2018. február 24., szombat

Nagyon sikeres a Nintendo idei retrokonzolja

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Már milliós eladási szinten jár az SNES Classic, holott még csak egy hónapja jelent meg.

A Nintendo nyáron jelentette be, hogy idén is új asztali konzolt dobnak piacra, amely az SNES Classic Edition nevet fogja viselni, és tulajdonképpen egy tisztelgés az eredeti SNES előtt. A koncepció nem újdonság, hiszen a japán vállalat az előző évben eljátszotta ugyanezt a NES Classic Editionnel, vagyis mindenki tudta, hogy mire lehet számítani.

Hi​rd​e​t​é​s

Az SNES Classic Edition nem is okozott csalódást, mivel nagyjából egy hónapja érhető el, és bődületes sikernek örvend, mivel már kétmillió gép került leszállításra. Ez a Nintendo számára igencsak megéri, mivel a hardveres alapok tekintetében semmi újat nem mutattak, mivel az új gépben is ugyanaz az Allwinner R16-os SoC dolgozik, ami az előző évi rendszerben. Mint ismeretes ebben a rendszerchipben négy darab ARM Cortex-A7-es processzormag, illetve egy ARM Mali-400 IGP van MP2-es konfigurációba kötve, ami ma messze nem mondható erős megoldásnak, de ahhoz a 21 darab előtelepített játékhoz tökéletes. Még a DDR3 szabványú rendszermemória kapacitása is maradt 256 MB, és az adatokat ezúttal is egy 512 MB-os NAND flash lapka tárolja, amin egy Linux operációs rendszer terpeszkedik.


[+]

Az SNES Classic Edition befektetési költsége tehát rendkívül minimális volt, és a hardver még egy következő körre is elegendőnek tűnik, talán nem véletlenül pletykálják a Nintendo 64 klasszikus kiadásának a jövő évi érkezését.

A Nintendo retrokonzolok piacán elért sikerétől más szereplők is a tettek mezejére léphetnek, ugyanis úgy néz ki, hogy az emberek számára még mindig sokat jelentek a régi márkanevek. Az idősebb korosztály számára felelevenítik a gyerekkort, míg a fiatalabbak tudni akarják, hogy mit hagytak ki.

Gyártók, szolgáltatók

Hir​d​e​t​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.