Hirdetés

Árlistákat fújt felénk a jeges szél

Válogatásunkban a komplett PC-ktől az alkatrészeken át a perifériákig és kiegészítőkig vonultatunk fel termékeket.

Alaplap, SSD-k


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Legfrissebb írásunkat a PCX felhozatalából csokorba gyűjtött, flash-alapú tárolókkal és a kellemes felszereltségű, tuningot kedvelő, Socket AM4-es, ATX-es MSI B450 Tomahawk MAX II alaplappal indítjuk, ami elődjével ellentétben 2.0b-s helyett már 2.1-es HDMI kimenetet kapott. Négy memóriafoglalatába maximum 128 GB DDR4-4133-as RAM-ot passzinthatunk és két, x16-os PCI Express sínje közül az elsődleges (3.0-s) fémpáncélba burkolózik, míg a másodlagosat (2.0-s) x4-es sávszélességre vezetékezték. Bővítőkártyáinkat még három x1-es PCI Express 2.0 csatoló várja.

MSI B450 Tomahawk MAX II
MSI B450 Tomahawk MAX II [+]

Pénzünkért normális bordázattal ellátott, felső-középkategóriás VRM-et, hat SATA portot, egy M.2-2242/2260/2280/22110 aljzatot, nyolccsatornás Realtek ALC892/ALC897 hangkodeket, gigabites Realtek 8111H LAN-t és egy kis hangulatvilágítást kapunk. A hátlapon egy PS/2 kombóport, két USB 3.2 Gen1 Type-A, egy USB 3.2 Gen2 Type-A, egy USB 3.2 Gen2 Type-C és két USB 2.0 konnektor, egy DVI-D anya, hat darab, aranyozott audio jack és egy Flash BIOS gomb bérelt magának placcot a fentebb már említett csatlakozókon felül. Az MSI alaplapja hozzávetőlegesen 38 000 forintos áron vihető haza, a garancia három évig érvényesíthető.

Team Group CX2
Team Group CX2

Ha egy megfizethető, 2,5 hüvelykes SSD-t szeretnénk vásárolni, és nincs szükségünk óriási kapacitásra, de azért 512 GB-nál nem adnánk alább, megnézhetjük egy picit közelebbről a Team Group durván 22 000 forintot kóstáló, CX2 névre keresztelt, SATA csatolót viselő, szürke/mentazöld házban lakó modelljét. A 3D TLC NAND flash lapkákkal dolgozó ketyere DRAM buffer nélkül érkezik, ellenben támogatja az SLC gyorsítótárazást, illetve az ECC hibajavítást, és szekvenciális olvasásban/írásban 530/470 MB/s-ot várhatunk tőle. A 400 TBW-s írástűrés korrektnek mondható, a garancia időtartama pedig három esztendő.

Team Group Vulcan G
Team Group Vulcan G

Az 1 TB-os Team Group Vulcan G az 550/500 MB/s-os szekvenciális olvasásával/írásával már egy kicsit jobban megközelíti a SATA által megszabott felső korlátokat, és véletlenszerű lemezműveletek során 70 000/60 000 IOPS-ra képes. Az SSD nyomtatott áramköri lapjára 64 cellarétegű Toshiba TLC NAND-ok kerültek, melyeket egy Silicon Motion SM2258XT G kontroller hajt, és bár DRAM ezúttal sincs, a meglévő SLC cache mellé 800 TBW tartósság, valamint LDPC hibajavítás jár a nagyjából 39 000 forintos összegért cserébe. A jótállás 36 hónapra szól.

Silicon Power P34A80
Silicon Power P34A80 [+]

Egész más kategóriát képvisel a megközelítőleg 96 000 forintért árusított, 2 TB-os Silicon Power P34A80 SSD, hiszen egyrészt tekintélyes tárhelymérettel rendelkezik és a jóval kompaktabb, M.2-2280-as formátumban tetszeleg, másrészt a számítógéppel való kommunikációra x4-es PCI Express interfészt és 1.3-as NVMe protokollt használ.

Ebből következően lényegesen magasabb sebességtartományban mozog, mint a 2,5"-es modellek: szekvenciális ovasásban/írásban akár 3400/3000 MB/s-ig is felkúszhat a "kilométeróra" mutatója. Az SLC gyorsítótárral és DDR4-es DRAM-mal megtámogatott Phison PS5012-E12 vezérlő 64 cellarétegű Toshiba BiCS 3 TLC NAND flash lapkákat dirigál, az írástűrés pedig 3115 TBW. A számlánkon hároméves garanciaidő fog szerepelni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Évkezdő hardvercsomag

  Alaplappal, memóriákkal, SSD-vel, házakkal, táppal és noteszgépekkel állunk az új esztendő rajtvonalához.

 • Hardverválogatás karácsony előtt

  Idei utolsó Hazai Pálya cikkünkben SSD-k, házak, perifériák, hűtések és akciós noteszgépek kopogtatnak az ajtón.

 • Téli hardverszemle

  Az SSD-k, jópofa házak és korrekt billentyűzetek mellett notebookok is kerültek termékválogatásunkba.

 • Ajánlatok december első napjaiban

  A SSD-k mellett perifériák, különféle kiegészítők és akciós hálózati eszközök szerepelnek a menün.

Hirdetés