Hirdetés

2019. március 18., hétfő

Útvonal

Tesztek » Nyomtató rovat

Két Mercury Cyberpix digitális fényképezőgép

A nálunk járt Cyberpix S550V és E350V két igen kedvező árú digitális fényképezőgép a Mercurytól.

Hirdetés

Mercury Cyberpix E350V

A Mercury Cyberpix E350V elvileg a kisebbik, azaz kisebb felbontású fényképezőgép, holott képérzékelőjének felbontása nagyobb, mint a Cyberpix S550V-nek. Ígéretesebbnek tűnik elsőre, de kezdjük a külső jellemzőkkel! A kis készülék elegáns dobozban, bőséges tartozékkal érkezik:

A tartozékok listája: 2 db AA elem, egy USB és egy videokábel, egy csuklószíj, egy puha kis táska, kitűnő minőségű leírás (nyomtatva), telepítő CD és persze maga a gép.

A Cyberpix E350V optikája egészen bekapcsolásig rejtve marad a vázban; bekapcsolás után halk zümmögés kíséretében tolja ki magát, majd nyitja ki a lencsét védő redőnyt.

A hátoldalon rend uralkodik. Az 1,6 col átmérőjű TFT-kijelző fölött helyezkedik el a kereső, s mellette balra egy igen harsány fényű kis LED, amely több funkciót lát el. A LED elég rossz helyre került, mert a keresőbe tekintő felhasználó szemét pont telibe kapja. A kis lámpás villog, ha a vaku töltődik, vagy a kép mentése éppen zajlik. Egy tipp: érdemes a TFT-t használni keresőnek. A kezelőszervek elrendezése megfelelő, minden kapásból ujjra esik, s a gép használata intuitív módon, zökkenőmentesen zajlik. A jobb felső sarokban látható a zoomolást vezérlő két gomb.

A kis mütyür jó súlypontjáról a markolatban helyt kapott két AA méretű elem gondoskodik. Az elemtartó fedele meglepően jó minőségű - sokkal drágább gépeken sem találhatunk minden esetben hasonlóan stabil ajtót.

A fényképezőgép bal oldalán található az USB1.1 és a videó csatlakozó. PC-vel összekötve bekapcsolás után a Windows XP automatikusan felismeri a készüléket, s mint külső meghajtót kezeli. Drivereket nem kellett telepíteni.

Séta közbeni fotózásnál hasznos lehet a csuklópánt. Rögzítő pöckét a gép jobb oldalán találjuk.

A gyártó arra is gondolt, ha esetleg állványról szeretnénk használni a készüléket: optimális esetben ugyan a csavar helyének az optika középpontjára merőlegesen kellene helyezkednie, de ilyen kis gépnél a kissé mellé helyezett pozíció is elfogadható.

Jó elrendezésű az exponáló gomb is. Kellően nagy felületével biztos "lövést" garantál a fotósnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • HiTi 640 PS nyomtató

    A HiTi cég termékei nem először járnak nálunk, és eddig jól szerepeltek. Most a 640 PS jelű fotóprintert vizsgáltuk.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.