.
A google-os keresésről nem is beszélve. Hamarabb meg lehet találni az oldalt, ha ATi Radeon a neve a topic-nak. :K

(#210) Devid_81
Én képes lennék másodperceken belül túltenni magam rajta. :K csak valaki dobjon meg egy ilyennel. :DDD

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#212) lsc válasza zuchy (#205) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk gondolom nem htpc házba tervezik, egy normális szellős házban meg elfér .

Az élet kegyetlen .

(#213) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ki szavaz erre az első hozzászólásra, a jelenlegi helyett? :) Nem szebb, mint a jelenlegi, nincsenek benne a kártyákról sem képek és még a szöveg is Abu cikkéből van(minimális változtatással), de igyekeztem javítani pár pontatlanságot és kihagyást.

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#214) Med1on

Med1on
(tag)

Uhh kis pofon a DirecX 11-nek.

(#215) P00By válasza leviske (#213) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Fúziót! :K :D

lsc: Asztat így kell ni: :D

[ Szerkesztve ]

(#216) lsc válasza Med1on (#214) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vótmá :) .

Az élet kegyetlen .

(#217) gbors válasza Crytek (#86) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Esetleg nem ment az SLI?

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#218) Foglalt név válasza leviske (#213) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Ha tartalmi változás pontosítás van, akkor szóljatok és cseréljük(lehetőleg modkerben). A hozzászólás viszont szépen meg van szerkesztve lehetőleg ne változtassuk az egész felépítést naponta többször.

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#219) Oliverda válasza lsc (#204) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nekem jobban tetszik mint a ref hűtős. Nagyon remélem hogy valamelyik gyártó majd idővel kiad egy IceQ féle hűtésű modellt is. A 2 DVI helyett pedig bőven elég lenne egy. Nem is értem hogy miért erőltették a négy kimentet ha csak 3 megjelenítőt képes egyszerre meghajtani. HDMI->DVI és DP->DVI átalakítók pedig már régóta léteznek. Nem hiszem hogy akik megveszik a 3 megjelenítőt azoknak már ne futná 2 átalakítóra.

A hátulra néző tápcsatival pedig mi a baj? :F Szvsz jobb mint az előre néző ami a refen van.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#220) luw2win válasza Oliverda (#219) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

ha pl be van téve a kártya és még rájön a csati, akkor lehet nehezen fér el a vinyók miatt, láttam már ilyet.
De annyira nem életbevágó szvsz

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#221) leviske válasza Foglalt név (#218) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A felépítés jelenleg nem változna komolyabb mértékben.

A "fejlécet" csak amiatt változtattam meg, mert szvsz jobban néz ki az offical. A felvezetőt azért változtattam meg Abu cikke alapján, mert úgy gondolom, hogy így valamivel több információt tartalmaz. A képet azért vettem ki, mert nem csak a HIS fogja őket kiadni, a specifikációkba pedig azért nyúltam bele, mert:
- nem volt jelezve a OCL és DC támogatás
- nem volt jelezve, hogy a kártyák már PCIE2.1-t támogatnak
- az 50-es fogyasztása el volt írva majdnem 40W-al
- nekem jobban tetszik úgy, ha nincs az egész vastagon jelölve :)) (bár igaz, hogy ezt az én verziómban is elszúrtam, mert az OGL verziószámát és a CFX támogatását vastag helyett dőlttel jelöltem véletlen)

Plusz beletettem a jelenleg bejelentett referencia kártyákat és egy, a témához kapcsolódó Abu cikket.

Amúgy nem mondtam, hogy kötelező megváltoztatni, tzsolesz és Keldor papa jobban megszenvedtek vele, mert ahogy látom fejből dolgoztak, nekem meg ott volt a bejelentéssel kapcsolatos cikk, plusz az AMD oldala. Tehát felőlem ennek tiszteletéül is maradhat...

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#222) gyiku válasza Oliverda (#219) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

igy is eleg hosszu a kartya, hatrafele +1-2 cm, a kabel miatt.

