Canon EOS 6D – beugró a Full Frame világába

Hirdetés

Menürendszer

A Canon utóbbi pár dSLR szériájában ugyanaz a menürendszer található. Apróbb eltérések – természetesen – akadnak, de az egész ugyanarra az alapra épül. Nem csak tartalmilag, de kinézetre is nagyon hasonlóak az EOS 6D és az 5D Mark II – Mark III menüi. A 6D rendszere hat fontosabb egységre osztható, melyek funkciói több lapon (de minden lap egyetlen oldalas, tehát nincs görgetés) találhatóak. A menü természetesen magyarul is elérhető, így a megértésével az angolul vagy más idegen nyelven nem beszélőknek sem gyűlik meg a bajuk.

A rendszer részletekbe menő bemutatása alábbi videónkon látható nyolc és fél perces terjedelemben:

A „Q” gombbal az egyoldalas gyorsmenü hívható elő, ahol a legfontosabb paramétereket tudjuk elállítgatni. Itt található például az érzékenység (ISO érték), az expozíciós értékek (attól függöen, hogy A, S vagy M módban van-e a gép), az expozíció-kompenzáció, a színséma, a fehéregyensúly, a fénymérés vagy a felbontás.

A menürendszer utolsó pontja a saját menü, ahová egy hosszú listából válogathatjuk be saját kedvenceinket, amiket gyakran használunk, s ezért gyorsan szeretnénk elérni. Sajnos a listába szedhető elemek száma eléggé korlátozott, összesen hat elemet adhatunk hozzá kedvenceinkhez. Ezeket aztán kedvünk szerint rendezhetjük a menüszerkesztő segítségével.

Sok újdonság nem mondható el a Canon EOS 6D menürendszeréről. Továbbra is könnyen áttekinthető, gyorsan kezelhető, megfelelő mélységben enged hozzáférést a gép „agyához”, és tud magyarul is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés