Hirdetés

Chieftec Wireless Desktop

Chieftec Wireless Desktop

Bevezető

Hirdetés

Eddig nem sok billentyűzettel volt dolgunk; aki rendszeresen olvassa a PROHARDVER! cikkeit, az talán még emlékszik, amikor három EZ billentyűzetet állítottunk vallatófény alá. Nos, az akkori billentyűk mind vezetékesek voltak, így külön felüdülést okozott a Chieftec vezetéknélküli vezérlőrendszere.


Egyszerű, csicsamentes csomagolás

A csomagolás tartalma egy fekete (na jó: sötétszürke), háromgombos (2 gomb, 1 scroll) golyós egér, amit egy ceruza elemmel kelthetünk életre és egy fekete billentyűzet (angol). Ez utóbbi két darab "AAA" (azaz a ceruza elemnél egyel kisebb) elemmel működik. Kapunk ezen felül magyar ékezetes betűket matrica formában, egy telepítő cédét és egy leírást. Nem lenne teljes a kép a vevő egység nélkül: ennek a tápellátását a PS/2 portokon keresztül odajuttatott "nafta" oldja meg. Az egységek (bill. és egér) rádióhullámok segítségével kommunikálnak gépünkkel.

Az egér

Az egér egy egyszerű golyós egér két gombbal és egy scrollal - tehát semmi eget rengető dologra ne számítsunk. Használata kényelmes, formája tenyérbesimuló. Mivel szimmetrikus, ezért jobb- és balkezesek (kétbalkezesek már kevésbé) egyaránt használhatják. A scroll alatti kis piros LED harsányan villog, amint mozgatjuk az egeret, vagy lenyomjuk valamelyik gombját. A vezetékmentesség főleg az egérnek válik előnyére: ki ne bosszankodott volna már egy jó "vaskos" egérvezeték miatt, ami pont FPS játékunk tétmeccse alatt akadt bele valami asztalon heverő tárgyba... Apropó FPS: az egér (mint minden más wireless) csak korlátozottan alkalmas gyors játékmenetre - kapkodósabb jelenetek alatt elveszítheti a fonalat. - Az "AA" elem súlyának köszönhetően az egység súlyelosztása jó, kényelmes.


Alapegér scrollal és két gombbal golyón állva


Kommunikációt jelző LED


Alul az elemtartó ajtaja

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés