- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
uki
aktív tag
válasz bkpijoter #2950 üzenetére
Két dolog miatt érdemes (meg tuti van meg száz amit majd a kollégák felsorolnak):
1. Nincs ra dedikált hardvered de szeretnéd látni mit tud a cucc. Mindent ki tudsz próbálni, az elsődleges asztali gepeden, a xpnelogy nem ker sok hardvert maga alá, aztán ha tetszik veszel/építesz alá vasat es van egy szép kis NAS-od. Erre mondjuk a Virtualbox tökéletes lehet, de ha mást virtualizaciot szeretsz azzal sincs baj,
2. Van vasad, de ugy gondolod hogy felesleges lenne elpocsokolni a kis hardver igényű xpnelogy-nak illetve van más funkció virtuális gépben is amit szeretnél meg azon a vason futtatni, mondjuk egy HTPC. Ilyenkor is célszerű virtualizalni, ha Windows párti vagy akkor hyper-v lesz a barátod. De lehet vmware, xen, bármi.
[ Szerkesztve ]
"this is just a punk rock song written for the people who can see something's wrong"
-
-
devil-k
nagyúr
A Transmission alapbeállításait szeretném megváltoztatni, egész pontosan a letöltési sort, hogy mondjuk 15 fájl után rakja sorba.
Putty, MC, megvan, csatlakozás sikerült, viszont nem tudom, hogy hol lehet a TS config fájl. Azt tudom, hogy a Synology-nál a "home" mappában kellett keresni, itt most nincs ilyen.
Esetleg valaki tudja a megoldást?
- mozi bolondéria -
-
uki
aktív tag
válasz bkpijoter #2954 üzenetére
Először is szögezzük le hogy 1 hete találtam ra a XPEnology-ra es azóta fut nálam nativan fizikai vason.
Másodszor en inkább Microsoft vonalon mozgok, bár ha az ember NAS szoftvert keress akkor nehéz kikerülni a Linuxot.
Ami a kulcso számodra az a pass through disk, erre keress ra mi támogatja es mi nem. A hyper-V az tuti, de Nálad az most nem jatszik.
Gyors guglizas után, jó lehet Neked Vmware workstation, abban oda lehet adni a fizikai diskeket a vm-nek.
Esetleg a Virtualbox is szoba jöhet meg de azt meg ennyire se ismerem. Itt nézelődj meg.
A kollégák majd kijavítanak es javasolnak más működő megoldásokat. Mondjuk ettől most meg is jött a kedvem kipróbálni vm-kent is a cuccot.
[ Szerkesztve ]
"this is just a punk rock song written for the people who can see something's wrong"
-
M3kk
őstag
válasz devil-k #2955 üzenetére
/volume1/@appstore/transmission/var/settings.json
LE: Ami elott szerkeszted a settings.json filet, azelott a transmission service -t allitsd le..
[ Szerkesztve ]
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
M3kk
őstag
válasz bkpijoter #2950 üzenetére
Erdemes akkor, hogyha akrasz meg mellette futtatni masat is (pl pfSense, Windows Server, akarmi mas).
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
lafaty80
addikt
Ez még kevés lesz, mert minden egyes TM indítás után vissza áll default értékre a setting.json.
Ahhoz ez ne történjen meg módosítani kell egy file-t még:
/var/packages/DownloadStation/scripts/start-stop-status
Ezt a sort (sorokat) kell "rm"elni:
"${PACKAGE_DIR}/etc/download/settings.json" -> "rm ${PACKAGE_DIR}/etc/download/settings.json"-re, ""-nélkül természetesen.Így már tudod módosítani a setting.json-t úgy hogy úgy is maradjon
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
fogtunder
nagyúr
Gen 7, de se a proci, se a RAM nem volt határon, szerintem ennyi volt az aktuálisan elérhető sávszél. én egyébként le szoktam korlátozni 10MByte-ra, hogy maradjon másnak is. meg ugye a letöltések nagy része vagy automatikusan megy, vagy elindítom távolról, szóval nagyjából mindegy egy bizonyos érték felett.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
devil-k
nagyúr
240-es UPC-m van és így 26-30 MB/s jön a cucc. A ram és a proci kb. 5-6%-on mozog. Simán kipörgetné az 1000-es netet is szerintem.
Nekem nem HP Gen8-am van. Csak szerettem volna, de hamar le is beszéltek erről. Direkt erre a célra összepakolt cucc a mostani.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Nos, mindjárt gondjaim akadtak. Ugyanis a Vas: hp compaq dc7800 convertible minitower.
A Biosban pedig nincs erre állítási lehetőség: The BIOS must be enabled VT-x, the processor must be x64
Így csak 32 bites Virtuális gépet tudok készíteni.Ilyenkor melyik verziót érdemes feldúrni?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Hogyan tovább?
Az is érdekes volt mondjuk, hogy a régi verziók boot loadere mind *.img volt
amíg megtaláltam, hogy hogyan emészti meg vdi formában a VBox...[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
fogtunder
nagyúr
tegnap direkt csak neked kerestem egy tutorialt, erre elkezded egy másik alapján, ami arra van, hogy Virtualboxot telepíts DSM alá ezen kívül sikerült figyelmen hagyni azt is, hogy a processzornak x64-esnek kell lennie. szerinted, ha van egy ilyen feltétel és az nem teljesül, akkor hogy lehet felrakni? na pont úgy. ott van az a kitétel is, hogy bromolow architektúra kell hozzá, ezek Xeon procik.
ha nincs x64-es procid, akkor virtualizálva sem fog futni az x64-re írt OS, mert a prociban nincs meg az utasításkészlet. szóval visszamész az előző oldalra, megnyitod, amit linkeltem, elmész az Xpenology.me downloads részére, keresel egy DS214Play-hez való nanobootot és azzal megcsinálod.
-
bupemko
senior tag
válasz fogtunder #2970 üzenetére
Screenshot alapján már a 214play fut neki VirtualBox-ban...
Essejó,
én szétnéznék hálózati beállításoknál, nem lehet, hogy NAT-ra állítottad passthrough helyett az IP-t?Edit: most látom, hogy bridge-elt mind a 4 szóval elvileg jó - mondjuk nem egészen értem, hogy minek van 4
Esetleg érdemes lehet próbálni másik hálózati csatoló fajtát választani vagy a leírás ezt ajánlotta?
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz bupemko #2971 üzenetére
mivel nem nagyítható a kép, ez így elsőre nem volt egyértelmű, az előző komment alapján egyértelműen ez a tutorial ugrott be.
max ha hazaértem, kipróbálom, utoljára OMV-t virtualizáltam, azzal semmi gond nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
bupemko
senior tag
válasz fogtunder #2972 üzenetére
Jogos, nem egyértelmű, én is csak abból következtettem erre, hogy a VirtualBox fejléc erre utal, ettől még más is lehet... screenshot alapján nekem most nem tűnt fel semmi extra rossz azon kívül, hogy gyanúsan sok a hibaüzenet a konzol látható részében, de ez lehet a first boot miatt is...
-
Pedig tegnap mit turkáltam és keresgéltem a Biosban, még segítséget is kértem egy távfelügyelettel foglalkozó RencerGizdától, de ő sem találta ezt meg. (Faron is rúgom az illetőt csak érjen haza )
Szóval leborulok a tudásod előtt! és örök hálám üldözni fog még a síron túl is.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz fogtunder #2970 üzenetére
Ne tudd meg, hogy tegnap hány tutorialt néztem át. Igaz azt írtam, hogy nem tudok angolul, ez igaz is. Azt viszont nem írtam, hogy egy picit nem értem ami le van írva. Mondjuk így telepíteni egy még általam nem használt cuccot, jóval munkásabb.
Igen azt kivettem, hogy a második tutor az Vbox telepítés lenne DSM alá ezért nem is forszíroztam. Az x64 x86 kérdésre meg, azért raktam DS216play-t mert az x86 ra készült és ahhoz használtam az utolsó x86-os Bootloadert. Itt jött elő az a probléma, hogy az összes x86-os Bootloader mind IMG kiterjesztésű viszont a VBox csak ISO-t akart megenni és sorra visszadobta őket. Ekkor megpróbáltam IMG to ISO konvertert használni illetve simán átneveztem az IMG-t ISO-ra, de egyik próbálkozás sem jött be. A Bootolhatóság a konverzió közben eltűnt.Aztán tovább túrtam a netet és a Google barátom dobott egy Tutort, ami még úgyszintén x64ről szólt, de volt benne egy nekem kellő parancs:
"c:\Program Files\Oracle\VirtualBox\VBoxManage.exe" convertdd synoboot-trantor-4.3-3810-v1.0.img synoboot-trantor-4.3-3810-v1.0.vdiEgyébként hátha másnak is hasznos az ott leírtak.
uki kollégának hála! Most már van VTx-em és menni fog az x64-es verzió.
A gépről amin a VBox van: hp compaq dc7800 convertible minitower. Egy Intel E8300-as C2D proci W7 64 bites oprencerrel, ezért nem értettem, hogy mi a bánatért nem akar a VBox 64 biten virtualizálni. Aztán beugrott, hogy olvastam, hogy a Biosban engedélyezni kell a VTx-et, de nem találtam. Végül is az ilyen Brand gépek Biosában messze nem állítható annyi minden mint a Második Dzsunka balra típusú gépekében. Így elkönyveltem, hogy itt sem állítható pont a VTx, szóval ezért mentem a DS216play irányba mint utolsó x86-os DSM, de ez most már túlhaladott.
bupemko
Azért 4 vagyis 3 virtuális meghajtó, mert a Tutorban is annyi volt én meg azért nem voltam annyira bátor, hogy ha már nem a Tutor szerinti x64-est használom, hanem a 216playt ami x86-os, legalább valamennyire a leírást kövessem.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
uki
aktív tag
Sztem az a 169-es APIPA IP cim nem tul egeszseges azzal nem fog mukodni.
Iletve felesleges atirni a virtualis halokartya MAC address a syslinux.cfg ugyis "behazudja" amit beleirsz.
[ Szerkesztve ]
-
Azt sem én adtam ám neki, hanem alapból azon az IP-n volt.
Hát ja behazudja, csak hozzá kellett férni a syslinux.cfg-hez, de a MagicISO kiszedte, átírtam és vissza is raktam vele.Viszont nehogy elkiabáljam, de most az előbb a Synology Assistant megtalálta, természetesen egy eddig sosem mutatott IP-címen és épp telepíti a programot.
Működik és egyvégtében a QuickConnect is be lett állítva
Mindenkinek Köszönöm a segítséget, támogatást és a rengeteg olvasni valót. Az öröm az enyém, de a megvalósítás az közös!
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz BullZeye #2982 üzenetére
Attól függ mit használsz és hogy. Ha 1 fájlban van az egész virtuális gép, akkor elviekben átvihető, ha egy egész diszket adsz neki, akkor már nem biztos, de aki ebben jobban benne van, az majd megírja pontosan.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
BullZeye
veterán
válasz devil-k #2989 üzenetére
Az nem probléma, egyenlőre a terv az az, hogy lesz 1 SSD, 2db HDD.
1 SSD Win10-el, és Virtualboxszal ami natívan megkapja a 2 HDD-t teljesen.
Most ahogy nézem Synologyn kívül van még pár alternatíva, pl OpenMediaVault, és FreeNas.NAS+HTPC egyben, N3150 elméletileg elég mindkettőre, de ha nem akor N3500, 2x4gb memóriával.
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
devil-k
nagyúr
válasz BullZeye #2990 üzenetére
Ugyanez a felállás nálam is. 1 SSD + 2 HDD. A legjobb emlékeim szerint a Virtualbox nem képes kezelni a HDD-ket ilyen formában, csak amekkora "parcellát" osztasz ki neki mondjuk az SSD-ből. Én végigpróbáltam mindent, de szerintem a natív Synology használat a legjobb.
Szerk.
Már értem!SSD - Win 10
Hyper V- Xpenology virutalizálva
2 HDD-t offlineba rakod, majd ráengeded a Xpenology-ra. Annyi, hogy ezeket az offline-ba rakott HDD-ket nem fogod látni a Win alól, mint meghajtók, hanem virtuálisan lesz jelen a Xpenology-n, de hálózati helyként nyugodtan hozzá tudod adni a Winhez.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
uki
aktív tag
válasz BullZeye #2990 üzenetére
"Most ahogy nézem Synologyn kívül van még pár alternatíva, pl OpenMediaVault, és FreeNas"
Probaltam mindkettot, szerintem a DSM mas kategoria ezekhez kepest. De nem is szabad osszehasonlitani oket az egyik egy kereskedelmi fizetos szoftver a masik meg free cucc.
-
FireLord
aktív tag
nagyon kiforgatjátok már szerencsétlen synologyt
-
devil-k
nagyúr
NFS megosztás Kodi!
Mitől van az, hogy a Kodi látja az NFS megosztást, látja a mappákat is, de a fájlokat nem? Kell-e még valamit beállítani ehhez?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz devil-k #2995 üzenetére
Akit érint a dolog: NFS megosztás KODI
Kérném az előző hozzászólásom törlését!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest