Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SongoiD

    csendes tag

    Két napja jött meg a mi band 1s az eddig szerzett tapasztalataimról írnék pár szót.

    iPhone 4s IOS 9.2.1-el használom, két programot töltöttem le hozzá a App Store-ból a Mi Fit-et és MI HR-t.

    A Mi Fit az a kínai androidos verziónál kevesebb lehetőséget tartalmaz de amik benne vannak azok remekül használhatóak ezek az alábbiak:

    1. Lépésszámlás: Elég pontosan méri a futást/gyaloglás távolságot, eddig csak futógépen tudtam kipróbálni
    itt annyi észrevételem van, hogy a távolságot jól mérte viszont a futás egy részét gyalogláshoz tette. Ha szabadidőm és az időjárás is úgy akarja szabadban is tesztelem majd.
    2. Alvás monitorozás: 1-2 perces eltéréssekkel de akkortól és addig írta az alvás periódusomat amikor az valóban volt, Deep/Light sleep adatok mennyire valósak arról nem tudok nyilatkozni, én hiszek neki :) . Éjjel felébredtem, hogy mosdóba mennyek ezt is érzékelte. Az alvás közbeni pulzus figyelést használom, de sajnos ennek nincs semmilyen nyoma erről is érdekes lehetne egy grafikont készíteni a programban.
    3. Ébresztés: Jelenleg egy ébresztés van beállítva (hármat lehet összesen) azzal, hogy az alvás ciklusomnak megfelelően mikor a legéberebb vagyok. Nekem eddig bevált, a rezgés kellemes nem riadok annyira fel tőle mint a telefon ébresztőjétől, de felébredek rá. Kéz rázásra leállítja a rezgést és ezután ha vissza alszok 10 perc után újra ébreszt. Azt vettem észre miután felébredtem a 10 perces szundis rezgéseket már nem csinál viszont a beállított időpontkor egyet rezzen még.
    4. Értesítések: Sajnos IOS-en jelenleg csak a bejövő hívásokra lehet értesítést beállítani, kipróbáltam működik de én nem használom.
    5. Súly mérés: Az appban nyomon követheted a testsúlyod változását is, ezt lehet manuálisan hozzáadni vagy ha rendelkezel olyan mérleggel akkor azt is hozzá tudod párosítani.
    6. Health App-Mi Fit: A lépéseket, alvásidőt, súlyt, elégetett kalóriát át lehet vinni a Mi-Fitből az Health appba. Én ezt sem használom.

    A MI HR egy külső lengyel fejlesztő appja, ami a IOS-es Mi Fit-ből kimaradó folyamatos pulzus mérést hivatott kiváltani. A program nagyon egyszerű csatlakoztatjuk a bandet a Mi Fithez, ezután átlépünk ebbe a programba és innen indíthatjuk a folyamatos pulzus mérést. Innentől szinte akármelyik fitnes programba tudjuk integrálni a pulzus mérést. Amikkel én próbáltam Helath App-on keresztül Nike+, közvetlenül pedig Strava, Endomondo alkalmazásokkal. Az app ingyenes verziójában 10 percig lehet használni a folyamatos mérést, de 1 euróért már korlátlanul. Fejlesztés alatt van még a program de a srác aki csinálja folyamatosan várja az észrevételeket és próbál neki eleget tenni.

    Maga az eszköz pulzus mérése mint már előttem többen is leírták nem EKG pontosságú de hozzávetőlegesen jól mér ha megfelelően van felrögzítve a csuklóra. Szeretném majd tesztelni más pulzus mérővel is erre még nem volt lehetőségem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák