2018. május 22., kedd

Útvonal

Tesztek » Digicam rovat

Olympus M.Zuiko 75/1,8 – itt a portré nagyágyú

Az Olympus új, m.Zuiko Digital ED 75 mm MSC teleobjektívjével végképp beérett az m4/3 rendszer.

Hirdeté​s

Mit tud az Olympus 75 mm-ese? Folytatás

Az Olympus újdonságának felbontóképességére is kíváncsiak voltunk. Igaz, a hétköznapi fotózáskor már fényt derítettünk arra, hogy már legtágabb rekesznyíláson is félelmetesen jó és éles a képe a lencserendszernek, de azért mesterséges körülmények közt is megnéztük, hogyan állunk. Ennél a lépésnél szokásos tesztábránkat vettük lencsevégre F1.8 és F22 között.

A fényképek közepe látható fenti ábrákon. Az M.Zuiko még a papír rostjait is kirajzolta – a legjobb képminőség F2 és F11 között látható. Az F1.8 értéken készült fotón olyan csekély mértékben marad el a részletgazdagság a némileg lerekeszelt többihez képest, hogy az szabad szemmel szinte nem is vehető észre. F11 fölött pedig a m4/3 rendszer adottságaiból eredendően a diffrakció fékezi le az optikát.

A képsarkokban már kicsit más a helyzet: itt egyértelműen látszik, hogy F2.8 fölött, F4-en lesz optimális a minőség, ami itt is F11-ig (bezárólag) remekel. Végül a beígért képminták, melyeken az M.Zuiko ED 75 mm F1.8 MSC való világbéli teljesítménye látható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hi​r​de​té​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.