Hirdetés

Hardverek és akciók karantén idején

Ezúttal főleg számítógépházak, laptopok és mindenféle hűtések kerültek terítékre.

Számítógépházak, tápegység


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Heti ajánlónkat nem túlságosan drága számítógépházakkal, illetve egy felsőkategóriás tápegységgel indítjuk, melyekkel a PCX árlistáját böngészve találkoztunk. Nagyjából 11 000 forintos összegért vihető haza a fekete és fehér színben egyaránt elérhető, négy bővítőhelyes AeroCool Aero One Mini, ami teljes méretű, edzett üvegből készült oldallapot hord, így a belsejében pöfögő hardverekre remekül ráláthatunk. Ezzel a vonásával jól illeszkedik a manapság divatos trendbe, de szerencsére nem hasonul hozzá teljesen, ugyanis előlapjának lényegi részén mesh háló tanyázik, tehát az elülső légkavarók nincsenek lefojtva.

Hirdetés

AeroCool Aero One Mini AeroCool Aero One Mini AeroCool Aero One Mini [+]

A kétkamrás, (SPCC) acélvázas minitorony Mini-ITX és microATX formátumú alaplapokat, legfeljebb 161 mm magas processzorhűtőket, valamint 327 mm hosszú videokártyákat tud fogadni. Háttértárolók tekintetében három 2,5 és egy 3,5 hüvelykes vagy két 2,5 és két 3,5 hüvelykes meghajtót állíthatunk munkába, miközben a légáramlatokról akár 8 ventilátor is gondoskodhat (3 elöl, 2 felül, 1 hátul és 2 a tápkamra tetején), melyek közül egy 120 mm-es példányt alapból megkapunk hátra. A vízhűtések hívőinek úgyszintén áll a vásár, mivel radiátorból sem kell beérnünk háromnál kevesebbel. Elöl, alul és felül természetesen ott figyelnek a kivehető porszűrő betétek, a kábelmenedzsmentre pedig 24 mm-es hely biztosított az alaplaptálca mögött. Az előlapi csatlakozópanelen nincs semmi szokatlan; két USB 3.0 portot és két audio jacket találhatunk itt a power és reset gomb társaságában. A garancia időtartama 1 év.

Amennyiben egy picit nagyobb géplakra volna szükségünk, de tetszett az Aero One Mini koncepciója, érdemes lehet egy pillantást vetnünk annak kicsit "megnyúlt" bátyjára, a durván 22 000 forintot kóstáló, 7 bővítőhelyes Aero One Eclipsre. Ezért a pénzért nem csupán az ATX-es deszkák és a hosszabb radiátorok támogatása jár, hanem a csomag részeként kapunk négy, címezhető RGB LED-ekkel meghintett, 120 mm-es ventilátort és egy hatportos RGB/PWM kontrollert is.

AeroCool Aero One Eclipse AeroCool Aero One Eclipse AeroCool Aero One Eclipse [+]

A többi specifikáció megegyezik a kisebbik testvérével, csak a reset gomb itt a fényorgonát dirigálja – már ha nem akarunk/tudunk élni az ASUS Aura Sync, MSI Mystic Light Sync vagy a Gigabyte RGB Fusion technológiák adta lehetőségekkel.

Megközelítőleg 24 000 forintot emel ki zsebünkből a BitFenix Nova Mesh nevezetű, ATX-es és 272 mm-ig akár E-ATX-es lapokkal is kompatibilis, teli oldallapos miditornya. A feketében és fehérben is beszerezhető, 7 bővítőhelyes házban 160 mm magas CPU-hűtő, 340 mm hosszú grafikus vezérlő, továbbá három darab 2,5 hüvelykes és két darab 2,5/3,5 hüvelykes adattár fér el, míg az alkatrészeinket hűsítő szellőt 6 ventilátor szolgáltathatja (előre egy 120 mm-eset már a gyárban beszereltek).

BitFenix Nova Mesh BitFenix Nova Mesh BitFenix Nova Mesh [+]

Porszűrők és radiátorok vonatkozásában három a mágikus szám; az utóbbiak legnagyobb, még beépíthető (360 mm-es) verziója a finom szövésű mesh hálóval takart frontba kerülhet. A csatlakozórészlegen a szokásos két USB 3.0 aljzat és két audio jack csücsül.

Megeshet, hogy éppen egy komolyabb tápegység után kutatunk az interneten, de helyszűkében vagyunk, ezért a leginkább elterjedt, sztenderd ATX formátum helyett valamilyen SFX-es megoldást szeretnénk vásárolni; az EVGA 80 Plus Gold hatásfokon üzemelő, 100 százalékig japán kondenzátorokkal szerelt SuperNOVA 550 GM modellje megfelel mindkét kitételnek.

EVGA SuperNOVA 550 GM
EVGA SuperNOVA 550 GM [+]

Az OCP, OVP, OTP, OPP, SCP, illetve UVP védelemmel ellátott, teljesen moduláris eszköz elektronikáját egy 92 mm-es, dupla golyóscsapágyas ventilátor hűti, és egyetlen 12 voltos ágán 45,8 amper leadására képes, meglehetősen szigorú feszültségszabályozás mellett. A harisnyázott kábelek végein fityegő csatlakozók mennyiségét a felhasználók 95 százaléka bőven elegendőnek fogja találni, és a termék dobozából egy SFX/ATX konverziós keret is előkerül. A cirka 49 000 forintról szóló számlán öt év garancia fog szerepelni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés