Hirdetés

Ajánlatok december első napjaiban

A SSD-k mellett perifériák, különféle kiegészítők és akciós hálózati eszközök szerepelnek a menün.

SSD-k, számítógépház


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A decembert néhány SSD-vel és egy számítógépházzal indítjuk, melyeket a PCX kínálatából gyűjtöttünk csokorba. Kezdésnek itt van rögtön a Gigabyte M.2-2280-as formátumú, 500 GB-os Aorus Gen4 SSD-je, ami már PCI Express 4.0-s interfészt és 1.3-as NVMe protokollt használ a géppel való kommunikációra, és fedélzetén a 28 nanométeres gyártástechnológiával készülő, nyolccsatornás Phison PS5016-E16 kontroller vezérli a 96 cellarétegű 3D TLC NAND flash lapkákat. Az 512 MB DDR4 RAM bufferrel szerelt meghajtó elsősorban szekvenciális olvasásban jeleskedik, hiszen ezen a téren 5000 MB/s-ra képes, ám a szekvenciális írást illetően visszacsúszunk a PCI Express 3.0-s világba, de a 2500 MB/s-mal tulajdonképpen itt sincs oka a szégyenkezésre.

Gigabyte Aorus Gen4 SSD
Gigabyte Aorus Gen4 SSD [+]

Véletlenszerű (4K-s) műveletek alatt 400 000/550 000 IOPS-t várhatunk, és az olyan funkciók sincsenek eltávon, mint a wear leveling, az over-provisioning, az LDPC hibajavítás vagy a Pyrite titkosítás támogatása. A 850 TBW írástűrésű apróságért durván 38 000 forintot kell leszurkolnunk a kasszánál, és a garancia három esztendőre fog szólni.

Amennyiben nagyobb tárhelyre van szükségünk, de nem kívánjuk kifizetni az M.2-es méretben kapható, PCI Expresses megoldások felárát, viszont a konvencionális merevlemezek lassúságát és sérülékenységét mindenképpen kivonnánk az egyenletből, vethetünk egy pillantást az SLC gyorsítótárazással baráti viszonyt ápoló, 2,5 hüvelykes, 2 TB-os Western Digital Green SSD-re, ami Silicon Motion SM2258XT vezérlővel és TLC NAND-okkal érkezik.

Western Digital Green SSD
Western Digital Green SSD [+]

Az 545/465 MB/s-os szekvenciális olvasást/írást tudó, SATA-s tároló cirka 69 000 forintot kóstál és 36 hónapos garanciával értékesítik.

Megeshet, hogy egy szerényebb kapacitású, de elegáns külső SSD-t szeretnénk; itt kerülhet képbe a Silicon Power 128 GB-os Bolt B75-öse; a 256 bites AES titkosítást támogató eszköz hullámlemezre emlékezetető, barázdált alumíniumburkolatának dizájnját az első világháború után tervezett utasszállító repülőgép, a Junkers F 13 ihlette.

Silicon Power Bolt B75
Silicon Power Bolt B75 [+]

A kültakaró ellenáll a karcoknak, illetve ujjlenyomatoknak, és nem mellesleg segít a hő eloszlatásában, miközben az L alakú állapotjelző LED elölről és felülről egyaránt látszik. Szekvenciális olvasásban/írásban legfeljebb 440/430 MB/s-ra számíthatunk, ha a nagyjából 15 000 forintos vételárat kicsengetjük. A garancia időtartama három év.

Ha összeszedtük készülőfélben lévő vasunk fő alkotórészeit és már csak egy normálisabb, de nem túlságosan hivalkodó vagy drága ház hiányzik a boldogsághoz, érdemes lehet egy kicsit közelebbről megnézni az Azza 7 bővítőhelyes miditornyát, a Hive 450-est, melynek teljes frontját háló borítja. A Mini-ITX-es, microATX-es, ATX-es és SSI-CEB méretű deszkák fogadására felkészített géplak panorámás belsejébe maximum 165 mm magas processzorhűtőket és 360 mm hosszú videokártyákat pakolhatunk be, míg háttértárolókból az alaplapi tálca mögött két 2,5 hüvelykes, a kukkolóréssel megtoldott tápkamrában tanyázó kombókeretbe pedig két 2,5/3,5 hüvelykes példányt rögzíthetünk.

Azza Hive 450
Azza Hive 450 [+]

A levegő keringetését akár 9 ventilátorral is megolhatjuk (egy 120 mm-es, ARGB-set alapból megkapunk hátra), de radiátorból sem kell beérnünk kettőnél kevesebbel. Az előlapon kívül felülre és alulra is elhelyeztek egy-egy porszűrőt; az előbbi mágnesesen marad a helyén, az utóbbi pedig acélból van. A csatlakozópanelen egy USB 3.0 és két USB 2.0 port állomásozik az audio jackek, a bekapcsoló, a reset és a LED-eket dirgáló gomb társaságában. Ebből adja magát, hogy a megközelítőleg 25 000 forintos árcédulát hordó kalyibához egy beépített RGB kontrollert is mellékelnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Téli hardverszemle

  Az SSD-k, jópofa házak és korrekt billentyűzetek mellett notebookok is kerültek termékválogatásunkba.

 • Hardverválogatás karácsony előtt

  Idei utolsó Hazai Pálya cikkünkben SSD-k, házak, perifériák, hűtések és akciós noteszgépek kopogtatnak az ajtón.

 • Évkezdő hardvercsomag

  Alaplappal, memóriákkal, SSD-vel, házakkal, táppal és noteszgépekkel állunk az új esztendő rajtvonalához.

 • Árlistákat fújt felénk a jeges szél

  Válogatásunkban a komplett PC-ktől az alkatrészeken át a perifériákig és kiegészítőkig vonultatunk fel termékeket.

Előzmények

Hirdetés