Titokzatos NVIDIA kártya, RX Vega nano méretben, NUC dedikált GPU-val

Optane SSD-k végfelhasználóknak, döcögve induló e-egészségügy.

Hirdetés

GTX 1070 Ti debütálás, Optane SSD-k, "8K" VR

Bár ez a hét nem volt teljes, mégis volt fontos esemény, méghozzá a GTX 1070 Ti valódi megjelenése. A bejelentés már a múlt héten megtörtént, de csak másodikától lehet a kártyát árusítani, illetve ekkortól lehetett publikálni a teszteredményeket is, így ennek megfelelően cselekedtünk mi is. Még a megjelenés előtt az NVIDIA azt is elejtette, hogy a GeForce GTX 1070 árát csökkenteni szándékozik, sőt ezt meg is tették a Founder's Edition kártyák esetében. Nem csak ezzel várta az NVIDIA az új VGA érkezését, hanem természetesen új driverrel is, ami nem csak a támogatást bővítette, hanem frissített profilokat és különféle hibajavításokat is beépítettek. És hogy ne lankadjon a figyelem egy percig sem a gyártó iránt, a hét vége előtt bedobták a Titan X Collector's Edition VGA érkezését is, bár még igen sok a titok ennek kapcsán.


[+]

Az AMD csendben nézte a zöldek új kártyájának debütálását, csak a heti friss driveradag érkezett tőlük VGA-fronton. Legalábbis hivatalosan, mivel nem hivatalosan az egyik weboldalnak sikerült véletlenül lelepleznie a várhatóan kereskedelmi forgalomba kerülő Radeon RX Vega Nano kártyának a létezését. A szintén nemrég debütált AMD Raven Ridge kapcsán is érkezett még új információ, méghozzá a memóriatámogatásról, amiből tudni lehet, hogy a JEDEC legfrissebb elfogadott DDR4 frekvenciaosztályát is támogatja majd az új központi egység.

Az Intel sem ült a sarokban öntudatlanul, hanem inkább bejelentették a felhasználóknak (is) szánt első Optane SSD-ket, melyek gyorsak és strapabírók. Emellett felröppent a pletyka, hogy a kékek olyan NUC PC-n dolgoznak, amelyben olyan dedikált GPU lesz, ami a CPU-val egy tokozáson belül kap helyet.

Ezenfelül a hét hozott nekünk LTE modemmel szerelt Surface Prót és egy új hűtési technikát, ami a 3D-s chipek melegedésére lehet megoldás. De nem tudtunk szó nélkül elmenni a Nintendo retro konzolja, a SNES Classic sikere mellett sem, és nem hagyhattuk említés nélkül a Nintendo Switch konzolra fejlesztő cégek tárhelypazarlását sem.


[+]

Megjelenítők terén igen csendes volt a hét, inkább az olyan speciális fejlesztések kerültek fókuszba, mint a (majd) körbejárható, szemüveg nélküli 3D-s megjelenítő, vagy Pimax VR, ami rengeteg pénzt hozott a fejlesztőknek, csak épp azt nem tudja, amit ígértek.


[+]

Végül elkalandoztunk kicsit a tévés témákban is, például abban, hogy mi fogja szinte biztosan bepörgetni a 4K felbontású HDR tévék eladásait, és hogyan válik a nagy kiadók egyre komolyabb vetélytársává a Netflix.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés