Egészpályás ASUS letámadás Windows 8/RT fronton

Hirdetés

ASUS Transformer Book óriáshibrid

Az ASUS legújabb Transformer szériás masináját, a Transformer Bookot elég nehéz kategorizálni, hiszen méretét tekintve első pillantásra kapásból azt mondhatnánk rá, hogy egy fémborítású, elegáns Ultrabook, azonban a kijelző ugyanúgy kivehető a billentyűzetes dokkolóból, mint bármelyik más Transformer esetében, ekkor pedig hatalmas tabletként funkcionál. Leginkább úgy lehetne jellemezni, mint egy Zenbook, amelynek billentyűzete eltávolítható. Kissé zavarbaejtő a koncepció, de nem elképzelhetetlen, hogy megtalálja célközönségét.

A legtöbb notebook/tablet hibriddel ellentétben a gyártó itt nem volt hajlandó kompromisszumot kötni, ezért a központi egység szerepébe Intel Ivy Bridge Core i5-3317U vagy Core i7-3517U processzorokat ültetnek; ezek teljesítménye egyszerűen nem említhető egy lapon az atomos variánsokéval. Mellettük kétcsatornás, 4 GB-os memória szorgoskodik, az adatok tárolására pedig 128 GB-os SSD áll rendelkezésre. Ügyes megoldás, hogy a dokkolóba egy további 500 GB kapacitású, tányéros adattárolót rejtettek, így összességében tisztességes tárterületet kapunk. A megjelenítésért a processzorban lévő IGP felel.

A 13,3”-es képátlójú, 16:9 képarányú IPS panel Full HD (1920x1080 pixel) felbontású, maximális fényereje 350 cd/m2, így napos körülmények között is aránylag jól olvasható marad. Egy ilyen méretű tábla félkezes használata elég bizarrul hangzik, de az első szerencsések, akik személyesen is megtapogathatták a készüléket, pozitív csalódásuknak adtak hangot – persze nem érdemes egy 7 vagy 10 hüvelykes tablet komfortját várni. A gyártó egyébként azt állítja, hogy a Transformer Book a világ legvékonyabb Core i7-es táblája.

A HD felbontású előlapi kamera mellé opcionálisan egy 5 MP-es hátlapi megfelelő is igényelhető, a multimédiás élményt pedig két SonicMaster hangszóró a tabletben és egy szintén sztereó pár a dokkolóban teszi teljessé, vagyis összesen akár négy hangforrás biztosíthatja a minőségi hangzásvilágot. A tablet élében headset aljzat és két beépített mikrofon, micro HDMI videokimenet és microSD kártyaolvasó található, ezzel szemben a dokkolón normál méretű SD kártyaolvasó, mini DisplayPort, Gigabit Ethernet és két USB 3.0 port sorakozik. A tabletben és a billentyűzetes egységben rendre 38 és 23 Wh-s akkumulátorok lapulnak, így bizonyára az üzemidőre sem lesz majd panasz. Vezeték nélkül Bluetooth 4.0 + EDR és IEEE802.11b/g/n Wi-Fi kompatibilis modul segítségével kommunikálhatunk.

A Windows 8 operációs rendszerrel érkező ASUS Transformer Book megjelenési dátumát és vételárát egyelőre homály fedi.

Daywalker

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés