- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winnie The P
őstag
Szia!
Lehet megtaláltam a gps "hiba" okát. Szerintem az időjárás widget okozta, ugyanis letöröltem és raktam fel másikat, azóta még nem volt gond a gps-el! Itt egy kép, hogy mit csinált a régi widget:
Szerk:
Csak nem az volt, megint "Pesten vagyok"!
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
Gcamot fel lehet rakni MIUI-ra root nélkül? Megpróbáltuk, "Gond van a csomag elemzésével" hibával nem telepíti fel az apk-t. (Nem a saját készülékem.)Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
crok
Topikgazda
-
regos
tag
Üdv
Tippek vagy ötletekre lenne szükségem.
Gyári rendszer semmi mókolás.
Nem kapcsolódik a Redmi Note 4-em a kocsi BT rendszeréhez.
A feleségem Redmi 6-ja simán kapcsolódik.
Valami app vagy megoldásra lenne szükségem.
Toyota Prius 2 a kocsi. -
aRm1n
aktív tag
-
HungaroDrone
csendes tag
Felraktam a MoKee 8.1 legutóbbi verzióját. Nagyon cool. Gyors, letisztult, minden működik, jó az akku időm is. Másnak mi a véleménye erről a ROM-ról? Mit javasoltok mellé? Firmware, kernel, Magisk modul, stb?
-
Švejk
őstag
Sziasztok,
Valami hirtelen ötlettől vezérelve unlockolni akartam a Note 4-emet, így a leírás alapján minden lépést megcsináltam az unlockhoz, leszedtem a hivatalos Mi Unlockot, a telefonon bekapcsoltam a fejlesztői beállításokat, az USB hibakeresést, a Mi Cloud készülékkeresést, rebootoltam Fastbootba, és rádugtam a gépre a telefont az unlockoláshoz.
Itt kezdődtek a problémák: a gép nem ismerte fel hirtelen a fastbootban lévő telefont, elsötétült a képernyője, és nem nagyon reagál semmire. Ha rádugom a gépre, világít a töltő led, és kiírja a töltöttségi százalékot, egyebek között pedig meg van halva. Rebootra nem reagál, a gép sem ismeri fel.
Mit lehet ilyenkor tenni, illetve mi lehet ez a hiba? Fastbootban ragadhatott valahogy a telefon?
(nemzetközi verzió, 3/32, 2016102)
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
Csináltam logcattel pár logot, de nem lettem okosabb. CRC hibákért sír, de az már inkább a folyománya az exceptionnek és nem a kiváltó oka.
De ma a Strava is cserbenhagyott, folyton Location Access-t kért, ami amúgy volt... Cellainformációk alapján trackelte az egész napos bringázásom. Asszem ma este legyalulom a crDroidot végre
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
crok
Topikgazda
válasz HungaroDrone #32456 üzenetére
A Mokee egy kínai fejlesztésű (úgyhogy a buglista néha nehezen olvasható) és nyílt forrású ROM, napi build-je van de script csinálja (jól nyomon követhető mi kerül be a fejlesztési fába). Van OTA ami szimpatikus, Oreo alapú (ami sokaknak már ugye unalmas). Mottóik egyike, hogy minden hónapban van security patch level update. Gyakorlaitlag egy AOSP alapú ROM-ról beszélünk ugyan kevés testreszabhatósággal de elég nagy stabilitással. Ami mellette letölthető GApps az tesztelt kiadás, stabil az is mindig (persze lehet hogy outdated-nek tűnik de az összetevők általában ritkán frissülnek, és mivel úgyis automatikusan frissülnek úgyis megkapod mindig a legfrissebbet - de hiba esetén így mindig egy stabilan működőre tudsz visszaállni ha azt mondod pl. hogy Google Play Store vagy pl. Services adatok/frissítések törlése..
Ezeknél többet én nem tennék mellé.
-
Švejk
őstag
Végül a problémám megoldása egyszerűbb (és röhejesebb) volt mint gondoltam. A bekapcs gomb már nem érzékel tökéletesen, ezért nem érzékelte egy csomó ideig, ahogy próbálom 10mp-es power-gombnyomással rebootolni.
Egyszer csak sikerült neki. De azt továbbra sem értem, hogy a fastboot módban miért nem ismerte fel a telefonomat, hiszen csatalkoztatva volt. -
crok
Topikgazda
Mert igencsak timeoutolt, egyes készülékek elég rövid ideig vannak fastboot módban anélkül hogy parancsot kapnának, volt is ezzel gond, hogy gyorsam kellett cselekedni az unlock programmal - ez egyébként azért van hogy ne merülhessenek le fastboot módban hanem kapcsoljanak ki.
-
tbc2
tag
Szia! Az én feleségemnek is Prius2 van, és az én Note4-em sem tud kapcsolódni hozzá. Ez az oka, hogy neki nem Note4-et vettem. Mielőtt az ő Samsung telefonját megvettem, csináltam némi research-öt, és erre jutottam én is, találtam egy másik angol nyelvű beszámolót is arról, hogy ő sem tud csatlakozni. Akkor még 8-as MIUI vége volt, vagy talán akkor jelent meg a 9-es, azóta nem próbálkoztam. De akkor ezek szerint az új MIUI-ban sem lett ez javítva...
-
tbc2
tag
Sziasztok!
Erre a három pontra senki nem tud válaszolni?
Lenne egy negyedik is, hátha az könnyebb:
- most jöttem vissza Németországból, ahol jó eséllyel 350.000 km-rel a lábamban meg fogom kapni életem első gyorshajtásos büntijét. Mindezt úgy, hogy hozzávetőlegesen 55-tel mehettem lakott területen belül. Waze ment, a kijelzőn villogott is a traffipax, csak én el voltam foglalva a fachwerkhausokkal
Szóval hogy lehet rávenni a Waze-t arra, hogy amikor bluetooth-on kapcsolódva van A2DP is az autómhoz, viszont én az autóban rádiót hallgatok, nem a BT eszköz hangját, akkor a telefon a SAJÁT hangszóróján szóljon, ha van valami? A Waze-ben megtaláltam a vonatkozó beállítást, de sz@rik szólni... A "Hangok lejátszása a hangszórón" kikapcsolt és bekapcsolt állapotában sem szól a saját hangszóróján... Any idea?
-
kmarci25
veterán
Nem (igazán) ide tartozik, de hátha. Feleségem Mi A1 készülékének az akksiját nagyon eszi valami az utóbbi 3-4 napban. Nincs új app, új használati szokás, de nagyon merül, a korábbi 2-3 nap helyett 1-1,5 nap körüli az akkuidő (SOT ugyanígy kb a felére csökkent). Újraindítás megvolt, nem segített. Teljesen gyári, root nélküli rendszeren, hogy tudom kideríteni, hogy mi a ludas?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
JohnD
tag
Üdv!
Redmi Note 4 MTK / Mediatek akku (BN41) cseréjéhez az alábbi linkről melyik ragasztószalag kell?
(Ha egyáltalán ezek közül van megfelelő méretű.)Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
-
crok
Topikgazda
Ez sajnos ilyen, valamit akkor valamiért.. nem tudod úgy megcsinálni az audio routing-ot hogy az úgy tudjon működni. Ez nem a Waze hülyesége, az még csak különbséget se tud tenni hogy van-e A2DP vagy akármi. Neki van egy audio output device kiválasztva aztán annyi, minden oda megy. De ha gondolod elvetemülten vehetsz egy autós FM transmitter-t aztán ráállítod pontosan arra a frekvenciára amin a kocsiban zenét hallgatsz ( :
-
crok
Topikgazda
válasz HungaroDrone #32472 üzenetére
Alapvetően nálam CAF, mégiscsak a gyártó tudja legjobban hogy mit és hogy tud az általa megálmodott SoC ( : De ez valahol egyéni preferencia is, a CAF mélyen egy olyan AOSP amit a gyártó már megreszelt (Qualcomm).. csak nyilván ő is követhet el hibákat. Egyel több faktor.
-
crok
Topikgazda
válasz kmarci25 #32473 üzenetére
Valami nem hagyja aludni. Ugyanazt tudom mondani mint bárki másnak a bármilyen másik telefonjához (ami min. Nougat): Logout blogom -> Keresés -> "nem alszik" -> Ha nincs root akkor bugreport+Battery Historian vagy Better Battery Stats + adb parancsok, ha van root akkor ezek mellé mehet a Wakelock Detector és a GSAM Battery Monitor.
-
crok
Topikgazda
válasz Oldbiggy #32476 üzenetére
Már most az R10 RC1-et mondod? Abból azóta van RC2 is csak mindig megkérik a közönséget hogy a legutolsó release-t ne tegyük ki sehova hogy lássák a letöltési statisztikát.
Elég sok dolog lett reszelve rajta, többek közt 3.3-0-ra emelték a forrást, annyira hosszú hogy nem is teszem ide mert nincs spoiler gomb.. pastebin-re tettem ide ha el akarod olvasni a changelog-ot R10 beta4-től a release candidate 2-ig. Szeirntem max egy hét és lesz official release mert az RC2 is majd' két hete van kint és nincs nagy nyavíkolás hogy s.*r lenne. Szerintem nagyon jó lett / lesz, egyebek mellett (mint beépített Magisk install / uninstall zip) lesz benne beépített Magisk Manager is (így aki nincs kibékülve a parancssorral az nem kell, hogy a parancssoros Magisk Manager modult használja ha le kell tiltani egy bootloop-ot okozó modult, csak simán OrangeFox és ott lesz a beépített Magisk Manager). -
Tomi_Sci
őstag
Feltettem a tegnapi esti LOS Ext-et (lineage-15.1-20190519_193627-Extended-mido), nálam nem valami stabil. Google Photos nem megy, GPS elég pontatlan. Hangerő random visszaáll a némáról hangosra
Próbálkozzak a legutóbbi "hivatalosan kiadottal", vagy esetleg van egy jól bejáratott nightly? Vagy ha nem, akkor jön a MiracleDroid
Locus amúgy megy
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
crok
Topikgazda
válasz Tomi_Sci #32481 üzenetére
Fudi2002 az utolsó hivatalost használja amiből igen kerek leírást is készített ( : Azt a ROM-ot itt találod.
Én MiracleDroid-ot használok, volt is a minap egy problémája vele egy felhasználónak de az pebkac lehetett mert clean install után hibátlanná vált a GPS. (Egyébként a GPS gyorsaságára / pontosságára infoért görgess lentebb a link alatti hozzászólásokhoz és láthatod hogy problémamentes: egyszintes lakóház belsejében 30+ látható műholdból 10+ használva, 3D fix 4..6 másodpercen belül 20m pontossággal, 15..16 másodperc után már 4m pontossággal - annyi, hogy a helymegatározás nagy pontosságra van állítva, úgyhogy AGPS-t és cellainfot is használ plusz én kézzel szinkronizálom a belső órát nem a cellahálóról automatikusan meg szokásom havonta legalább egyszer meg ROM váltáskor mindenképp kalibrálni az iránytűt).
-
crok
Topikgazda
Stabil Magisk 19.2 frissítés Magisk Manager v7.2.0-val:
Letöltés itt vagy külön egyesével:
Magisk v19.2
Magisk Manager v7.2.0
Magisk UninstallerChangelog
Magisk
v19.2
- [General] Fix uninstaller
- [General] Fix bootloops on some devices with tmpfs mounting to /data
- [MagiskInit] Add Kirin hi6250 support
- [MagiskSU] Stop claiming device focus for su logging/notify if feasible
This fix issues with users locking Magisk Manager with app lock, and prevent
video apps get messed up when an app is requesting root in the background.Magisk Manager
v7.2.0
- Huge UI overhaul
- More sweet changes coming in the future!Most próbálom épp ki, úgy néz ki a Manager is szebb lett ( :
-
fudi2002
veterán
válasz Tomi_Sci #32483 üzenetére
Én az 1 nappal ezelőtti (18.-ait raktam fel) azzal nincs gond. Bár akkuidőről még nem tudok érdemben nyilatkozni, nem rossz ahogy nézem. Itt a régieket is megtalálod.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
Frissítettem kíváncsiságból. Meg azóta változtattam kicsit a dolgaimon. LKT-ből kimentettem a balanced profilt és exkm-el alkalmazom, amúgy lktt leszedtem. Kernel adiutor lmk közepes profil amit alkalmaztatok. Így most a memkezelés is okés.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
crok
Topikgazda
Magisk gyorstalpaló ha egy app azt mondja root-olt a telefon és nem akar menni:
Ha a CTSProfile és a basic integrity is bukott a teszten
de biztosan nem piszkáltál semmit (SELinux permissive pl..)
és a ROM fejlesztője szerint működnie kellene a Magisk-al a SafetyNet-nek,
akkor flash-eld ezt a modult:
SafetyPatch-v2.zip vagy megtalálod a Mega tárhelyemen (MAGISK > Banking_not_working_-_FIX és közvetlen link itt)Ha a CTSprofile OK és a basic integrity is OK akkor ezek az ajánlások vannak:
1, Beállítások -> Telepített appok -> Google Play Services -> vedd el a Telefon jogot. Keresd meg az appot ami problémás, töröld az adatait mindenestül, Magisk Manager-ben rejtsd el a root-ot az apptól root és utána indítsd el
2, Ha ezután se megy, akkor az elsőt csináld meg újra majd a Magisk Manager-ben válaszd ki a Magisk Manager Hide-ot (ezzel a Magisk Manager appot úgy telepíti hogy egy teljesen véletlenszerű neve lesz így a nem működő app nem fogja látni hogy van Magisk Manager (mert nyilván csak akkor van telepítve Magisk Manager ha van Magisk és így van root. Ezt azért írom le külön, mert Magisk Manager update után ha nem vonod vissza a hide-ot akkor utána két Magisk Manager app lesz a telefonon ami zavaró lehet meg nincs is értelme.. Magisk Manager update előtt a Magisk Manager Hide-ot ki kell kapcsolni, ezzel eredeti néven visszatelepíti a Magisk Manager-t és utána a frissítés már mehet rendesen majd utána megint bekapcsolod a Magisk Manager Hide-ot ha kell.)
3, Ha ezután se megy, akkor az a második lépést csináld meg megint (vagyis az elsőt és a másodikat) és flash-eld a liboemcrypto zip-et amit eredetileg itt találsz vagy a Mega tárhelyemen (MAGISK > Banking_not_working_-_FIX és közvetlen link)Ha már működik akkor a Google Play Services-nek vissza lehet elvileg adni a Telefon jogot.
(Logout blogomban is kint lesz.)
-
tordaitibi
veterán
Sziasztok,
többször láttam hogy az asztalra letett telefon újraindul, ma a kezembe volt, épp böngésztem és újraindult.
RR rom van rajta, 2 éve ezt használom, néhány hónapja gyári visszállítást csináltam de előtte is és most is produkálja.
Megszüntethető a hiba, vagy egyáltalán mi okozza? -
kmarci25
veterán
Megcsináltam, amit írsz a blogodon, nézegettem is, de nekem nem sokat mond. Ha van egy kis időd rá tudnál nézni? Előre is köszi! Bugreport Mi A1
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
crok
Topikgazda
válasz tordaitibi #32493 üzenetére
Soft restart? Kér vagy nem kér újra PIN kódot a SIM (ha van PIN)?
Ezt legjobb lenne az RR XDA thread-jében lejelenteni, csatolni hozzá egy bugreport-ot meg a /proc/last_kmsg file-t (ez a reboot előtti kernel üzenetek gyűjtője), és ha szerencsénk van akkor crash előtt (ha soft crash) akkor itt lesz a logcat vége. Ezen kívül a RAMOOPS kell még ami a /sys/fs/pstore/console-ramoops vagy /sys/fs/pstore/console-ramoops-0 vagy hasonló(k) alatt van. Meg van még kettő hely, azokból fognak elkérni mindent. Itt a teljes lista:
/proc/last_kmsg
/data/tombstones/ és tartalma
/data/dontpanic/ és tartalma
/data/system/dropbox/ és tartalma..vagy be-beragadó power gomb.. a telefon gondolom nem melegszik, az akku se laza.. cache és Dalvik/ART cache törlésen túlvagy már, igaz? Meg mikori a firmware a telefonon? Ha nem frissítetted kézzel akkor az ami az utolsó MIUI-n volt. Jó lenne egy relatív frisset feltenni, mondjuk a legutolsó stabil MIUI V10.2.3.0-ból kiszedettet (innen vagy a Mega tárhelyemről (Firmware mappa))
-
Upo
addikt
Átkozott miui mindig kikapcsolja a bluetooth-ot. Van valami app amivel meg lehetne tudni hogy mi az ami kapcsolgatja? Nagyon idegesítő, egyszer csak nem old fel órával vagy nem csatlakozik az autóhoz. Volt hogy az autóban kihangosított hívás _közben_ kapcsolta ki. Van mikor napokig jó, van mikor naponta 5-6x kikapcsolja.
Valahogy el kéne csípni a bűnöst. Ja, és érdekes, hogy amikor kikapcsolódik a BT, akkor a lehúzós gyors kapcsolókon nem lehet visszakapcsolni, nem reagál a BT ikon az érintésre. Be kell menni a BT beállításokba és a kapcsolóval visszakapcsolni.
Úgyhogy tényleg kéne valami app ami megmondja hogy mi kapcsolgatja a BT-t.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
Közvetlen appot nem tudok mondani.. de: CatLog logcat reader - tudsz benne keresni bt|BT|Bluetooth|BLUE hasonló. Tippre valami profil változtatás miatt kapcsolja ki.
-
vadkörte
addikt
Régebben, valamelyik EU.dev csinált nálam ilyet, hogy random restartolt. Néha az egész system-et újraindította, néha csak a launcher-t. Nem volt beragaró pwr, nem melegedett, nem merült jobban. Bár annak az épp aktuális ROM-nak voltak egyéb hülységei is. A következő build megoldotta a problémát.
Üdv. V. Körte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest