Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5830 / 5850 / 5870 (kiemelt téma)

(#1001) subaruwrc válasza Keldor papa (#999) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kár, hogy nem sokás 1920x1200-ban futtatni AA, AF-el. :F
én nem látok ilyet a képen.

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#1002) Keldor papa válasza subaruwrc (#1001) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem hát, félre értjük egymást...:)
Azt mondom, hogy kár, hogy a 3DMark06-nál az 1280x1024 az alap 1xAA, AF-el.
Úgy jobban kijönne a VGA-k között a különbség, ha 1920x1200 8xAA, 16xAF lenne az alap beállítás és mindig azt futtatnák.

(#1003) FragMaster válasza Dare2Live (#997) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

A tesztelésre szórt kártyák esetén létezhet, hogy nem olyan jól húzhatóak, mint az eladásra szánt darabok?
Ezt csak tulajok tudnák megerősíteni, vagy cáfolni.

[ Szerkesztve ]

(#1004) negro válasza Keldor papa (#999) üzenetére

negro
(tag)

Na vajon miert ? :) Atlag felhasznalonak 1280x1024 a monitorja max felbontasa. Ha meg 16:10 -rol van szo akkor 1680x1050.

Az meg durva, hogy a P II 6Ghz-en van jaratva.

''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''

(#1005) Keldor papa válasza negro (#1004) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kit érdekel az átlag felhasználó?:)
-az nem jár ebbe a topicba
-az nem tudja mi az a felbontás
-azt nem érdekli a 3DMark

(#1006) Dare2Live válasza FragMaster (#1003) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tökrandom meg léynegtelen is. Az a fontos EU/MOra milyen széra(ák) jönnek

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#1007) subaruwrc válasza Keldor papa (#1002) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hjaaa, az más. igen az reálíisabb képet adna. meg mondjuk ugyanaz a platform se lenne hátrány.

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#1008) negro válasza Keldor papa (#1005) üzenetére

negro
(tag)

En mar is rad cafalok:D

Nezd milyen gepem van es megis jarok ide azt is sejtem mi az a felbontas viszont igazad van a 3DMarkot tenyleg leszarom.

''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''

(#1009) FragMaster válasza Dare2Live (#1006) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Jogos.

(#1010) szacsee válasza CsendesMark (#986) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Várd meg a következő drivert hátha az a bibi... volt már hasonló gubanc Catalystal, csak akkor a 2.-os monitorra kapásból 200Mhz képfrissítési frekit tolt rá :((( ... páran örültek is neki.. ;]
Off-ot félretéve mik az első benyomások? :R
Hűvös, halk, megy.. nem megy?
Meleg? Hangos? Játékok be-belaggolnak vagy sem... mint páran a 4850-eseknél panaszkodtak... bár azokon meg NV napszemcsi volt. :DDD

(#1011) Lauda válasza Dare2Live (#997) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez a feszemeleses dolog is erdekes, meg progi is van hozza. :D Viszont az a pici levegokiomlo racs nem sejtet valami halk mukodest. :F

(#1012) dangerzone válasza Dare2Live (#995) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Természetesen arra az esetre gondoltam, ahol max 2 mag van kihasználva. Szerintem ez triviális. Mert ahol 4 magot támogat a rendszer, ott húzhatod az egekig a 2 magos procit, nem éri utol a 4 magos rendszert....

[ Szerkesztve ]

(#1013) FragMaster válasza subaruwrc (#1007) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Hát ha már 3dmark, akkor vantage kéne, nem? Ott van ilyen extreme meg nem tudom már milyen mód is nagyobb felbontással stb.

(#1014) subaruwrc válasza FragMaster (#1013) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

06-ban is állítható, de igen vantageban van extreme beállítás.

(#1015) FragMaster válasza subaruwrc (#1014) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Hát állítható, de nehéz összemérni más beállításon, mert sokan alapon hagyják direkt az összemérhetőség miatt. A vantage legalább hozott be kategóriákat, így lehet hasonlítgatni több felbontás, élsimítás stb alapján.

[ Szerkesztve ]

(#1016) sniper elite válasza Lauda (#994) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Jó lenne ha lehetne már kapni is őket ;]

(#1017) luw2win válasza Keldor papa (#999) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Jó de 6ghz-n megy... :U

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#1018) sniper elite válasza sniper elite (#1016) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Ki is vetettem hálómat ezekre a tuningbarát Asus karikra, remélem sikerül beszerezni, elég ritka példányok!Holnap kiderül... :))

(#1019) audi100td válasza luw2win (#1017) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szerintem 3,6-3,7GHz-en is elég mellé egy Phenom II X4, persze nem 3DMark rekordokat döntögetni, hanem játékra.

(#1020) Keldor papa válasza sniper elite (#1018) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem úgy volt, hogy a héten neked már lesz 2db? ;] Vagy az múlthét volt?

[ Szerkesztve ]

(#1021) Zsubi válasza subaruwrc (#993) üzenetére

Zsubi
(őstag)

3DMark Vantage Brutális darab :C Szerintem 20k-s GPU score nem akadály egy tuningos darabnak :U
Nem kicsi :Y

[ Szerkesztve ]

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#1022) sniper elite válasza Keldor papa (#1020) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Jólvan jó lesz nekem kövi héten is :) Ha minden okés, rakok ki egyből eredményeket! Meglátjuk mit tudnak ketten összehozni! Amúgy ez a tuningbarát dolog nagyon tetszik nekem, jár hozzá olyan progi, mindjárt jobban átlehet látni a dolgokat!

[ Szerkesztve ]

(#1023) katt777 válasza subaruwrc (#970) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Miért sietted el? :DDD Ki lettek onnan takarítva az nV-sok. OK, azt mondom, jöjjön át, mondja el, mit tud a VGA-ja, mit akar tudni az ATI kártyákról, mert anno nV topicban is teljesen normálisan fogadtak engem régi ATI-sként, amikor GT 260/280-ról érdeklődtem, de az így-úgy le- és beszólás tényleg értelmetlen. Persze lesüllyedhetsz te is odáig. :U

zuchy: Baba ez a baba! :C Előbb-utóbb tuti lesz felnőtt változatban is, 1:1 méretarányban, vsz. gumiból. :DDD

luw2win: Max összetettséggel 1280x1024-ben (kevesebbet számít a felbontás, teszteltem), 3.3-3.5GHz-en ki kell, hogy hajtsa, ha valóban 35-45%-kal gyorsabb 4870/4890-nél. Ne aggódj, alapfeszen is bőven elég lesz az E8500, az E8400-am 3.6GHz-et vitt úgy, és azzal még a gyári Intel hűtő is röhögve megbirkózik. Nézd meg a 4870 tesztjeimet, annak is elég az E8400 alapon. Szar grafikai beállításokkal persze lehet GPU-limitet csinálni, nV-t ált. úgy is tesztelik, mert erősebb minőségben elvész az ereje. Szóval ne hagy magad átverni.

CsendesMark: Háháhááá... :)) Mondtam én, hogy meghagyták a szart. :((( Használj ATT-t! ;) OS-t tök mindegy, mit használsz, a kártya a hunyó.

Lauda: Valami jó progival nem lehet rendelni? A Jar-ral jól jársz? :F

Dare2Live: Én egyetlen játékot sem láttam még, amelynek segítene +2 mag egy 2 magossal szemben. Még a direkt annak hirdetetteknek sem. Ja, van, amelyik több magot használ, csakhogy édes mindegy, 2 CPU-mag dolgozik 95%-on, vagy 4 db dolgozik 45%-on. Tudom, teszteltem E8400-zal és i7-tel is, nem a levegőbe beszélek.

Keldor papa: Én úgy szoktam: 8XAA és 16XAF. Nem is kell agyabeteg CPU-tuning.

Mach5: Én biztos vagyok abban, hogy ebből a gyakorlatban 10-11% tuning marad. Vantage-ben hiába bizonygatják, mert amin az lefut, azon a játékok 95%-a nem. Nálam is lefut a Vantage hiba nélkül 840/1100MHz-en, mégsem megy úgy egyetlen játék sem, csak 815/1050 tekinthető teljesen stabilnak. Nem bedőlni a kamunak! :Y Látom, nagyon áradnak már megint ezek a megtévesztő "tesztek", mint a 48xx karik bevezetésének idején. :((( :((

FragMaster: Érdekes, én 3870-nel és 3870X2-vel szemben is 8XAA 16XAF Full Precision beállításokkal teszteltem a 4870-et, és Vantage-ben is Extreme minőségben. Default-on a 3DMark pontokra élvezők tolják, főleg, hogy 06-ban totálisan értelmetlen már default teszteket futtatni.

sniper elite: Csak óvatosan, lásd feljebb. Nálam volt már "tuningbarát" ASUS, az eredményt lásd feljebb.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#1024) Bagira01 válasza Keldor papa (#1020) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Nem 4db lesz neki? Elvégre quad cf-ről badarság lenne szaros 2 gpu-ra váltani :( Nomeg jobban is néz ki az adatlapon :K

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#1025) sniper elite válasza Bagira01 (#1024) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Később még vehetek 1-et hozzájuk, nem kell mindjárt hármat! Amúgy tápom maximum három kártyát támogat!

(#1026) Bagira01 válasza sniper elite (#1025) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Én azt nem értem, hogy egy felnőtt embernek, hogy van annyi ideje, hogy megérje milliós konfigot tartani játékra :F Aztán az meg más kérdés, hogy mivel játszik, mert a legtöbb játék van ps3-ra és xbox 360-ra is, uolyan szép grafikával :U Amúgy átalakító is van a világon már egy ideje ;)

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#1027) katt777 válasza Bagira01 (#1024) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sőt, az adatlaphoz nem is kell elkölteni egyetlen fillért sem... :DDD

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#1028) FragMaster válasza katt777 (#1023) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

"Default-on a 3DMark pontokra élvezők tolják, főleg, hogy 06-ban totálisan értelmetlen már default teszteket futtatni."
Ez így van, de mégis több ember tesztel elállítgatás nélkül 06-al.

(#1029) Tom5 válasza Bagira01 (#1026) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van aki kocsikba öl milliókat van aki műtárgyakba stb, stb. Ő a számítógépébe.
Kezd unalmas lenni, hogy állandóan baszogatjátok. Megteheti. Én megtehetném ugyanezt csinálnám. De szerintem Te is. Részemről ennyi. No offense, csak már tényeleg unalmas, hogy minden 5.hsz az ő csesztetéséről szól.

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#1030) subaruwrc válasza Bagira01 (#1026) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az lehet hogy van átalakító de attólmég nem tud több ampert leadni a 12v-s ágon a táp.

(#1031) subaruwrc válasza Bagira01 (#1026) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az lehet hogy van átalakító de attólmég nem tud több ampert leadni a 12v-s ágon a táp.

Tom5

megmutatom én mi az unalmas:
[link]

számold össze mennyiszer van benne, a majd veszek, majd jövőhéten veszek, a tegnap már vettem, a kettő darab szart sem ér kifejezések közül bármelyik. na ez a kibaszott unalmas.

[ Szerkesztve ]

(#1032) tome.jr válasza sniper elite (#1025) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amúgy tápod maximum négy kártyát támogat ;)

(#1033) Balika911 válasza subaruwrc (#1030) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

De az 1250-es Enermax Revolution csak megbírkózna 4 db VGA-val is. Végre vett egy normális tápot. :)

(#1034) dangerzone válasza Bagira01 (#1026) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Valakinek életben kell tartania a kapitalista rendszert az állandó fogyasztásával... :)

(#1035) katt777 válasza FragMaster (#1028) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na jó, de ez csak a csupaszmajom értelmi szintjének egy újabb mérőeszköze... :DDD

Tom5: Részemről én nem csesztetem, csak felhívtam a figyelmét a potya pénzkiadásra. Természetesen az ő pénze, ha arra akar költeni, felőlem vehet 4 db 5870X2-t.

dangerzone: Ez az állandó fogyasztás, mégis egyre több a kövér ember... :( Ki érti ezt? :F

[ Szerkesztve ]

(#1036) subaruwrc válasza Balika911 (#1033) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ó hát akkor jöhet a 3db 5870x2. 2 szart se ér.

(#1037) Balika911 válasza subaruwrc (#1036) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nem, abból elég a kettő is. ;]

(#1038) cowboy_bebop

cowboy_bebop
(őstag)

Azt lehet már tudni h. az ASUS bios rá fog menni a többi ref.kártyára? Jó lenne azoknál is a szoftveres voltmod.

(#1039) gyiku válasza Balika911 (#963) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

akkor menj innen, ne fertozz itt :DDD

cowboy_bebop: 4770-nel mukodott, remeljuk itt is fog ;)

[ Szerkesztve ]

(#1040) subaruwrc válasza cowboy_bebop (#1038) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

rá fog természetesen.

(#1041) joshua7 válasza Keldor papa (#1005) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Én is olyan felbontással nyomulok, szóval,
- tévedsz
- tévedsz
- és tévedsz
:D

Semper Fi

(#1042) sniper elite válasza tome.jr (#1032) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Igen de felesleges annyi, abban se vagyok biztos, hogy ha majd 2 mellé vennék még1 5870-et akkor felfogja-e ismerni, vagy csak 10-15% teljesítménynövekedés lesz-e maximum vele!

(#1043) tome.jr válasza sniper elite (#1042) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A felismeréssel nem lesz gond. :DDD Viszont a harmadik kártya biztos kevesbb pluszt hoz mint a második. Játékfüggő hogy hol mennyit.

(#1044) ADAM1337 válasza sniper elite (#1042) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Simán felismeri de 2.gpu hozza a lényegesebb növekedést %-ban.(19xx-ben 56%)
A 3. kb 10%-ot a 4. meg kb 5%-ot de ezt szerintem már leírták.

cars1dA

(#1045) BR4D válasza sniper elite (#1042) üzenetére

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ígérem, hogy nem fogok semmi rosszat szólni, de légyszíves áruld már el, mivel játszasz te, hogy nem elég a 2 db. 4870x2? köszi puszi. vagy te neked már külön elküldték a crysis 2-t? esetleg gta 5?

[ Szerkesztve ]

(#1046) sniper elite válasza BR4D (#1045) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

DX11 miatt mindenképp váltani akartam, most tök mindegy, hogy 4870x2 CFben milyen erős, amúgy lehet maradnak is, ha esetleg valami nem megfelelő a 5870 karikkal!

(#1047) tome.jr válasza sniper elite (#1046) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És mire használnád jelen pillanatban a béta driveres 200k értékű kártyákat? :U

[ Szerkesztve ]

(#1048) FragMaster válasza sniper elite (#1046) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Rosszabb vélhetően nem lesz semmi, sőt. Csak sebességre nem nyersz olyan sokat (legalább is a dx11 játékok felpörgéséig).

(#1049) FragMaster válasza tome.jr (#1047) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Arra amire a 4870x2 cf-et most :DDD
Béta driver meg nem gond, 9.10 itt van 2-3 hét múlva az új karikhoz, addig meg ha nagy a para valamivel biztos hotfixelnek még.

[ Szerkesztve ]

(#1050) sniper elite válasza tome.jr (#1047) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Most akkor le akarsz beszélni róla?

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 5830 / 5850 / 5870 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.