Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz [lAyCsI] #32364 üzenetére

    Magisk Manager, zip betallóz, install, flash and forget ( :

    Azért jobb a Magisk Modul mert.. ugyan kilőheted a Kernel Adiutorral is vagy kvázi bármelyik kernel manager-el de az akkor már használatban volt, tehát a rendszernek előbb vissza kell pakolnia azt ami zRAM-ba került és.. csak annyit mondok egyszer próbáld ki mennyi idő alatt szed ki ~300 MB-ot (ez az egy giga tiszta memória kb, általánosan) aztán gondolj bele hogy mindezt befele is így teszi, és hogy az neked mennyi lagot jelent vajon. Szóval azért jobb a Magisk Modul, mert még a zygote előtt kiírtja az összes zRAM-ot + swap-ot amit csak talál így a rendszer el se kezdi használni, így már egy-egy restart is energiát spórol (addig se pörög a CPU mint a Chemotox-os légy).

    Annyit lehet trükközni, hogy miután nullára állítottad utána állítsd át a vm.swappiness-t és engedélyezd újra a zRAM-ot (ez a paraméter hivatott meghatározni hogy a kernel milyen korán/hamar akarjon swap-elni).
    Mivel a vm.swappiness az alapvetően 60 (ami desktopra van kitalálva amúgy (min 0 (kikapcs) - max 100 (mindent is swap-elni akar)) ha mindenképp akarsz zRAM-ot akkor azt javaslom ezt vedd le 10-re (méginkább 5-re, vagy méginkább 1-re) így megmarad a ZRAM és később kezdi el használni, később kezd el swap-olni. De ez is olyan lehetőség ami ugyan lehetőség de nem ajánlom.

Új hozzászólás Aktív témák