(#223) sniper elite válasza lsc (#204) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Nagyon brutál kártya :Y ilyenből 3 milyen faxán mutatna együtt, vááá teljesen megszédültem :DDD

(#224) laci666 válasza tome.jr (#180) üzenetére

laci666
(senior tag)

Miért :U
Közel azonos teljesítmény,kevesebb fogyasztás,DX11 plusz egyéb apróságok.
Mondjuk aki akarta az már úgy is megszabadult az 4870X2-től mert az elkövetkezendő 1-1,5 hónapba sokat fog esni az ára,használt piacon meg még többet.

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#225) Devid_81 válasza sniper elite (#223) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Jah be is hordana neked a villanyorat a szekrenybol :D
Kb havonta kellene cserelni mert csapagyas lenne :U

(#226) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

(#227) gyiku válasza sniper elite (#223) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

(#228) rocket válasza Oliverda (#202) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Pontosabban ATi ;)

#226: Bator az ASUS, megint elkernek majd erte 30$ felarat gondolom.

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#229) Zsubi válasza gyiku (#226) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Eléggé tuningos darabok lesznek szerintem :K :U

(#228) rocket: Nem hiszem, mert ez teljesen referencia kártya csak lehet szoftveresen állítani a feszültséget Smart Doctor-ral ha nem tévedek :U

[ Szerkesztve ]

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#230) leviske válasza gyiku (#226) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ízlésesen néznek ki... Nem értem, miért nem jelentek meg az ASUS oldalán még hír formájában sem. Már megijedtem, hogy dobták az ASUS-t.

Bár mondjuk még a Diamond sem rakott ki infókat, pedig Őket aztán biztos, hogy nem dobják...

(#231) Med1on válasza gyiku (#226) üzenetére

Med1on
(tag)

GTX 295 jócakát. :C

(#232) sniper elite válasza gyiku (#227) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

:R és még csak nem is 2 gigás karik! Nagyon szép :C

(#233) gyiku válasza rocket (#228) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

az nem baj, viszont így lehet a sima ref kártyákra top biost hegeszteni, és had szóljon. ugyanúgy, mint a 4770-el ;)

(#234) Devid_81 válasza gyiku (#226) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Ehh, kicsit megy a szeker :Y

(#235) mad1 válasza Med1on (#231) üzenetére

mad1
(PH! kedvence)

Mielott bealtatnank en lehet beujjitok 1et.Csak nem nagyon akar lejjebb menni az ara... :)

Ne szemetelj ! / Steam..

(#236) rocket válasza Zsubi (#229) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Azt tudom, hogy referencia ez is, de mar a HD4890 eseteben is joval dragabb volt az ASUS referencia kartyaja amihez mellekeltek a tweak programot mint a tobbi referencia kartya, es ugytunik ezt a hullamot akarjak meglovagolni ujra, az 1.35volt 40nm-en.... good luck ASUS :) (ugye a gari megmarad az ASUS-nal a programjuk hasznalata mellett, ugyhogy felhasznaloi oldalarol nincs nagy veszely ebben.)

[ Szerkesztve ]

(#237) 8nemesis8 válasza gyiku (#227) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Köszi a tesztet, szépen veri a 4890et is. :)
Kíváncsi leszek mire hozzánk érnek micsoda árat csinálnak nekünk?:D
Nvidia nagyon elmarad.

(#238) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Powercolor kartyai

(#239) peetmaster válasza rocket (#238) üzenetére

peetmaster
(senior tag)

Hmmm....fincsik lesznek :K Itt már tényleg csak a pénztárca szabja meg, hogy ki melyiket fogja bevállalni. :))

(#240) zuchy válasza rocket (#238) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem a DIRT 2-es jöhet. :))

PC-STYLE.hu

(#241) leviske válasza rocket (#238) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már az offical oldalon is kint vannak egy ideje. :K

[ Szerkesztve ]

(#242) 8nemesis8 válasza rocket (#238) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Nekem megszólalásig XFX kártyák jutnak eszembe róluk.

(#243) jozsef11

jozsef11
(kvázi-tag)

Sziasztok srácok!

