Egészpályás ASUS letámadás Windows 8/RT fronton

Hirdetés

ASUS Taichi: dupla élvezet

Az esemény keretein belül bemutatták a dupla kijelzős ASUS Taichi családot is, amelynek 11,6"-es változatairól nemrégiben minden információt megírtunk, ezért ezzel a termékkel kapcsolatban nem ismételnénk önmagunkat.

Kiegészítésül csak annyi információval szolgált a gyártó, hogy a korábban említett két modell mellett lesz egy köztes harmadik is, ami lényegében megegyezik az olcsóbb Core i5-re épülő variánssal, azzal különbséggel, hogy a benne lévő SSD 128 GB helyett 256 GB-os tárkapacitást kínál. Ennek megfelelően árát is középre pozicionálták: hivatalosan 1499 dolláros árat szabtak meg neki, ami jó átmenetet képez az 1299 és 1600 dolláros példányok között.

Fény derült viszont a Taichi által kínált működési módokra. A korábban említett notebook és tablet módok mellett megjelenik a Mirror és Dual Screen. A mirror, azaz tükör értelemszerűen azt jelenti, hogy a két kijelzőn egyforma tartalom jelenik meg, míg a dual screen egyfajta kiterjesztett képernyőt takar, ami nem csak a normál kiterjesztett képernyőt jelenti, hanem elvileg lehetővé teszi azt is, hogy egyszerre ketten is használhassák a Taichit.

Azonban az újdonságok sorának nincs vége: ahogy várható volt, a 13,3"-es példány is felbukkant. A 339,2 x 228 x 17,4 milliméteres, 1,55 kg-os Taichi 31 hardvere nem sokban különbözik a kisebbik verzióétól. A választható processzorokban például nincs különbség (Core i5-3317U vagy Core i7-3517U), illetve a tárolók között is 128 és 256 GB-os SSD-k szerepelnek. A kijelzők a méretet leszámítva hasonló paraméterekkel bírnak, azaz felbontásuk Full HD, maximális fényerejük pedig 280 cd/m2 (notebook rész) és 250 cd/m2 (tablet rész).

Jelentősebb eltérés akkumulátorfronton tapasztalható, ugyanis a nagyobb fizikai méret lévén egy nagyobb, 53 Wh teljesítményű energiatárolót sikerült a fedél alá bepasszírozni, ami szemben a 11,6"-es Taichi 21 35 Wh-s akkujával nem 5, hanem 7 órás üzemidőt biztosít. Szintén a méretből fakadó eltérés, hogy a nagyobbik Taichi 31 a meglévő 2 db USB 3.0, micro HDMI 1.4 és mini VGA port mellett egy SD kártyaolvasóval gazdagodott.

Más téren nincs különbség a Tachi 21 és Tahici 31 között: Bluetooth 4.0, IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi, 5 megapixeles hátlapi és két megapixeles előlapi kamera, háttérvilágításos billentyűzet, Bang & Olufsen ICEpower audiorendszer.

A gyártó az új modellek árát egyelőre nem említette.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés