Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PCProfessor

    aktív tag

    válasz szs85 #1136 üzenetére

    Végül sikerült megoldani.

    Az eljárás amit alkalmaztam:
    1.) Szétkaptam a telót, bedugtam gépbe, shortoltam a 2 pint, EDL módban felraktam egy gyári miui-t(V12.0.1.0 global) 12.0.1.0 firmware-vel(QFIL a program amivel csináltam és xda fórumról leszedtem egy fájl-t ami kellett hozzá), utána fastboot közben felraktam: vbmeta és twrp-t.

    Bootoltam recovery(TWRP)-be:
    2.) Wipe-oltam mindent, először "format data" és beírtam, hogy "yes", egyből ezután jött advanced wipe: Dalvik/art cache, cache, vendor, system,data és internal storage. Következő lépésnek pedig a legfrissebb firmware-t csaptam fel az Install menü alól (jelenleg V12.5.6.0.RCXMIXM) és teszteltem az alábbiakat: Arrow, CrDroid, RR, Lineage, Ricedroid. Android 13 rom az összes, legfrissebbek voltak(mármint amikor ezt a hozzászólást írom). Minden rom hibátlanul felment és működött. Megnéztem és szórakoztam velük, semmi problémám nem volt semmivel.

    (Zárásképp azért ideírom, hogy bt, wifi egyebek hibátlanul funkcionáltak, banki appot nem használok így arról nem tudok nyilatkozni; a másik dolog pedig ami a "Nem gyári ROM-ok és telepítésük" szekciót illeti egy kalap ****-t nem ér, félrevezető és nem részletezi a dolgokat. Ez alatt azt értem, hogy pl. cmd-ben "fastboot devices" parancs után ha nem jelenik meg az eszköz, nem tér ki arra egyik "guide" sem, hogy debugot be kell kapcsolni, vagy az adb& fastboot drivereket manuálisan kell tallózni, utána újraindítani a gépet(meg nem írja ki, hogy kell az újraindítás, de mégis kellett mindig) mert nem mindig találja vagy rakja fel egyszerre. Több rendszeren[win10/11-en, több készüléken teszteltem]).

    [ Szerkesztve ]

    Ennyit meg annyit tud a kártya(bizonyíték nincs), benchmark meg a Marson! Ettől meg attól JOBB, NAGYOBB TELJESTMÉNYT HOZ. (c) Userbenchmarkot linkelő gyökér| Sír a fogyasztás miatt, mert 300W-t eszik a kártya miközben 20x akkora teljesíténye van mint 10 éve

  • xabolcs

    őstag

    válasz PCProfessor #1138 üzenetére

    Koszonom szepen az elmenybeszamolot!

    Szerencsere nekem nem volt ennyire mozgalmas a telepites! En OrangeFox majd PBRP recovery-t hasznaltam.

    Hala neked, viszont ki tudtam mindenfele Android 13-as ROM-ot probalni a willow-on.
    Erdekes, hogy sok ROM csak a gingko-hoz keszitett zip-et, de miutan feltelepult, ugyanugy RN8T-t mutatott a statuszban.

    A ROM-olasom celja, hogy a DIGI-s vowifi-t eletrekeltsem. Bar be lehet kapcsolni a wifi hangot, mukodni nem mukodik (csak a Telekom eseteben).
    Valami "smart dual sim"-hez hasonlo dolgot lattam benne, de kiprobalni nem tudtam.

    aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

  • xabolcs

    őstag

    válasz xabolcs #1140 üzenetére

    Android 13 alapu crDroid 9 (sf.net) beszamolo kovetkezik, masodkezbol. Nem en hasznalom a telefont, csak ROM-olom.

    Banki alkalmazas, SafetyNet, root, Magisk nem futott rajta, arrol nem tudok nyilatkozni.
    A hasznalat a 9.0-as verzioval kezdodott. Ket fontos probleman kivul teljesen megfelelt a minimalis elvarasoknak: google szolgaltatasok, video- es normal telefonalas, sms, ertesitesek, wifi, frissites. :K

    A DIGI VoWiFi-t illetoen megprobaltam PDC-vel kapcsolodni a telefonhoz, es bar latta a telefont, kommunikalni nem tudott vele. Nem tudom, hogy csak en voltam az ugyetlen, de mukodesre birni nem tudtam.

    A fenti ket panasz kozul az egyik a gyorstoltes hianya volt, a masik pedig a "veletlenszeru" kikapcsolasok.

    A gyorstoltes a 9.1-es kiadassal megjavult (fel tudta venni a gyari tolto teljes teljesitmenyet: 18W), ellenben a kikapcsolasok nem szuntek meg. A beszamolok szerint mindig akkor kapcsol ki, amikor valami erkezik: nyikkan egyet a telefon es kikapcsol. Pl. sms, bejovo hivas (de semmikeppen sem a merulo akkumulator).

    Mivel a 9.1-es crDroid-ra valo frissites se oldotta meg a "veletlenszeru" kikapcsolasok problemajat, ezert valtani fogok egy masik ROM-ra.
    A kovetkezo versenyzo a DerpFest lesz (sf.net).

    aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

Új hozzászólás Aktív témák