Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AirunAlMarem

    csendes tag

    válasz aujjobba #3646 üzenetére

    egyelőre csak "játszadozok", de pl. a qbittorrent ígéretes. tudomásom szerint a transmission nem tud automatikusan scripteket indítani letöltés után, én meg jó paranoid lévén szeretek pl. azonnal sfv-t tenni a letöltött anyagokra, hogy akárhová kerül később, mindig tudjam ellenőrizni, hogy azonos-e az eredetivel. a qbittorrent ezt tudja (legalábbis win alatt). vagy lehetne ezzel automatikus ki-/betömörítést is beállítani pl.

    egyébként erről jut eszembe, nektek nem szokott rámásolásnál a nas hibázni?
    ezt már korábban is akartam kérdezni, de jelenleg még egy laptopon töltök le dolgokat, amiket utána a nas-ra archiválok és utána mindig ellenőrzöm az sfv, md5 stb. ellenőrzőösszegeket a másolaton és bizony nem mindig egyezik! (a laptop biztos jó, azzal nem tapasztaltam semmi hibát az asztali pc és közötte másolásnál.)
    nem tudom mitől függ, néha hetekig nem csinálja, néha meg hetente többször is.
    volt, hogy ua.-t a file-t 3-4-szer kellett felmásolnom rá, míg jó lett.
    még azt is megfigyeltem, hogy minél hosszabb egy file, annál valószínűbben lesz rossz (főleg több(tíz) giga felett). ez bináris fileoknál mondanom sem kell, hogy elég ciki lenne, ha nem vettem volna észre. feltűnt ez még valakinek? vagy csak nálam gyárihibásak a ramok benne? :F

    aztán találtam még exfat kezelést pedrive-okhoz (én mindig arra formázom őket). jó, mondjuk látom ez entware-ben is van. de még nézelődök.

    a vpn-t egyébként ez alapján csináltad? [link] reprodukálható a hiba? többszöri újraindítás sem segít, vagy pár óra várakozás? biztos a vpn okozza? csak mert én pl. tegnap újraformáztam a 2. hdd-t benne és utána veszettül kerregni kezdett a nas. de újraindítás után elmúlt. valami python futott a top szerint.

    [ Szerkesztve ]

    "...Viháncos kedvünkre bólintana / Darton felettünk, mint jó apa..." R.I.P. Gáspár András

Új hozzászólás Aktív témák