Warezcsászár

Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Levin01
(őstag)
Teszteltem ma kicsit a cuccot, és úgy tűnik, hogy elég durva a kártya(leszámítva, hogy a memóriát alig lehet tuningolni, mert hibázik)
Max memória 1250MHz, sajna ennyit tud a Hynix chip. A régin samsung volt, annak meg se kottyant az 1350MHz.
A gpu viszont egy állat. 1GHz-hez 1,21V kell neki stabilan. Nyomattam egy vantaget és 1075/1230-as órajelhez 1,29V kellett mindössze. Így ~21,3k volt a GPU score, ami nem is rossz.
1085-höz 1,312V kell neki. Közeleg az 1,1GHz.

Xtreme 3D Team Hungary $ Hybrid Graphics System $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $

Cybertrone
(PH! nagyúr)
Hmmm szerintem csóró Asus a meóriákon spórol de cserébe megy a gpu mint a szemét, ha választanom kéne nekem megfelelne így

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

Dj Dekko!
(őstag)
Szegény 5870-est nem kíméled. Ez csak ilyen Score vantage tesztre használod, vagy mindennapi gámázások alá is?!
Valaki tudna segíteni?! Megpróbáltam megnyitni a BIOS szerkesztőt... ATI RBE v1.25 (verzió számot)
Következő hiba kódot kapom mindig.:
*** Run-Time Error 339
Component 'COMCTL32.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a file missing or invalid ***
(Win7 x64 ultimate 10.9 Driver)
[ Szerkesztve ]
1000/1225MHz@1,21V a 24/7 beállítás, tehát játékok alatt így használom. 55 fok fölé nem megy a GPU full terhelésen, szóval teljesen jó. Az 1075MHz-es gpu és társai nyilván csak teszt erejéig mennek. 

Dj Dekko!
(őstag)
Fura hogy mennyire kivannak centizve a memóriák mert nálam is 4950-4970 körül még stabil de 5000 nél (20 perc furmárknál befagyasztja a gépet).
Valószínű hogy kevés a feszültség azon a MHz-en a RAMOK-nak.
Nem tud senki olyan bios át állítást, vagy bármit, amivel a kártyámat Sapphire HD 5850 est, windows alól át tudjam állítani a gpu feszültségét.
Le van tiltva, próbáltam több programmal is... de kizárólag akkor engedi ha átflashelem a bios-t. Az elég macerás mindig...

Cybertrone
(PH! nagyúr)
Rev hanyas a kicsike? Esetleg vapor? mert én még olyanról nem hallotam hogy az 5850-et nemlehet konfigurállni pl afterburnerrel!

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

Dj Dekko!
(őstag)
Nem tudom pontosan milyen rev.
De megtudom mutatni hogy néz ki.: 2 hónapja vettem újonnan. De tanácstalan vagyok mert nem engedi szabályozni, vagy búcsúzzak el mindenféle windows alóli feszültség tuningtól?

Cybertrone
(PH! nagyúr)
Rev2-es nemvagyok biztos benne de alighanem el kell búcsúzni, ha mégsem akkor sry, én igy tudom 
Rev. 2.............Sajna szoftveresen nem tudod állítani a feszt, úgyhogy ez a kör bukó. Marad a hardmod, ha bevállalós vagy, vagy az egyszerű ceruzás mod, bár az veszélyes, mert közben mérni kell a feszt, mert semelyik progi nem mutatja.

Dj Dekko!
(őstag)
Értem. Sajnos, nem is tudtam hogy mikor megvásároltam hogy ezt nem lehet szoftveresen módolni...
Sajnos ez van akkor 880/4900 at bírja atom stabilan...elég lesz akkor az.
mint hogy kockáztassam a voltmódot, és haza vágjam a kártyát.
Hát igen. Egyébként én is ilyen rev2-est kaptam vissza gariba, csak ugye 5870-et. 920/1260MHz volt a vége kb. Szerencsére sikerült szereznem egy ref. asust helyette, bár a memóriák ezen nem mennek valami fényesen, de talán az 1GHz-es GPU@1,2V kárpótol(a régi 5870-en 1,3V körül kellett az 1ghz-hez) 

CptMisi
(PH! addikt)
Lehet, hogy volt már, de én most olvastam először:
[link]
Ezek szerint akkor mégis csak kisebb lesz a fogyasztása
Most akkor 1*6Pin kell neki? Hűtő nem valami nagy cucc 

Dj Dekko!
(őstag)
Fiúk lányok én valamiről lemaradtam ?! Az a 800 stream proci nem kevés egy 6850 hez?? ? ? ? 
[ Szerkesztve ]

Motion_Blur
(PH! félisten)
GPU szép, de RAM-nak azért illene mennie 1300-on. Legalábbis nekem úgy megy 24/7-ben alapfeszen, de 1350-en is stabil. Vagy egyszerűen csak nem akarod hajtani?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Cybertrone
(PH! nagyúr)
Számomra ez egy nagy FAKE!!!! Majd biztos kiadnak egy ilyet a kezükből, ami még ráadásul gyengébben teljesítenen mint a mostaniak, ugyan már, kicsi türelem, és majd akkor lessz a végleges ha tesztelik is, számomra addig minden FAKE!

nem feltétlenül... ha a ennek a szériának a hd6950/70 lesz az utódja 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Sajna nem megy 1300-on, sőt 1250-en sem stabil igazán. Az a baj vele, hogy 1250MHz-es ramórajel körül, ugyan lemennek a tesztek, de nagyon durva fps dropok vannak, és akad sok helyen a dolog, ami nem tudom mitől van, de nayon idegesítő. Természetesen alap GPU órajellel is próbáltam a magasabb ram órajeleket, de hiába. Faszán mennek a tesztek, csak néha hirtelen meg-meg akadnak, hosszabb-rövidebb időre. Marha idegesítő........ 

Dj Dekko!
(őstag)
Én úgy tudom hogy ezek már 2 magos kártyák lesznek, vagyis 6970(90) 6950.
Hiszen fura hogy egy 6870 es 256 bites nagyon erős 6.4 ghz ramokat kapott míg egy 6850, 800 steam proci azt lecsó?!
Másrészt az AMD pár hete tudtunkra adta hogy a 6770 esben van 1440 Stream processzor kicsit furán hangzik a 6850ben az a 800 darab. 
Véleményem szerint megint a 6870 lesz a csúcs, bár csak találgathatunk, hiszen januárnál előbb nem hajlandó az AMD kiadni. Amit meg is lehet érteni hiszen mihez nem elég egy 5870/5850 - GTX470/GTX480??
Szerintem a 6870 nem lesz akkor nagy durranás mint sokan várják, pont annyival lesz csak gyorsabb hogy vissza szerezze az AMD az 1 kártyás GPU csúcsot a piacon.

ThodEE
(fanatikus tag)
Ma reggel ráértem pár percet és ati tray tools al, felnyomtam a venti gyári 23% át a VGAn 100ra 
4302RPM a vége, de az már kegyetlen

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/Gep?feat=directlink http://www.pcvizhutes.hu

Cybertrone
(PH! nagyúr)
Mondjuk elég az ha visszaszerzi az 1 kártyás csúcsot, de ez a 800 db steam proci már überhülyeség, még a végén kitalálják hogy egy fasza kis low end ráncfelvarrás veszi kezdetét

vsz 6990 lesz a 2 magos, a 6850 épphogy verni fogja az 5850-et, de kisebb fogyasztás mellett - ugyanígy 6870 vs 5870
a csúcs 1 magos valószínűleg a 6970 lesz
valóságos áradat lesz, ahol nem győzünk majd kiigazodni - de nem is kell, mert az 5870 még sokáig bitang jó vga lesz 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Dj Dekko!
(őstag)
Szerintem is, az egész egy nagy marketing...félő hogy ha az új ati nagyon jó, gyors kártya lesz, már pedig miért ne lenne csúcs?!
Akkor mi isszuk meg a levét... hiszen az nvidia nem tervez közeljövőben gtx 480 -ál gyorsabb grafikus kártyát.
Így az AMD Gusztustalanul fog játszani az árakkal...
*** fiúk tessék 6970, a leggyorsabb egy magos gpu a piacon, tessék tessék,... de fizessétek is meg a 150 ezres árát...***

Cybertrone
(PH! nagyúr)
Nyugodj bele megfogják... Nem egy idióta volt aki a 480-ast alig várta és egyből slit rakot össze belőle, szerinted az ára befolyásolni fogja azt akit nemérdekel a lóvé, mert csak erre költ?

Ha 150-lesz akkor még nem is sok
. Az 5870 is volt annyi körül mégis megvették annyiért is. Nem kell félteni a piacot, ha nem megy akkor majd lejjebb veszi az árát, de ezt nem hiszem, mert nem hülyék ülnek ott, meg sajnos ez már nem a magyar átlagfelhasználó kategóriája.
nem csak marketing, most egyszerűen nem hagynak akkora rést mint az 5-ös szériában megtették, egyenletesen akarják lefedni a piacot
akinek az a vágya, hogy a leggyorsabb 1gpu-s vga-ja legyen az fizesse is meg

Dj Dekko!
(őstag)
A minap megérkezett a 21,5'' BEN-Q FullHD monitorom és kellemesen csalódtam a HD5850 es OC kártyámban (850/4800) Különösebb akadály nélkül visz minden játékot szépen, amin nagyon megvoltam lepődve az a Metro2033 Full HD felbontásban 16AF / AAA DX11 High beállításon élvezhető, nagyon szépen megy....
Érdekes hogy alig érezte meg a felbontást a kártya...
1280x1024 helyett 1920x1080!

Daffni2
(őstag)
Na ugye 
CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház
Ez nem volt kérdés! 
Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

elmelet45
(lelkes újonc)
800-as stream procit szerintem elírták HD6850-nél, az lehet 1800 vagy több is. Vicces lenne, ha nem, hiszen hiszen a GTX480-at kell, hogy alázza.

players111
(fanatikus tag)
Én az uj kariból is megvárom a Toxic vátozatot
Remélem te is hasonló képpen döntesz majd.
ezt a hülyeséget honnan szedted? 
[ Szerkesztve ]
Még nem tudom lesz e váltás. Eddig mindenhez elég ez is fizix nélkül úgy meg amúgy is kell szinte mind1ikhez egy dedikált fizikás kártya. Lásd Mafia2.
De mivel ez jön utoljára ATi néven lehet beszerzek majd tavasszal 1et. 
szerk: off
[ Szerkesztve ]
Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

Dj Dekko!
(őstag)
Valami bajod van a sima RADEON jelzéssel, vagy hogy érted?!
elég hülyeségnek tartom hogy eltávolítják az ATI jelzőt már...hiszen az 5850 es sapphire kártyám dobozán is nagybetűvel fel van tüntetve hogy AMD
érdekes hogy az miatt csinálják mert sokan nem tudják, hogy az AMD csinálja ezeket a kártyákat is... 

VGYke
(senior tag)

Cybertrone
(PH! nagyúr)
Kiváncsi vagyok honnan szedtek naprakész markteszteket pontszámra pontosan egy MÉG nem létező kártyáról, na mind1, számomra ez is FAKE mindaddig míg az igazság a kártyák képében meg nem jelenik_! 

VGYke
(senior tag)
Én azt olvasgatom igen szerény, egyébként nagyon szar angolommal, hogy már megkezdték a kiszállítást a kereskedők felé (namost lehet hogy csak a chipeket a gyártók felé
), de okt. 22-én hoznak mindent nyilvánosságra, tehát a kártyák már léteznek!
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsön adni
ha ATi-ra vágysz akkor maradhatsz az 5-ös szériánál ![;]](/dl/s/v1.gif)
Én úgy tudom, hogy amiben igazán változás lesz az a tesszelláció, abban lesz erősebb. Ezt pedig a vantage meg haverja a 06 nem tudja kimutatni, mert picsa hülyék a témához.

SzlobiG
(PH! félisten)
Ez is a cél mi a gond ezzel? Az 5870 utóda nem a 6870 lesz.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

Dj Dekko!
(őstag)
Én meg úgy tudom hogy semmiben nem fog változni a kártya, más gyárban gyártják más gyártósoron és ugyan úgy 40 nanos lesz... már most van a jövendőbeli kártyánál erősebb kártya a piacon tudomásom szerint az 5970... az új sorozatnak elég nagy küldetés az hogy útól kell érnie a gtx 480 ast tesszellációban, mert abban pofán veri az atis kolegákat az nvidia.

Dj Dekko!
(őstag)
Veszélyes mennyit számít egy számítógépház az alkatrészek hőmérsékletére nézve...
A Mostani CoolerMaster HAF932 es házam előtt egy AEROCOOL Extreme Enigne 3 T volt (bezsúfolva).
A Sapphire Radeon kártyám fél óra furmark alatt elérte a 85 fokot 850/4800Mhz-en.
880Mhz gpunál már fagyott össze vissza...
Mostani házamban már 900Mhz nál jár az 5850 fél óra furmark 69-71 fok...
Szerintetek sok ez a 69-71 fok fúrmark alatt, általában játékok alatt 60 foknál meg áll... tovább nem tudom semmivel felküldeni (gondolok itt a Metróra, CrySis, GTa4)

Daffni2
(őstag)
69-71 fok fúrmark alatt
Az egy tökéletes hőmérséklet.
CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

Motion_Blur
(PH! félisten)
HD5870-et szerintem nem lesz érdemes lecserélni a legerősebb 1 gpu-s 6xxx-re. Elég szkeptiks vagyok a teljesítménynövekedéssel kapcsolatban, főleg ha lehet hinni ezeknek a képeknek..
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
Azt 6970-re lesz csak érdemes lecserélni.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Motion_Blur
(PH! félisten)
70 fok az ideális 
GPU-Z-vel nézd meg a VRM-et!
Ha az se megy 95 fok fölé, akkor elégedett lehetsz!

Dj Dekko!
(őstag)
A gond csak az hogy nem írja ki a VRM et a gpu z....
Imént futtattam FullHD felbontásban 45Percig a furmarkot 900/4900-on. Gpu.: 72 foknál nem volt melegebb, memóriák rajta 69 fok.
De a VRM et nem tudtam megnézni sajnos, ötletem sincs mi írná ki. 
(#16044) Motion_Blur.: Én is így gondolom, főleg ha egy 5850/5870-es termetesen megvan húzva, szerintem akkora többletet nem fog hozni az 1Gpu-s új csúcs.
De majd kiderül...
GTX480-ast is úgy reklámozták be, hogy háromszor megeszi a HD5870-est... és mi lett belőle igaz!? Hát valljuk be. Nem túl sok. 
[ Szerkesztve ]

bélanéni
(őstag)
Sziasztok,
lenne egy kérdésem: van egy HP LP2275w (szerintem nagyon jó) monitorom, eddig egy 4870-es kártyára kötöttem DVI-n keresztül, így használtam 1,5 évig, soha semmi gond nem volt vele. Most vettem egy 5850-es kártyát, mert jó áron megejtettem a cserét, és gondoltam ha már ezen a VGA-n van DisplayPort kimenet, akkor kihasználom a monitoron lévő DisplayPort bemenetet. Mellékeltek egy DP kábelt a monitorhoz, aminek nagyon megörültem, nem kellett venni külön ~4.500 Ft-ért.
A problémám viszont az, hogy véletlenszerűen elsötétül a kép kb. 3-4 mp-re. Nagyon ritkán, van hogy 2-3 óráig is tökéletes, de úgy átlagban néhány óránként azért elmegy a kép.
A kérdésem pedig az, hogy más is tapasztalt-e ilyen kártyávan vagy monitorral hasonló jelenséget? Ez a VGA, a monitor vagy esetleg a driver problémája lehet?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Azért vagy itt hogy mindent láss | Hogy értsd a szót olvasd az írást | Azért vagy itt hogy mindent megtanulj | Hogy az égbe szállj nehogy a porba hullj

rumkola
(PH! kedvence)
számozás alapján nem is annak kéne lennie tényleg 
most nehogy azt mondd, hogy ez nem néphülyítés...
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

Motion_Blur
(PH! félisten)
Én 4870-ről váltottam 5870-re és nagyon megérte. Ahogyan 3870-ről is megérte váltani 3870-re. Úgy látszik megszakad a trend