Az 5870-es kari azt a sebességet hozza amire számítottam kb GTX295-ös szint, és ez még javulni fog! Kérdésem a következő egy PCIE 1.0 alaplap menyire foghatja vissza a karit?
Elég neki egy 500W-os Chieftec táp? Van egy Q6600-os procim 3.26-on jár meg 4GB ram 2dvd és egy vinyóm.
Előre is köszi a válaszokat!

(#244) ProEvoFan

ProEvoFan
(őstag)
LOGOUT blog

az ár miatt nem értem miért sírtok
mikor megjelent a 8800GTX 170K (630euró) volt az ára....
a HD5870nek 300euró körüli ár nem is vészes, pár hét és lejjebb megy az ára
idén még nem nagyon kell váltani 4890/4870ről, mert az idei játékok minden bizonnyal még a mostani 48XXre vannak optimalizálva
5850nél idle alatt az a 27W fogyasztás valami eszméletlen durva :C :Y

[ Szerkesztve ]

EVIL IS BACK!

(#245) cowboy_bebop válasza jozsef11 (#243) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Ez a te cikked.

(#246) janos666 válasza ProEvoFan (#244) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De a 8800GTX csúnyábban lekörözte az előző generáció kétgpu-s szörnyét, mint jelen esetben, ahol épp fej-fej mellett mozog a 4870x2, és az 5870 DX9/10(.1) tesztekben is, tehát DX11 alatt is csak olyan 30% fölény várható, de az ma még sehol.
Az nvidia előtte sem játszott máltai szeretetszolgálatot, mint amit az ATI/MD próbált, és végül sikerre is vitt a HD4-nél. Most bennmaradtak még a piacon az utolsó HD4-ek, de ami fontosabb, a potenciális vevők jó része HD4-ről akar újítani, és nem akar tetemesebb összeget fizetni azért, hogy megkapja DX10 alatt ugyanazt, és mellé beígért +30%-ot a majdani DX11 játékok alatt.
Nem, nem drága egyik HD5800-as se, a HD4800-asok voltak túl olcsók, de ezt a szart magának kavarta az AMD, most illene nekik benyelni, és finomabban emelni az árakat. Ha 4870-et kaptál 55k körül, akkor most legyen mondjuk 75-80k az 5870. Így emelték az árat, de még kisebb marad a hézag, és nem hökkennek meg az emberek, mint most. Aztán majd a későbbi esetleges 5890-et fel lehetne tolni 100-ig, az OC-ket még affölé is, illetve a 6870 indulhatna megint 100k-n.
De most csak azt látod, hogy nem éri meg HD4-ről HD5-re cserélni (hacsak nem vagy vantageor, hanem tényleg kapni akarsz annyit a pénzedért, amit szerinted ér...).

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#247) luw2win válasza rocket (#238) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Az a kétfajta kábel mire jó? :D
Valami sokat tudhat mert +30$t kérnek el érte :DDD

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#248) Bluegene válasza janos666 (#246) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha 4870-et kaptál 55k körül, akkor most legyen mondjuk 75-80k az 5870. Így emelték az árat, de még kisebb marad a hézag, és nem hökkennek meg az emberek, mint most. miről beszélsz 299-el indult a 4870, 399-el az 5870

csak egy százassal több

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#249) Picco válasza janos666 (#246) üzenetére

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

de szemet huzas az amd-tol h olcsobban adta nekunk a hd4xx szeriat, jol meg kene buntetni oket. ;]

ASUS kartyaibol kiindulva tenyleg lesz benne egy "kis" relytett tartalek, lehet h megiscsak beujitok egy 5850-et :B

I see dead people!

(#250) jozsef11 válasza cowboy_bebop (#245) üzenetére

jozsef11
(kvázi-tag)

Köszi!
Érdekes cikk ezek szerint alig 1-2FPS-t veszítenék az 1.1-es slotal a 2.0-hoz képest ez simán jó. Akkor oké az 500W-os Chieftec táp meg gondolom elég neki.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5830 / 5850 / 5870 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.