Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Halo Infinite

    Én jó sokáig -egész eddig- távol tartottam magam ettől a játéktól. Mondván, nekem nem jön be azok alapján, amit láttam, így meghagyom másoknak. Semmi rossz érzésem nem volt, csak engedtem, hogy elmenjen mellettem ez a Halo Infinite dolog. A 9 éves fiamnak viszont tetszett, ő játszogatott vele sokat. Egészen a The Sequence küldetésig el is jutott. Ma mondta, hogy keressük meg a játékban, az elrejtett Xbox-ot. Így elkezdtem játszani vele, megkerestük. Aztán összeszedtem a Spartan Core-okat...
    Majd feltettem neki a kérdést, hogy folytjuk a szorit? Mondta, hogy persze. Egy ideig felváltva, majd a végén már csak én nyomtam, hogy haladjunk is.

    Előbb végeztünk vele, és én megnéztem a játék Metascore-ját. Nem hiszek a szememnek! 87?!

    Most az Xbox-os társadalom igen nagy részét meg fogom sérteni, de ez a játék egy 60-at ér. Jó indulattal 70-et, mert technikailag rendben van.

    Mindenki jön azzal, hogy de jó a gunplay. Oké, jó. Bár szerintem a Destiny 2, és a Titanfall 2 jobb. Utóbbi sokkal jobb ennél. Ez a vonóhorog jó móka. Az tény. De egy jó játékmenet nem ennyiből áll, hogy jó a gunplay. A sztori küldetések végigjátszása során, a fejemet fogtam, hogy ezt a játékmechanikát komolyan gondolták 2022-ben!? Felesleges, időhúzó szűk folyosókból jutunk el nagyobb aréna szerű terekben, ahonnan csak akkor juthatunk tovább, ha legyőzzük az ott lévő ellenségeket. Majd a nagy nehezen kinyitott ajtók mögött, ott vár egy újabb adag ellenség. Vagy újabb szűk, semmitmondó, ismétlődő folyosó! Ez a recept, (túl) sokszor meg van "fűszerezve" azzal, hogy az ajtót, vagy kapcsolót, akkor aktiválhatjuk csak, ha keresünk bele való aksit?!! Bazdki, én már annyira rosszul voltam, hogy Duracell nyuszit játszok 10 percenként?! :((( A House of Reckoning küldetés pedig arról szól, hogy arénákban megint ránk ereszt "x" számú ellenfelet a játék, és csak akkor haladhatunk ismét tovább, ha legyőztük őket, majd ez ismétlődik egymás után... Ez az ötlettelenség csúcsa! Ma már ez a fajta játékmenet, egyszerűen ciki! És semmi, az ég világon semmi nem töri meg ezt a monotonitást. Katasztrófa. 2022-ben még mindig az a bossmechanika, hogy pajzsokat, pajzsok generátorát kell szétlőni, hogy a boss sebezhető legyen, megint csak egy rég idejét múlt mechanika! A Titanfall 2 sztorijára emlékszik valaki még? Mennyire ötletes és magával ragadó volt?! Számomra, ez az unalmas, monoton, ötlettelen **** megölte az egészet. Esküszöm bármelyik Call of Duty single player kampány jobb ennél. Bármelyik.

    És az egészen az sem segít, hogy a történet, a cselekmény, amiért küzdünk 90%-ban nem áll másból, mint, hogy az AI-t (Weapon) "bedugjuk" egy konzolba, ő aktivál valamit, csacsog róla, majd mondja, hogy oké, mehetünk tovább. Ja, és amikor a hiperinteligens AI azt mondja egy neccesebb szituációban, amikor gyorsan kellene dönteni, hogy "várjál, gondolkodom"?! :DDD Egy AI! Oszt milyen hardveren fut az a drága? Commodore 64-en? Jó ez már szőrszálhasogatás, de a végére ez már nekem nem hiányzott.

    Az egész játék egy maréknyi karaktert vonultat fel. Ezek közül sem érdekes senki. Ráadásul a sztori vizuális tálalása, rendezése is kaptafa, kopottas. Chief és a Weapon beszélgetnek bevilágítva, teljesen sötét háttér előtt. Ahogy a belinkelt képen is látható. Jól néz ki, de dög unalmas. Ebben az egészben semmi "boogie", semmi izgalmas nincs.

    Technikai oldalával a játéknak nekem semmi bajom nem volt. Bár buggal nem talákoztam. Leszámítva azt, hogy ha a bázison lehívsz egy járművet, akkor a szövetséges katona, fixen alá áll, és agyon ***sza a lezuhanó jármű. Néha ezt feldobják még azzal, hogy le is fekszenek, mielőtt ráesne a Wasp például. Így: [kép] Az OW része is rendben van, van tennivaló, akit leköt, az el tud vele lenni.

    De ez a kampány, borzasztó ciki, és gyenge ma már. Több 10 éves játékok, köröket vernek erre. Változatosságban, izgalomban, fordulatokban, és sokkal élvezhetőbben játszhatóak.
    Fiamnak is mondtam itt a magamét, hogy miért is gyenge ez. Nevetett is sokat, és mondta, hogy neki tetszik. Igen, mondtam is neki, hogy mert te még nem játszottál jó játékkal. Ő egy 9 éves, új játékos, ő még tud ezen ámulni. Én, én azt gondolom magamról, hogy nem ülök háttal a monitornak, a tévének, ez már engem inkább elborzasztott. :( És tényleg, azzal tudom a legjobban jellemezni, ha azt írom, hogy ennél bármelyik Call of Duty kampány jobb. Mert változatosabbak, jobban rendezettebbek, és tele vannak látványos (badass) jelenetekkel. De itt ebből semmi sincs. Pedig én utálom a COD-ot!! :U

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák