Hirdetés

Hóvégi hardvermustra

Komponensek mellett házakat, gamer székeket és olcsó M.2 SSD-ket vettünk lajstromba.

Komponensek


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

November utolsó Hazai Pályáját komponensekkel kezdjük, melyek első képviselője a 22 430 forintos, microATX formátumú Gigabyte A520M S2H alaplap, ami a minimalista igényeket korszerű köntösben tálalja a Socket AM4-es platformon és kompatibilis a Vermeer kódnév alatt futó Ryzen 5000-es központi egységekkel. A 4+3 fázisos, csupasz VRM-mel szerelt, AMD A520-as vezérlőhídra épülő deszkán két foglalat várja a maximum 64 GB DDR4 memóriát, akár 5100 MHz-ig. Bővítőkártyáinkat egy x16-os és két x1-es PCI Express 3.0 sínbe passzinthatjuk be, míg adattárolóink számára egy PCI Express és SATA módot is támogató M.2-2242/2260/2280 interfész, illetve négy SATA konnektor áll rendelkezésre.

Hirdetés

Gigabyte A520M S2H és A520M H Gigabyte A520M S2H és A520M H Gigabyte A520M S2H és A520M H [+]

A hálózatért egy Realtek 8118-as LAN chip, a hangkeltésért egy nyolccsatornás Realtek ALC887-es kodek felel, miközben a hátlapon egy PS/2 kombóport, három videokimenet (egy HDMI, egy DVI-D és egy D-Sub), négy USB 3.2 Gen1 és két USB 2.0 port bérelt magának szállást a Gigabit Ethernet, a három audio jack, továbbá a CPU-t, RAM-okat és VGA-t nem igénylő BIOS frissítéshez való Q-Flash Plus gomb tőszomszédságában. A lap A520M H típusjelű variánsa 22 700 forintot kóstál, és mindössze annyiban különbözik rokonától, hogy a csatlakozópanelen megülő, 15 tűs analóg kimenetet örök vakációra küldték a mérnökök. A garanciaidő mindkét modellnél három évre szól.

A vörösen háborgó habokról kékebb vizekre evezve találkoztunk az Intel LGA1200-as foglalatba illeszkedő, 10. generációs, négymagos/nyolcszálas Core i3-10100F processzorral, ami a 3,6 GHz-es alapórajeléről 4,3 GHz-ig skálázódik.

Intel Core i3-10100F BOX
Intel Core i3-10100F BOX [+]

Az integrált GPU-t nélkülöző, 65 wattos TDP-jű megoldás dobozában ott figyel a gyári hűtő, így relatíve költséghatékony alternatíva lehet akár belépőszintű játékos masina építéséhez is. A számlán durván 32 000 forint és 36 hónapos garancia fog szerepelni.

Ha már szóba kerültek a játszós gépek, dedikált videokártyára is szükségünk lesz, hacsak nem régebbi címekkel múlatnánk az időt és nincsenek túl nagy igényeink, ezért már beszereztünk egy AMD APU-t. Amennyiben nem szándékozunk ilyesmit tenni, a keretünk véges és megteszi az 1080p-s felbontás, továbbá házunk belső méretei miatt nincs kilátásunk testesebb grafikus vezérlőt használni, akkor kapóra jöhet a Sapphire közkedvelt Pulse szériájába tartozó, meglehetősen kompakt (177,2 mm hosszú) Radeon RX 5500 XT SF kártya.

Sapphire Radeon Pulse RX 5500 XT SF
Sapphire Radeon Pulse RX 5500 XT SF [+]

A 7 nanométeres FinFET gyártástechnológiával készülő, 4 GB GDDR6 VRAM-mal ellátott, PCI Express 4.0-s hardver hűtésén egyetlen intelligens vezérlésű, dupla golyóscsapágyas ventilátor fújja a levegőt a bordázatra, ami alatt egy 1845 MHz-ig boostoló GPU és 1408 stream processzor teljesít szolgálatot. A 135 wattos TDP-vel megáldott kártya a működéshez elengedhetetlen kakaót egy 8 tűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül veszi fel, kijelzőinket pedig három DisplayPortba és egy HDMI aljzatba köthetjük be. A három év garanciával árusított, RDNA architektúrás, kétslotos ketyeréért cirka 66 000 forintot kérnek el a kasszánál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Ajánlatok december első napjaiban

  A SSD-k mellett perifériák, különféle kiegészítők és akciós hálózati eszközök szerepelnek a menün.

 • Téli hardverszemle

  Az SSD-k, jópofa házak és korrekt billentyűzetek mellett notebookok is kerültek termékválogatásunkba.

 • Hardverválogatás karácsony előtt

  Idei utolsó Hazai Pálya cikkünkben SSD-k, házak, perifériák, hűtések és akciós noteszgépek kopogtatnak az ajtón.

 • Évkezdő hardvercsomag

  Alaplappal, memóriákkal, SSD-vel, házakkal, táppal és noteszgépekkel állunk az új esztendő rajtvonalához.

Előzmények

Hirdetés